Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Nu,
árulnak kormány adaptert G25/27 hez, a gyári 50mm es kormány helyére, átlag sportkormány felszereléséhez 70mm es körosztóhoz.

Illetve állítólag a Fanatec hoz ki az év évge felé egy 7+1 fokozatú H váltót, a Clubsport pedál minõségében.
100€-ár körül.
pointer4
rFactorból konkrétan egy dll file segítségével küldi ki. Ha felinstalláltad, ott lesz az X-Sim mappában. Át kell tenni az rfactor/plugins mappába.
Hogy ezen belül programozói elven hogy nyeri ki..... arról foggalmam se nincsen. Maxx tudok embert ajánlani az X-Sim fórumon (SirNoname) aki talán elmondja.
DOGMAN
ZSÍR!

Tudna valaki nekem segíteni abban hogy a az x-sim hogyan nyeri ki egyes játékokból a mozgási infirmációkat??
LFS-nek van outsim portja amit frankón ki tudok olvasni saját programmal, az pedig vezérli a mikrokontrolleres hajtást.
De pl rFactorból hogyan???
X-simet feltettem de nekem az egy káosz..pedig programozó lennék vagymi. Annyit megértettem, hogy van olyan módja mikor a force feedbacknek (pl kormánynak) küldött adatokból szedi ki, de mennyivel egyszerûbb az LFS, ahol megkapom a 3D világ koordinátarendszerében történõ mozgásvektorokat...

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

pointer4
Belemagyaráztad a földkábelt a mûködési elvbe, és a fizikusok forognak a sírjukba 😛
A gondolatoknak teremtõ ereje van... minél több energiát fektetünk egy-egy gondolatba, annál valószínûbb, hogy az bekövetkezik... hitnek, gondolatnak, nagy az ereje... eddigi 33évem ha másra nem is, erre megtanított! 😊)

www.smart-bus.hu

Tika
A brutal mindenit! Ez új, ez még nemláttam - video is van.

Aszongya hogy levegõs megoldás, ahoz képest marha jó. Gyors, fürge, majra jó reakciókkal, a végén majd ki esett az ürge belõlle. Ezt kipróbálnám.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
De jó neked, a "titokzatos - misztikus" problémáid megoldásának a kulcsa mindig egy fekete test kábel <#vigyor3>
Bárcsak ilyen egyszerû lenne nekem is, de az elmúlt pár év megmutatta hogy az én esetemben a megoldás nem ilyen egyszerû. Elõször úgy mutatkoztak a dolgok hogy az én misztikus problémáimnak a kulcsa a megfelelõ hõmérséglet beállítása (ami persze minden esetben más volt hogy megoldódjon a dolog - a mûszaki és társadalmi vagy nemmûszaki dolgokba is). De aztán mikor erre a titokra rájöttem és nagyon jól mûködött pár évig (tökéletessen reprodukálható is volt), hogy a hõmérséglet megváltoztatása a megfelelõ szintre (mindenhol ahol lehetséges melegítõvel vagy klímával) rendbe hozza a dolgokat (és nem csak mûszaki dolgokat - nehogy azt hidd hogy a CPU csak melegedett és hûtés volt a megoldás - nem-nem, 98% pont fordítva, melegíteni kellet akár mûszaki probléma akár más!), akkor megint elszórakozott velem a sors, és komolyabbra állítódtak be a dolgok, már csak olyan egyszerû hõmérséglet pontos beállítása nemsegített (ami elõtte 2-3 évig mûködött rengeteg dologgal kapcsolatban az életben).
Én nemnagyon tudok elhinni misztikus dolgokat amiket a TVbe vagy a bulvárba lát az ember (én csak úgy megnézem oszt jó van, volt vagy nem, nemvoltam ott, nincs bizonyítékom), persze mert az ember mindenre bizonítékot akar, de ha elkezdenek furcsa dolgok történni jómagammal és körülöttem, akkor azt már hiába akarod elvetni, erõszakossan nyomul a jelenség, mint ha bizonyítani akarná hogy igenis vannak furcsa dolgok és egybeesések.
Szoval vannak dolgok az ég és föld között amit nem tudunk megváltoztatni vagy definiálni egyszerû képlettel, ezt el kell fogadnunk, és ezzel kell élni. Mit tehetsz? Jót nevetsz! <#nyes><#email><#integet2> Még ha sokszor nem is könyû, hogy valamikor atombombaként tudna robbani az ember <#ijedt><#csodalk><#falbav><#bdead>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Örülök, hogy nem küldesz el a fenébe!!! 😄

Nem vagyok az a típus, aki ragaszkodik a hülyeségéhez... fõleg olyan téren, amihez nem értek... beszoktam látni, ha hibázom, és magamon is képes vagyok röhögni... viszont jelen esetben, egyszerûen reprodukálható volt a jelenség... ha beraktam a csavar alá a kis testkábelt ment, ha nem, akkor nem reagált... az usb jelet érzékelte, viszont ffb nem volt, sem a kontrol led nem világított... ráadásul nyomkodhattam bármit, semmi reakció...

