11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• ujhazi
    Sziasztok,
    Talán készen vagyok :-)

Igaz kicsit megbolondítottam a chip programját, de nem bírtam kihagyni a lehetőségeket.

Csináltam egy kis win-es konfig programot, amivel a chip programját fel lehet paraméterezni realtime és a program annak megfelelően nyomja ki magából a raw értékeket, tehát szó sincs dxtweak cuccról, hanem teljesen raw, tehát iracing is úgy érzékeli ahogy kell!

A panel kezeli a félfordulatot tudó potikat is pl: a DIY pedálokon, ilyen esetben is a teljes 12 bites tartományt adja az A/D konverzióhoz, és szó sincs semmiféle "zoom"-os trükkről.
    Persze ettől függetlenül ha olyan az eszközöd, lehet "zoom"-olni.

a kép magáért beszél.
    Ha rájössz hogy a limit mit jelent, akkor kérlek tarts titokban ;-) , mert az első napokban amikor kitaláltam a funkciót, hirtelen és sem tudtam hogy meg merjem -e csinálni.

• SnyperD
    Erről is akartam kérdezni csak kimaradt 2 őt meg nem akartam írni :) Amúgy én Az X eset néztem ahol mindennek külön kivezérlése van :D
    Meg azt akartam kérdezni hogy van e valakinek ilyenje
    Arra volnék kíváncsi hogy Minden játék felismeri mint játékvezérlő? Nem (GTR... meg ilyenekre gondolok) hanem nekem pl German Truck simulator , OMSI meg a most jövő kamionos szimhez kellene.
  • pointer4
    Egy ilyennel mondjuk meg. Ez 4096 állást érzékelne a potin, ami 1800°-ot forogna, tehát elég részletes maradna.
    Talán még egy precíz fogaskerék, vagy szíj áttétellel az 1440° is kivitelezhető. Csak a végállás megoldás érdekes mechanikai feladat lehet.
    Ráadásul ez a panel még 32 gombnak is adna bemeneti lehetőséget, meg a pedáloknak.
  • SnyperD
    Ha már itt tartunk akkor leírom mit szeretnék:
    Sztem eddig még senki nem csinált ilyet, én kamion szimulátorhoz szeretnék:
    Egy kormányt ami 2-2 őt fordul 360°ban
    3 Pedál (Kuplung,Gáz,Fék)
    Egy kulcsos kapcsoló motorhoz (aminek mindkét vége ON-ON)
    Egy 7 ágú H Váltó Felezővel Valahogy így:
    7 9 11
    1 3 5
    I---I---I----R
    2 4 6
    8 10 12
    És egy külön gomb lenne a felező kapcsoló
    +Indexet megcsinálni valahogy egy karral :)
    Sebességmérőről meg nem merek álmodni mert programozni nem tudok
    De eddig sztetek megvalósítható? Leginkább a kormány érdekelne ,mert úgy szeretném hogy finoman lehessen vele kanyarodni és a gép is úgy ismerje fel hogy sok fordulattal megy végpontból végpontba.
    Esetleg egy többfordulatú potméter? Azt felismeri úgy a gép végállástól végállásig? (Mondjuk egy 5 fordulatú). A segítséget köszönöm :)
  • pointer4
    Optikai jeladó van természetesen, és egy fogasléc két végére érve van beszabályozva a 900°.
    A kormány megépítése gyerekjáték, csak jó terv meg cnc/esztergagép kell hozzá. Az igazi gond az elektronika, ffb programozása.
  • SnyperD
    Sziasztok új vagyok a témában ezért csak egy kezdő kérésem lenne (G25-27) Tulajdonosokhoz:
    A fent említett kormányokba potméter vagy ilyen optikai bizbasz van? ÉS hogy oldották meg hogy 900° ot lehessen tekerni, és kérdés hogy lehetséges e egy olyan kormány építése ami 2-2 őt fordul jobbra balra ?
    A válaszokat előre is szépen köszönöm :)
  • rocknroll
    Sziasztok!
    Most tervezek egy cockpitet és 4 pneumatikus munkahengerrel mozgatnám. Tervezett már valaki hasonló mozgatású cockpitet? Esetleg tudna valaki segíteni hogyan nyerjem ki az adatokat a játékból a vezérléshez?
  • NIBI
    Hát most hogy beszélgettünk róla, most már elgondolkodtató a dolog. :D
    De nem igaz, hogy valaki nem tud segíteni...
  • pointer4
    Arra gondoltál-e, hogy azt az órát máshogy kell vezérelni, és a büdös életbe nem fog vele menni ? :D
    Vegyél egy ilyen tuning shopokban kapható műszert, vagy ha van bontós ismerősöd, akkor egy ilyen külön a műszerfalra felszerelt plusz műszert szerezzen neked. Az ilyen tuning csávók tuning gépei, hamar bontóba kerülnek :D
  • NIBI
    Vagy az RPM mutatóhoz és szervomotor kell?
  • NIBI
    Még mindig küzdök a cuccal, illetve már megvan a rev burner. De bekötni nem tudom az órával. Odáig eljutok, hogy az óra felmegy 3000-re, és ott lengedezik ha kapja a feszkót, de onnantól az impulzusok növelésével csak kevésbé leng ki. Próbáltam már mindenféle kötési módszert és már nem tudom hogyan lehetne életre kelteni. :(
    Ha valakinek van ilyen rev burner+műszerfal és volt hasonló gondja, az adjon tanácsot plíz. :)
  • pointer4
    3D-s monitort nem láttam még sajnos.
    De a Panasonic, Sony, Samsung 3D-s LCD-nek vibrál a képe szemüvegen át.
    Főleg akkor, ha valami közel jön hozzám a képen.
    Bár ezzel még lehetne kicsit játszani, mert ugye a kapcsolgató szemüvegen át vibrál minden fényforrás is, amire nézel.
    Lehet tök sötétben jó lenne, viszont ott az LCD világító feketéje lenne a gond.
    Az OLED meg 2015 körül jön, a japók szerint :D kb 4%-os piaci résszel, és ez 2020-ra 35%-ra nő. Legalább is ezt láttam egy ilyen érdekes grafikonon, és ha ezt ők így előre tudni vélik, akkor akár még igazuk is lehet.
  • unrealnoise
    James Cameron (bár bekaphatja amiért a terminator-ok és a titanic után egy tök kiszámítható, "gagyi" filmmel állt elő, de azért azt el kell ismerni, hogy nem hülye..., pl nemrég olvastam), hogy a következő Avatar-nál sokkal kevesebb lesz a szellemképes, homályos részlet akciózás közben, több lesz a képkocka másodpercenként vagy nem is tudom. A lényeg az, hogy 2-3 év és már sokkal jobb, közel tökéletes lehet a 3D élmény.

