11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• samsung123
    Nem sajna...sima 1360x768 mert 3-4évvel ezlött képzelheted mennyibe kerültek a FullHD-k ..amugy meg láttam sok helyen fullhd-ban játszani sokakat, de a rengeteg erőforrás igénye miatt szerintem nem éri meg...nincs akkora különbség hogy megérné...élsimitás és kész! lehet most sokan nekemállnak emiatt, de a játékokat HDready felbontásra tervezik(konzol hatás) és már 1,5m ről nem látni a fullhd előnyeit(82cmtvn). Másik, hogy nagy hype meg a FullHD mellett a videókártya gyártók részéről..mivel csak a magas felbontásra kell csúcskategóriás kártya...nem is tudom mi változást látni egy 22colos fullhd monitoron hdreadyhez képest(játékokban), már kb 20cm-ről fizikailag nem látja a különbséget (a recéken kívül), szerintem jóval 100cm felett kell FullHD.
  • NÉMÓ510 #8634
    Ezt a megoldást választottam:
    De valamit elszabtam,mert a 270°-ból csak kb 220at fordul.Már amennyire ki tudtam számolni a döntögetésnél.Mérni nem mértem meg hogy ohmban mettől meddig mér.Ott van az értékeknek valami alsó vagy felső határa?
    Egy másfajta kérdésem is van.Ahogy visszaolvasgattam eddig,láttam milyen marhajó szerkezetek készültek.
    Ezeket nem gyűjtöttétek valami képtárba?
  • NÉMÓ510 #8633
    Köszi.Nézegetem ezt a méretet,lehet nemsokára meglepem magam eggyel.Legkésőbb karácsonyra.FHD LG-t láttam most hogy 110e ft.Még a képe is elég korrekt.
    Full hd-ban is nyomod a versenyeket?
  • samsung123
    én már 3 éve ülök egy 82cm hdtv elött 120-150cm-re! tökéletes..főleg g25-el :)
  • NÉMÓ510 #8631

Szerintetek tipus v fajta szerint melyik az a TV v monitor amit érdemes inkább elkerülni.
    És ha egyet használok mekkora legyen?Teszem azt 82 cm megfelő?Kb 150-170cm távolságra?
  • pointer4
    Mindegyik elég, minél több, annál pontosabb. Csak középállásban a poti is középen járjon :D
  • NÉMÓ510 #8629
    Nagyon köszi a részletes segítséget.Az oldalirányú mozgás vezérléséhez az a csúszópoti nagyon tetszik.
    A hosszirányúhoz meg azt hiszem a fogaskerekes megoldás lesz az igazi.Oda már volna is egy megoldásom,majd ki kell mérnem mekkora tartományban tudom működtetni.Elfordulásban 0-100ig
    4-7.5 kohm-ig szabályoz.Ha mondjuk 4.5től 7ig tudnám vezérelni,az elegendő lenne?
  • pointer4
    Ennyiért már kapsz itt egy kész szim keretet.
  • balazsgigi
    Ezaz,ilyenre gondoltam!Én se láttam sehol,azért kérdeztem.Pedig külföldi videókon faszákat látni!
    Például ez
  • pointer4
    Árulni nem láttam még ilyesmit sehol.
    Fafűrész, facsavar, kis alapanyag, és a terv

:)
  • balazsgigi
    Tudnátok nekem ajánlani valami tartót(nem keret),amire rá tudnám erősíteni a kormányt,meg a pedálsort?Most egy sima asztalra van fogatva,de láttam már sok videón,hogy vannak kimondottan olyan tartók,hogy oda tudod tenni,akár a kanapé elé.És egyátalán lehet itt Magyarországon találni ilyet?Sokat nem költenék rá,ezért is nem kell a keretes megoldás,meg helyhiány végett is.Tulajdonképpen a kanapéról játszok,olyan 2,5 méterre a tv-től.
  • pointer4

Ha az embernek van tapasztalata műanyagolvasztásban :D Tuti javtott már motorburkolatot :D
  • pointer4
    Wanek úr meg ígye:

A lényeg, hogy arra figyelj, hogy óriási tömeg mozog, amit a levegő csak csillapítva tud megállítani.
    Nehogy a potit tönkretegye a túlmozdulás, én ugye az elhajló rugókkal oldottam meg ezt a problémát. Aztán már rásegítettem, hogy csináltam végpontot a kilengésben.
  • pointer4
    Gondoltam, hogy ide rakod fel a fotót :D
    De így is jó.

