11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Szmore84
    LIPRO Alumínium profil

40x40 U10 (10021)
    Nettó ár/fm: 9,64€
    6méteres szálakba

vágásonként 1 Euro
  • pointer4
    Az jó :D
    itt itt és itt volt róla korábban szó.

• bardocz
    Leo bodnar cuccok milyen gyorsan érkeznek meg? Láttam, hogy van G25 pedálhoz meg váltóhoz is olyan átalakító, aminél nem kell a kormány rész, hanem kapásból a gépbe megy. Azokat használva vissza rakhatnám a dfgt-t, és lenne annyi gombom, hogy gépelni is tudok! Na meg a szekvenciális váltó jó lenne kéziféknek(igaz digitális), a váltó meg váltónak.
  • Szmore84
    Az ingyen lesz majd ismeros révén ;)
  • pointer4
    Az a baj, hogy nem is az alu szál a drága, hanem a csatlakozó elemek is sokat dobnak az áron.
  • Szmore84
    Bementem a helyi SKF boltba!
    40x40-es nek 3500ft métere, úgyhogy valami olcsóbb helyet remélem találok még.
  • Inquisitor
    Szerintem 10-18K egy VGA/S-video6Scart átalakító doboz, a max. felbontástól (1280-1600) függően. Drágábbakon van direkt Scart kimenet is. A leírt átalakítóval nagyon óvatosan kell bánni, mert rossz frissítési értékekkel simán kinyírja a TV-t.
  • pointer4
    Itt pl.
    Hozzávetőlegesen kurva drága :D
    Pontosabb árat még soha nem írt ide senki, ha kapsz, linkeld be pls :D
  • Szmore84
    Tudtok segíteni aluminium profilokat honnan lehetne venni? esetleg hozzavetoleges árat?
  • unrealnoise
    Oké, fanatec-et elismerem, de szóval jól fogyott fogy az még ma is szerintem. :) bajairól is olvastam, van ez így. Viszont az, hogy nem gyárt a logi felső kategóriás termékeket megkérdőjelezhető, ha az árakat nézzük. A Thrustmaster T500RS Racing Wheel 600 dolcsi jelenleg úgy, hogy nem is olyan régi cucc, ennek az árnak a közelében (ha nem is közvetlen), pedig azért volt a G25-27-es páros amikor új volt a piacon és "egyedülálló" minőségben. Oké, most kábé a felébe kerül mint a T500RS. De szóval az a 80-100 ezres ár amiken a G25 nyitott, elég közel van a 600 dolcsis (110ezer kábé) TS500RS-hez.

Nah mindegy, számok, nem is tudom pontosan mennyi volt a G25, lehetne tovább boncolgatni, de le merem fogadni, hogy az új logi ilyen felső kategóriás lesz, 600 dolcsi körül.

Frexet, meg ezeket nézegettem régen, de ez már a megfizethetetlen felső kategória nekem. Szóval ahogy mondod, a kettő közti résre kell belőni valamit megfelelő tudással és árral ellátva.
  • pointer4
    Tilusék upgrade szettjét tervezem.
  • cselt
    Amúgy igen sajnos a Fanatec nagyon tetszetős csilli villi, de minőségben azért vannak gondok. Én azt hittem, hogy majd ha lesz Clubsport pedálom, akkor többet azzal gondom nem lesz, mert nagyon masszív és jó szerkezet, de sajnos vannak idegesítő dolgai.
    Amúgy ha eladod, mit tervezel helyette? Befejezed a saját pedált?
  • Nyilas Lehel
    honnan tudod milyen életet élek?
    hagyjuk nem akarom tovább szemetelni a topikot
  • pointer4
    Ráadásul a piac felső szegmense elég telített.
    Ott a FREX, az ECCI, meg még találsz vagy nyolc nevet a bannerba.
    Igaz ezek kb 400.000 Ft-os árkategóriát jelentenek, a kettő közötti szegmensre lehet számolni.
  • pointer4
    Azért nem gyárt felső kategóriás termékeket, mert multi cég. Ugyan úgy mint a Samsung pl, vagy ahogy a Sony, Panasonic (bár ők a stúdiótechnikát megkülönböztetve csinálnak bizonyos termékeket, megfizethetetlen áron)
    Ő inkább egy olcsó termékből ad el 10.000.000-ót, és nem egy drágából 2.000-et.
    A Fanatec-ből nem azért volt hiány mert annyira-annyira sok fogyott, hanem mert a gyártással voltak gondok, és kis manufaktúrába gyártatnak.
    A clubsport pedál, egy nagyon sikerszériás cucc volt amúgy, jól nézett ki, piacon verhetetlenül jó árral, de igen sok problémával küszködik még ma is. Lehet én is eladom.
    Fanatecnek azóta, és addig se volt ilyen sikeres terméke.
  • unrealnoise
    jó ebben van valami. de akkor is, a pénz az pénz. abból mindig jó a még több.
    innentől kezdve a logi nem értem miért nem gyárt felsőbb kategóriás terméket. jó lenne márkanévépítésnek, vagy hogy nevezik, meg azért mostanság elég jól fogynak a még "megfizethetőbb", de minőségi cuccok. Fanatec clubsport pedálból hiány volt ugye...

