Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet olyat csinálni a G25-el hogy ne legyen olyan hangos? Amikor tekerem nagy a hangja😄
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
www.smart-bus.hu
1: A gépet nyomkodom
2: Valami kurvát a 10-s úton...
Az 1-s pontot választotta, ergo az orcájára kiülõ nem értés csupán múló állapot, ami a 10-s út emlegetésnek hatására nyomban átváltozik gyermeki örömmé ezen mondat kíséretében: "Drágám, ha neked jó, akkor nekem is jó!" Látjátok, mondom, hogy egy ANGYAL... rögvest átérezte a loadcell fontosságát!!!! 😄 😄 😄
Egyébként, viccet félre téve, valóban nincs hiszti a hülyeségeim miatt... maximum egy "úristen" kinyögése közben a fejéhez kap, és alaposan kiröhög, amikor TrackIr-l a fejemen, ülök a gép elõtt, és testmozgással is próbálom a virtuális fekete cápámat az ellen nyomába irányítani... 😄 😄
Ha már röhögés... én még soha nem próbáltam meg kiröhögni hastánc közben... azt hiszem nem is fogom kipróbálni... 😄 😄 😄
www.smart-bus.hu
Mérnem vesz inkább egy szép fehérnemût ennyi pénzért, és tépi le rólam ? 😄 Vagy valami szép díszt a lakásba... <#nyes>#nyes>
De lehet, csak magamból indulok ki <#miaz>#miaz>
www.smart-bus.hu
De még ebben a formájában is nagyon bejön nekem... a pedáltartót betolva ráadásul kis helyen is elfér... ideális lenne számomra ideiglenes megoldásnak... Poi... készülj lelkileg! 😄
www.smart-bus.hu
Elférne szerintem így!
A kormánytartót, meg megcsinálni elfordíthatósra, hogy odaférjek majd az asztalhoz is!😄
Aztán ha egyszer lesz helyem, akkor kilehet bõvíteni egy pedáltartóval is! Zsiiiir!
Egyedi ötlet, és bejövõs. Szerintem MABO bácsi, nézd ezt meg 😄 Aki nyavalyog a központi rúd miatt, annak elsõosztályú megoldás lehet!
Mondjuk az a bilincs, ami tartja a váltót, az egy picit gagyi, meg leszedi a festéket, ha sokat állítgatja az ember.
Érdekes a kórmány felfogatás megoldása, ilyen verziót még nem láttam. Nincs vas a lábad között, ami jó.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Amúgy semmiféleképpen nem titkolásról van szó, csak a finál fotókat szépen akartam rendes fenykepezõvel, és nem azokat a szemcsés mobil fotókat. Szemcsés fotóknál szerintem többet érdemel a final cockpitem <#vigyor3>#vigyor3>
A fotózást akarom már egy ideje öszehozni, csak valahogy nem sikerül. Télen sokat síeltem, aztán lebetegettem. Szoval remélem most áprilisba majd sikerül. Erre az unokatesómmal kell randit megbeszélni, mert nekem nincs olyan fenyképezõm (ellopták, azóta nemvettem másikat, mert mostanába nem is nagyon indokolt a vásárlása - nemhasználnám ki).
Pointerel csaináltunk pár gyors fotót menet közbe, de nekem még más terveim is vannak a fotózással kapcsolatban.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
www.smart-bus.hu
http://www.pointer4.extra.hu/00002.MTS
http://www.pointer4.extra.hu/00003.MTS
Kiváncsi lennék a mozgásokra, mert ha Tikára várunk akkor sosenemlesz 😊
Pointer hány éve is "könyörög" ,hogy rakjál már be képeket a frexrõl? 😊
Mindig csak igérgetted, erre itt egy komplett album a szerelésrõl. És ez nem mostanában készült. Néha-néha egy egy részletét láttuk de egyben sosem. Szép vagy mondhatom, miért kellett ennyire titkolózni?<#mf1>#mf1>
Amúgy nagyon szép munka végre már láthattam!!! <#taps>#taps><#worship>#worship>
Amiket én érdeklõdtem az ITEM-tõl azok:
Profil 6 60x30 L = 16,37 Euro
Profil 6 60x30 = 21,04 Euro
Profil 30x30 = 12 Euro
Az árak 1 méterre vannak ÁFA nélkül.
www.smart-bus.hu
De azért van ott mert ahányszor olajosba núltam (rod-ends, actuaros), mindig ki kellet szaladnom a retyóra papírért hogy megtorüljem a kezem, de aztán behoztam az egész tekercset, hogy nefogdossak ösze mást a nappaliba olajos kézzel, szerelés közbe.
Ezek a Rod-End-ek is valamenyire olajossak voltak.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Szoval az eleje, csak a cockpit az enyi (paszív cucc, elektronika nélkul, csak frame parts)
A komplett FrexGP cockpit + SimConMOTION alapverzió, kiegészítések nelkul
Az egész album a szerelésrõl megtekinthetõ itt.
Az egészet gond nélkül öszerakod a nappaliba, minden kellék a csomagban van, még imbusz kulcsot is kapsz hozzá <#smile>#smile>
Aztán ezután jöttek az én bõvítéseim, és kiegészítéseim.
Felkavartuk a fórum vizeket a vasárnapi akciónkal.
Szerintem mindenkinek megvan a saját igaza, és mindegyik verziónak meg van az elõnye és hátránya. Az igazi az igazi, de túl drága és költséges. A szimulátor meg olcsó, hozzáférhetõ, ott megyek és azzal, ahol és amivel akarok, és bizonyos mértékig a szimulátor és Motion viszaadja az élményt megfizethetõ áron, ami nagyon jó.