Na most, haj ól értem, ez a szimulátor kimozdulását jelezné. Ami ha nagyon dülöngélsz, akkor is csak ±20°, és a poti 270°-ot fog fordulni. Ebből csak 40°-nyi jelet tudsz neki küldeni, ami elég karcsú. Legalább egy 180° kellene, vagy még több.

Én ilyen megoldásokkal találkoztam :

de aztán így oldottam meg:

• NÉMÓ510 #8621
    Értem,köszi.A kép elküldve.
  • pointer4
    Szerkeszteni csak akkor tudsz, ha VIP tag vagy. Szóval várom a magyarázó képet :D
  • NÉMÓ510 #8619
    Hopp,a kép linkelésnél elszúrtam valamit.És nem tudom hogyan kell szerkeszteni.
    A pótlás:
  • NÉMÓ510 #8618
    Ha a potmétert az elfordulási pontoknál a tengely végére szerelem 1-1 be hajtással,az elegendő elfordulást biztosítana a pontos méréshez?Ennél a résznél megbuktam a vizsgán,és nem értek hozzá .
    Pl itt:
    http://crazyf1.atw.hu/gpl-hgplm.htm
  • NÉMÓ510 #8617
    Érdekel az ajánlat,küldtem is emilt (a fríméles címedre) a képekkel.Meg egy csomó kérdéssel.
  • pointer4
    Ez úgy néz ki, mintha 4 szénpálya, mint 4 potméternek.
  • repvez
    csak ha kapcsoloként müködik akkor kell bele dioda, de ha kapcsolo akkor hogyan müködött ugy mint egy egér, hogy bármilyen irányba mozoghatott?Ha meg potméter akkor , hogyan érzékeli hogy mekkora kitéritést akarok?
    Vagy lehetséges, hogy ez egy force senzor ami a nyomás mértékéböl számolja ezt?Mert annál megint nem tudok semmit, hogy majd a bekötés után hogyan kalibráljam, mekkora erövel lehet terhelni, tudja e használni egyáltalán a panel stb...
    találtam egy képet róla jobban szétszedve
  • pointer4
    Hát az 5 ér, az pont a 4 irány, meg a test. Lehet szimpla 4 gomb, az erősítő meg lehet illesztés miatt van.
  • repvez
    ez a piros pöcök egy egér emulátorként egy minijoy volt, tehát körkörösen minden irányba lehet mozgatni, és ahogy nézem a fólia végén ami a vezetékhez kapcsolodik mintha egy jelerösitö lenne , de csak annyi van ráirva hogy AMP.Gondolom olyan kicsi a kitérése, hogy meg kell sokszorozni a jelet hogy nagyobbat térjen ki a vezérlésre.Amikor gyártották akkor ugy kellett a gépre dugni, hogy a PS2 elötti csatlakozos bill és egeret is rá kellett a joyra dugni és a joyt a gameporton keresztül a géphez. az utolso támogatott driver win 98 hoz volt DOS-os progi.
  • pointer4
    Pneumatikus vezérlésre még mindig ezt használják, igen. Ha még nem vetted meg, vidd el az enyémet jó áron :D
    És mielőtt jobban beleásod magad, olvasd el ezt is kérlek, hogy ne engem utálj majd. Wanekbácsi szimulátorát ki ne hagyd :D
  • pointer4
    Elvileg ilyen alkatrészeket a digikey-nél lehet rendelni.
    A loadcell az egy analóg jelet kiküldő elemként működik.
    De hogy a gázkarnál ilyet használnának azt kétlem.
    A fotó alapján lehetne gomb is, ami egyszerre több elektromos kört köt össze. Amikor még működött, akkor kétállású volt, vagy analóg? Mert akármi lehet.
  • NÉMÓ510 #8610
    Köszke a biztatást.Az első naplód után(prohardver) váltottunk emailt,de aztán a fiók mélyére került a project .
    Viszont mostanában megint foglalkoztatott a dolog,és megcsináltam a vázat.A méretekben nem minden stimmel,szerintem ez egy kicsit atombiztosra sikeredett .Holnap készítek róla fényképet,és elküldöm emilben.
    Amiben nem vagyok biztos,az az hogy még mindig a K8055 kisérleti interfész a legjobb megoldás a vezérléshez?
    És nem tudom hogy potméterból milyen fajtát kellene venni (ha a K8055 modellt rendelem meg).
    Levegős mkh (munkahenger) van 2db az oldalirányú mozgatáshoz (egy próbát megér sztem a 2 munkahengeres megoldás,27cm munkahosszal ).
    Valamint milliszekundumos szelepekből sem vagyok járatos.
    A rendszer (levegős része ) 8,5bar-ról működne(kb50L).
    Egy szó mint száz,a K8055 modell egyenlőre a legmegfelelőbb erre a célra?(ettől függ a többi kérdés is)
    Uhh.Ez egy kicsit zavaros lehet.
  • repvez
    itt vannak fotok ha esetleg valakinek igy könnyebb hogy mi is ez .
  • pointer4
    Itt kérdezd meg, mindenre válaszolunk :D Fotók sokat segítenek :D És üdv! :D
  • NÉMÓ510 #8607
    Üdv mindenkinek.
    Nem könnyű megtalálni ezt a topicot.Viszont látom hogy többen unatkoznak,ezért feldobnám a témát,hogy készen van a cockpit vázam (a'la pointer4 módra),és nemigen tudok továbbhaladni szakismeret híján.
    Nem tudna valaki segíteni ezügyben?
    A jelentkező,csak hogy tisztába legyen a dolgokkal:nagyon sok kérdést fogok feltenni valószínűleg.
    Viszont örök hálám mindig üldözni fogja .
  • repvez
    na megint lenne pár kérdésem , a load cella azt minek felel meg nyomo gombnak vagy analog potméternek?Mert szétszedtem a joyomnak a gázkar részét és az egér emulátora egy load cell szerü folia amit régebben nekem is linkelt valaki.Csak most az a kérdés hogy minek köthetem be a plasma panelemre digitális gombnak vagy potinak mert ha az elöbbi akkor kell bele dioda is.
    Esetleg honnan lehetne infot szerezni rola?
    Ennyi felirat van a folián :
    9100job#(10) Us pat.5.431.064#520-012-00
  • ajem kisa
    Énis pont ezen gondolkodtam a héten (mondjuk még azóta sincs meg a keret, se semmim igazából), és arra jutottam, hogy magát a kézifékkart potival együtt másik foglalatba rakni!
    Lenne egy rally és egy utcai helye, és csak kitekered/átakasztod/mittomé'...
    Érted!?
  • pajti
    Nagy a pangás errefelé :D
    Egyszerű (lehetőleg potis) kézifék vázlatokat, terveket merre találok?
    Az lenne a legjobb ha a karnak a szögét is lehetne változtatni.. (hehe :D akkor már nem is egyszerű)
    Mikor mivel megyek rally (WRC) vagy mezei széria autó..
    Danke!;)
  • pointer4
    Na rendbe raktam a linkeket, párat törölni kellett, mert sok volt az RSC fórumos hivatkozás, ami megszűnt.
    Pár apróság belekerült :D
  • pointer4
    Hmmm.. érdekes :D

