11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
thé #7711 szerk:
vagy legalábbis csak sejtem, Rfactorral még nem volt dolgom :) -
thé #7710 ahhám, így már értem, h kézi váltóval h lehetsz gyorsabb
gömbcsuklóra vagy mire gondolsz? esetleg karikázd be a rajzon :) -
#7709 Las Vegas->Rfactor :) Tegnap még játszottam kicsit online, haverommal. Sikerült jobb időt mennem minden segítség nélkül kuplungal H váltóval, mint amikor automata váltó+kuplung+bal láb fék-el játszottam.
Egyébként elkezdtem összeszedni a cuccokat a CST koppintáshoz. Ami a menetesszár végén van a pedáloknál és a potiknál is, annak mi a neve? Gondolom nem faudics csukló, hanem csak egy furat van benne és az megy rá a tengelyre!? Hol lehet iylet kapni? Nemrég voltam a csavarboltban és nemtudták mi bajom van.
-
thé #7708 én a gtr2-t és az evo-t kikapcsolt automata kuplunggal tolom kuplung pedál nélkül, kigyorsítás és a féktáv netszesebb így, viszont tizedeket lehet vele hozni -
#7707 Nordschleife?? -
#7706 Köszönöm a segítséget. A mai nap sikerült szereznem egy logitech ex pedált. Mostmár van kuplungom. A köridőim egyelőre lassabak, de már nem sokáig. Nagyon jó féktávokat lehet így venni. 12kör után hoztam magamon 5mp-t. -
tomi555 #7705 Nekem sincs, ellenben már sok nyomtatót szétbontottunk:D -
#7704 EZT láttátok már?
Ilyet vettem én is. ELőször csak a kuplungot akartam ezzel a megoldással megcsinálni. Stereo-t kaptam 500Ft-ért itt Miskolcon. Ha az egyik pálya elromlik ott a másik. -
#7703 Mondjuk a Conrad a világ legdrágább helye :D -
thé #7702 én már találtam, csak az ára karcos egy kicsit:
link :D -
thé #7701 hmm, azigen, árban ez kb háromszor annyiba kerülne mint egy sima hagyományos potméter, mondjuk így a fogaskerekekkel nem kéne hülyéskedni... 58-as csúszópályahossz nagy részét könnyű lenne kihasználni -
#7700 Akartam venni 10cm-es tolópotmétert, és leoltottak, hogy olyat már nem gyártanak. nincs, és ne is keressek. hmm -
#7699 Gyakorlatilag mindegy a poti felépítése, arra figyelj hogy a karbon csúszkájúak kb 10 szer hamarabb elkopnak, mint a fémszál csúszkásak.
Sok infó a webshopokban erről nincs, elsőre én is karbon csúszkásat vettem mert az ocsó (kb 300-400 Ft/db)
Az árből elvileg lehet rá következtetni: a fémszálas általában 1200 Ft-nál kezdődik. De ez nem szabály csak tapasztalat... -
thé #7698 ja és még egy kósza ötlet:
mi lenne, ha tolópotmétert mozgatna egy mechanika? így a poti mozgási tartományát könnyebb lenne jól kihasználni, és ezt egy sima húzórugóval is kotyogásmentessé lehetne alakítani -
thé #7697 köszi!
hmm, nekem a formula force ex-re ezt dobta ki, néha egy pillanatra megváltoznak a számok, de nem tudom leolvasni :S
-
#7696 Jó, nem mindenkinek van a családban bordásszíj gyártó műhely :D -
#7695 DXTWEAK -
tomi555 #7694 Én fogaskerék helyett bordás-szíjat használnék, ott kotyogás kilőve és hogyha találsz megfelelő áttételt nem is kell semmi más.
Amúgy nyárra a terveim (és ezeket most kifételesen be is kéne fejezni :D)
-pedál elektronika amiben ezt lehet állítani, tehát a ténylegesen használt tartományt osztja fel és tud loadcellt (nameg hall szenzort) ez részben azért mert akarok építeni magamnak új pedált, ha jó sikerül még talán eladásra is:)
-végre be kéne fejezni az LCD-s dashboardot, kicsit átervezett elektronikával
-joypanel még mindig tervben van de közben van 1-2 plusz 5letem hozzá
-na meg kéne dolgozni az FFB-n :D
Már csak kicsit több mint 1 hét és megyek haza:D kezdőthet a munka (csak sajnos a vizsgák is :( -
thé #7693 értem, kösz (baszki, ilyen infókat honnan tudsz szerezni? :D )
hmm, ennek én kb a felét tudnám hozni az 1024-es felbontással és 90°-os potifordítással, 307 lépésnél nem tudom, h finomabb-e a lábam, de erről van egy sejtésem :S
holmerre kéne nézni ezt a dxtweak2-t? -
#7692 Hát képre a CST olyan 40°-ot fordulhat, az a 4096 os elektronikával, 270°-os potival számolva 270/40=6,75 avagy 4096/6,75=606 lépcsőfokos felbontás. Ez tuti untig elég, szerintem 256 körül lehet egy momo pedál pl. De dxtweak2 be megtudod nézni a mostanit. (de ne a 64k felszorzott értéket nézd:D ) -
thé #7691 akarom mondani egy rugóval...
