11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
readswift #7631 ...szóval rosszabb 120hz-en mert odavan egy csomó kontraszt. Polarizer setupban viszont meglehet 2x85 hz .
Egyébként amit láttok videón az a fényesség egyáltaáln nem elég. A szemüveg 84%-ot vesz el. Rengeteg. Namost remélhetőleg sok visszajön a buborékkal. -
readswift #7630 Hát, ha nem 3d-re használod, még mindig ottvan a 120hz-es DLP frissítés, az nem szar, az minimum plazma kategória vagy mégjobb mozgásban , 120hz-en meg... : )) -
thé #7629 ha nem kell átlátszónak lennie, akkor én vmi habosított műanyagban gondolkoznék, könnyű, habvágógéppel egyszerűen felkockázható, könnyen forgácsolható, tehát egy 3D-s hobby cnc is elboldogulna vele, és akkora darabokból raknám össze, amekkorát még meg tud munkálni a maró, és ezeket az elemeket egy vázra rögzíteném
az h az ilyen műanyagok h festhetőek és tényleg forgácsolhatóak-e, az jó kérdés -
readswift #7628 Miért http://www.youtube.com/watch?v=d2GhuYOUPHM&feature=related ? -
tomi555 #7627 Óké ez szép és jó de ha jól értem te 3D-t akarsz, szerintem ez játékhoz teljesen fölösleges, űgyse kezeli le semmi. -
readswift #7626 -nem, lefested ezüstfestékkel , és elölről front vetítést kap. Onnét minimum 10x erősebb fény fog visszajönni mint a normál mattfehér színűről :)
De átlátszóval is meglehet csinálni, ahhoz lehet szerezni olyat aminek a feléd néző oldala sötétszürke fekete színű mégis 3szor fényesebb mint a mattfehér. Ebben az alakban lehet az is sokkal fényesebb lenne . -
thé #7625 és ennek a gömbfelületnek (?) átlátszónak kéne lennie? -
readswift #7624 1 projektorral kettő helyett , mint ami nkem van most,
1500-2000 -re kéne kijöjjön. Nincs beleszámolva a 2 projektoros lavór ami ezesetben legyen 500, azaz 1500.
-
readswift #7623 zöldhasúban:
1x lavór, 500-1000 (?)
1x noname festés 50
2x 720p DLP, .... 1000
1x "legjobb" polarizer film 160
3x király szemüveg 25
1x Iz3d driver 50
1x nvidia 3d vision / bit cauldron shutter 200
++++ postapostaposta -
readswift #7622 Szerintem azt a szoftvert is meg lehet "felezni" több fővel valahogy, az ami 260 dollár . Festék, a legfényesebb az 160, azt nem lehet megfelezni, viszont az olcsó festék az nem kerül sokba amit autókra fújnak és teljesen jó, tudok olyan videót mutatni amin európai űrügynökség által használtat veti össze 35 eurónyi svéd festékflakonnal. 15% különbség sincs, és én 3d 120hz projin néztem a 3d videót. A "lavórt" is vehetik többen. Meg a 3 projektoros licenszt is ami 500 dollár. -
readswift #7621 Nekem az a buborékforma alak érne meg annyit, valami alapanyagból.ez e ez
Valaki le tudja gyártatni ezt ennyiért? Vagy 2-t akkor X- ember fizet pénzt. -
#7620 Anyi pénzárt amit írsz dollárba, az nem 100000 Ft. Saccold meg menyi lenne ez komplett, a vászony(ok), projektorok = ?