Na mi van, mindenki ennyire várja a karácsonyt? Már nem csináltok semmit sem ?
  • pointer4

Ez is Symproject
  • pointer4
    Azért itt vannak még felkészült emberek, és egyre több az ilyen jó kis cockpit :D
    Fú mi lesz itt 10 é múlva pl :D

G27 kormánycsere, igen jó lett! Attól tartottam, a fordulatszámjelző ledek eltűnnek egy ilyen cserénél.

• pointer4
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    25.000 az alkatrész és 15.000 a mukadíj

Segítek a beüzemeléshez, és az építésnél, ha elakadnál. Persze ezt amúgy is bárkinek :D
    Kell még hozzá erős 12V-os táp (2db 400W-os pc-táp megteszi állítólag), vagy autóaksi (ezzel sokkal erősebb, és gyorsabb lesz), meg 2 ablaktörlő motor, aminek a pozícióját visszajelzi a 2 felszerelt motor karjának pozícióját.
  • fiat126
    Engem érdekelne ez az elektronika.Menyit gondolsz érte?
  • pointer4
    Na már kész egy elektronika, következő úton :D
    Kinek kell ? :)

• pointer4
    Szétszedni, kiherélni a motort, és szervó motort tenni a helyére.
    Legalábbis ezt szokták, de láttam már olyat is, hogy építettek hozzá vezérlőelektronikát.
    Gondolom ahhoz ismerni kellene a műszer vezérlését. Meg persze építeni egy elektornikát, és programot írni hozzá.
    Emiatt egyszerűbb a szervós megoldás, arra van járt ösvény.
    Vagy elfelejted azt a műszert, veszel egy auto-tuningosat, és rendelsz hozzá egy SzmProject Rev Burnert,