11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#9516 Köszönöm a gyors választ. Akkor felkeresek valakit aki tudja miről van szó. -
#9515 Ránézésre ez egy tranzisztor ( vagy FET) lesz, ezen vezérli a nagy áramot a motorra az elektronika.
Most itt engem az aggaszt, hogy ha ezt ki is cseréled egy megfelelőre, akkor is mitől ment szét.
Egyszerűen extra melegben volt sokat használva, akkor lehet szerencséd. D ha valami más miatt volt melege, valami zárlat, megszorult a motor, vagy extra terhelés miatt. Lehet, hogy a hozzá tartozó kiszolgáló elektronika hibásodása miatt történt, vagy evvel együtt azok is meghibásodtak...
Érdemes lenne olyanhoz vinni, aki ismeri az áramkört nagyjából. Itt van a sarkon egy modellbolt, azokat sokszor láttam ilyeneket berhelni a pulton, biztos van szervizük is ilyen modellboltoknak. Vagy valami műszerész szaki ismerőst megkérni. -
#9514 Helló, tudom köze sincs ehez a témához de láttam van itt pár ember aki ért az elektronikához. Erről lenne szó.
Bocsi az offért. -
#9513 -
#9512 nekem vannak új fix sport üléseim, 1-2 oldallal ezelőtt vannak róla képek is :) -
waneksubaru #9511 Szia
Nekem van egy wv ülésem , hibátlan állapotú ,kicsit poros ,kicsit kagylós .
Ingyen viheted . -
#9510 Pneumatikával valószínűtlen hogy pontos lenne, viszont ez szerintem olajjal van csinálva. -
#9509 Ezt most találtam:
Pointer szerinted mennyire adja jól vissza a mozgást (azért kérdezlek téged, mert neked volt pneumatikus rendszered is)?
Gondolok itt az apró, gyors mozgásokra pl krékvető, úthibák, mert kis áttalakítással meg tudnám csinálni a vázat a mostaniból (csak a 3/4-ét darabolnám szétt).
-
#9508 szerintem vóót
-
#9507 votma? :)
-
#9506 ha esetleg vkinek akadnak jó áron eladó ülése, az kérem jelezze! köszi. -
#9505 miskolci vagyok, van 1-2 híradástechnikai bolt. Lehet úgy lesz ahogy mondod.
Ők akkor gondolom tudni fogják, hogy kell bekötni a soros csatlakozót is, meg a kabel is olyan vastag meg hosszú lesz amilyet én akarok:)
THX -
#9504 valami elektronikai bolt nincs nálatok a közelben?
mert akkor viszed a kábelt, vagy megméred hogy milyen vastag kell, mondod hogy 7 eresben adjanak olyat, meg a csatlakozót hogy milyen kell az tuti szétszedős lesz, van ahol össze is rakják pár száz forintért és még sokszor így is olcsóbb mint az előregyártott kínai -
#9503 kircsi, erre voltam kiváncsi, hogy a borítás-e a vaskos.
Akkor olyan fejűt veszek, ami szétcsavarozható, meg megvágom a kábelborítást is. Köszi, mert potyára nem akartam venni. (remélem lesz olyan a környéken, hogy szétszedhető csatis) -
#9502 Nem használ a logi extra vékony kábelt, de ha mégis van ilyen gond.... akkor hosszában óvatosan felvágnám azon a részen a borítását a kábeleknek, úgy is az lesz csak a vaskos, nem a benne lévő 7 vezeték. Esetleg egy kis szigetelőszalag még mehet rá. -
#9501 nem, de szerintem veszek olyat amit szét lehet szedni, de akkor is van még egy bibi: hogy a a kábel túl vastag és nem fér el a kormány alatti csatornában(vájat)
Erre esetleg ötlet, sokat segítenél! (az eddigiért is köszi már) -
#9500 Gondolom nem olyan otromba fejű hosszabbítót kapott a boltba. Vagy szerelhetőt, és a 2 csavart kiszedve a ház borítása nélkül kötötte be. Neked esetleg nem bontható a tiéd ?
Na nem a benntartó csavarokra gondolok, hanem ami 2 keresztbe fogja össze a házat, anyával a túloldalon. -
#9499 HALI
nekem is az a problémám hogy rövid a kábel a pedálhoz(g25) és ha sorossal meghosszabbítom, a hosszabbító feje nem férne el a kormányban. Te hogy csináltad meg? -
izgatottan várom, ha már én nem csinálok semmitse :D -
Csavez #9497 Na faszán müködik soros hosszabbítóval!
Kész az új cockpitem is,kicsit átalakítottam,héten rakok fel majd képeket! -
#9496 Kész a két motor felfüggesztés..
-
#9495 Szerintem olyan hosszabbítót gyártani kéne, bár lehet a soros kábel hosszabbító is jól van neki bekötve. -
Csavez #9494 Kis segítség kéne!
