11617
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Na ez engem is érdekel.
A clubsport pedált megvizsgálva, gondolom csak nem mágnesezhető fém szerkezetnél lehet használni. A kalibrálás, meg annyi, hogy elviszed a két végpont között, és az elmozdulást érzékeli a mágnese erőtérbe.
Viszont a táp része meg a pozíció engem is izgat :D
Itt pl hihetetlen, hogy csak a kis réz betétben a mágnes forgására érzékeny :D -
Valaki használ vagy tudja a HALL szenzorok lelki világát?Ha van valaki köztetek, tudna nekem egy részletes leirást, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni ha egy hagyományos lineáris potmétert szeretnék kiváltani HALL szenzorra?
Gondolok itt a :
-müködési feszültségekre
- melyik lábat hova kell forrasztani
- kell-e az áramkörön változtatni vagy elég csaka poti helyére betenni.
- bezavarja e egymást a 2 érzékelö ha közel van egymáshoz vagy ha fém mechanikában használom?
- hogy kell a mágneshez viszonyitva állni az érzékelönek hogy 0 vagy közép értéken legyen vagy hogyan lehet ezt bekalibrálni?
-mindegy hogy az érzékelö forog vagy a mágnes?
-melyik szenzort érdemes használni, mert láttam 1 ill. 2 polusut is és mi van ha egy mágnesgyürübe teszem (dinamóból kiszedve a mágnest) vagy az sem mindegy milyen mágnes és hogy melyik pólusa néz az érzékelő felé?
Bocs ha hosszura sikeredett, de nem találtam semmi kézzelfoghatót a témában ezekröl.
-
-
kb ilyesmi lesz:
de ilyen kialakításban:
-
most jön a nekem nehezebb rész a mechanika... a te cikkeid alapján megpróbálom majd a szopóágakat elkerülni :D
mindenképp kisebbre akarom csinálni mint a klasszikus frex alapterülete. kb az ülés alá teszem a motorokat és az áttételt. -
Leírnád pár szóban hogy ez mégis mi?:D Néztem a videót de nem tudtam rájönni. -
Kedvesen ciripel :D
Jó lesz ez ám! :D -
-
-
Alakul a vezérlésem, Ahogy pointer4 említette, kompatibilisre csináltam x-sim-el.
Másik motorra potitartó készül, aztán lassan jöhet egy mechanika összetákolása hogy mit bír... -
unrealnoise #9471 nah közben semmi, kalibrációval szórakoztam egy kicsit újfent. sry -
unrealnoise #9470 a fanatec clubsport pedálomnál a fékpedál bejelez, úgy tesz mintha nyomnám, holott még hozzá sem érek. :(
mit tudnék tenni? tisztítanom kell valahol? előre is köszöntöm. -
pontosabban hogy mi csak autószimezünk :D -
még szerencse hogy mi szimezünk :D -
egy kis érdekesség, hogy mi a különbség egy vadászgép szimulátor kabin és egy auto szim épitése között :D -

-
Solt #9465 Egy kicsit csúszik a kuplung! :D -
Te amúgy nem vagy teljesen komplett ugye? 
Na ne vedd sértésnek
-
Kisbí #9463 Nem vágom, hogy mi az a rája neon, de inkább tettem mindkettőt. A lábtérvilágítás egyébként körben zöldre festi a flasztert a gépsárkány alatt, szóval a neon egybként felesleges. A strobitól meg valamiért beszaggat az lfs...
Viszont a rája baromi nagy ötlet!!!
Sokkal kényelmesebb így az ülés.
Kösz a tippet!
Most így néz ki!
Rájatuningot a népnek!
Most nézem, hogy van kép a nevem alatt, ez baró!
Na, ha még van valakinek hasonló remek ötlete, - mint látjátok - vevő vagyok rá! -
tegyé' még rája' neont meg strobit és kész is :D 

