Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amit elfelejtettem..gondoltunk a kissebb lábon élõkre is, ezért állítható a pedál, lefelé van még egy jelentõsen alacsonyabb állás:

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

Nibi, Te csodabogár vagy 😊

A méretet turaautókon használt Tilton pedálszettrõl vettük. A pedálokat az ember normál esetben nem a lábujjával lefelé, hanem cipõben a talpával elõre nyomja. Ennek is egyszerü az oka, versenyautóban és sportosabb autókban alacsonyan ülsz az alacsony súlypont miatt. Így nyújtottabb a lábad is, tehát a kamionos lenyomós verzió már nem müködik. Hosszabb pedállal több pedálút is lesz és sokkal kényelmesebb, könnyebb modulálni.

Komolyabb igazi pedálszettek:

Összehasonlítás újra:

Video a témában:

NIBI
Nem mondtam én rosszat rá, csak a gyárihoz képest úgy fest mint valami Jetinek készült pedál. <#lookaround>
Amúgy most amit mondasz az elgondolkodtat. 😊 Errõl az oldalról még eszembe se jutott közelíteni a témához. 😊
Az én lábujjaim a gyári pedál tetejénél vannak, szal nekem tök kényelmes így is. 😊
Ezért megmondom õszintén, így ránézésre nem tudom elhinni, hogy a Tied egy jó méret, kajak hosszúnak tûnik. 😊
De Neked kell használnod és kész. <#awink>
Van valakinek eladó kijelzõje?
Hol lehet legolcsóbban venni?
Tika
Ja, ismeros <#eljen><#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Keményedik, egy pici poliuretán szivacs van benne ami az ellenállását adja a rugón túl. Skála állítható.
Gyorsabbat lehet vele menni..igen, de leginkább sokkal stabilabban bátrabban lehet a fékre ugrani, az izom memóriát könnyebb modulálni mint a távolságot miliméterekben. Ez ezeknek a rendszereknek a lényege, meg hát az autó is így müködik 😊

Ez a fanatec féle pedál féke keményedik ha nyomom? Gyorsabb köröket lehet vele menni? 😄

Nincs valakinek eladó kijelzõje (sebesség,fokozat) ?
Lol. 40-es a lábam, nem vagyok egy kiköpött jeti típus. <#nevetes2>
Viszont így tele talppal tudom nyomni a pedálokat, és az ülésbe is jobban bele tudok süppedni.
Õszintén szólva a gyári fék nekem túl kemény volt, erre is jó megoldás a hosszabbítás.

Nekem volt. Nyeremény volt. Gyönyörü cucc, mérnöki remekmunka, de a tesztelés hiánya és a kinai gyártás miatt vannak gyerekbetegségei.
Karbantartást igényel, lubrikálni kell különben pontatlan és nyikorog.
Elektronikával is vannak apró gondok:
- automata a kalibrálás ami szerintem hátrány
- hall szenzor nálam bekoszólódott, ugrált a jel néha, tisztítás után tökéletes megint
- load cell olcsó, nem a legjobb minõségü cucc benne
- ha kinyomod a kuplungot és a gázt egyszerre padlóig akkor csak 80%-ot mér..érthetetlen miért, de rajtnál nekem elgurult az autó a kuplung miatt 😞

Ezen felül zseniális a cucc és az ára is korrekt! Én eladtam olcsón, és inkább gyártottuk amit lent látsz.
Egyenlõre megbízhatóbb és probléma mentes a részben kézi gyártás ellenére is.

Van valakinek Fanatec pedálja? Vélemények róla? Megéri megvenni?

Nibi, a hosszabb pedál Neked lenne a legfõképp elõnyös. Egyrészt szerintem a te lábad se 30-as mint amihez a logi tervezte a pedálokat, másrészrõl meg..ha a gyári pedált is túl keménynek találod akkor a hosszút a hosszú erõkarral kényelmesebben tudnád nyomni, adagolni.

NIBI
Támad a Jeti. <#nevetes1>
Szia Aurdino mostanában elég népszerû hardver, személyes tapasztalatom ugyan nincs vele. Ahhoz hogy ezt az általad említett feladatokra használd kell rá saját firmware-t írnod. Valószínûleg van bennük egy USB kód, tehát azzal a résszel nem lehet gond, azt ugyan nem tudom hogy alapból joyként konfigolhatóak-e. A szoftverben az I/O-t úgy használod fel ahogyan azt te szeretnéd, tehát akár az általad említett LCD vagy szervo vezérlés is megoldható természetesen mint ahogy a mátrix is. Ezek minimális külsõ elektronikát ugyan igényelhetnek. Ha van ezzel kapcsolatban kérdésed írj nyugodtan, megpróbálok segíteni.

repvez
Valaki hallott már ezekröl a vezérlökröl?Saját használatra ingyenesen megépithetó házilag is.
panelek
magyar forgalmazó
sajnos sokminden nem derült ki számomra abbol hogy a ki és bemeneteken milyen eszközöket és mennyit használhatok.
a mega változatát néztem addig eljutottam hogy 16db 10bites potmétert és 54digitálist, de arra nem hogy a digitális részt lehet e matrixban használni és hogy a kimeneten lehet e LCD és servó motorokat hajtani
Kicsit nagyobb kép:

Sziasztok!

B.U.É.K. így utólag is.

