11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
rbal #9636 Gratula Pointer HÍRES lettél!
Ha valaki nem olvasná:
http://www.origo.hu/techbazis/20110721-hazi-epitesu-magyar-autoszimulatorok.html -
sxs13 #9635 Kössz szépen!
Az elgondolás nem rossz, bár nem tűnik túl tartósnak, alszok még rá párat, mit lehetne ebből kihozni.... -
#9634 A hiba, és a megoldás.
-
sxs13 #9633 Kössz a választ!
Mivel erről a kormányról így is úgy is repül a garancia, megköszönném ha tudnál belinkelni ilyen házilag megjavítós megoldást is akár!
( Mivel nekem ez a 2. az volt az első amikor hazahoztam, h felraktam az asztalra és megpróbáltam mozgatni, egy mm mozgása nem volt, használtam egy napig akkor már volt azért, 3-4 nap alatt beállt a "szokásos" mértékű mozgásra ahonnan nem lesz már nagyobb a lógása, de jobb sem lesz sajnos :/ ) -
#9632 Az a csapágy, ami a kormányban van az tuti nem megy szét egykönnyen. A ház, az egy kalap szar, az hamar elreped. Rengeteg ilyen kormány van már amiről tudok. PTRacing-os srácok szeretnének piacra dobni egy olyat, ami annak a váznak fémből a kimart másolata, szóval türelem.
Házilag is láttam már megjavított verziót, kiesztergált fémkarimát ráragasztani, amíg el nem reped teljesen.
Amúgy nem a használattól reped el, hanem hogy kiszálláskor, meg beüléskor azon támaszkodsz pl.
-
sxs13 #9631 Helló mindenki!
Először is nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, jó látni, hogy vannak még rajtam kívül "megszállottak".
Nos én egy BMW e30 drift cockpitet építgetek egy Logitech G25 kormányból és egy Logitech Attack 3 joystick -ból.
És lenne is egy "problémám", ami gyanítom nem csak nállam ütötte fel a fejét ( akik driftelnek ), a kormány "lötyög" ami most hogy az új, nagyobb kormánykerék felkerült még látványosabb lett.
Ez most a 2. ilyen kormányom, az előzővel is ugyan ez volt, 1. lógott a csapágy, de ami a nagyobb baj volt 2. el volt repedve a műanyag ház amiben a csapágy volt. Gyanítom, hogy most is ugyan ez a probléma, azt már az előzőnél kiderítettem, hogy az új csapágy tizenx ezer forintba kerül, amiről még úgy is hiányozna egy rovátka ami a G25 csapágyán van. Engem az érdekelne, hogy a megrepedt műanyag házzal mit tudnék kezdeni, hogyan tudnám megjavítani, van e erre bevált praktika?
A válaszaitokat előre is kösz, addig elkezdek visszaolvasgatni a fórumban, mert ahogy látom nagyon jó dolgokat építgettetek össze! ;) -
#9630 Fasza!! Az a háttérkép kell!! :D -
#9629 Eladó: http://hardverapro.hu/apro/elado_logitech_driving_force_gt_5/hsz_1-50.html -
Alakul a cuccos? :D
ííííjj :) -
#9627 Balszerencse övezi ezt az egész szart :D
Összeraktam, működött elsőre. Majd kezdem visszaszerelni rá a kormányt, fedelet, stb stb, folyamatosan működött. Majd átvittem a cockpithez, bedugom baszik menni :D
Vissza a műhelyasztalra, szétszedem, minden a helyén. Kezdek méregetni, erre kiderül a ki kapcsoló full beszart. Nem tudom a forrasztás miatt, vagy nem bírta amit át kellett vinnie, és elégett az érintkező, de nem zárt már. Akkor este hagytam a picsába :D
Tegnap este új lendülettel, lecseréltem egy nagyobb kapcsolóra, megint kezdem összerakni, erre a nyákra forrasztott tápkábel fogja magát és eltörik. Akkor megint kicsit szétszedem megerősítve visszaforrasztom, minden okés, összerakom. Erre nem megy az egyik gomb a kormányon, kiderült a kormányagyban lévő nyákon megszakadhatott a pálya, pedig csak egy 3mm-es szakasz az egész, kijavítom...
