11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• rbal
    Gratula Pointer HÍRES lettél!
    Ha valaki nem olvasná:
    http://www.origo.hu/techbazis/20110721-hazi-epitesu-magyar-autoszimulatorok.html
  • sxs13
    Kössz szépen!
    Az elgondolás nem rossz, bár nem tűnik túl tartósnak, alszok még rá párat, mit lehetne ebből kihozni....
  • pointer4
    A hiba, és a megoldás.

• sxs13
    Kössz a választ!
    Mivel erről a kormányról így is úgy is repül a garancia, megköszönném ha tudnál belinkelni ilyen házilag megjavítós megoldást is akár!

( Mivel nekem ez a 2. az volt az első amikor hazahoztam, h felraktam az asztalra és megpróbáltam mozgatni, egy mm mozgása nem volt, használtam egy napig akkor már volt azért, 3-4 nap alatt beállt a "szokásos" mértékű mozgásra ahonnan nem lesz már nagyobb a lógása, de jobb sem lesz sajnos :/ )
  • pointer4
    Az a csapágy, ami a kormányban van az tuti nem megy szét egykönnyen. A ház, az egy kalap szar, az hamar elreped. Rengeteg ilyen kormány van már amiről tudok. PTRacing-os srácok szeretnének piacra dobni egy olyat, ami annak a váznak fémből a kimart másolata, szóval türelem.
    Házilag is láttam már megjavított verziót, kiesztergált fémkarimát ráragasztani, amíg el nem reped teljesen.
    Amúgy nem a használattól reped el, hanem hogy kiszálláskor, meg beüléskor azon támaszkodsz pl.

• sxs13
    Helló mindenki!

Először is nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, jó látni, hogy vannak még rajtam kívül "megszállottak".
    Nos én egy BMW e30 drift cockpitet építgetek egy Logitech G25 kormányból és egy Logitech Attack 3 joystick -ból.
    És lenne is egy "problémám", ami gyanítom nem csak nállam ütötte fel a fejét ( akik driftelnek ), a kormány "lötyög" ami most hogy az új, nagyobb kormánykerék felkerült még látványosabb lett.
    Ez most a 2. ilyen kormányom, az előzővel is ugyan ez volt, 1. lógott a csapágy, de ami a nagyobb baj volt 2. el volt repedve a műanyag ház amiben a csapágy volt. Gyanítom, hogy most is ugyan ez a probléma, azt már az előzőnél kiderítettem, hogy az új csapágy tizenx ezer forintba kerül, amiről még úgy is hiányozna egy rovátka ami a G25 csapágyán van. Engem az érdekelne, hogy a megrepedt műanyag házzal mit tudnék kezdeni, hogyan tudnám megjavítani, van e erre bevált praktika?
    A válaszaitokat előre is kösz, addig elkezdek visszaolvasgatni a fórumban, mert ahogy látom nagyon jó dolgokat építgettetek össze! ;)
  • pointer4
    Fasza!! Az a háttérkép kell!! :D
  • VLB
    Eladó: http://hardverapro.hu/apro/elado_logitech_driving_force_gt_5/hsz_1-50.html
  • pajti

Alakul a cuccos? :D

ííííjj :)
  • pointer4
    Balszerencse övezi ezt az egész szart :D
    Összeraktam, működött elsőre. Majd kezdem visszaszerelni rá a kormányt, fedelet, stb stb, folyamatosan működött. Majd átvittem a cockpithez, bedugom baszik menni :D
    Vissza a műhelyasztalra, szétszedem, minden a helyén. Kezdek méregetni, erre kiderül a ki kapcsoló full beszart. Nem tudom a forrasztás miatt, vagy nem bírta amit át kellett vinnie, és elégett az érintkező, de nem zárt már. Akkor este hagytam a picsába :D
    Tegnap este új lendülettel, lecseréltem egy nagyobb kapcsolóra, megint kezdem összerakni, erre a nyákra forrasztott tápkábel fogja magát és eltörik. Akkor megint kicsit szétszedem megerősítve visszaforrasztom, minden okés, összerakom. Erre nem megy az egyik gomb a kormányon, kiderült a kormányagyban lévő nyákon megszakadhatott a pálya, pedig csak egy 3mm-es szakasz az egész, kijavítom...
    Majd átvittem, felszereltem, most működik. Nyomtam vele 2 kört, de semmi hangulatom nem volt tovább tesztelni, abbahagytam :D
    Erősnek erős, az tuti, de még semmi nagy élményem nincs vele :D

• rbal
    Hát ezt nem gondoltam volna, hogy ennyit kell szarakodni vele! Műkszik már? Vélemény róla?
  • pointer4
    Na, tegnapi 4 óra meló, asszony nem is állt velem szóba :D