Ha eljutok a cockpitig, akkor úgyis szét kell szednem a pedált, és akkor csinálok valami videót róla... 😄

Egyébként jó pár éve jártam hasonlóképen egy Ford Transit klímájával... nem volt hajlandó elindulni a kompresszor, pedig minden fasza volt... már úgy voltam, hogy megy a szerelõhöz, nem szarakodok vele... valami más miatt még alábújtam, hát látom, hogy egy fekete kábel szabadon ficereg... megkerestem honnan "hiányozhat"... az alvázon egy csavar alatt volt, de csavar sehol... kerítettem egyet, alá a kábel, csavar vissza, kompresszor elindul... jellegébõl adódóan gondolom az is testkábel volt... nélküle nem ment a klíma kompresszor, vele igen... 😊

www.smart-bus.hu

Tika
Ahogy hazajöttem melóból, végigolvastam amit lezavartatok itt.
Jó olvasmány volt <#nyes>
Amúgy pár éve viszamenõleg én is jó elkültem volna Solt-ot a fenébe a hülyeségeivel (az én öcsém is szokot ilyenekkel jönni, és sajnos szegénkét nagyon sokszor elkültem a fenébe, pedig csak pechje volt). De a tapasztalatok alapján amiket átéltem az utóbbi években és tapasztaltam a saját bõrömön, jó magam is megdöbbentem hogy milyen dolgok, szituációk, helyzetek, történések tudnak létrejönni, kimondottan, filmbe, sci-fi-be, thriller-be, mystery-be, miracle-ba illõ dolgok. Ha nem saját bõrömön éllem át, hanem valaki elmeséli, akkor 1 szavát se hinném el, mert totál logikátlannak és valószinûtlennek gondolnám (még a lottó nyereménynek is nagyobb esély adnák). Ugyhogy inkább nem is fogom részletezni, ugy se hinné el senki, és nem is ebbe a topicba való. 5 éve elküldtem volna Soltot a fenébe. Viszont most úgy állok hozzá hogy Poi-nak igaza van a logikai és mûszaki szempontból, mert nekem is úgy mûködik ahogy Poi írja (magam is csodálkozok hogy ha ez a dolog is tud mókázni, akkor hogy hogy nem pont velem történt meg, mint rengeteg sok más dologgal is, már szinte csoda hogy nekem simán mûködött ahogy az ember elvárta), szoval teljessen egyetértek Poi-val. De! De egyben, Soltot már nem küldöm el a fenébe, azt se állítom hogy teljessen igaza van (attól még tévedhetett), de már nem is lep meg a dolog ha úgy is van ahogy írja. Logikátlan, teljessen nemvalószinû, de már nem lepõdök meg az ilyesmin. Már az tapasztalataim alapján azonse lepõdnék meg ha a szomszédba kitörne egy vulkán, vagy lekapcsolnám a lámpát és tovább világítana (ilyen a szolgállati kocsimmal valóba is megtörtént pár éve) vagy ide leszálna egy UFO, csak anyit mondnék nekik hogy szasztok srácok, mizu? Pedig nemrég még sok dolgot felfoghatatlannak gondoltam, és nem tudtam elfogadni.
Úgyhogy ha az a test ott kell neki, akkor bátran hagyd ott - Solt. De ha kiderürlne hogy mégis tévedtél akkor nyugottan vald be nekünk, azt is elfogadjuk - logika szerint tévedésnek kellene lenni, de az utóbbi években sok minden volt amiben nemtláltam logikát <#smile>

Oké, de még mindig nem tudom akkor nálam miért nem mûködik, ha földelést megszüntetem!!!! 😄

Egyébként tényleg nagyon jó... sokkal pontosabban lehet fékezni... mondjuk most szinte az összes setupom fékerõ elosztása fékereje beállításokért kiállt...