Szóval értem én, hogy nem a logi piaca, de ha van pénz benne, márpedig van, akkor miért nem aknázzák ki a lehetőségeket....

Az aki kurva drágán megvette a G25-öt, vagy 27-et amikor új volt, lehet nem sajnálna egy pedál nélküli kormányra mondjuk azt a körülbelül hasonló összeget...

gariztatás meg oké, persze. csak haladni kell a korral és véleményem szerint a Logi utolsó sexy kormánya az a piros MOMO volt. Azóta semmi jó. nekem a G25 túl fapados, egyszerű, csúnya. a Fanatec most sokkal jobban bejön... Mindegy, a végeredmény ugyanaz. Vásárlóktól és pénztől esnek el szerintem.

És nem csak most, hanem már korábban is, amikor pl én is clubsport pedált vettem és nem egy logi G27-et mondjuk. Fejlődni kellett volna komolyabban, esetleg piacra dobni egy kezdetben limitált szériát.

amúgy sorry, a kormányosba akartam írni, de talán itt is elfér átfedésekkel.
  • pointer4
    Nem is az átlagos 14évesek életét éled :D
  • Nyilas Lehel
    kikérem magamnak 14 éves vagyok és lfs-ezek
  • pointer4
    Azok akik túlnyomó részt F1-eznek, a 8-16 éves gyerekek, azoknak nem kell kormány, joypad bőven elég. Hiszen nem is pc-n játszanak már, hanem konzolokon.
    Nem feltétlen ez a piac a logitech g25-g27 szériájának. Ráadásul sokkal olcsóbb mint az említett thrustmaster vagy a fanatec (amivel egyébként baromi sok technikai gond van, és közel sem rózsás a garanciális ügymenetük).
    Ráadásul ez nem a kormányos topic :D
  • Laceee
    Gariztatásban nem tudják felvenni a versenyt a Logitech-el, az emberek többsége még a Logitech DFGT-re is sajnálja a pénzt, a Logitech nem csak a kormányok eladásából él, őket nem sürgeti az idő, sem a konkurencia, amikor szükségét érzik kiadnak valami újat.
  • unrealnoise
    "Közben érkezett egy újabb hír méghozzá a Codemasters-el, és az F1 2011-el kapcsolatban, hiszen a most megjelent kép alapján úgy tűnik, hogy az új Fanatec kormányszerkezethez érkezni fog egy F1 stílusú kormánykerék is"

maradjunk annyiban, hogy a végén csak igazam lesz, és a codival karöltve egy erős, közép-felsőkategóriás kormány jön akkor az F1-gammához, mert nyilván azzal fogják promózni majd kölcsönösen.

mondjuk engem a logitech lep meg, nem tudom mi a francot csinálnak, a G27 szerintem tiszta béna, a thrustmasters és a fanatec új kormányaihoz viszonyítva. szó se róla, bőven cool minőség még az is, csupán a céget, fejlesztőket nem értem, miért kell megvárni, míg más legyárt ilyen komoly cuccokat, amikor mi is megtehettük volna akár?

a seggükön ültek, aztán basztak bármit is csinálni... nem a megmondó-ember szerepét akarom játszani, és bár én csak egy vagyok a sok közül, de a következő kormányom egyre valószínűbb, hogy nem logitech lesz. kellett ez nekik...
  • bardocz
    Jaja, heel and toe-hoz kéne. Próbáltam, hogy milyen érzés lenne a kuplung és fék pedál távolsága, de nagyon rossz, mégiscsak jó ez így, hogy nagyobb a távolság. Csak valahogy a fékpedált kéne magasítanom, hogy jobb legyen. Viszont mivel ehhez hosszabb csavar is kell, így sokára lesz csak megcsinálva, mert lusta vagyok boltba menni ezért:DD
  • ofp
    Néztem ezeket, majdnem mindnél középen van a kormánytartó oszlop, némelyiknél kimondottan rossz helyen, persze gondolom így olcsóbb megcsinálni.