Kicsit átrendeztem a sarkomat,és rövidek lettek a kábelek a pedálhoz+váltóhozhoz(g27).Létezik,hozzá hosszabító,vagy lehet hosszabbítani? 9tűs kábel. -
#9493 Kormányt én is mindig kikapom, csak eltakarja a műszereket :D -
#9492 Igazad van de ez a Dirt2
Véleményem szerint is rendes szimulátorral ( iRacing, LFS vagy RBR) kellene ezt... -
Solt #9491 Azért elég elenyésző réteg épít komplett műszerfalat magának... a kormány eltávolítása pedig lehetséges, mert tényleg hülyén néz ki, ha kettő van belőle... -
#9490 ugy értem mint a filmben hogyan néz már ki hogy megvan csinálva a müszerfal a kormány és a monitorokon meg megint ott figyel minden mégegyszer akkor nem felesleges az egyik?
A HC szimeseknek kéne egy olyan nézet opcio hogy kabin nézet müszerfal és kormány nélkül . -
Solt #9489 Milyen nézetre gondolsz? Van a belső nézet, ahol max a kormány láthatósága kikapcsolható... ahol nem látható a műszerfal sem, az már a gépháztető nézet... na az az igénytelenség netovábbja egy HC szimes részére...
-
#9488 Elnézést ha valakinek a lelkivilágába gázolok a véleményemmel, de sztem az egy kicsit igénytelenség, hogy rákölt sok pénzt arra hogy megépitsen egy kasztnit és olyan játékkal játszik ahol még látszik a müszerfal és a kormány is pluszba.
Ha már épit valaki akkor vagy olyan szimulátort futtasson ahol lehet ilyen nézetet kapcsolni, ha ilyen nincs akkor felesleges a kabin hozzá.
Persze ez lehet hogy nem az egyén hibája hanem a softvergyártoknak, hogy nem gondolnak a hardcore simesek igényeire. -
ronnydown #9487 -
#9486 Kezdetnek :D -
ronnydown #9485 Egy ilyet kő vennem, ha bele döglök is... -
#9484 Szépen becsomagolták :D -
volt már -
tomi555 #9482 Csak egy pár gondolat HALL IC-kkel kapcsolatban. először is az érzékelő típusa. Neked se unipolar se bipolar nem jó ugyanis ezek digitális jelet adnak ki magukból, vagyis egy küszöbszint felett magas alatta alacson a jelszint. Ami neked kell az analog HALL ic. Ezek a mágneses térerő arányában (jó esetben közel lineárisan de ez nem feltétlenül valósul meg) adnak ki feszültséget. Ennek a veszültségnek a változása elég kicsi, tehát miálőtt feldolgozod erősíteni kell mondjuk egy op-amppal. Mivel a térerősséget méri ezéer legyszerűsítve a mágnestől való távolságot méri, namot kalbirációt ugye valamilyen szinten a PC-n is lehet csinálni, vagy az erősítő áramkört úgy kell megtervezni hogy finomhangolható legyen. 2 érzékelő egymást nem zavarja mivel csak mérnek de ha két megnes van a közelben az már érdekesebb eset. Ennyit tudtam segíteni most, nyáron én is el akarok játszani velük mert újraépítem terveim szerint az egész cockpitem és még nem döntöttem el mit tegyek a pedálba. -
#9481 Na ez engem is érdekel.
A clubsport pedált megvizsgálva, gondolom csak nem mágnesezhető fém szerkezetnél lehet használni. A kalibrálás, meg annyi, hogy elviszed a két végpont között, és az elmozdulást érzékeli a mágnese erőtérbe.
Viszont a táp része meg a pozíció engem is izgat :D
Itt pl hihetetlen, hogy csak a kis réz betétben a mágnes forgására érzékeny :D -
#9480 Valaki használ vagy tudja a HALL szenzorok lelki világát?Ha van valaki köztetek, tudna nekem egy részletes leirást, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni ha egy hagyományos lineáris potmétert szeretnék kiváltani HALL szenzorra?
Gondolok itt a :
-müködési feszültségekre
- melyik lábat hova kell forrasztani
- kell-e az áramkörön változtatni vagy elég csaka poti helyére betenni.
- bezavarja e egymást a 2 érzékelö ha közel van egymáshoz vagy ha fém mechanikában használom?
- hogy kell a mágneshez viszonyitva állni az érzékelönek hogy 0 vagy közép értéken legyen vagy hogyan lehet ezt bekalibrálni?
-mindegy hogy az érzékelö forog vagy a mágnes?
-melyik szenzort érdemes használni, mert láttam 1 ill. 2 polusut is és mi van ha egy mágnesgyürübe teszem (dinamóból kiszedve a mágnest) vagy az sem mindegy milyen mágnes és hogy melyik pólusa néz az érzékelő felé?
Bocs ha hosszura sikeredett, de nem találtam semmi kézzelfoghatót a témában ezekröl.
-
#9479 -
#9478 kb ilyesmi lesz:
de ilyen kialakításban:
-
#9477 most jön a nekem nehezebb rész a mechanika... a te cikkeid alapján megpróbálom majd a szopóágakat elkerülni :D
mindenképp kisebbre akarom csinálni mint a klasszikus frex alapterülete. kb az ülés alá teszem a motorokat és az áttételt.