11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#8515 Van valakinek eladó G25/G27 pedálja? -
Szmore84 #8514 Reggel fél7-től heggesztés, majd dobok fel képeket délután/este. -
#8513 Ide is berakom a friss irományom.
"Kicsit" teszteltem a Fanatec kormányt/pedált, és leírtam mindent róla, ami nyomja a szívem.
Itt olvasható: Fanatec kormány tapasztalatom -
BlackAdder1 #8512 Hát pont hogy nem reális, volt már 10 különböző tipusú saját kocsim és most 5 cégest használhatok de ilyen rövid pedálúttal még nem találkoztam, abban a pár mm-be elég nehéz pontosan adagolni a féket! Persze meg lehet szokni, mint amikor egyik autóból át ülsz a másikba! Ha csak azt a darab gumit kiveszed egy próba erejéig érezni fogod a külömbséget! -
#8511 kb anyit, de az nem gond, a reális is kb anyi. akinek nemtetszik az meg hoszabít a mozgáson mint BlackAdder1 (#8507) -
#8510 -
tilus #8509 Kell a pihe puha felület, hogy legyen mit csapkodni mikor beszarik a kormány, vagy pont a féktávon kalibrálja ujra magát :) -
#8508 Ilyenek ezek a Fanatec tulajdonosok! Finnyás mind, meg kényes :D XD XD XD
Tiszta Miami Vice :D -
BlackAdder1 #8507 Ha az AP az Andy Pastore rövidítése akkor igen! Ezért modosítottam én is rajta leirást és képeket itt találsz ha érdekel! -
Szmore84 #8506 Bárcsak már ott járnék én is. -
#8505 Épp akartam kérdezni, hogy mi volt vasárnap:)
Nem baj, ha kész lesz majd te is ráunsz néha :D Látod, Tika se használja 2 hónapja a masszírozó fotelét :D -
Szmore84 #8504 szerintem kb annyi útja van amennyit a szivacson össze tudsz nyomni
sajnálatos módon vasárnap nem sikerült a vázat hegeszteni, de csütörtökre már szabit igényeltem hogy egész napunk legyen rá. most már jó lenne ha próbálhatnám, tisztára sza*ul alszok hogy nem bírjuk megcsinálni rajtunk kívülálló okok miatt -
tilus #8503 Azt jól értelmezem, hogy a AP féle load cellának igy max 1-2cm pedálutja van?
-
tilus #8502 hasonló célból kellene, bár én az egész nyomórudat lecserélném és a féknél a talpad mögé beépíteném ezt:
http://www.elane.net/loadcell/30lb_15kg_load_cell.php
Ezt nyomná a piros dugattyú, dugattyuban pedig lenne gyári rugó+PU. PU-t már találtunk esteteszteljük, és csinálok rajzokat.
Egyenlőre hirdaulikához nincs elektronika..első lépésben ezt találtam ki, igény is lenne rá szerintem, akkor árulgatni is lehetne. -
#8501 Ja, még esetleg részletek ha érdekel.
-
#8500 Hát, majdnem simán
Kozben beleszereltem a loadcellt. De a szélso pedálok nincsenek felcserélve, a drótokat nemakartam benne oszekócolni, mert anyira milire ki van számítva hogy pont a helyére paszonak benne. Szóval a pedálok maradtak, csak a rugókat cseréltem fel a piros tubusban. Így a driverben ha gázolok akkor kuplungot mutat, és a kuplungra meg gázt, de az mit sem számít, az csak SW dolog, a gameba a tengoket úgy is assign-álni (mellérendelni) kell, azt meg minden normális SW-be úgy csinálod ahogy akarod, akár a fékkel gázolhatsz is
Az egész csak hely és némi tervezés/munka kérdése. Normál változatban csak leteszed a pedál szettet, rogzíted és kész. Megfordítva meg kell neki építeni rogzíto álványt, de ha cockpit van és a hely is engedi akkor nem gond -
#8499 Hát az pont az , rozsdamentes. De azt úgy csináltattam méretre, miliméterre, hogy pont a pedálra paszoljon. Azt nemtom menyi kell, meg mire, de ilyen darabkákot lehetséges csináltatni. -
#8498 szerintem nem szoftveresen van megcserélve, hiszen akkor a gáz rugója lenne féké és forditva ami nem buli...én is igy csináltam meg a sájtom, szédszettem és fizkálisan megcseréltem a két pedált mindenestül, de nagyon könnyű megcsinálni, mintha csak modingra született volna a G25-őt. -
peti911 #8497 Eddig egyből egy ;)
Simán megfordítottad a pedált és szoftveresen van 'kicserélve' a gáz/tengelykapcsoló? -
tilus #8496 A gázpedálon láthatót hol lőtted? -
tilus #8495 Jobban átgondolva..alu még jobb lenne. -
tilus #8494 Basszus, éppen hasonlo U profilt keresek.