pionter4: kössze. jó lenne azért ez a 3D rF alatt is, de jah, biztos nem mindegy, hogy plazma vagy TFT.
    Egy amoleddel lenne csúcs :D Bár a 3D-s élményhez szerintem már a 23"-os monitorok is kevesek, 27-30 már inkább elfogadható lenne.

A videókártya is gond lehet ugye, 1980-as felbontásban Nvidia módszerrel is feleződnének legalább az FPS számok, szóval max grafikán nem ártana, ha alapjáraton 120 felett menne tartósan a játék. Persze vegyél két VGA-t. :)

Még valami pointer, LCD-n mit értesz vibrálás alatt? 120Hz-es monitorral 60Hz-esként jön le akkor az info lényegében, az meg annyi mint egy sima monitor ma. 3D-ben ez a 120Hz is kevés összessen?
  • pointer4
    Szerintem nem kell, már teljesen jó, csak annyi a gond, hogy a mostani TV-knek 2x olyan gyorsan kell cselekedniük. Na most az LCD sose volt jó a sebességben. és ami olcsó, az nem véletlenül szar.
    A másik gond, hogy ha kameráztál már 3D-s kamerával, vagy fényképezővel, ott nagyon észben kell tartani hogy csak annak van látványos hatása, ami az első 3-4 méteren belül látszódik. Háttér maximum a látvány-kontraszt növelése miatt kell.
    Magyarul újra meg kell tanulnia a szakmát minden operatőrnek pl :D
  • gviski
    hát ez a 3D dolog mégy nagyon gyerekcipőbe jár, persze jó móka lenne kipróbálni.

