Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ennyi pénzbõl simán lehetne amatõr versenyeken indulni... ez már szerintem sok... Iszonyat jó lehet, meg valahol irigylem is, de ilyenre akkor költenék, ha maradna pénzem e mellé még valami amatõr versenyzésre is... 😊)
www.smart-bus.hu
Ez a csóka viszont nem semmi... ennyibõl kijönne egy VFTS!!! 😄
www.smart-bus.hu
Viszont ez a srác se aprózta el:
3db Acer projektorral 😄
www.smart-bus.hu
Aki nemlatta, megtalalja interneten.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Egyébként egy motoros cockpitet milyen faszán meg lehetne csinálni... egy MZ-t felfüggeszteni egy vázra, amit két oldalról ellen tart valami levegõs megoldás... akár a kerékre is lehetne rántani, ha szembõl is lenne kütyü... 😄
www.smart-bus.hu
TI VOLE! <#smile>#smile>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Mikor ezt kérdeztem ,gondolkodás nélkül kaptam a választ .nem is firtattam tovább.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Létezik Windows Mobilra (HTC táccs diamond) olyan progi amivel rFactor, vagy LFS vagy bármi szimulátorból tudnék outgaget, motecet vagy valami hasonlót? Akár kábelen akár Wi-Fin?
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
Ez a kapcsolós nekem furcsa, szerintem egy ugrató utáni leérkezés nem bír akkora erõt kifejteni hogy fel vagy lekapcsoljon valamit.
A difikrõl majd leírom valamelyik nap amit tudok, de nem sokat, mi csak lamellást használunk mint a motorsportokba állatában.
Engem is érdekelt a "miért van úgy ?"
Aztán most találkoztam egy barátommal ,egyedül Õ adott választ.
Talán hiteles,mert régebben Õ mondta meg a Zengõ csapatban lévõ SEAT -ok futómû beállítási értékeket .
Most azokon az autókon dolgozik amiket talán jövõre fogunk látni az autó szalonokban, nem csak futómû ,hanem kormány ,komfort,stb beállításokat tesztel .,gyakorlatilag egy roncsnak kinézõ feketére matricázott autóban ûl ,mellette a laptop ,aztán a menet tulajdonságokat állítják, kiértékelik , amiket talán jövõre vagy az után fogunk látni az autó szalonokban,
Ha valakinek nem tetszik az új autójának a beállítása,akkor Õt kell szidni .
Több márkában is benne volt a keze ,ezért én néha röhögök PL: gyulai balázson ,mint tesztelõ!
Nagyon meglepõ néha ,hogy egy szarnak ki kíáltott márka veri a felsõ kategóriát ,legalábbis futómûben ,
meg a tesztelés alatt,ezek az autók nincsenek kímélve, kiderülnek a motorról is a dolgok ,hajjajj
Ha tehetném hogy vegyek egy zsír új autót európait, akkor biztosan nem a vezetõ márkák közül választanék ,
igaz az a márka nem a kedvencem ,de mindenkit ver mindenben, japo kocsikat nem állítgat sajnos .
Kicsit félre mentem ,bocs ,
Neki hittem el a kapcsoló dolgot.
Honda - The Power of Dreams
Viszont így akkor bekapcsolhatja egy keményebb leérkezés 😄
Mert ha ugrat vagy komolyabb koccanás éri, akkor abba a pillanatba ha belebök valamibe akkor úgy mint lefelé, úgy felfelé is átkapcsohatja véletlenül. Nem?
Ez az infó bizalmas forrásból van?
Most tudtam meg én is ,azért van úgy mert ha ugrat vagy valamiért komolyabban leveri az alját akkor se tudjon még véletlenül se kikapcsolni bármit ,gyújtást ,benzin pumpa ,stb .
Nemkell hajtási, nem kell saját kocsi, csak minimum 16 év a feltétel és persze fizikai és egésségi allápot.
Az elsõ 400 jelentkezõ automatikussan indul, ha az elõzõ sorba leírt feltételeket tljesíti. Aztán 3 kör van.
1 kör: induló test az elsö 400 regisztáltnak az interneten (de nem kresz, tartalmat nemtom pontossan, azt kérdeztem haveról aki volt, még nemválaszolt)
2 kör: Befizet 40 Eurót, indul GOkart versenyen. 3 részletból áll: regisztráció, teszt az autókról, mûszaki teszt (ops, ezzel én sem számítottam) asztán teszt a Szlovák motosportról (ismeretek stb..) (ops ezzel sem számítottam), aztán GOkart verseny 250 meteres pálya, 750 méteres mért távolság.
3 kör: teszt az PAV verseny alap elõírásokból. Nálunk PAV = Do Vrchu (nemtom nálatok van-e ilyen és hogy hívják, nálunk az állam elnök Ivan Gasparovic ilyeneken versenyezik). Verseny a hegyekbe, aszfalton - hegyi utakon, szerpentínek, stb..., reakció kesség teszt, aztán verseny igazi KIA versenyautóval (te vagy a pilóta). Pálya 800m, mért távolság 1600m (nem ring, hanem út, oda visza, hegyekbe)
FINALE: aki megnyeri az egészet, az részt vesz tanórákon szlovák verzenyzõbajnokkal Jaroslav Baránek-kal. És utánna indul igazi reális Do Vrchu versenyeken 2010-be, további oktatások, stb... Persze a nyertes aztán már nemfizet semmit, minden fizetve van szponzorokkal, versenyek, gyakorlás, oktatás, autók, stb...
Szóval, ez cúcs, de most ahogy tudomást vettem a tesztekrõl, azok az én gyenge pontom. Nemtom elég-e lenne amit tudok az autókról, és versenyzésrõl, meg az itthoni mostosport ismeretek. Anyira nemvagyok benne a teóriába, meg TV-be, úságokba se nagyon követem az eseményeket. Csak nyomom a virtuális versenyeket PCn. Akkor talán marad a 200-300 Eurós Osztrák teszt center.
Elolvasni nem tudom az oldalt. Csak utasként vagy pilótaként lehet részt venni?
Ilyen szuperlehetõség megsem forult a fejembe, hogy létezne. De olyasmin már gondolgoztam hogy elmenni Osztrákba a teszt-education pályára és bérelt kocsival és oktatóval kipróbáljak ezt-azt, pár éles helyzetet, persze az már nem 40 hanem 200-300 Euróba ia fájt volna olyan 1-2 órára. De ez itt 40 Euróért, ez az álmom megvalósítasa lett volna. Persze nem a fõnyeremén a lényeg (de azért nem tiltakoznék ha meglenne <#vigyor3>#vigyor3>), de a részvét a legfontossab, hogy kipróbáltam volna igaziba is, nem csak virtuálissan. Sajnos már késõn jutottam az infóhoz, jelentkezés lezárva.
Nálatok is szoknak ilyen akciók lenni?
Ide bárki benevezhet, feltételek: 16 év vagy öregebb szmély, hajtási igazolvány nem kell, valójába az egyetlen feltétel a 16 év, és az alkamas fizikai és egésségi állapot. Meg 40 Euró. Hát ez paszéééé, de nagyon sajnálom <#szomoru1>#szomoru1><#falbav>#falbav><#rinya>#rinya>
Ott van az elõnye, hogy a versenyzés elméleti részét, sokszorosan többször tudta következmények nélkül gyakorlatban próbálgatni, mint egy olyan versenyzõ, aki mondjuk "csak" élõben gyakorol... irdatlan pénz a gyakorlás... szinte minden szakágban panaszkodnak, hogy kevés a teszt, sõt a verseny kilométer is...
