Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tika
Ja, hát így tuti. Valaki milyen szerencsés <#smile> De be vallom, és is nagyon hállás vagyok haveromnak, habár egyátalán nem volt ingyen, ott az anyag volt marha drága ITEM 60x30 1m = 30 Euró nagyker ár. kb 500 Euróért vettem anyagot, még bovítésnek az alap Frexhez (ez csak az ITEM, ebben amazok a pléhek meg sok más nincs benne, a tobbi cucc máshonnan van) De neki koszonhetem hogy egyátalán van ENHANCED Frexem (amúgy csak az alap lenne), mert megrendelni én is megtudtam volna, de mit kezdtem volna 6 méteres rudakkal, vághattam volna az erkélyen kézi furészel.. Így meg profi muhelybe fel lett szeletelve pontossan méretre pár perc alatt, én csak elhoztam becsomagolva és oszeraktam. Nélkule sokkal bonyolultabb lett volna.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

mivel sógorom ilyen helyen dolgozik, meg õ is szeret vezetni, ezért munkaidejében csinálgatja pár haverjával, gépen levõkkel. hát ha fizetnem kellene szerintem a gyári CST-s pedál olcsóbb lenne.

Annó már csinált nekem cpu blokkot vízhûtéshez, az anyag+munkadíjjal kb 50e-be került volna.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Tika
no, no, no.... csupa ITEM a cucc <#ravasz1><#vigyor>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Ez nagyon pöpec! Te gyári pedálokat "gyártasz" wazze. Ez nagyon gyári lesz, semmi erkélyen kalapácsal és "körömreszelóvel" barkácsolt cucc. A profi muhely felszereléssel aranyat ér ilyenkor.
De ha te ezt így csináltatod akkor ezért menyit fognak kérni?
Ha viszaemléxem én pár kissebb görbített pléhekért pár fúrt lyukkal fizettem 50 Eurót ÁFA nélkul (számla nélkul) (és ebben alig van anyag, ez csak a munkaidö). Az ilyen pedál gyártásért kértek volna kb 500 Eurót (lehet többet is) ha egyátalán elválalták volna, amit kötve hiszek mert nagyobb pénzekért jobb melók vannak. A pléheket is több helyen nem akarták elválalni nagyobb melók miatt, de találtam egyet ahol éppen nem volt munka csak azért válalták el, jobb a kicsi mint a semmi.

Mivel M6-s gömbcsuklókat sikerült szerezni(kösz az infót pointer4-nek). ezért azzal lesz megoldva, gabesz752-hez hasonlóan. Amint hazakerül a cuccos csinálok jobb minõségû fotókat a részletekrõl. elvileg tegnap este már a rugók is meglettek hozzá. már csak a "tolórúd" menetelését kell megcsinálniuk és jöhet is haza a cucc. már szívesen látnám én is élõben.

Pedál rúd szöge neked kb mennyi gabesz752? a forgósponttól a hossz?

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

gabesz752
Gondolom így, csak szebben.

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

Pummis
szeva nagyon jó és a potikat hogy oldod meg ?

Üdv mindenkinek!

pointer4
Mielõtt cikket írnék róla, érdemes lenne befejezni a szimut 😄 Életre kelteni, tesztelgetni 😄
Az már szinte biztos, hogy az elektronika elkészítéséhez kellõ melléklet ez lesz. Elég jól össze van szedve az anyag, de még lesz hozzá rizsa.
Messze vagyok még! 😄
Páromat most fûzöm, az ülésrázos cuccosról.
Egyenlõre nem vevõ rá,egyik nap hazajövök munkából félek az uccán lenne a cuccos.
Legföbb problémám a helyhiány,egy kis sarkom van avval kell beérnem.
Dúrván 1,5m(ha kivágok 1 szekrényt=1,8m)x 1m-rel kell gazdálkodnom.
A cockpitem 1,4m hosszú,40 cm be belefér az ülésrázos cucc?
A mostanit akarom majd átalakítani(persze ha megdobsz majd valami kis írással).
pointer4
Utánoznak a mocskok ? 😄
LeWyTy
Tiszta OVERHAULIN<#vigyor>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

3D Vision surround
Pummis
huh most pislogok mint Rozi a moziba 😄

pointer4
Fanatec ClubSport pedál bekötése, ide is beírom, hátha késõbb még keresem majd. (kormány felöli bekötés)
pointer4
Ja, de, mégis.

