11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• LeWyTy
    fél off?!
    Nekem meg most lett kész az új számgépasztalom...

• pointer4
    Na, kész vagyok a hegesztéssel, jöhet a fránya festés.

Szép állítgathatós lett a kormány:

• pointer4
    Amit én vettem, az 40mm magas, és 90kgot bír. A gumi kerekű 65kg-ot bírt volna, ez műanyag kerekű.
  • Tika
    Egy kis csemege...
    http://www.vcsims.com
    http://www.automovilismovirtual.com

• hondash3
    Szívesen!

Hát igen, 6,5 EUR..... az elég LOL.
    Sajnos ha az ember nem ismeri a nagykereket akkor simán át tudják vágni.
  • Tika
    Nekem is az van Az volt a leg stabilabb a kínállatból. Én is kissebeket akartam, de azok lehet már szét mentek volna alattam, én vagyok 85kg és a cockpit is megvan minimum anyi, gondolom még tobb is. De ezek jó görgők, jó gurul, és gumi, jó szőnyegen is, és kemény talajon se zötyög. Csak nálunk a 275 Ft az állom ár. Egy darabért 6,50 Eurót kértek
  • thé
    kösz az infókat!
  • hondash3
    50-es kerékátmérő, 75 mm beépítési magasság. Ami ennél kisebb az már nagyon gyenge lenne.
    Ez 80 kg statikus teherbítású.
  • hondash3
    Az nincsen fenn a honlapjukon, mert az másik beszállítótól van, nem TENTE termék, hanem 3D Plastic.
    De megkerestem, pl. ilyen
    40-es talpátmérő, M10-es szárral.
    Mérettől függően ~90-120.- + ÁFA / db.
  • pointer4
    Mondjuk ez bazi magas, de jó. Meg tuti áron van :D
  • thé
    szintezőlábat nem találtam meg a linken, meg tudnád mutatni?
  • hondash3
    Jövök megint osztani a hülyeségeimet.

Ha kell görgő, akkor ajánlom a Tentét.
    50-es görgő
    br. 275.- az önbeálló
    br. 362.- a fékes

Tudom nem nagy cucc, de 8-10 darabnál már postával is olcsóbb mint az OBI-ból.
    Pici szintezőláb is van náluk, a mi FATH-os lábaink túlméretezettek lennének, azt nem is ajánlom.

• pointer4
    Találtam itt is sokat. :D
  • thé
    hát igen, csak jó lenne vmire egy V1-es is, de remélem gyorsabbak nem lesznek a cucctól :D

amúgy itt érdekes dolgot emlegetnek a kormánnyal kapcsolatban
  • pointer4
    Szabi már tavaly kifaggatott a rendelés menetéről, szerintem már rég megvan az náluk. És ha nem V2? az a pár plusz gombocska ? :D Meg majd az upgrade csomagot megrendeli az illető :D
  • thé
    nem vágom, h V2-es kormányt kapnak-e a srácok, de lehet, h a régebbi verziós kormányra se fanyalognának :P
  • pointer4
    Kell ilyet rendelnem, nem kell még valakinek ?
    Csak ilyen rendes minőségű cumóval hajlandó a Thanos féle elektronika rendesen működni.
  • pointer4
    Na, az most van? Akkor csak letudták szállítani időben a Fanatec-ék? :D
    Ponnt nemrég jött a hír, hogy van util ahhoz a cumóhoz, hogy iRacing alatt is kerékblokkolásnál remegjen a gázpedál, jelezve, sokat nyomtad :D
    Kár hogy nem vagyok GTLMasters tag, biztos jó hangulat lesz :D
  • thé
    köszönöm a nagylelkű ajánlatodat, de sztem a "nyákfúrót, szerszámot, motort, nőt, pipadohányt nem adunk kölcsön" elvet tartsuk szem előtt :]

még nem jártam körbe teljesen a témát, remélem meg tudom oldani itt helyben...

