11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• gabesz752
    Örülök, hogy egy ilyen fasa cockpit mellet van az én képem.
  • pointer4
    Bocs, hogy pont én lógok rá az íróasztalodra :D

Aki úgy érzi igazságtalanul kimaradt, vagy másik fotót szeretne, az jelezze :D
    Tika meg ne érezze magát kiemelve, épp így jött ki, páratlan számú szimukép volt :D
  • gabesz752

Pointer: Jó lett az új fejléc.
  • Szmore84
    Üdv!

Ma sikeresen berakták a rugókat
  • gabesz752
    "Pedál rúd szöge neked kb mennyi gabesz752? a forgósponttól a hossz?"

A pedál szöge sacra 45°. A hossz 10cm, de kísérletezni kellett rendesen, ugyanis ha túl keveset fordít a potin, akkor nem tudja bekalibrálni. A tolórúdnak mindenképpen állíthatónak kell lennie.
    A képen látható potikat viszont már lecseréltem huzalosra. Kb 2x ekkora méretben. Bírja a strapát, azóta kb 50-60 óra van benne.
  • Tika
    Ja, hát így tuti. Valaki milyen szerencsés De be vallom, és is nagyon hállás vagyok haveromnak, habár egyátalán nem volt ingyen, ott az anyag volt marha drága ITEM 60x30 1m = 30 Euró nagyker ár. kb 500 Euróért vettem anyagot, még bovítésnek az alap Frexhez (ez csak az ITEM, ebben amazok a pléhek meg sok más nincs benne, a tobbi cucc máshonnan van) De neki koszonhetem hogy egyátalán van ENHANCED Frexem (amúgy csak az alap lenne), mert megrendelni én is megtudtam volna, de mit kezdtem volna 6 méteres rudakkal, vághattam volna az erkélyen kézi furészel.. Így meg profi muhelybe fel lett szeletelve pontossan méretre pár perc alatt, én csak elhoztam becsomagolva és oszeraktam. Nélkule sokkal bonyolultabb lett volna.
  • Szmore84
    mivel sógorom ilyen helyen dolgozik, meg ő is szeret vezetni, ezért munkaidejében csinálgatja pár haverjával, gépen levőkkel. hát ha fizetnem kellene szerintem a gyári CST-s pedál olcsóbb lenne.

Annó már csinált nekem cpu blokkot vízhűtéshez, az anyag+munkadíjjal kb 50e-be került volna.
  • Tika
    no, no, no.... csupa ITEM a cucc
  • Tika
    Ez nagyon pöpec! Te gyári pedálokat "gyártasz" wazze. Ez nagyon gyári lesz, semmi erkélyen kalapácsal és "körömreszelóvel" barkácsolt cucc. A profi muhely felszereléssel aranyat ér ilyenkor.
    De ha te ezt így csináltatod akkor ezért menyit fognak kérni?
    Ha viszaemléxem én pár kissebb görbített pléhekért pár fúrt lyukkal fizettem 50 Eurót ÁFA nélkul (számla nélkul) (és ebben alig van anyag, ez csak a munkaidö). Az ilyen pedál gyártásért kértek volna kb 500 Eurót (lehet többet is) ha egyátalán elválalták volna, amit kötve hiszek mert nagyobb pénzekért jobb melók vannak. A pléheket is több helyen nem akarták elválalni nagyobb melók miatt, de találtam egyet ahol éppen nem volt munka csak azért válalták el, jobb a kicsi mint a semmi.
  • Szmore84
    Mivel M6-s gömbcsuklókat sikerült szerezni(kösz az infót pointer4-nek). ezért azzal lesz megoldva, gabesz752-hez hasonlóan. Amint hazakerül a cuccos csinálok jobb minőségű fotókat a részletekről. elvileg tegnap este már a rugók is meglettek hozzá. már csak a "tolórúd" menetelését kell megcsinálniuk és jöhet is haza a cucc. már szívesen látnám én is élőben.

Pedál rúd szöge neked kb mennyi gabesz752? a forgósponttól a hossz?
  • gabesz752
    Gondolom így, csak szebben.
  • Pummis
    szeva nagyon jó és a potikat hogy oldod meg ?
  • Szmore84
    Üdv mindenkinek!