Majd átvittem, felszereltem, most működik. Nyomtam vele 2 kört, de semmi hangulatom nem volt tovább tesztelni, abbahagytam :D
Erősnek erős, az tuti, de még semmi nagy élményem nincs vele :D
-
rbal #9626 Hát ezt nem gondoltam volna, hogy ennyit kell szarakodni vele! Műkszik már? Vélemény róla? -
#9625 Na, tegnapi 4 óra meló, asszony nem is állt velem szóba :D
A legnagyobb szopás az a kiforrasztás volt, Nem is tudtam volna megcsinálni, ha nem vásárolok be régen a forrpákához minden féle elérhető hegyből. A létező legnagyobb, közepes csavarhúzó méretű fejjel tudtam csak a gyári g25 paneljáról leszedni az alkatrészeket, amikor csutkára fel volt tolva a hőmérséklet. És akkor is alig...
Majd 5x leteszteltem, összeszerelés alatt amíg raktam össze, utána átvittem a cockpithez, rászereltem, és már nem máködött :D
Vissza, és kimértem hogy a kis ari kapcsoló beszart.... most ott van az asztalon, mert nem álltam neki már este :D
-
#9624 -
#9623 Áhá, értem, köszönöm.
Akkor ez gondolom a lentebbi link második grafikonja. Az nem volt világos, hogy miért is van így, de már értem. -
tomi555 #9622 Pontosan ahogy Pointer mondja. LFS-ben az FFB értéke +- 10000 között mozog. Ezt az értéket elég hamar el tudja érni, és onnantól kezdve nincs különbség a visszajelzésben. Yoda2 nevezetű programmal meg lehet nézni a tényleges FFB adaokat amit küld LFS, tehát elméletileg akkor használod ki a legjobban az FFB adta lehetőséget, ha adott kocsival, adott beállítás melett, az adott pályán úgy állítod be az erőt hogy ez az érték a maximum "terhelésnél" legyen kb 10000. Azt sajna még nem volt időm letesztelni h a driverben beállított érték mit csinál pontosan, a tippem az lenne hogy az is 100%-on amikor maximum FFB értéket kap akkor az azt jelenti hogy rákapcsolja 1-1ben a tápot a motorra, tehát 100% felett az is levágja a görbét. Alatta meg gondolom a PWM max kitöltési értékét csökkenti. -
#9621 Kiakad maximumra, és onnantól semmi féle különbség nincs már felfelé. Pedig a lényege a történéseknek onnantól jönne. -
#9620 Hogy érted, hogy "kimaxol" az ffb? -
tomi555 #9619 Ezzel teljes mértékben egyet értek. LFS-ben pl nem ritka hogy olyan 9-10% FFB-nél már vannak olyan kanyarok ahol kimaxol az FFB. Ezért akarom én is átépíteni a g25-ömet. Csak még nem teljesen tudom h, nem tetszik a DC-motor, az a tervem hogy valami jó izmos stepper motort rakok bele. Ott frankón lehet szabályozni a nyomatékot. -
ofp #9618 Akarja a fene :) -
#9617 Érdekes okfejtés -
#9616 Szervó? Kényelem miatt. De egy gyári G25-ön sose fogod olyan erősre állítani az ffb-t, hogy úgy tépje ki a kormányt a kezedből, mint mondjuk a valóságban egy Skip Barber, -
#9615 Itt abból a megközelítésből erős az FFB, hogy megpróbálja az autó/futómű fizikai hatását visszaadni olyan kicsi erőknél is, amik az alap g25/g27 kormányon sose jelennének meg. A korrigáció szükségességét, pedig előbb megérzed a kormányon, mint észrevennéd a képernyőn.
Mondjuk ehhez lfs/netkar/iracing szintű FFB futómű színvonal kell (és reméljük rf2őt is ide lehet majd egyszer sorolni). De az előző háromból is a netkart emelném ki leginkább.
Van olyan szempont is, ami miatt eladhatóak 400.000Ft+ os kategóriájú kormányok komoly szimulátorokba, hogy visszaadja a valós autóban kapott erőket a kormány.
Amúgy pont most készít a Frex, a g25 ből adaptációt, mivel tökéletes az FFB-je, vezérlése, kompatibilitása, és megbízhatósága, csak a műanyag váza, felépítése, egy bazári széthulló bóvli szar. -
ofp #9614 Az elfáradás is benne lehet, de nem is tudsz annyira pontosan vezetni, ha nagyon erősre van állítva, folyamatosan ki akarja tépni a kezedből, zavaró. Ilyen erővel minek a szervó? -
#9613 Mitől lennél lassabb brutál ffb-vel? Max hamarabb elfárad a kezed, de az is max akkor, ha egy körpályaszerűségen mész. -
#9612 Kövezzetek meg, de megkockáztatom, hogy ez a moddolás nem csak az erősebb ffb-ről szól :P -
ofp #9611 Szerintem ez azoknak jó akik amúgy is lassúak, mivel így megengedhetik maguknak a brutál FFB-t, úgy is teljesen mindegy, hogy az illető 20. vagy vagy 25. :D -
ofp #9610 Azzal sajnos nem lehet. -
#9609 Mondjuk, akkor nem értem, miért nem egérrel játszol, olcsóbb, és könnyebb is :D
Vagy így :D
Amúgy igen, drága vót :D -
ofp #9608 Én így sem használom ki az FFB-t, (szórakozás képpen azért felszoktam húzni erősebbre) csak annyira van beállítva ami még nem zavaró. Egy ilyen cuccal biztos nem lenne könnyebb gyors köröket futni. Korábban szinte teljesen kikapcsolt FFB-vel mentem, szóval nekem bőven elég amit az alap kormány tud ezen a téren. Emellett még az élettartam is csökkenhet. Drága volt legalább? -
#9607 Csodabogár mód :D
link1
link2
-
ofp #9606 Mi ez? :D -
#9605 Na, nagy nehezen megfejtettem az ARC-team útmutatót, lassan neki is lehet állni összerakni, tápot elvileg ma hozta a postás, kínáziából :D
Leegyszerűsítettem, érthető paraszt gyerek szintre, hogy átlássam, a 30 oldalas pdf-et :D
Olyan ez mint a lego, csak nézed mit hova miért kell tenni. De nem érted, mert nincs ábra róla, milyen összerakva :D
-
#9604 Azt írták, hogy azért lötyög, mert egy csavar nincsen rendesen meghúzva, szóval az sincsen ha rendesen össze van rakva. Fanateces gyerekek tényleg viccesek, legalább utánaolvasnának. -
ofp #9603 Nagyon jó Kiss pedál ez :D, viszont nem lehet majd eladni "divatmajmoknak", azok inkább megveszik a csili-vili CSP-t, attól függetlenül, hogy milyen minőségű alkatrészekből van összerakva.
Szerintem, ha sikerülne kicsit feldobni a pedál dizájnt lehet kelendőbb lenne, csak ez nyilván az árat is megdobná. Az oldalirányú lötyögés-en kívül valódi negatívumot nem tudtak felhozni ami egyébként elég elrettentő lehet..
Ez se rossz beszólás youtube-on :
160$? For drilled metal sheets???
Fanatec, here I come! -
#9602 :D
-
#9601 :D -
#9600 Pont arra akartam rákérdezni, hogy meleg volt-e ottan ? :D -
Laci0071 #9599 nemtudom figyelitek-e a menetszélgenerátort :D
-
Laci0071 #9598 Már megbocsáss ! Kizárt dolog hogy hibás legyen :D esetleg kissé elnagyolt :D
Volt nekem ilyen tesztpadom is : -
#9597 Dehisz ez a műhelyrajz hibás, visszadobva:D