amúgy mekkora tényleges felhasznált felbontásra kéne törekedni? -
thé #7690 ez már így jól hangzik, ha a pedál elfordulásából rudas mechanizmussal 90 °-os elfordulást csinálunk, akkor kb így néz ki a grafikon, és ezután jöhet a fogaskerekes áttétel
ebben az esetben a fogaskerék és a mechanizmus kotyogását mindenféleképp megszüntetném egy tugóval, ami a potit feszítené rá fogaskeréken keresztül a pedálra -
#7689 Áttételeknél, mechanikánál, vigyázni kell, nehogy legyen valami kis játéka, az gyilkos lehet a pályán. Én pl ehhez vettem modellboltban 3mm-es gömbcsuklót, nem akarjátok tudni mennyi pénzt kértek érte.... -
#7688 Ha a pedálra 1 a 2-höz áttétellel van kötve a potméter, akkor a pedál 90 fokos elfordulására a potméter 180 fokot fog mozdulni (45-225 fok tartományban).
Azt mondod, hogy a forgó mozgású áttétel miatt, nem egyenesen arányos lesz az elmozdulás??? (alsó ábra)
-
#7687 Az a baj, ha sokat fordul a poti, akkor nem lesz lineáris, ha keveset, akkor ahhoz közelít, de nagy felbontású elektronika kell. Pl mint a leo bodnar, amit a cst is használ. 12-bit, 4096 lépcsőfokos. -
thé #7686 szerk:
az alsó grafikonon szögelfordulás értékek akartak lenni :S -
thé #7685 pedál és a poti sematikus rajza:
poti mozgatásának grafikonja:
sztem az fontosabb, h a grafikonon a közel lineáris szakaszt használjuk, mint hogy nagy legyen a felbontásunk, főleg ha 1024-es felbontásnak ki tudjuk használni a negyedét, harmadát, annyi sztem elég lenne már
okaly, akkor majd bascommal próbálkozok, köszi :) -
#7684 BASCOM mindenképp
Ponyprog nagyon régi, szigorúan TILOS használnálni!
Gyakorlatilag több eldobandó procit sikerül vele gyártani mint jót :D
Bascomban ha beállítod a chip típusát STK200 LPT-n keresztül simán tudja programozni/törölni, stb..
Laptop LPT-re nem biztos hogy menni fog!!! -
thé #7683 DOGMAN:
úgy néz ki, h egy STK200-as programozót fogok rendelni, milyen programot ajánlanál a felprogramozáshoz? ponyprog? bascom? -
#7682 Az utoljára belinkelt képen látszik: A potin levő kis kar amennyivel kisebb a pedál karnál (pedál forgásponttól a kis csuklótengelyig), annyiszorosan nől az áttétel.
egy alap poti 270 fokot fordul két végállás között. Ha finom mozgást szeretnél akkor minél inkább ki kell használni az AD átlakító teljes tartományát, vagyis szerintem 160-180 fokra kell áttételezni a potit a pedálhoz. Ráadásul ha nagyobb utat jár be a poti, sokkal tovább fogja bírni, mert nem csak a közepe kopik, hanem a mozgás majdnem a teljes felületen eloszlik.
-
thé #7681 ja, vmi ilyen lenne a nyerő, de túl sokat nem kéne fordítani a potin, h még szép arányosan vegye át a mozgást a pedáltól -
thé #7680
nem mozoghat 20-30°-nál többet a pedál, ezt vmi mechanizmussal fel kéne tornázni 60-70°-os potielfordításra
Pointer:
épp jókor említetted ezt az infót, ma akartam elküldeni a lézervágóhoz a rajzokat és én 43 mm-es fék és kuplung pedálúttal számoltam, át is variálom a rajzokat :P
gázpedál útja több volt ennél? -
#7679 sima link:
http://2.bp.blogspot.com/_bEoTkKksCXE/SNhhAUXey2I/AAAAAAAAAGk/CtZBPD4_bck/s1600-h/DSCN0334.JPG -
#7678 Ez jobbnak tűnik:
-
#7677 pl:
-
#7676 Az engem is érdekelne, hogy a forgópotik, hogyan vannak erre felfogatva...
Aki tud képet ne habozzon :) -
#7675 Én úgy emlékszem 50mm el bemozdulásra terveztem, ami jónak tűnt.
A potin meg minél többet mozgasson, de nem kell koppról koppra kihajtania. A legelső bekapcsolásnál benyomod tövig, meg kiengeded, és bekalibrálódik arra a minre-maxra. Persze ez függ az elektronikától is :D De pl ha egy kormány elektronikájára kötöd, így műxik. -
thé #7674 áhám, megtaláltam így, kösz!
amúgy ennél ma pedálnál a poti elhelyezése számomra ne világos, nomeg az se, mennyit nyomódik be a pedál, és hány fokot fordít a potin -
#7673 A menetes szárak mellett volt az OBI-ban, valahogy úgy hívták, hogy menetes szár toldó.
Pedál :D
rugó, darabja ~390Ft
A pedál rúd, egy 1,2m-es ácsszorító, épp akcióba volt :D 990,- -
thé #7672 Pointer, erről a szép hosszú anyukáról tudnál vmit mondani? ilyet még nem láttam :$