Race07-s idõmön már hoztam 1 tizedet, de elõrébb nem kerültem vele... marad a 11. hely! 😊))

www.smart-bus.hu

pointer4
Azért, hogy a poti házát és a fémszerkezetet földelje 😄 Ne zavarjon be egy mobiltelefon pl 😄

De a lényeg hogy most megy, meséljél mennyivel jobb érzés.
Addig írd le, amíg friss az élmény 😄
Akár Tika stílusban 😄
Akkor, ha leveszem a földet a gyári helyérõl, akkor miért nem mûködik? Tovább megyek... minek van ott gyárilag, ha semmi értelme? 😄

Ezt mostmán rágjuk körbe, mert nem fogok tudni aludni! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Ne irígykedj , az tekintély !
Elhiszem hogy így mûködik neked ott.
De nem amiatt megy így, mert a talpat leföldeled! Evvel az erõvel leföldelhetnél egy hûtõszekrényt is, és akkor megy a loadcell 😛 😄
Bazzzeg... felvegyem? Ha igazam van választhatok egy TV-t a bótbó??? Mi pocak? <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

TaRka0107
Ezeket a hozzászólásokat öröm olvasni...<#duma>

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

pointer4
Felkaristoltad már a parkettát ? 😄

Örülök hogy mindketten ilyen kurva jók vagytok az elektronikához 😄

Az egyik a mûanyag elem színével magyarázza az érthetetlen mûködést, a másik meg hogy egy "tök független alkatrészt hozzáérintett-e a testhez vagy sem"-el.
<#zavart1><#bee1><#beka2>
Menjetek a sunyiba 😄
Óóóó... Te!!! <#duma><#hehe><#vigyor><#wink>

Kisa: Most próbálgatom a Race07-l... két kör, de nem jutok szóhoz... kurva jó!! 😄

www.smart-bus.hu

ajem kisa
Ez még a feketékre vonatkozik biztos, de nekünk kék van jó!?<#zavart1><#idiota>
Amúgy nekem is rajtavan a csavaron az a kis cucc, mert amikor meghozta a postás, aznap nemsok netem volt:S!

pointer4
Akkor oda baze papot kell hívni !
Üzze el a zördögöket meg a zdémonokat meg a zszellemeket 😄
Mer csoda történt 😄

Mondjuk minden sorozatgyártásba van hibaszázalék 😄
Onnan csináltam melák!!! 😄 Úgy, ahogy te mondtad!

* Red wire to +V
* White wire to SIG
* Black wire to GND

Piros +V-re, Fekete GND-re, fehér középre! Kis földkábel leszigetel, többi madzaghoz rögzít... összerak, nem mûködik! Szétszed, szigetelés le, a képen látható helyre kis földkábel vissza, és mûködik... ha hiszed, ha nem, akkor is így volt... 😉

www.smart-bus.hu

pointer4

Lefordítsam vagy kiszótárazod magadnak ? 😛
Almarépa 😛
Nyilvánvaló, hogy én vagyok a hibás... 3 vezeték van, amibõl kettõ még megcserélve is mûködik!! 😄 Lenne valami alkalmatosságom felvenném, hogy amikor lehúzom a kis földkábelt, akkor nem mûködik!! 😉 Nem baj, néha te is hibázhatsz... nincs ezzel gond, nem haragszom... 😄

Kisa: Megpróbálom rögzíteni valahogy, mert az elõzõ próbánál hátragurultam, a pedál meg elõre csúszott!!! 😄

www.smart-bus.hu

ajem kisa
Nincsmit kedves barátom, csak mennyémá oszt próbáddmáki vazze, me' má kiváncsi vok a véleményedre is!<#idiota><#wink>

pointer4
Akkor te ott valami nagyon elkötöttél 😛 😛 😛
Semmi köze hozzá 😛 Ráadásul nekem is ment tegnap este, leszigetelt földel 😄
Köszi, csak eddig nem volt dolgom vele, oszt azt sem tudtam merre induljak... 😉

www.smart-bus.hu

Lassú vagy... 😄

www.smart-bus.hu

Elismerem a szakmai tudásod, de most tényleg nincs igazad Uram... 😉

Levettem a szigetelõ szalagot róla, a kis földkábelt visszaraktam a csavar alá, az eredeti helyére, és mûködik... leveszem, nem mûködik... direkt nem raktam addig össze... 😉

www.smart-bus.hu

pointer4
Amikor látod a profilerbe a G25öt, akkor a félpedál gördülõmenüjén nyomj egy jobb gombot, és rájössz 😛
pointer4
A faszt volt az a baja 😛 Valami mást kutyultál össze 😛
Annak a zsinórnak az ég világon semmi jelentõsége 😄 Csak a srác írta, hogy szigeteljük le, lehet valakinek becsípte a mechanika, vagy ilyesmi.
Az ha rá van kötve az alsó vázra, ami mûanyag alkatrészekhez csatlakozik, az ég adta világon semmit sem csinál 😄 😛 😛 😛
ajem kisa
A logitech driverben van a fékre klikk az alsó opció axies proprietes és