Megtetszett ez a pedálhosszabbítós móka, így gyorsan csináltam egy ilyet:

Azután egy másikat. Ez lett a végeredmény:

(Késõbb majd csinálok egy harmadikat is, de egyelõre elegem lett a sok reszelésbõl. <#gun>

Pummis

Jó reggelt 😊
Na elkészült a G25 õskori pedál része 😄 házilag 😊.Össze barkácsoltam a pedálokat mert mindig menekült a kuplung 😊 kemény 2 órában telt a mûvelet.Ha lesz szabad percem dobog fel lehet képeket.

pointer4
Azaz, Ford T 😄
bardocz
Egyszer gyõztem le a Kinget egy gyorsuláson, akkor én a T modellel mentem.
pointer4
Gihi, de én nem evvel az Corevette-el nyomattam, hanem a Ford Thunderbird-el, az jobban is nézett ki 😄

bardocz
És sose tudtam végigvinni, mert hiába váltottam el idõben, utolsó fokozatban szétforgott a motor. Lehet jobban ment volna, ha nem 4-7 éves vagyok😄
pointer4
Hé, a C64es végigjátszásban nem volt csaj! Kurva PC-sek 😊
bardocz
Egy kis nosztalgia:
pointer4
Ez tuti nem a diablo 😄
De nem is a TestDrive2 térképe 😄
pajti

Pummis
ment a priv 😊

Tika
privat ment

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Na mi történt? Ennyire beleszerettél a távirányítós modellekbe ?
Zsolti kérdezi, hogy mennyit kérnél érte. (jöhet privátba is)
😞(((((

www.smart-bus.hu

Tika
BUÉK mindenkinek.
Ha valaki vágyik egy ilyen cockpitre, és meg is akarja venni, az írjon.

Komplett album, képek itt találhatók
Igazat megvalva nagyon nehéz megválnom a cucctól, de nem kizárt hogy ez be fog kovetkezni. Sok melóba meg idegekbe kerult, de lehet hogy mégis elválnak útjaink <#szomoru1>

Ámen! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Én meg kommunista 😄 Minden mindenkié, nincs tulajdon 😄
Szexben liberális vagyok!! 😄😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Na igen... érthetõ, ha már a másik fajta megerõszakolás ellen nem hadakozol 😄
A helyesírás nekem is a gyengém, bár anno én kettes voltam nyelvtanból! 😊 Szó szerint fizikai fájdalom amikor megerõszakolják édes anyanyelvünket! 😊

www.smart-bus.hu

pointer4
Jaj, te dicsõ lovag, mindig a gyõztes és nemes oldalra állsz 😄
<#taps><#eljen>

www.smart-bus.hu

Pummis
Engem nem zavar ha téged igen akkor ne nézd meg és kész <#eplus2><#mf1>

pointer4
Én általmen tem egyedikre 😄
NIBI
Kis segítség: összeforraszt, ráment, visszajön.
Plusz: kimegy, bemegy, feljön, lemegy, összead, szétszed, ezeket mind mind egybeírjuk!
Ezzel is próbálok segíteni a szörnyû helyesíráson ezen a fórumon (is). <#falbav>
Én se vagyok egy zseni de hihetetlen hogy hogy nem lehet ezeket érezni, hogy nem külön írjuk... Nem is külön mondjuk hiszen. 😊
Lehet nekem is át kellett volna mennem elsõre az érettségin magyarból és akkor én is rosszul írnám... <#whatever><#wilting>
Bocs a "kötözködésért", de hát mégis csak magyarok vagyunk, írjunk is úgy, ne japánul... 😄
Pummis
vagy ha valaki tudna spanyolul azt is megköszöném

Pummis
Sziasztok 😞 Sajnos nem jártam sikerel össze forasztotam 1 napom rá ment a beálitásokra és valami nem jo elinditom a játékot és a ledek világitanak ha beváltom 2 esbe akkor az egyik led elalszik 3 masba váltom al ed vissza jön de azon kivül semmi változás nagyon szépen megkérem aki tud segicsen nekem ezek a beálitások vannak

Megtörtént a beüzemelés, de még csak a kalibrálásig jutottam, mûködik szépen.
Az asztalom némi átalakításra szorul, hogy a pedál elférjen. Meg rögzíteni is kell, mert elcsúszik, pedig nem könnyû, van vagy 7-8 kg.

Üdv Mindenkinek!

Használt ,egyszerû, de jó állapotú eladó kormányt keresnék. Ha valakinek van ilyen, kérem írjon!

Köszönöm!
😄
Nem ipari (OBI gazdaságos😊), csak este kapok játékidõt a nejemtõl, miután a gyereket lefektettük.

pointer4
Elég lassan melegszik fel, valami ipari cucc? 😄
Készülés közben az volt a legjobb, mikor a végefelé azt a megoldást kereste, amivel a leghalkabb lesz a pedál visszaengedése.
A bicikli belsõvel és az autógumi belsõvel még mindig csattant a fém. Ezért képes volt a tolómérõjének a bõr tokját szétvágni, hogy azt rakja be ütközönek...és bevált, mert így tényleg csendes. 😊

Köszönöm és átadom Neki a gratulációkat.
Délután pedig otthon beizzítom a forrasztót és remélem este már kipróbálhatom.

pointer4
Még mit nem 😄