• pointer4
    Mielőtt cikket írnék róla, érdemes lenne befejezni a szimut :D Életre kelteni, tesztelgetni :D
    Az már szinte biztos, hogy az elektronika elkészítéséhez kellő melléklet ez lesz. Elég jól össze van szedve az anyag, de még lesz hozzá rizsa.
  • Csavez
    Messze vagyok még! :D
    Páromat most fűzöm, az ülésrázos cuccosról.
    Egyenlőre nem vevő rá,egyik nap hazajövök munkából félek az uccán lenne a cuccos.
    Legföbb problémám a helyhiány,egy kis sarkom van avval kell beérnem.
    Dúrván 1,5m(ha kivágok 1 szekrényt=1,8m)x 1m-rel kell gazdálkodnom.
    A cockpitem 1,4m hosszú,40 cm be belefér az ülésrázos cucc?
    A mostanit akarom majd átalakítani(persze ha megdobsz majd valami kis írással).
  • pointer4
    Utánoznak a mocskok ? :D
  • LeWyTy
    Tiszta OVERHAULIN
  • Csavez

3D Vision surround
  • Pummis
    huh most pislogok mint Rozi a moziba :D
  • pointer4
    Fanatec ClubSport pedál bekötése, ide is beírom, hátha később még keresem majd. (kormány felöli bekötés)
  • pointer4
    Ja, de, mégis.

Hát, úgy érdemes, hogy minél többet forogjon, egy kicsi karral elforgatni a potit, vagy a forgás tövénél fogaskerékkel megnövelni az elfordulását. (Lego) :D
  • pointer4
    Nekem ez se megy, nem találok az oldalon fotót.
  • Pummis
    http://keptarolo.com/share.php?id=A479_4C42C41A

hülye kép beillesztés nem megy de az elképzelésem ilyen
  • Pummis
    Tudna valaki segiteni nekem ? Pedált akarok csinálni na most nagyábol az elképzelés meg van csak az a baj a potmétert nem tudom hogy oldjam meg
  • Csavez
    Nem érez!!
    A blokk helyére egy méjláda került!
  • samsung123
    a második vidi igazi BETEG!
  • pointer4
    Hihi :D

Hohó

• pointer4
    Én úgy emlékszem, az nem egy egyszerű mikrokapcsoló, elég spéci 2 összeillesztett darab talán. De van egy roncsolt g25-öm, este megnézem neked közelebbről.
  • Pummis
    http://www.ize.hu/_files/pics/00005/00005108.jpg
    http://media.babaszoba.hu/csevego/3/2/9035123_jatek_babakocsira.JPG :D:D

nekem egyedi szimulátor lesz de ez már megszokót lehetne :P :D
  • pointer4
    A kormányod egy sárga gömb ? :D
  • Pummis
    na köv tervek
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=71ltgibz2zc6ob0jrt8u.jpg

valami ilyesmit képzelek el
  • Pummis
  • holecsko10
    Üdv mindenkinek.

A következőben szeretném a segítségeteket kérni, hogy honnan lehet G25-öz venni gombokat, ami a kormányon található mert nem mindig reagál ha meg nyomom.
    Lehet vásárolni készen ilyen gombokat vagy csak barkács módra lehet meg javítani?
    A garancia már lejárt.
    Egyszer már szét szedtem és meg néztem, hogy nem-e a kábel lenne meg törve vagy ki csúszót volna a csatlakozóból, de semmi jelét nem mutatta hogy baja lett volna.
    Előre is köszönöm a segítségeteket.
  • thé
    ez a kormánybeállítás hátha nem csak nekem jelent újdonságot:

link

nekem gtr2 alatt az ex-hez bevállt ez a setup
  • pointer4
    De kis édibédi :D
  • Szmore84
    Sziasztok!

Egy kis helyzetjelnetést írnék a pedálommal kapcsolatban. megjött már a leo bodnar féle loadcell-s elektronika potikkal + siekrült hozzájuk gömbcsuklót is szererzni. elvileg jövő hét környékén megérkezik a loadcell is. a pedálnál már csak a rugót behelyezésére várok.

• pointer4
    Amikor kedvem szottyan
  • Tika
    És mióta játszadozol te a LFS-vel?
  • pointer4

Játszadoztam kicsit :) Kicsit jobbra kellene eltolni a nézetet, hogy a jobb ablakba is lássak valamit, de akkor a kormány nem az én kormányommal esik egy vonalba. Na, majd állítgatok még :D
  • LeWyTy
    "Presze, majd max 10000 magyar embernek aki ilyet vett külön csinálnak gyártósort: D Jó viccXD
    Gondolkodj mielőtt írsz:]"

Kurva nehéz lett volna csinálniuk (íöüóőúéáű,.-) billentyűket és pl a szlovák vagy német alapra rárakni.
    Itt a német g15: