Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Konkrétan, szekrénysor áll a helyén 😛 De már nem soká kész az új 😄
Tika
Sebaj, addigis amíg valahogy kialakul én munkába kiélvezem a 3 monitor és nagy látószoget, otthon meg a motion cockpitot, így megvan komplett minden ami kell. <#vigyor><#email>
Te meg addig ecsettel maszatolod a falat a szobádba a szimulátor helyén <#bee1>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Új szimulátoros oldal. Pörög rajta az info, jól néz ki, és magyarul van.
pointer4
hihi, csorogjon a nyálad 😄

Öröm látni, hogy más is úgy örlõdik mint éne 😄
Tika
Munkába próbáltam ilyet egy Radeon HD5000-es szérián:

´
Ilyen a screenshot:

Ez marha jó, látok oldalra, és a tukrokot is. Ez a dolog még nagyon piszkálja a csorom, csak nincs helyem a szobába <#rinya>
Addigis FOV 90-el kell vezetnem 1 monitoron hogy valamit lássak oldalra is, vagy tukrokot, de az olyan mint ha 2 méterre lennék a kórmánytól az autóba. FOV 60-65 a legjobb, de ott meg nemregisztrálok senkit oldalról, ami megint nemjó. Nemtudok donteni mi legyen... <#confused>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

LeWyTy
És 1:20 körül tényleg olyan<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tika
Valaki kardozós játékot játszhatot a háttérbe a kamera mögött <#vigyor>

mi az a csúnya fémes hang pl 0:27--nél? :S
pointer4
Beállítás kérdése 😄
Viszont LFSnél akkor is jobb 😄
Az, meg hogy miért nem láttad mozogni ? Nemtom, lehet nem figyelted, vagy az iRacing tulajdonosok az újdonsággal vannak elfoglalva, meg hogy versenyezzenek, nem unatkoznak és videótvágnak 😄
youtube

Tika
Aha tényleg, most nézem, a Frex is támogatja, no de akkor miért nem láttam még szinte soha mozogni az iRacingot...?....hmmm
A leggyakrabban GTR, LFS, rFactor, de iRacing alig...
De a videódon a LFShoz képest olyan lustábban mozog <#vigyor3>

pointer4
Igen, linkben a válasz 😄
Frexrõl nem tudok nyilatkozni.
Csak jó motec progiról nem tudok, de ami késik, az nem múlik 😄 A LeoBodnar SLI je is megy vele, illetve a Freetrack is.
Tika
Hát igen az egyertelmu, hogy a sok scanning rengeteg ido, munka, és pénz - ez világos. Ha már iRacing, akkor 1 kérdés: Az iRacing tud mozgatni Motion cockpitot - van neki output data ahhoz? Vagy jól sejtem hogy nincs?

pointer4
Alex kolléga linkelte, nekünk ide úgy is belefér.
Ekkor érteni meg, hogy miért olyan baxott drága az iRacing, és miért van benne piszok nagy jövõre lehetõség.

milk4
Úgy érzem itt valami nagyonnagy dolog készülõdik 😮OOO😛

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pointer4
Tegnap dolgoztam egy picit. Ahhoz képest, hogy 6 órát töltöttem el a szabadban, nem sokat haladtam 😄
Csak a lábtartót teljesen, meg a kormánytartó konzolt csináltam meg félig.
Mentségemre legyen mondva, hogy sokat kellett tökölnöm, hogy a lábtartó hova kerüljön, milyen szögben, csak úgy, mint a kormánytartó. Ott meg fõleg, hogy a csapágyak, meg a kormány tengelye, egy síkba kerüljön 😄

pointer4

Fúú , ez jó.
Egyre szarabb hangja lesz ahogy fejlõdik.... 😊
pointer4
Már csak 9 vállalkozó szellemû ember kell 😄
csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

pointer4
Bannerben a Szimulátor keretekben találsz sokfélét.
Magyar, jó áron a Ma-Bo.
LeWyTy
Tudnátok nekem javasolni valami egyszerû és olcsó állványt g25höz?
Vagy csak valami tervekrõl képet... csinálok akár én <#wink>
Meg hogy lehetõleg egyszerû legyen beszereznem... magyarországon.
Köszi elõre is.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tika
A youtube videó az mukodni fog reméllem:

Tika
Az eddigi LEJOBB cockpit!!! No 1!!! Inflatable Racing Kart for Wii
A videó magáért beszél, wooow
(lehethogy jó lesz a beszúrás is, ha nem akkor ott a link <#smile> )

pointer4
Érdemes lenne megnézni az eredeti angol szöveget, meg mágneses ellenállása az elektromos motornak van, ha testeljük a pólusokat. Gyanús, esetleg egy félrefordítás.
Bár lehet, elektromágnest tettek a fékpedálba 😄
Tika
Mágneses fékellenállás a valósághû fékezés érdekében - megnézném a részleteket hogy mukodik

pointer4
Ha valakit érdekel egy maximálisan megkímélt G25, ami kihasználatlanság és költözés miatt eladó, az privizzen rám.
gabesz752
http://simracing.hu/sim_hirek/morenews/a-red-bull-racing-szimulatora
Jó lenne egy ilyen itthonra 😊

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

pointer4
<#felkialtas> -zek 😄
Sharks
Na ez beteg! Még levehetett volna egy könyvet a polcról, hogy olvassa közben!

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

AlieN911
Hali

Valaki anno bõrözött vagy bõröztetett kormányt. Jelezne nekem az illetõ?
Thx

Honda - The Power of Dreams

pointer4
Ebbe kúrni is jó lehet 😄
TaRka0107
Váóó

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

gabesz752
Felvettelek.

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

privát üzenet ment!
gabesz752
30cm hosszú a pedál. Felülrõl 8cm nél van átfúrva.

sima arányosság van a karok hossza és a szögelfordulás között, tehát:

90°/40=2,25

tehát a poti karjának 2,25-öd hosszúnak kell lennie mint a pedál felõli karnak

(ha megadsz egy pedálhosszat akkor azt is megmondom, h mekkora lesz a pedálbenyomásod)

amúgy ha a pedálmozgás véghelyzeteit úgy akarod megcsinálni mint pointer, akkor figyelj arra, h a rugóba elférjen egy anyuka 😉
gabesz752
Pénteken voltam a csapágyboltba megkérdezni a belsõmenetes gömbcsuklót. 800/db-ért van kínai. Kicsit gondolkoztam, majd megnéztem a kocsimban a kulungpedálomat(hidraulikus) és meg is lett a megoldás. A pedálon lesz egy sima U alakú laposvas 8-as menettel.Ebbe megy majd a menetesszár.

gabesz752
A pedál kb 35-40°-t fog mozdulni. A potméter valószínûleg ez lesz.
Elméletben a potméteren lévõ "erõkar" hosszával lehetne a szögelfordulást változtatni. A kérdés akkor, hogy a 40°-os pedálmozgáshoz mekkora erõkar kell a potméterhez, hogy legalább 90° mozogjon.

csináltam egy exceltáblát, amivel pedálmozgást, potimozgást, rugóösszenyomást viszonylag könnyen ki lehet számolni és esetleg rajzoltatni, szóval ha van vmi konkrét elképzelés vagy alkatrész, akkor könnyen utánajárhatunk a dolognak 😉
gabesz752
Köszi a segítséget. Mivel rendes tervem nincs, így ezt majd akkor fogom tudni, ha megvan a mechanika egy része. Egyenlõre rugóm még nincs, csak a fékpedálhoz.

csak nem árt, ha tudod, h hány fokot mozog majd a pedálod, ez tudva már a karok hosszával be tudod lõni azt, h kb 90 °-ot forduljon a poti
gabesz752
hmmm. Eddig még ez a legjobb, legyegyszerûbb megoldás.

kb így, a potin lévõ kis kar tetején lévõ furatba lesz majd beakasztva egy húzórugó, az veszi majd ki a mechanizmus kotyogását

poti kapcsán csak egy állítási lehetõséget gondoltam, nevezetesen a potit lehet majd elvileg elõre-hátra csúsztatni
gabesz752
Szééép....
A potik mozgatását hogyan fogod megoldani?
Már nekemis megvan majdnem minden ami kell, de a potikat még nemtudom biztosan, hogyan fogom megoldani.

már rá is jöttem, h mit hagytam ki... 2 kis bizbaszért ciki lesz majd újra belefogni az esztergálásba és a hegesztésbe 😛
szép lassan gyûlnek a cuccok 😊

Tika
szerintem egy bizonyos más dolog (most nem részletezném) sokkal jobban megy neki mint a vezetés <#ijedt><#nyes><#nevetes1>

hondash3
Én próbáltam haverkodni Laczai Attilával, rendes, jófej palinak tûnik. Jött hozzánk vásárolni, látta a gépemen az LFS-es háttérképet és egybõl témát is váltottunk.
2x-3x dumálgattunk, de még nem volt lehetõségem kipróbálni a masináit sajnos. <#vigyor5>

The Power of Dreams

pajti

<#puszis> hellószia