amúgy hétvégén megyek a gtr masters díjátadójára, remélem a győzteseknek járó fanatec termékeket mi földi halandók is meg tudjuk tapizni :]

• pointer4
    De, simán el lehet :D Én ugyan ~130Ft-ért szoktam venni őket (drágábbat sehol se láttam), ha hagyod, hogy csak a gép súlya nyomja át a nyákon, akkor nincs veszélyben. Megköszörülni tényleg lehetetlen itthon :D
    Ha akarod, kölcsön adom az enyémet, 1 nyák miatt tényleg ne vegyél gépet :D
  • Tika
    A kerekek jók, azokat láttam nálunk is, már nememléxem menyibe kerult, de nekem az a felfogatás nempaszolt. Nekem se fékessek mert azok nagyon nagyok voltak, de szonyegen nem gurul el fék nelkul se. Én más kerekeket vetem, de mint tobnyire minden más, ezek is drágábbak mint nálaltok, de legalább jól terhelhetok. 4db 26 Euro (1db 6.50 Euro).
    Amúgy jól oda sütötted a kerekeid

Az enyémek ilyenek:

• thé
    köszönöm a válaszokat srácok!

én elvileg csak ezt a nyákot szeretném megcsinálni, és utána jól elfelejteném ezt az egészet, szal nem akarok sokat befektetni rá :/

amúgy üveggravírozásra is jók lennének ezek a nyákfúrók, nem?

egyébként a fúrókat nem szoktátok eltörni?
  • pointer4
    Jól néz ki, bár ez nekem túlzás lenne, évi 30 lyukhoz :D
  • DOGMAN
    Nekem ez van:

PROXXON MICROMOT 50/E

Nettó listaár: 7.264 Ft

kell hozzá még trafó:

4.894 Ft

patronkészlet: kb 1500 Ft

ez 15 ből megvan fúrókkal minden egyébbel együtt, és még 10 év múlva is használni fogod!!! (az enyém kb 7 éves, és vígan zizeg 28 ezres fordulaton, mintha új lenne)

nyákhoz keményfém fúrók kellenek, 500Ft/db alatt ne vegyetek ilyenre mást, mert a nyákban általában üvegszál erősítésű háló meg mindenféle műgyanta van ami a "sima" fúróélt kinyírja kb 2 lyuk után.
    aki meg megélezi célgép nélkül a 0.8 as csigafúrót az előtt le a kalappal :D
  • pointer4
    itt látszik is, a sárga az, a lámpa mögött
  • pointer4
    Van hozzá több ilyen betét, más más átmérőre. Full csupasz fúró kell neki, amit bárhol kapsz, semmi spéci, csak a betéteket el ne hagyd :D
    Nekem a két nyákot simán bírta. Bele se sikerült törnöm :D De 4est már nem fog be :D

Viszont, megpróbállak tovább bosszantani :D Tegnap voltam OBI-ban hogy vegyek lábakat a szimuhoz, ne lapítson le ez se olyan sok szőnyeget. Nem találtam jó fajta lábat, de 90kg-ig terhelhető forgós kereket, ami tényleg bazi stramm és alacsony is, azt igen. 850,-Ft volt darabja. Vettem mindjárt 6ot :D
    Igaz nincs rajta fék, de nem még a betonon se virgonc, a szőnyegen, meg végképp nyugis lesz :D
  • Tika
    Hát az a készlet 3240-ért az egy tuti dolog. De mért van az hogy nálunk csak a felét kapod és dupla olyan drága és csak a fele a tartalom? Ez nagyon szép készlet Vagy ott lenne a kutya elásva hogy az nem minoségi cucc? Nemismerem. Mert van olyan hogy fater hozott fúróhegyet a vietnámiaktól 30 Centért de kibirt 1-2 lyukat. Aztán vettem 3 Euróert 1 db-ot, az viszont ment mint a vajba. Más anyag, más minoség...
    De ha még a kis fúróhegyek el is tornének, nem gond, remélem kompatibilis a fej, fúróhegyeket meg veszel bárhol bármilyet, csak a fúrógép neégjen ki 2 fúrás után, nekem az a lényeg. Gondolod az minoségi cucc? Mert akkor biztos megéri, nálunk enyiért nemkapod meg a felét sem.

De amúgy a méretet elbaxtam, elkevertem. Most nézem, hogy az én régi PIKO fúróm 4-ig fogadott fúróhegyet, csak szegénkébe kiégett a motor, mert mikor koltoztem nagy volt a káosz és azzal fúrtam a kis lyukakat (2-3-as) a bútorba a csavaroknak, az még nem is volt gond (mert puha fa), csak az hogy sokat és túlmelegedett, sok volt a meló... Na és azóta se tudok olyat szerezni amibe belemenne 4-es. De viszont amit te írsz annak olyan jó az ára hogy még 4 nélkul is elfogadnám, csak normál kompatibilis feje legyen normál fúróhegyekkel, ne valami extra speciális.
  • pointer4
    PANELFURO KÉSZLET 60db-s fúró-,vágó-, csiszoló fejek 15000RPM 6V akku töltő tartozék 3240+fa
    Azt hiszem nekem ez a szett van, ez3ig fog be pont. De amikor én vettem, volt egy olcsóbb is, az olyan 2800 volt, nem is értem miért nem azt vettem :D Biztos nem tetszett a színe :D
  • Tika
    Kézi nyák fúró. Ezzel keztem 1987-be.
    Rá teszed a nyákra, és le-fel kell huzigatni rajta azt a hengert, és akkor pereg a fúró
    Csak bátran bele, 1 nyák miatt nemérdemes 5-6000 Ft-ért venni. De ha sokat fogsz ilyesmivel foglalkozni akkor ajánlom, mert a villany fúró gyorsabb

Pointer - ha nyák fúrót is tutsz olyan hiper-szuper olcsón hogy 3 rongy, abba mekkora megy maximum? 3-as belefér még? Mert nekem volt egy olyan fasza olcsó kis PIKO fúróm amibe belefért egész 3-ig. De most amik vannak mind 5-6000 Ft (18-20-30 Euro) és max 2-2.5 megy bele.
  • pointer4
    Sehogy :D
    0.8mmes fúrót, lehet be se fog :D
    Meg az L alak szar hozzá.
    Nincs 3 rongyod egy nyákfúróra?
  • thé
    időhiány miatt most áll a project...

amúgy kézi fúróval h illik nyákot fúrni? :)
  • DOGMAN
    MJoy utánépítés megy már valakinek??? :D
  • pointer4
    Még egy cég motionsimmel :D

• pointer4
    Jóúú :D
  • pointer4
    Jaaaaa :D
    Az nem kevés pénz érte :)
    Viszont egy kész cockpit :D

Az öreg, meg szerintem vagy gépel vagy vezet, de még mintha a műhelyben próbálkozna :D
  • ajem kisa
    290€ az a 4 elemes cucc, odavan írva!:)
    Az öreg jól elbarkácsolgatott, bár amikor fentvan a billentyű...nemtudom, hogy tekergeti a kormányt, szerintem kicsit közel van a kerékhez az a lap!
    Jah és amikor elötte van a bill...hát has elött is nehéz lenne írogatni!:D
    De mindenképp ügyes!:)
  • pointer4

Trükkös a Bácsi
  • pointer4
    Ez már aztán tisztességes munka :D
  • pointer4
    Hát 4 ceruzaelemmel, vicces :D És nincs FFB.
    Kíváncsi leszek az árára, hogy milyen drága manapság fémből készíteni valamit :D
  • ajem kisa
    Truthmaster ferrari wireless....
    Érdemes a videot lecsekkolni kicsit lejjebb!
    (én biztos nemvenném meg!:))