No, nekem most úgy néz ki, hogy akkor "fékez" amikor nem nyomom... hogy lehet ezt megcserélni? Csak játékon belül, nem?

www.smart-bus.hu

Ez volt a baja...

Poi... szigeteld le a valamidet és rakd félre!!! 😄 😄

www.smart-bus.hu

ajem kisa
Nyomásérzékeny, szóval nem amennyit nyomsz annyira fékez, hanem amilyen erõsen úgy fékez!
Annyit pluszban, hogy elõször lágy, és keményedik valahogy úgy mint egy igazi autóban, és a végét tényleg nyomni kell!😊

TaRka0107
Egyébként a loadcell az mi?😄😄 Annyit tudok hogy a pedálba kell beépíteni.... és talán jobban lesz adagolható, vagy nehezebben lehet benyomni?

Vissza rakom az alap helyére a kis vezetéket... hátha ez a baja...

www.smart-bus.hu

Meglepett volna, ha minden simán megy... összeraktam, és nem kap áramot a kütyü... usb-t érzékeli, de a kontroll led nem világít, és ffb sincs...

www.smart-bus.hu

ajem kisa
Solt: igen kotyog nekem is a cucc, dehát annyi belefér, nekem is az alaphelyen van a kis földvezeték, épphogy, felhejtva, de úgymaradt!
A fehér van középen igen!

Pointer: a 2 szélsõ vezetéket cseréltem fel, a középsõ maradt ott csak, és még nemcseréltem fel azóta, nemvolt hozzá kedvem!😊

Má dugtam, jól esett... 😄 Akkor a kis föld kábel nem megy vissza a helyére, hanem úgy járok el, ahogy a hatalmas tudású kolléga javasolta.... <#worship>

www.smart-bus.hu

pointer4
Nem tudom kotyog-e oldalra, mert már elvitték tõlem.
A föld vezetéket írja, hogy leszigetelve rakjuk félre. Én visszahajtottam, és a kábelhez szigetelõztem.
3 kábel van, van egy fekete meg egy piros, mint test meg 5V, onnantól kezdve 1 kábeled marad, azt oda dugd ahova tudod 😛

Kisa: melyik két vezetéket cserélted meg, hogy nem lett inverz a jel ? Még most is úgy használod ? Mivel nem vagyok benne biztos, hogy pl egy Gran Turismo 5 is képes megfordítani szoftveresen a bejövõ értéket, lehet ilyen fordítást kéne eszközölni.
No, Loadcell-s brigandusz! 😊

Mielõtt összerakom pár kérdés...:

- Nektek is kotyog oldal irányban a loadcell a gyári rúgó helyén?
- Nekem a föld kábelrõl lejövõ kis föld vezeték pont odaér a gyári helyére... jó úgy, ha odarakom vissza?
- A fehér vezeték középen van, de nekem nem SIG ott a felirat, hanem OUT... ilyenkor mizu? 😊

www.smart-bus.hu

Tika
Igen, írtam hogy nagyon jó. Köszike <#smile>
Csak én kicsit máshogy használom, mivel nem ilyen full kivitelbe hoztad <#vigyor>

pointer4
Tika, neked is tuti az új kesztyû? 😄
pointer4
Már halkítási módszerrõl 😄
bardocz
Kár, hogy forgós-kerekes, így semmi értelme.
ajem kisa

Link!lol

ajem kisa
Ezzel akartam:<#ravasz1><#smile>

ajem kisa
Nemmi?Amugy az enyém is mintha egyre hangosabb lenne!:s

TaRka0107
Azt hittem már van olyan cucc hozzá amit beleteszel és nem lesz hangos😄

pointer4
Tekerd lábujjhegyen, fülhallgatót használj 😊
Amúgy nem hallottam még róla.
TaRka0107
Mármint amikor kormányzok. Néha elég zavaró.