Gondolom 500000 Ft felett, esetleg 700-800ezer is (ha minimum 1280x1024 felbontással számolsz/projektor), az meg már nagyon brutál ár (a 3x 1600x1200-at inkább nem is számolom). 1 projektorral én nem mennék semmire, mert az még mindig csak egyetlen monitor tartalom, csak nagyobb a kép. A FOV meg nem oldja meg, mert most utóbbi idobe elszórakoztam a FOVval, és rájottem hogy ahoz hogy minnél kozelebb legyen a valós nézethez és realitáshoz, ahhoz kb 60-65 FOV kell, az alacsonyabbat már rosz vezetni, és a magassab meg távolodik a realitástól (meg a kórmánytól/szélvedotol is). Úgyhogy mindenképpen az jon ki hogy minimum 1:3-hoz monitor arány kell - 1 monitor fuggolegessen, és 3 monitor szélesség viszintessen - ahhoz hogy a minimumot lássam abból amit a valóságba is látok. A LFSnél elony hogy nem HW igényes, és birja a nagyfelbontást is. NFS meg nem érdekel -
readswift #7619 Most azon a véleményen vagyok hogy egy ilyen képernyő bármennyit megér, aztán ha van hozzá 85hz-es 720p darkchip3 DLP projektorod 100 ezer ft körül azmár kezd is fasza lenni, jöhet a szemüveg, már 85hz-en is, csak kissé modolni kell az elektronikát. Utána lehet drágább festékkel átfesteni, statikus íriszt állítgatni jobb kontrasztért.
Ilyen alakú vászon nélkül viszont szopás van. Vagy helyből drága festék kell, amit később nem tudsz újrafelhasználni. Emberek ez megérne nekem kb 100ezret, személyszerint. -
readswift #7618 Mellesleg inkább az a durva konfliktus amikor az oldalmonitoroktól leterhelődik az iksz ezer x ezer pixel miatt a videokártyák zöme , te meg kapod a 25-30 fps -t LCD-re , hátha lesz egy kis jó motion blur effekt, még a sokkártyás micro stutterrel megfejelve ;) .
Nekem 1 projektor bőven elég , csak a FOV számít és a jó anti alias. -
readswift #7617 http://tinyurl.com/38vr9yp
ez kéne, kb így nézhet ki.
3 monitor helyett egy ilyen kell , nagy méretben, és 560 dollárért egy olyan bővítmény ami 2 projektort kezel. Namost két ilyen a széleknél összemosva az kb olyan 30:9-hez pixel arány.Nincsenek szélek, nincs erőforrásigény mert kesebb pixel mint egy fullhd. Nem létezik hogy több kelljen. Nameg 3d-be olyan fényes a hajlított vászon , de olyannagyon fényes 3d-ben hogy olyan TV, más cucc nem sűrűn lesz. Többszörte fényesebb mint az IMAX. -
#7616 Elmondaná valaki hogy mi a téma, mert nem nagyon vagyok képbe, viszont érdekelne engem is. Amit kivettem a 3 monitor meg 3D meg nagy vászony.
Igaz, nekemis fojton az furkál az agyamba hogy bovíteni 1-ról, 3 monitorra, mert sok az oldal konfliktus versenykozbe. Valamikor projektoron is gondolkoztam, de lemondtam, mert projektorról bármekkora is a kép, az mindig csak 1 képernyo tartalma. 3 projektorhoz meg nem a kertbe szedem osze a pénzt. Viszont 3 monitoron értelemszeruen 3 monitor tartalma jelenítheto meg, így látok oldalra is eleget. Ezt már rég megcsináltam volna, de nagy a hely korlátozásom, így mindig el van napolva, és húzódik a dolog, lehethogy a végtelenségig, mert lakás átalakításba nemkezdek bele a motion cockpit miatt (monitorok miatt).
Szoval ha kitaláltatok valami frankó megoldást amin 3 monitor (vagy nagyon szélesvásznú) kép/tartalom jelenítheto meg, akkor lécci magyarázzátok el Low Level szinten is -
readswift #7615
Kurvaolcsón , kurvajó 3d-t lehetne csinálni egy ilyen buborékkal, bármekkora méretben, 3 monitort felejtsétek el . 85hz-es projektor is jöhet bármilyen.
Acer 720p proji, 160+fa, szemüveg egyre olcsóbb, vidkártyából pedig bőven elég ez:
-
readswift #7614 70's évekbeli cuccból indul ki az egész azt nem védhetik le csak azt hogy hogyan redőzött, minket csak a formája érdekel a "kádnak" . -
#7613 Ja aztán szarrá lehetne perelni az embert a szabadalomsértésért. -
readswift #7612 ...Kodak ektalite nyomvonal... -
readswift #7611 én pl tudok egy helyről ahol aluminiumból JBL másolat tölcséreket csinálnak , majd ott megkérdezem :) -
readswift #7610 ...ha valakit érdekel a téma , itt kezdjen hozzá
patent szerintem érdemes lenne megvizsgálni mást is. PL a frex rear projection, amit én linkelek az meg front.
Ebben nagy pénz van, ha valaki el tudna készíteni egy ilyen ektalite -ot mint ami a patentben van. -
readswift #7609 láttad hogy egy projektorhoz mostmár csak 260 dodó a program hozzá? Úgy tűnik az nvidia nem fogadni két projektorhoz se semmit. Basszák meg. Egyébéknt épp tolnék összefelé egy 3d -s dolgot és 160 dollár lenne a festék amivel befújnánk. 4x fényesebb lenne mint a mattfehér. Szerintem ha egy ilyen alak lenne befújva akkor 10-et is elérné a fényesség az alakja miatt. -
#7608 Mi torténik ott? Ha hová lett a cockpit?...hová lett a cockpit?...
Csak nem adtad fel? Ajaj, 1-el kevesebben lettunk -
#7607 Brühühühühü:((
Na,adod ide most azonnal:P -
#7606 Kérdeztem egy ilyesmivel foglalkozó céget, azt mondta, olcsóbb a Frextől megrendelni, mint hogy ő kikisérletezve legyártsa.
Ugye jó kérdés, az anyaga, vastagsága, fénytörése, stb.... -
-
readswift #7604 Csinált vki az országban már hajlított vásznat, vagy ilyen buborékot? -
#7603 -
thé #7602 ja, és a kormány se rossz! -
#7601 Folyik a nyálam :D
Kipróbálnám :D -
tomi555 #7600 ECCI FFB :D
-
#7599 Bocs Pointer -
#7598 Hát még nem nagyon tisztult le milyen legyen. Pinter pedálja pl tetszik, de lehet hogy sima g25 féle lesz a felépítése -
thé #7597 értem, köszönöm
a véleményeddel összecseng az asm file is, találtunk ReadADC_10 és ReadADC_8 nevezetű függvényt, ami -511...511 és -211...211 között ad eredményt, viszont a 120 és 60-as értékekre nem volt semmi értelmes találat, még hexában vagy bináris számrendszerben sem
mivel a poti 300°-os szögelfordulás tartományának kb negyedét-harmadát fogom tudni kihasználni, ezért a 10 bites firmware-t fogom alkalmazni, és akkor az 1024-es felbontásból ténylegesen min ~250-et használok, az már csak elég lesz
amúgy te milyen pedált fabrikálsz? -
#7596 Hááát a google translateval forditottam, nagyjából értem:
a tengelyek alatti 10 és a 8 az az hogy hány bites az Analóg digital egység konverziós felbontása.
Minél nagyobb a bitszám annál finomabb a visszaadott lépték.
A gyakorlatban ATMega8-ra ha 10bites módban használom az ADC-t akkor 0-1024-ig kapok vissza egy értéket a potméter állásától függően.
Mivel itt a forráskód assembly, ezért csak az xls-re hagyatkozhatunk.
Gyakorlatilag bármelyik firmwaret használhatod ahova akarod, mert a gamékban egyenként meg lehet adni melyik mi legyen.
És hogy a felbontás oszlopban mi a 120 azt végképp nemtudom :(
LFS-t próbáltam universal firmware-el, 270 fokos potival frankó finom volt a kormányzás. Úgyértem akármiylen finoman tekertem, épp olyan finoman forgott a játéban a kormánykerék.
Máramennyire egy 6mm-es tengelykével két ujjal ez lehetséges
-
#7595 Azt szerintem a játékban kell, legalábbis rF-ben ott. -
#7594 Hogyan lehet g25nél az ürest beállítani középre? -
thé #7593 a readme_hu.xls tartalával kapcsolatban lenne kérdésem:
számomra gondolom a Car3Sped érdekes, ADCakármi gondolom az analóg-digitál átalakítót jelent, de a ADC2-höz a 8brake tartalmú mező tartozik, de mit jelent az a 8-as? szoftveresen 2^8-onos, azaz 256-os a felbontás? akkor mint jelent a felbontás oszlopban az a 120?
(és amúgy egy ekkora felbontás jónak számít?) -
thé #7592 kösz szépen a választ, sztem nekiesek a dolognak, legalábbis a villanyász ismerőseim elkezdem idegelni ezzel a projecttel :)