Egy szimulátorosnak ez nem gond... annyit gyakorol, amennyi ideje van... így szinte bemagolja, magába égeti a reakciókat, a helyes döntéseket... nyilván tehetség is kell hozzá, de mint látszik nagyon nagy segítség a szimulátoros múlt... ráadásul ugye nem egyedi eset, tehát valami lehet a dologban...
Egy olyan versenyzõ aki csak élõben tolja, nyilván elsõre gyengébb lesz szimulátoron, mivel itt elmaradnak a fizikai hatások... nehezebb a fizika hiányához, mint a fizika meglétéhez alkalmazkodni... szerintem... a többi meg szinte már ugyanaz... legalábbis egyre kisebb a különbség...
www.smart-bus.hu
De, jó, az biztos hogy tehetséges a srác ha olyanokat megver elsõre akik már 6 éve ott versenyeznek. Tehetséges, az nem kérdéses. õ tudja szimuba is meg reálba is. De vannak akik csak szimuba, vagy csak reálba.
Picit hiányosak az infóid szerintem... honnan veszed, hogy Michelisz milyen beállításokkal játszott?
Mellesleg nem fehér holló az õ esete egyáltalán... arról már nem beszélve, hogy a WTCC-ben nem H váltós versenyautók vannak... picit hamar hozol ítéletet...
"Norbinak sikerult, de szerintem nem a játékkórmánynak koszonheti, hanem saját maga tehetségének. Ment volna neki játszás nelkul is, mert akkor tényleg tehetség."
Õ maga mondta el, hogy sokat számított neki a szimulátoros múlt... ilyen szimulátoros múlt nélkül ma sehol nem lenne, hidd el...
www.smart-bus.hu
Szoval ha már szimuzok akkor rendessen, nem azért építettem hogy pillangó váltót használjak H váltós autóba. Szoval mindent becsuletessen úgy ahogy azt kell, nincs semmi kamuzás egy versenyense, és bajnokságokon se. Alapossan megdolgoztatja az embert, nagyobb koncentrállást igényel, de igaziba se sokkal egyszerubb, mondjuk igaziba nagy elony hogy igazi fizikát érzékelsz a testeddel, hatékonyabb a fékezés és gyorsulás. Nekem mindigis a realitás a legfontossab amenyire csak lehet. Ezért csodálkozok olyan eseteken mint Michelisz Norbi (biztos nem gyakori, inkább ritka minta fehér holló) hogy 270 fokos kórmányal, 2 pedállal kuplung nélkul, és WTCC autót pillangóváltóval játszanak, és aztán reál H váltós versenyautóba ilyen profi. Norbinak sikerult, de szerintem nem a játékkórmánynak koszonheti, hanem saját maga tehetségének. Ment volna neki játszás nelkul is, mert akkor tényleg tehetség. Nem a játékkoórmányon tanulta meg vezetni az igazi versenyautót, azért az totál más tészta. Sok profi reális versenyzo kipurcan a szimulátorokon, és 15 éves kisgyerekek megverik. Norbi már a fiatalabb generáció, aki szimulátorokon nott fel.
Persze nem egy az egyben 😄
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Aszem tényleg magyarországról fogok venni..
Ha anyivel többet keresnénk itt, mint amenyivel magassabak az árak, még talán jobb is lehetne... na, mind1, ezen úgysem változtatunk.
De a kesztû az nem kérdés, nálatok hármat veszek, míg itt egyet. Még ha 3-szor is gyorsabban kopna akkor is megéri, még a postaköltséggel is. Internetes áruházuk van, de a kérdés hogy küldenek-e Szlovákiába?
Írjatok mások is, hisz vagyunk itt elegen akik szimulálunk <#vigyor3>#vigyor3> Szívesen olvasom más véleményét is.
Amúgy nemcsodálkoznék, ha most Pointer beszúrna ide egy linket féláron 10 Euróért, neki mindig olyan szuper olcsó forrásai vannak. Na, erre van egy ászod, Pointer barátom?