Van valakinek ötlete? 30 v 32mm széles 10-20mm magas kéne, lehetőleg 1 milis rozsdamentes, de ha nem túl vastag akkor alu is szóba jöhet. -
#8493 Nekem úgy van és nagyon jó, már nem rakom visza.
Csak anyival tér el a reális autótól, hogy a gáz pedál egyforma a tobbivel. Valódi autóba a gáz pedál picit magassabat (kijjeb) van a féknél, és a pályája is rovidebb (rovidebbet jár), ezt a Logitech is így csinálhatta volna. -
#8492 itt vannak a linkek külön mert valamiért azokat nem jelenitette meg :
ehhez hasonló
3way switch
ez a 2 gomb lenne az és ilyen irányokban mozdulna -
#8491 több mint egy éve vettem nemsokkal a megszünés elött a panelt.
A kapcsolo meg olyanhoz hasonlo ami a manualba is szerepel.
Sajnos pontos tipust és jo képet nem találok rola az enyém meg most nincs kéznél .
DE ezeket találtam ami támpontot addhat:
3way switch
tehát ilyen ami nem mikrokapcsolo ami nem áll vissza középállásba.
ez a két gomb lenne ilyen két irányba lehetne elmozgatni öket az egyik irányba nyitná a féket a másik irányba csukná, csak az is a gond hogy a játékokon belül ez a müvelet egyazon gomb ujboli megnyomásával érhetö el és azt viszont nem tudom , hogy a panel softverében vagy játékon belül hogyan tudnám a 2 külön kapcsoloállásnak ugyan azt a gomblenyomást hozzákapcsolni? -
peti911 #8490 Kösz :)
Pedált csak odaraktam, előről van kitámasztva, hogy fixen legyen. Tervezem, hogy megfordítom a pedálokat, addig asszem marad így.
Kérnék visszajelzést azoktól akik megfordították a g25 pedálokat, hogy jobb lett-e úgy. Köszönöm. -
#8489 Nekem még nem derült ki, hogy milyen a kapcsolód.
Ha úgy marad a be állásba, mert két állású kapcsoló, akkor 16 darabot ráköthetsz. Ilyenkor ugye mindig küldi a jelet befele, reméljük a program is támogatja, és nem csak akkor aktiválódik a funkció, ha elengeded a gombot. Az on-on kapcsoló, az egybeépítve két szimpla kapcsoló, csak vagy az egyiket, vagy a másikat tudod kapcsolni, egyszerre nem megy a két funkciója.
A mátrix bekötés, amire 64 gombot rakhatsz, az csak akkor menne, ha egyszerre csak 1 gombot nyomsz le, de a kapcsolónál a gombok nyomva maradnak.
Amúgy beta innovations cucc régről van neked, vagy mostanában rendelted? -
#8488 Nekem még nem derült ki, hogy milyen a kapcsolód.
Ha úgy marad a be állásba, mert két állású kapcsoló, akkor 16 darabot ráköthetsz. Ilyenkor ugye mindig küldi a jelet befele, reméljük a program is támogatja, és nem csak akkor aktiválódik a funkció, ha elengeded a gombot. Az on-on kapcsoló, az egybeépítve két szimpla kapcsoló, csak vagy az egyiket, vagy a másikat tudod kapcsolni, egyszerre nem megy a két funkciója. -
#8487 plasmamm2nekem ez a panelem van és a 13. oldalon nem ir semmi különösebb kitételt az olyan kapcsolohoz ami nem áll vissza eredeti állásába, bár az lehet hogy nem a scan matrix rendszerhez jó.
Ha esetleg valaki tudna egy pillantás vettni rá hogy mit lehet kezdeni az ilyen on -on féle kapcsolokkal -
thé #8486 szép cucc :)
pedálokat h helyezted el? -
peti911 #8485 Izé, OBI. -
peti911 #8484
Praktiker, Forest 9613, fékezős talpas, 399 Ft.
Már így is sokkal élvezetesebb a játék (most éppen Race07), de még rengeteg munka lesz vele. -
#8483 Csak igy és
igy.
Sajna én csak eltávolítani tudok hozzászólásokat, építő jellegű dologra nem vagyok képes :D
Amúgy baba lett !!! :D
Tetszenek a kerekek, hol szerezted őket? -
peti911 #8482 Az elmúlt hetek munkássága:
http://picasaweb.google.com/peti911/CockPit?authkey=Gv1sRgCOra84PS7KKe1QE#5510926495434031970
(Persze a kormánytartó nem ilyen gagyi lesz, és az üléstartó sem szorítóval lesz rögzitve , de így kipróbálhattam, jo-e az elképzelésem. Egypár dolgot át kell gondolnom.)