nem tudom hogy IMAXben mennyi Hz-en megy de a gyors jelenetnél tényleg "szétesik" a kép :-( még kell neki 5-6 év hogy fasza legyen szerintem
  • pointer4
    Én Plazma TV-vel, ott élességre nem lehet panasz. Viszont LCD-vel engem nagyon idegesít a vibrálás.
    GT5-nél próbáltam, semmi de semmi haszna nem volt. Inkább az arcodba robbanós lövöldözős pörgős dolgoknál van értelme. Szerintem.
  • unrealnoise
    Nvidia 3D vision támogatottsággal bír majd az rF2. Mennyire jó ez a 3D? Ha az élmény tényleg annyira jó, és "éles" is marad a kép (nem úgy mint IMAX-ban az Avatar a pörgős részeknél), akkor szerintem még meg is érhetné akár. Tudom még nem jelent meg az rF2 meg etc, de valaki itt próbálta már ezt a 3D-t?
  • balazsgigi
    Akkor jobban járnék,ha vennék egy számítógépasztalt,+monitort?Azért,mert most a tv-m a monitorom is,azt meg 2,5m-ről közelebb nem lenne célszerű használni.
  • bardocz
    Nomeg mégiscsak fanatec, nem életbiztosítás:D
    Amúgy ott írja, hogy van váltótartó, pont g25/27hez.
  • pointer4
    Ha tudod, próbáld ki előtte!
    Valakitől hallottam, hogy dülöngél, meg nem stabilak az ilyenek. Erősebb FFB-nél nem tekered, a kormányt, hanem elmegy oldalra az egész állvány.
  • balazsgigi
    Sziasztok! Szerintetek 20ezerért megérné ez az állvány?
    G27 váltóját rá tudnám valahogy eszkábálni,mert váltótartó nincs hozzá.Azért vennék ilyet,mert az ágyon ülve játszok.Nem csúsznak el az ilyen állványok(laminált padlóm van)?Így kuplung,és fék haszálatakor elcsúszik a pedál,és mindig vissza kell húznom.Vagy inkább vegyek asztal+monitor kombót,és a falnak tolva a pedálsort biztosabb lenne?
  • pointer4
    Nagyon tuti lett! :D
  • ajem kisa
    Franciao.-ban (Lorient), de az alapokat és pár okosságot tudok adni a kezdetektől!
    Nem nehéz, de vannak műveletek amihez kell pár év tapasztalat, mert a karbon elég kényes és ha buborékos marad, akkor az nem szép...stb., de akarat és pénz kérdése (30-40€/m2 a szénszál!)!:)
    Én nemvagyok pro, de igyekszem, mert érdekel!:D
  • gviski
    Hol tanulsz te ilyeneket? mert az üvegszál és a karbon anyagok felhasználása engem is érdekelni ;-)
  • gviski
    Nagyon jól néz ki :D
  • ajem kisa
    "url beszúrása" nem megy nálam, szóval akkor így:
    https://picasaweb.google.com/getmitchel/GyUsz?authkey=Gv1sRgCPaJwc2b6O_y4gE&feat=directlink
    Legutóbbi gyakszim!
  • ajem kisa
    Üvegszálas is van ami sokkal könnyebb(üvegszál+műgyanta), de negatív, vagy egy eredeti nélkül nélkül nehéz megcsinálni abból! Bár nem lehetetlen, csak pepecs meló!:)
    Tudom, mert ezt a szakmát tanulom!
    Vagy van szénszálas "váz"...stb...
    Ha valakinek kellene infó a műgyanta használatát illetően szívesen segítek!
  • NIBI
    Az szép lett, profi munka!
  • curgan
    Elkészült a saját G25 kormány modom:

http://keptarolo.com/share.php?id=B15A_4D9323C4
  • pointer4
    Azt hiszem ez valami directX limit.
    Egyetlen bővítésre lehetőség, amit az Mjoy-nál (asszem) csináltak, hogy valami trükkel ~130 gombosra varázsolták, de ott is csak úgy, hogy a plusz gombok a billentyűzet gombjai lettek.
  • NIBI
    Újabb tanácsért fordulok hozzátok. :)
    Elvileg lesz egy rev burnerem (meg van rendelve), egy autós műszerfallal akarom összekötni és helpet szeretnék kérni bekötés ügyben. :)
    Ha valakinek van valami tapasztalata, az ne fogja vissza magát, mert full rookie vagyok a témában. :D
    Egyelőre csak az fordulatmérőt szeretném használni, a km/h nem igazán érdekel.
    Olyasmik érdekelnek, hogy mit hova kell kötnöm, stb... A műszerfalon hátulján a bekötéseknél sok minden meg van jelölve de elég nagy a káosz (pláne a fejemben)... :D
  • repvez
    Meglett a probléma Szar volt az USB kábel amit tegnap vettem, elhoztam azt amivel probáltuk a másik gépen azzal elsöre felismerte és jol müködik.viszem is vissza kicseréltetni .

