11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• LeWyTy
    És 1:20 körül tényleg olyan
  • Tika
    Valaki kardozós játékot játszhatot a háttérbe a kamera mögött
  • thé
    mi az a csúnya fémes hang pl 0:27--nél? :S
  • pointer4
    Beállítás kérdése :D
    Viszont LFSnél akkor is jobb :D
    Az, meg hogy miért nem láttad mozogni ? Nemtom, lehet nem figyelted, vagy az iRacing tulajdonosok az újdonsággal vannak elfoglalva, meg hogy versenyezzenek, nem unatkoznak és videótvágnak :D
    youtube

• Tika
    Aha tényleg, most nézem, a Frex is támogatja, no de akkor miért nem láttam még szinte soha mozogni az iRacingot...?....hmmm
    A leggyakrabban GTR, LFS, rFactor, de iRacing alig...
    De a videódon a LFShoz képest olyan lustábban mozog
  • pointer4
    Igen, linkben a válasz :D
    Frexről nem tudok nyilatkozni.
    Csak jó motec progiról nem tudok, de ami késik, az nem múlik :D A LeoBodnar SLI je is megy vele, illetve a Freetrack is.
  • Tika
    Hát igen az egyertelmu, hogy a sok scanning rengeteg ido, munka, és pénz - ez világos. Ha már iRacing, akkor 1 kérdés: Az iRacing tud mozgatni Motion cockpitot - van neki output data ahhoz? Vagy jól sejtem hogy nincs?
  • pointer4
    Alex kolléga linkelte, nekünk ide úgy is belefér.
    Ekkor érteni meg, hogy miért olyan baxott drága az iRacing, és miért van benne piszok nagy jövőre lehetőség.

• milk4
    Úgy érzem itt valami nagyonnagy dolog készülődik :OOOO:P
  • pointer4
    Tegnap dolgoztam egy picit. Ahhoz képest, hogy 6 órát töltöttem el a szabadban, nem sokat haladtam :D
    Csak a lábtartót teljesen, meg a kormánytartó konzolt csináltam meg félig.
    Mentségemre legyen mondva, hogy sokat kellett tökölnöm, hogy a lábtartó hova kerüljön, milyen szögben, csak úgy, mint a kormánytartó. Ott meg főleg, hogy a csapágyak, meg a kormány tengelye, egy síkba kerüljön :D

• pointer4

Fúú , ez jó.
    Egyre szarabb hangja lesz ahogy fejlődik.... :)
  • pointer4
    Már csak 9 vállalkozó szellemű ember kell :D
  • csige791
    Pure TEch sim kozpont
  • pointer4
    Bannerben a Szimulátor keretekben találsz sokfélét.
    Magyar, jó áron a Ma-Bo.
  • LeWyTy
    Tudnátok nekem javasolni valami egyszerű és olcsó állványt g25höz?
    Vagy csak valami tervekről képet... csinálok akár én
    Meg hogy lehetőleg egyszerű legyen beszereznem... magyarországon.
    Köszi előre is.
  • Tika
    A youtube videó az mukodni fog reméllem:
  • Tika
    Az eddigi LEJOBB cockpit!!! No 1!!! Inflatable Racing Kart for Wii
    A videó magáért beszél, wooow
    (lehethogy jó lesz a beszúrás is, ha nem akkor ott a link )
  • pointer4
    Érdemes lenne megnézni az eredeti angol szöveget, meg mágneses ellenállása az elektromos motornak van, ha testeljük a pólusokat. Gyanús, esetleg egy félrefordítás.
    Bár lehet, elektromágnest tettek a fékpedálba :D
  • Tika
    Mágneses fékellenállás a valósághű fékezés érdekében - megnézném a részleteket hogy mukodik
  • pointer4
    Ferrari Wireless GT scuderia
  • Lacika 79
    Ha valakit érdekel egy maximálisan megkímélt G25, ami kihasználatlanság és költözés miatt eladó, az privizzen rám.
  • gabesz752
    http://simracing.hu/sim_hirek/morenews/a-red-bull-racing-szimulatora
    Jó lenne egy ilyen itthonra :)
  • pointer4
    -zek :D
  • Sharks
    Na ez beteg! Még levehetett volna egy könyvet a polcról, hogy olvassa közben!
  • AlieN911
    Hali

Valaki anno bőrözött vagy bőröztetett kormányt. Jelezne nekem az illető?
    Thx
  • pointer4
    Ebbe kúrni is jó lehet :D
  • thé
  • TaRka0107
    Váóó
  • gabesz752
    Felvettelek.
  • thé
    privát üzenet ment!
  • gabesz752
    30cm hosszú a pedál. Felülről 8cm nél van átfúrva.
  • thé
    sima arányosság van a karok hossza és a szögelfordulás között, tehát:

90°/40=2,25

tehát a poti karjának 2,25-öd hosszúnak kell lennie mint a pedál felőli karnak

(ha megadsz egy pedálhosszat akkor azt is megmondom, h mekkora lesz a pedálbenyomásod)

amúgy ha a pedálmozgás véghelyzeteit úgy akarod megcsinálni mint pointer, akkor figyelj arra, h a rugóba elférjen egy anyuka ;)
  • gabesz752
    Pénteken voltam a csapágyboltba megkérdezni a belsőmenetes gömbcsuklót. 800/db-ért van kínai. Kicsit gondolkoztam, majd megnéztem a kocsimban a kulungpedálomat(hidraulikus) és meg is lett a megoldás. A pedálon lesz egy sima U alakú laposvas 8-as menettel.Ebbe megy majd a menetesszár.
  • gabesz752
    A pedál kb 35-40°-t fog mozdulni. A potméter valószínűleg ez lesz.
    Elméletben a potméteren lévő "erőkar" hosszával lehetne a szögelfordulást változtatni. A kérdés akkor, hogy a 40°-os pedálmozgáshoz mekkora erőkar kell a potméterhez, hogy legalább 90° mozogjon.
  • thé
    csináltam egy exceltáblát, amivel pedálmozgást, potimozgást, rugóösszenyomást viszonylag könnyen ki lehet számolni és esetleg rajzoltatni, szóval ha van vmi konkrét elképzelés vagy alkatrész, akkor könnyen utánajárhatunk a dolognak ;)
  • gabesz752
    Köszi a segítséget. Mivel rendes tervem nincs, így ezt majd akkor fogom tudni, ha megvan a mechanika egy része. Egyenlőre rugóm még nincs, csak a fékpedálhoz.
  • thé
    csak nem árt, ha tudod, h hány fokot mozog majd a pedálod, ez tudva már a karok hosszával be tudod lőni azt, h kb 90 °-ot forduljon a poti
  • gabesz752
    hmmm. Eddig még ez a legjobb, legyegyszerűbb megoldás.
  • thé
    kb így, a potin lévő kis kar tetején lévő furatba lesz majd beakasztva egy húzórugó, az veszi majd ki a mechanizmus kotyogását

poti kapcsán csak egy állítási lehetőséget gondoltam, nevezetesen a potit lehet majd elvileg előre-hátra csúsztatni
  • gabesz752
    Szééép....
    A potik mozgatását hogyan fogod megoldani?
    Már nekemis megvan majdnem minden ami kell, de a potikat még nemtudom biztosan, hogyan fogom megoldani.