További képek:
http://picasaweb.google.com/peti911/CockPit?authkey=Gv1sRgCOra84PS7KKe1QE#
pointer4: tudnád javítani a linkeket? Még mindíg nem vagyok 30 napos. -
#8481 Nekem BU0836 van
Kimondottan LFS miatt csináltam (meg az egész cockpitot is), akkor még nem volt a 3-as gomb a reflektorra, úgy egy átkapcsolóval oldottam meg, hogy bekapcsoltam és égve maradtak a reflektorok az autón. A tobbi gomb gond nélkul mukodott, akár ki vagy be kapcsolt reflaktorokka. Aztán jott a Z28 patch, ott már gombal be és ki lehet kapcsolni. Szoval ez megoldott.
De sokkal nagyobb gondom van a bajuszkapcsolókkal (index/blinker), amit én is autóból akartam beszerelni, de az bekapcsolva marad, az meg nemjó. Szoval ha ilyenre gondolsz, akkor az nemjó. Sajnos én se használhattam fel az originál kapcsolót az autóból, hanem helyettesítenem kellet egy billenokapcsolóval ami viszaáll alaphelyzetbe. Elektronikából megcsinálok szinte bármit, de tervezni netudok sajnos. Az egyik kollégám igérte hogy besegít nekem és megtervezi az áramkort ami megoldaná ezt a dolgot és relékkel beigtatható a Bodnar BU0836-be. Csak sajnos ahogy ismerem abból se lesz semmi, csak puszta igéret volt. Belekezdett de aztán valahogy elmúlt a szándéka. Hogy nen legyek túl negatív a sohaelkészuléssel, akkor esetleg úgy fejezhetném ki hogy kb a Duke Nukem Foreverrel egyidoben fog elkészulni ez a dolog. Szoval ha találsz rá megoldást akkor légyszi tudasd velem is. Addig is marad a momentális verzió, nem gond, gyorsabb a pályán ugyse leszek tole, használni tudom most is, csak kicsit másképp, nem gond. -
#8480 Pár napig off voltam, melóból már lehetetlen ide kukkantani, ott már kész psycho a hejzet, minnél tovább annál brutálissab (kiváncsi vagyok meddig fogják még fújni ott a ballont, még majd egyszer eldurran).
Ma viszaolvastam, mizu itt errefelé. Látom jó sokat írtatok. Poi - bírod még szuszal? Ahogy elnézem, neked is jól esett egy OFF (Mafiával) De amúgy gratula a sok kitartáshoz és turelemhez, az meghozza gumolcsét
Nekem sajna lassan de biztossan kezd számítógép undorom lenni, egész napokat szunet nélkul 15 PC kereszttuzében tolteni, megállás nélkul melózni, kozbe meg páhuzamossan 3 telefont intézni nostop befutó hívásokkal. Jól esik ha kint lehetek, távol a PC-ktol A szimuzást én is szuneteltetem már lassan 2 hónapja.
Amúgy tuti a gumikalapács és az ariel, mint a cockpit kellékei -
#8479 Hát most vagy gomb, vagy kapcsoló.
Ha gomb, akkor elengedi ha nem nyúlsz hozzá. Ha kétállású, avagy kapcsoló, akkor azt addig nyomva tartja, amíg hozzá nem nyúlsz. -
#8478 Hát ha fából szeretnéd akkor lapszabászatnál.
Ha fémből akkor vaskereskedésben.
Ha ITEM aluprofilból, akkor googliban biztos találsz helyet neki, de drága.
Ha salgoból, arra is találsz helyet, csak az randa.
Tervrajz kevés van közkézen, de most már tuti kellene csinálni egyet :D
-
#8477 még egy kérdés eszembe jutott.Aki használ itt leo bodnar USB panelt az irhatna nekem pár dolgot, hogy nem okoz e gondot az ha olyan kapcsolo van rákötve ami nem áll vissza alaphelyzetbe?
Mert nekem van egy hasonlo scan matrix elven müködö panelem és eddig a joystikomnál csak olyan gombokat kötöttem rá ami ilyen volt hogy lenyomtam és az elengedés után visszaállt az eredeti helyzetbe, de most a gázkarnál lesznek olyan gombok amik ha lenyomok akkor abban a pozicioban maradnak és az a kérdésem, hogy ezek nem fognak állandoan jelet küldeni a panelnak?Vagy azokat máshogy kéne bekötni a panelra mint a többit?A gombokat nem tudom kicserélni, mert azok gyáriak és nem fér bele más igy valami alternativ megoldás kéne ha nem müködne az eredeti bekötés szerint. -
rolika1111 #8476 Sziasztok
Sima cockpit-et szeretnék csinálni, egyenlőre csak egy alfa romeo ülésem van.
Valaki tudna segíteni valami tervrajzzal vagy hogy honnan szerezzek hozzá anyagot?