@bardocz Főleg külföldi keretekhez képest írtam, hogy olcsó, átlag magyar pénztárcához viszonyítva sajnos szinte minden drága. Alátétet szerintem bármiből könnyedén lehet csinálni. Gondolom heel toe-hoz kell, ott még érdemes lehet közelebb állítani a féket a gázpedálhoz, és úgy megcsinálni, hogy a fékpedál magasabban legyen a gázhoz képest.
  • pointer4
    Itt is van pár.
  • bardocz
    Jól néz ki, bár szerintem ez sem olcsó.

A képeket nézegetve jöttem rá mi kell nekem, egy nagyobb alátét a G25 fékpedálja alá. Már gondolkozok is, hogy miből kéne megcsinálnom.
  • ofp
    Szerintetek jó ez a szim keret? link

Külföldről drága keretet venni, viszont németektől olcsó a szállítás és elég jó árban van a többi kerethez képest. Nagyon masszívnak tűnik, negatívum, hogy monitortartó nem jár hozzá(nekem nem is kell), az üléstámla pedig nem dönthető és két részre szét lehet szedni.
    GT Omega van még hasonló árban, ennél műbőr az ülés, amibe jól bele lehet izzadni, egy hosszabb verseny alatt, emellett drágább és monitorral együtt nem tűnik túl stabilnak. Obutto-t néztem először, de nagyon drága, 484EUR postaköltséggel.
  • pointer4
    A google :)
  • SnyperD
    Hali !
    Azon gondolkozom hogy vennék egy DFGT-t és az megoldható lenne hogy hozzáadni egy kuplunq pedált meg egy 7lyukas váltót? + ami van az a DIY controller amit angliából vagy honnan lehet rendelni azt minden játék felismeri? Esetleg van olyan ember akinek már van ilyenje?
  • Pummis
    Sziasztok nem tudja valaki hogy a Vga kábele hogy vannak a színek be kötve ?
  • pointer4
    Én még csak olyannal taliztam, de akkor így korrekt a kiegészítéssel :D
  • DOGMAN
    nem a léptetőmotor, hanem a rá/beleszerelt encoder, ami lehet többféle megoldású is, lásd még google...
  • pointer4
    Mondjuk azért lehet, mert egy ilyen motor ára kb 15 rongy, és az már túl drága alkatrésznek egy 50 ezer forintos kategóriához. :D Ezt legalább 200 ért adnák kész kormányként :D

A léptetőmotor folyamatosan küldi az infót visszafele, hogy merre jár. Ilyeneket hasznának cnchez pl :D
  • Pummis
    vettem ien kábelt de mint kiderült hogy aljaztban rosszúl volt bekötve a szálak így csak az maradt hogy saját magam próbálom ki remélem mőködni fog!!! szerintem amit te belinkeltél szerintem az házilag lett készítve jól megoldás lenne mert van nekem 1 marha nagy tv kipróbálom és lesz ami lesz lehet fust
  • repvez
    ahogy elnézem egy "sima" léptetömotor. csak a softvert kéne megirni valahogy hozzá hogy mbármilyen játék alatt lehessen használni.
    Bár azzal nem vagyok tisztába, hogy a 2irányu adatforgalmat hogyan valositják meg hogy amit én mozditok a kormányon az a játékba jelenjen meg amit meg a játék generál(rázkodás, csuszás) azt meg a kormányra fejtse ki.
    Bár azt nem értem, ha ezzel ilyen realisztikus hatást lehet elérni akkor a nagy cégek miért nem használnak ilyet , mert lényegében csak egy kormáyt kéne a motorra szerelni a többit a szoftverre bizni
  • pointer4

Szigorú a kormány, na ezt hogy lehet itthonra? :D
  • pointer4
    Itt mondjuk korrekten minden meg van adva, bár nem néztem, ez u.a. bekötés-e :D
  • pointer4
    Hehh, mik vannak :D

Azért ha találsz valahol készen ilyet, akkor honnan tudod majd, hogy így van bekötve? Mert ez nem igazán videó szabványos megoldás :D
  • Pummis
    Sziasztok
    Valaki tudna segiteni az a baj szeretnén össze kötni a gépem a tévével sok megoldást talaltam Vga kábelt szeretném scartra ki vinni :

http://logout.hu/cikk/pc_vga_tv_rgb_scart_osszekotes/ati_vga_rgb_scart.html < Persze azt mondjak lehet venni készen is de nem találok sehol :(
  • bboyatty
    Sajnos ez nekem nem mondd semmit.
  • carlosfly
    Low Vcesat PNP Transistor