-

nagyon faxxaaa :)
-
Kisbí #9460 Háló-hálló!
Hát itt komolyan mondom elmeroggyantak vannak! :D
Bakker én még nem láttam nagyon ilyen szimulátor kereteket, mondom, megnézem a neten!
Aztán látom, hogy némely formák ilyen konkrét brékdensz szimulátorokat raknak össze, aminél csakúgy sziszeg a pneumatika. :D
Nekem az volt a mákom, hogy előbb álltam neki összerakni saját cockpitemet, mielőtt utánanéztem volna, hogyan is kell. Persze vannak kisebb hibái, de nem vész.
A lényeg, ha itt kezdem a tájékozódást és nem a tervezőasztalnál, sosem állok neki, mert ha látom, hová fajulhat a dolog, akkor elkedvtelenedem!
Szóval szerintem akinek van lehetősége, próbáljon meg összedobni egyet.
Én baromira nem értek ám semmihez a világon, de azért sikerült összerakni egy egyszerűbb darabot.
Ja. Majd elfelejtettem.
A LÉNYEG!
Itt van, aki pl házilag csinálja a H shiftert, meg a hasonló csodákat. És kajak hátast dobok tőle, de!
Senki ne mondja, hogy menőbb, mint az én szuper zöld lábtérvilágításom!
Na? ugye? Nem tudtok betelni vele, mi?
Durván osztja, mi? NEKED IS KELL! Jól mondom?
Mit nem adtatok volna érte, ha előbb jutott volna az eszetekbe, mi?
Nade a viccet félretéve. Aki már csinált, az tudja, hogy annyira nem nagy kunszt összedobni egy ilyen cuccot, mint pl az enyém, egy terv pár vágás, hegesztés, festés, összerakás és kész. Szóval ha lehetőséged van, inkább rakd össze saját magad, plusz dobj rá lábtérvilágítást, mert az totálisan menő!
Ugyanakkor amiket itt láttam, elképesztőek és minden tiszteletem az elkövetőké! -
Laceee #9459 PLS Help
Vennék jó állapotú Playseat cockpitet 90Ft-ig, ha olcsóbb az sem baj -
beszélhetünk róla
privátban küldj egy ajánlatot ha komolyan érdekel -
kormány nélkül nem menne? -
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy cockpitet (váz+ülés), amennyiben van vkinek eladó, keressen meg privátban! Köszi! -

-
ez nem saját,csak egy cimborámnak próbálok segíteni az eladásban
Csinál másikat mert ebben nem fér el a G27 pedál és behűlyitettem,hogy jöjjön valami normális játékkal játszani,hagyja a playstationt meg az NFS-t....
-
miért ? -
eladó cockpit
-
Nem. És nem publikus
-
Szabi1991 #9450 mivan nyertetek a lottón ?
-
A 2vel meg az a gond hogy pont középen lesz az osztó.... képtelen lennék megszokni. -
Abból csak kettő kell akkor nem 3om :D
De a lényeg, egy VGA is meg tudja csinálni. -
Vagy kérek itt egy javaslatot a jelenleg MAGYARORSZÁGON beszerezhető legnagyobb legjobb minőségű monitrról vagy TVről.Amit egy legkorszerűbb PC mellé csak venni lehet. -
Szépen összeszedted..
Részemről úgy döntöttem hogy ezzel én nem szarakodok ennyit... inkább veszek 1 Philips Cinema TV-t. -
Olvas, átgondol, újrakérdez :D -
Hali mindenki...
Szeretnék kérni kis segítséget kérni.
Gondolom a vidiben elmondják de nemtudok angolul :D
Mi kell hogy egy ilyet működtessek...
Konkrétan is lenne pár kérdésem...
-3monitorhoz kell a dual vga?
-ez az egész HDMI ben mehet?
-Milyen TV jó hozzá? vagy az mind1?
-Találtam olyan elosztót hogy MATROX az kell? magyarországon olyat lehet szerezni?
Köszönöm előre is. -
Olyan repülő cockpitet láttam ma, hogy néhányan elájulnátok.
Valamelyik boeing belseje volt megcsinálva, de mindennel. Robotpilótának kis kijelzők sebességre, kapcsolók, kis monitorok, a radarokkal, meg ami jelzi a repülő helyzetét(mennyire emelkedik, stb). Rendes gázkar, mint az igaziban, a féklapát állító is. És egy marha nagy íves vászonra volt kivetítve a kép, ami egy domború tükörről verődött vissza. No meg persze meg volt csinálva a gép orra valamennyire, szóval ablakok, meg minden. Persze nem vezethettük...:D -
ha adok neki serial számot az megoldja a gondot?Mert a softveren belül lehet neki számot addni ha több ilyen panelt is ahasznál az ember, vagy ez csak az adott programnak számit a winnek mindegy?