Hát, úgy érdemes, hogy minél többet forogjon, egy kicsi karral elforgatni a potit, vagy a forgás tövénél fogaskerékkel megnövelni az elfordulását. (Lego) 😄
pointer4
Nekem ez se megy, nem találok az oldalon fotót.
Pummis
http://keptarolo.com/share.php?id=A479_4C42C41A

hülye kép beillesztés nem megy de az elképzelésem ilyen

Pummis
Tudna valaki segiteni nekem ? Pedált akarok csinálni na most nagyábol az elképzelés meg van csak az a baj a potmétert nem tudom hogy oldjam meg [/url][/img]

Nem érez!!
A blokk helyére egy méjláda került!
samsung123
a második vidi igazi BETEG!

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

pointer4
Hihi 😄

Hohó

pointer4
Én úgy emlékszem, az nem egy egyszerû mikrokapcsoló, elég spéci 2 összeillesztett darab talán. De van egy roncsolt g25-öm, este megnézem neked közelebbrõl.
Pummis
http://www.ize.hu/_files/pics/00005/00005108.jpg
http://media.babaszoba.hu/csevego/3/2/9035123_jatek_babakocsira.JPG 😄😄

nekem egyedi szimulátor lesz de ez már megszokót lehetne 😛 😄

pointer4
A kormányod egy sárga gömb ? 😄
Pummis
na köv tervek
http://www.kephost.com/view3.php?filename=71ltgibz2zc6ob0jrt8u.jpg

valami ilyesmit képzelek el

Pummis

holecsko10
Üdv mindenkinek.

A következõben szeretném a segítségeteket kérni, hogy honnan lehet G25-öz venni gombokat, ami a kormányon található mert nem mindig reagál ha meg nyomom.
Lehet vásárolni készen ilyen gombokat vagy csak barkács módra lehet meg javítani?
A garancia már lejárt.
Egyszer már szét szedtem és meg néztem, hogy nem-e a kábel lenne meg törve vagy ki csúszót volna a csatlakozóból, de semmi jelét nem mutatta hogy baja lett volna.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

TDU,ETS2 Nick: holecsko

ez a kormánybeállítás hátha nem csak nekem jelent újdonságot:

link

nekem gtr2 alatt az ex-hez bevállt ez a setup
pointer4
De kis édibédi 😄
Sziasztok!

Egy kis helyzetjelnetést írnék a pedálommal kapcsolatban. megjött már a leo bodnar féle loadcell-s elektronika potikkal + siekrült hozzájuk gömbcsuklót is szererzni. elvileg jövõ hét környékén megérkezik a loadcell is. a pedálnál már csak a rugót behelyezésére várok.

pointer4
Amikor kedvem szottyan <#beka3>
Tika
És mióta játszadozol te a LFS-vel? <#vigyor>

pointer4

Játszadoztam kicsit 😊 Kicsit jobbra kellene eltolni a nézetet, hogy a jobb ablakba is lássak valamit, de akkor a kormány nem az én kormányommal esik egy vonalba. Na, majd állítgatok még 😄
LeWyTy
"Presze, majd max 10000 magyar embernek aki ilyet vett külön csinálnak gyártósort: D Jó viccXD
Gondolkodj mielõtt írsz:]"

Kurva nehéz lett volna csinálniuk (íöüóõúéáû,.-) billentyûket és pl a szlovák vagy német alapra rárakni.
Itt a német g15:

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tika
Ja, akkor az olyan mint nálunk a SK-QWERTY verzió. Elkébzeltelek ahogy csavarhúzóval piszkálod munkába a billentyúzetet... <#nevetes1>

pointer4
A 101-gombosnál pont az a különbség, hogy angol kiosztás szerint visszakerül a helyére az Y meg a Z.
Itt melóban én is ezt szoktam beállítani, és csavarhúzóval kicserélem a két gombot.
pointer4
Arra gondolok, hogy mint a Logitech Magyarország, aszongya a gyárnak, ebbõl eladunk évi 6.000,-et. Magyar lehet-e? Erre aszongya a gyár, speciális rendelést felveszünk, de csak 100.000,- darabos megrendelésnél, amit 1 év alatt leszállítanak folyamatosan. Akár még piros-fehér-zöld zászlót is tesznek rá, pengét nyel és bakot ugrik, ha akarod.