A másik hogy még mindig van w7-nél 32 gombos korlát , épp ezt szeretném megtudni, hogyan lehet áthidalni ezt a problémát, mert a wines progiban csak 32 gombot lát és igy a játék is csak azokat használja amit a panelhez adtak progit az felismer minden gombot, de a játéknál nem tudom hogy vegyem rá hogy azt használja.
  • ujhazi
    Szia,

két dolog
    1., ha jól tudom win7-nél már nincs 32 gombos korlát.
    2., ha tényleg szabvány HID, akkor fel kell ismernie, biztos hogy az ? és nem volt valami apró driver az XP-n ?

nekem pont tegnap volt ilyen probléma, elvittem egy ismerőshöz a panelt, és a cellát nem érzékelte, furcsa modon az én panelemmel sem, de a leo panellal sem, itthon minden flottul ment,
    esetleg valami ház-usb földelés probléma ? szabványos összerakott géped van ? úgy értem, nem az asztalon áll csupaszon az alaplap benne a kártyák, mert az ismerősnél ez volt.

esetleg szállitás közben a panelon valami összeakadt ? vagy letört ? ép ? látszik valami probléma rajta ?
  • repvez
    Hát egy cseppet sem vagyok ideges most.Elkészült 7 év után a joystik átalakitás.Ma hoztam haza a kollégámtól ahol eddig csináltuk , ott tökéletesen müködött felismert minden gombot és tengelyt.Hazahoztam rádugom a gépemre erre a win kiirja hogy nem ismeri fel az eszközt

Elvileg szabványos
    USB HID protokoltz használ a Plasma MM2 panel igy nem kéne neki driver hanem alapbol fel kéne ismerni minden OS-nek.
    Valaki tudna nekem ebben segiteni? Én win7 32 bitet használok aho eddig probáltuk ott XP volt a gépen.
    Remélem meg lehet valahogy oldani,mert éppen azért alakitottam át usb-re hogy tudjam használni , most meg hogy kész megint egy olyan oprendszert kéne használnom ami rövid idön belül nem lesz támogatva.

Amugy a panelen van 2 led amikor rádugom akkor a piros párszor felvillan aztán elalszik a zöld, nem csinál semmi, ha jol müködik akkor a zöld villogna a piros folyamatosan világitana a panelen.
    A manuáljában le van rajzolva hogy mit jelentenek a ledek villogásai, de ilyen eset nincs feltüntetve ami nálam elöjön
  • pointer4
    Ez jó :D
    Elképzelem, ahogy az illető egy öreg papi, és akkor kapja elő a rejtett cuccot, amikor anyu el megy bevásárolni :D
    Vagy kis falu, és jön a csuhás háztűznézőbe, és ide rejti a cockpitet :D
  • repvez
    "béta" állapotba került a joystick átalakitásom a gombok müködnek, de csak a betainnovations panelhez adott softverrel mivel több mint 32 gomb van bekötve igy a win korlátozás miatt jelentkezik.
    Egyedüli problémám, hogy a potméterek még nem müködnek.
    DE a vezetékek eléggé kuszák és több helyen lehetne egyszerüsiteni is, de ehhez kellene nekem egy kis segitség, hogy ki tudna panelt marni és elpostázni nekem azokat?A tervek megvannak, spint layautba készitve.
    3-4 kisméretü egyszerü egyoldalas panelrol lenne szó.

A másik kérdésem, hogy használ valaki közületek betainnovations PlasmaMM2-es panelt és hogyan kalibrálta a potikat , milyen programot használtok a gombok felprogramozásához.Esetleg valakinek tapasztalata az F4IM programmal ?
  • istvan2010
    Igazad van bardozc függ a kocsi márkájától is. Pl egy Audi vagy BMW ülése biztos kényelemsebb mint egy 30-40 éves lada rugós ülése.
  • istvan2010
    Ok Pointer! :D De ha lesz belőle valami akkor csak nyáron mert most a suli miatt nem nagyon érek rá :S Azért gondolkozom valami rendes ülésen mert ez a szék ami most van egy online futam alatt kikészít főleg ha még futam előtt gyakorlok egy órát. 1,5-2 óra után besz..rok úgy fáj a hátam. :D
  • pointer4
    Nálam most van egy Suzuki sofőrülés, állítólag valami Suzuki sport ülés (hogy mitől, az számomra nem derül ki) hát ez kurva kényelmes. És 5k :D (MABO is ilyeneket rakott a cockpitekbe :D)
    Kellene egy fixre nekem, mert ez csak kölcsönbe van, ha csak kettesével találnál ilyet, én benne vagyok a másikba :D
  • bardocz
    Áh, egy törött Subaru Impreza WRX STI ülésre kérdeztem rá, az lett volna a csoda, ha meg tudom venni:D