Az tuti hogy ha anyi pénzem lenne hogy nemtudnám hová rakni, akkor vennék egy (vagy több <#vigyor3>#vigyor3> ) sportkocsit, kijárnák a reális pályákra, ami elég körülményes lenne, mert a legközelebbi pálya a Brno, vagy Hurgaroring, ami jó néhány száz kilométerre van. És persze ezek mellé még vennék egy FrexGP és egy Forcedynamics szimulátort is, hogy teljessen kitudjam élvezni a dolgot maximumra minkettõvel. Mert a Frex és Forcedynamics között is vannak külömbségek. Ami az egyiknek az elõnye a másiknak a hátránya és fordítva.
Szóval nekünk halandóknak nincs rengeteg pénzünk, és úgy oldjuk meg a dolgot ahogy tudjuk. És ennek is megvan az elõnye mint mindennek <#vigyor3>#vigyor3>
De készül a Szlovakiaring, az idén indul, úgyhogy lehethogy sikerül gurulnom egy igazit is <#vigyor3>#vigyor3>
Nyárra tervezek egy kiruccanást, hajlandó vagyok rászánni valamenyi öszeget.
Bár abban 10000000%-ban egyetértek,hogy még a legjobb,legdrágább motion sim sem fogja ugyanazt az élményt nyújtani mint a valóságban pl. egy Fiat Punto 1.2 a hungaroring-en😄
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Azert ez nem ket filler lehet, es vszinu sok monka is van mogotte. Ebbol valszeg sok x alkalom real szorakozas kijott volna, azert kerdezem. Ha ugy nezed, ez kb olyan mintha uznel egy sportot es vennel egy profi teniszutot, cipot vagy akarmit amivel nagyobb az eselye a jobb erdemenynek.
Nem tamadok meg itelek en el senkit sem, csak erdeklodom😊
Attól, hogy mozog alattam az ülés gyorsabb sosem leszek, csak nagyobb élmény lesz csapatni. Bár valami olyasmirõl beszéltünk, hogy LX4-nél (LFS) hogy amikor elkezd menni a segge oldalra, azt milyen jól lehet érezni benne, de azt hiszem ezt csak akkor nevezném segítségnek, ha mindig minden autónál idõben jönne, és emiatt tudnék menteni. Na ilyenrõl nem volt szó, de én nem mentem vele annyit mint Tika.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Kellemes meglepetés volt, Tika tiszta jó fej, (nem dumál annyit, mint amennyit ír) <#hehe>#hehe>, és vendéglátásból is igazán jeleskedett ám! A fogadtatás szívélyes volt, mintha évek óta ismernénk egymást 😄
A cockpit sokkal szuperebb lett mint vártam, és nagyon jó kis kályha, hogy mit is kell majd itthon elérni/megközelíteni mozgásban 😄
Kicsit szokni kell, de úgy tud plusz élménnyel szolgálni, hogy nem teszi lehetetlenné a pályára való koncentrálást. A fékezés nagyon vad volt benne, és a kanyarváltásokra is pöpecül reagált!
A loadcell-es fékpedál meg nagyon kell hozzá, mert betolja veled együtt koppig 😄
Azon csodálkoztam a legjobban, hogy engem is dobált ide-oda a cucc, nem sértõdött meg a súlyom alatt. Élõben ici-picinek tûnik az aktuátor, valahogy a fotók után nagyobbra számítottam, gondolom csak az enyém bumszli méretéhez képest nagy a kontraszt.
Tuti jó kis élmény volt.
Hazafele, meg a SoundRacert jól leteszteltük. <#zavart1>#zavart1><#eplus2>#eplus2>
Ja igen, nagyon pöpec ám az a mûszerfal! Kár, hogy a fotókon, mindig csak egy része látszik, a frissítés miatt.
Pont ilyet akartam <#eljen>#eljen>
Sõtt nem csak vizuálissan megy a cockpitomhoz, hanem a neve szerint is.
A váz/keret ITEM.
A kesztû IMET.
Ez tetszik <#nyes>#nyes>
Pointer - sikerült beinstalálnom az újabb verziókat is. Az volt a probléma hogy az uninstall otthagyja a szemetet, és manuálissan kell kitakarítani, és utánna instalálni, aztán mûködik. (v5.02 és v5.08) De ugyanaz mint a régi verzió (v5.00).
Az egyetlen újjal "Allow game to adjust settings"-el nem mentem semmire. A Forcet állítsa az nélkül is, a forgás fokot meg nem állítsa azzal sem. A LFS-be akartam elérni, hogy ne kellesen mindig külön kint beállítani a fokot, hanem hogy a LFS csinálja automatikussan autó választásnál. De azt ha egyátalán lehet, akkor max scriptel.
De az a beállítás a OPTIONS->CONTROLLERS-ba hogy "Wheel Turn" az nem arra van hogy azzal állícsd a kórmány fokot. Az arra van hogy ott beállítod hogy a reális kórmány amit használsz, hogy menyit fordul. Arra az esetre ha nem G25 és nem tud anyit forogni amenyit az autókba a LFS-be, úgyhogy nem megy 1:1-be. Szoval a Wheel Turn-ba be kell állítani a reális kórmány forgását, hogy abból kiindulva jól tudja átszámítani az áttételt amit a "Wheel Turn Compensation"-ba kell beállítani, hogy lineárissan számolja át a kevesebb reális forgást a virtuális kórmányhoz ami több, vagy logaritmikussan, esetleg logaritmikussan és milyen arányba. Úgyhogy az egész Wheel Turn csak erre van.
De a G25 forgás fokot továbra is kint kell beállítani a Profilerba ha 1:1-be akarjuk a virtuális kormányal az autókba.
Majd még lehethogy experimentálok scriptekkel, a forcet biztos lehet scriptelni, a fokot még nemtudom.