Ez a multiknál így mûködik, amint a panasonic dvd-írók kelet-európai eladása elérte a kellõ darabszámot, mindjárt belekerült a magyar-cseh-szlovák-lengyel-román menü 😄
Nightt
Van egy elado DFGT-m, ha valakit erdekel.
Kicsit tobb, mint 1 evet hasznalt, tokeletes allapotban.
14.000

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Tika
Aha, még most nézem hogy ha hungary billentyuzetet instalállok akkor ott csak default hungary van meg valami hungary-101key.
Nálunk a szlovák anyival elonyosseb, hogy a default szlovák (felcserélt Z/Y) mellet még ott van egy másik szlovák-QWERTY. A kulombség csak az hogy az Z/Y nincs felcserélve rajta, minden más SK. No ennek a jóembernek nagyon hállás vagyok aki ezt bevezette nálunk (a szlovák billentyuzetet international Z/Y-tel). Habár ezt is csak a magyar fórumokon használom (meg ha valami hivatalos dolgokat írok), de legalább nincs rajta felcserélve a Z/Y.
Kimondottan utállom ha munkába valaki más PC-jén valamit csinállok, és az UNDO (CTRL+Z) miatt fél méteresre kell kinyújtanom az ujjaimat, vagy ha leírok valami komlett szoveget (persze ékezet nélkul) és a végén rápillantok és végig fel van cserélve minden Z/Y <#wilting> <#zavart1>

solo
MIvan?:C hosszú í az alt gr+j. teljesen szokható.4 éve használom.
y-z fel van cserélve, mert ez gyárilag qwerty-bill.
De ha a kettõt kicseréled máris emészthetõbb.

Presze, majd max 10000 magyar embernek aki ilyet vett külön csinálnak gyártósort: D Jó viccXD
Gondolkodj mielõtt írsz:]

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Tika
<#taps> DETTO <#taps>
Ne hidd hogy a szlovák külömb, arra ugyanúgy jellemzõ - én se szeretem, én is angolos vagyok. És hiszitek vagy nem, de csakis miattatok, magyar barátaim <#wink> kezdtem el használni a SK billt, az ékezetek miatt - a szlovák nyelv ahogy multkor írtam vígan megvan ékezetek nélkul is, szlovákba sose használlom (már a tanárok is panaszkodnak, hogy már a diákok is kezdenek átmenni ékezet nélkülibe irodalom órán is a suliba), viszont a magyart elég nehézkes olvasni ékezetek nélkul, azért kezdtem használni a magyar fórumokon (hogy ne kuldjetek el a bánatba az ékezet hiány miatt), viszont ezt is csak SK billel írom, azért hiányoznak a "öõüû" (ahol van, ott fontos, hogy ne legyen fére értve, de oda is csak kopírozom egy fileból), de ahol hiányzik oda már nem olyan nehéz odagondolni <#smile>

pointer4
Gondolom, a darabszám miatt. Ha ötvenszer ennyi fogyna elõbecslésnek, akkor lefordítanák.
LeWyTy
Egyáltalán mér nem voltak képesek magyart is csinálni?<#banplz>

LeWyTy
Meg az ENTER felett van az Í ?<#wilting>

solo
Lapos csavarhúzót neki: D
Én mikor 4 éve megvettem elsõ dolgom az volt.xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Nemtom, Commodore+4 (87') óta angol billt használok. A magyartól kapok néha idegbajt. Azt a parasztot, aki felcserélte azY-Z-t...
LeWyTy
Én is azt szeretnék venni... mer ezeken minden jó megvan ami egy játékhoz kellhet.
csak hát magyar kiosztású nem nagyon van.<#szomoru1>

Nekem g11 van, és még mindig nem szoktam meg!(1éve vettem)
LeWyTy
1 fura kérdés:
Milyen érzés a G15 angol kiosztással a magyar után?