A legnagyobb szopás az a kiforrasztás volt, Nem is tudtam volna megcsinálni, ha nem vásárolok be régen a forrpákához minden féle elérhető hegyből. A létező legnagyobb, közepes csavarhúzó méretű fejjel tudtam csak a gyári g25 paneljáról leszedni az alkatrészeket, amikor csutkára fel volt tolva a hőmérséklet. És akkor is alig...
    Majd 5x leteszteltem, összeszerelés alatt amíg raktam össze, utána átvittem a cockpithez, rászereltem, és már nem máködött :D
    Vissza, és kimértem hogy a kis ari kapcsoló beszart.... most ott van az asztalon, mert nem álltam neki már este :D
  • pajti
  • bardocz
    Áhá, értem, köszönöm.
    Akkor ez gondolom a lentebbi link második grafikonja. Az nem volt világos, hogy miért is van így, de már értem.
  • tomi555
    Pontosan ahogy Pointer mondja. LFS-ben az FFB értéke +- 10000 között mozog. Ezt az értéket elég hamar el tudja érni, és onnantól kezdve nincs különbség a visszajelzésben. Yoda2 nevezetű programmal meg lehet nézni a tényleges FFB adaokat amit küld LFS, tehát elméletileg akkor használod ki a legjobban az FFB adta lehetőséget, ha adott kocsival, adott beállítás melett, az adott pályán úgy állítod be az erőt hogy ez az érték a maximum "terhelésnél" legyen kb 10000. Azt sajna még nem volt időm letesztelni h a driverben beállított érték mit csinál pontosan, a tippem az lenne hogy az is 100%-on amikor maximum FFB értéket kap akkor az azt jelenti hogy rákapcsolja 1-1ben a tápot a motorra, tehát 100% felett az is levágja a görbét. Alatta meg gondolom a PWM max kitöltési értékét csökkenti.
  • pointer4
    Kiakad maximumra, és onnantól semmi féle különbség nincs már felfelé. Pedig a lényege a történéseknek onnantól jönne.
  • bardocz
    Hogy érted, hogy "kimaxol" az ffb?
  • tomi555
    Ezzel teljes mértékben egyet értek. LFS-ben pl nem ritka hogy olyan 9-10% FFB-nél már vannak olyan kanyarok ahol kimaxol az FFB. Ezért akarom én is átépíteni a g25-ömet. Csak még nem teljesen tudom h, nem tetszik a DC-motor, az a tervem hogy valami jó izmos stepper motort rakok bele. Ott frankón lehet szabályozni a nyomatékot.
  • ofp
    Akarja a fene :)
  • pointer4
    Érdekes okfejtés
  • bardocz
    Szervó? Kényelem miatt. De egy gyári G25-ön sose fogod olyan erősre állítani az ffb-t, hogy úgy tépje ki a kormányt a kezedből, mint mondjuk a valóságban egy Skip Barber,
  • pointer4
    Itt abból a megközelítésből erős az FFB, hogy megpróbálja az autó/futómű fizikai hatását visszaadni olyan kicsi erőknél is, amik az alap g25/g27 kormányon sose jelennének meg. A korrigáció szükségességét, pedig előbb megérzed a kormányon, mint észrevennéd a képernyőn.
    Mondjuk ehhez lfs/netkar/iracing szintű FFB futómű színvonal kell (és reméljük rf2őt is ide lehet majd egyszer sorolni). De az előző háromból is a netkart emelném ki leginkább.

Van olyan szempont is, ami miatt eladhatóak 400.000Ft+ os kategóriájú kormányok komoly szimulátorokba, hogy visszaadja a valós autóban kapott erőket a kormány.

Amúgy pont most készít a Frex, a g25 ből adaptációt, mivel tökéletes az FFB-je, vezérlése, kompatibilitása, és megbízhatósága, csak a műanyag váza, felépítése, egy bazári széthulló bóvli szar.
  • ofp
    Az elfáradás is benne lehet, de nem is tudsz annyira pontosan vezetni, ha nagyon erősre van állítva, folyamatosan ki akarja tépni a kezedből, zavaró. Ilyen erővel minek a szervó?
  • bardocz
    Mitől lennél lassabb brutál ffb-vel? Max hamarabb elfárad a kezed, de az is max akkor, ha egy körpályaszerűségen mész.
  • cselt
    Kövezzetek meg, de megkockáztatom, hogy ez a moddolás nem csak az erősebb ffb-ről szól :P
  • ofp
    Szerintem ez azoknak jó akik amúgy is lassúak, mivel így megengedhetik maguknak a brutál FFB-t, úgy is teljesen mindegy, hogy az illető 20. vagy vagy 25. :D
  • ofp
    Azzal sajnos nem lehet.
  • pointer4
    Mondjuk, akkor nem értem, miért nem egérrel játszol, olcsóbb, és könnyebb is :D
    Vagy így :D

Amúgy igen, drága vót :D
  • ofp
    Én így sem használom ki az FFB-t, (szórakozás képpen azért felszoktam húzni erősebbre) csak annyira van beállítva ami még nem zavaró. Egy ilyen cuccal biztos nem lenne könnyebb gyors köröket futni. Korábban szinte teljesen kikapcsolt FFB-vel mentem, szóval nekem bőven elég amit az alap kormány tud ezen a téren. Emellett még az élettartam is csökkenhet. Drága volt legalább?
  • pointer4
    Csodabogár mód :D

link1
    link2

• ofp
    Mi ez? :D
  • pointer4
    Na, nagy nehezen megfejtettem az ARC-team útmutatót, lassan neki is lehet állni összerakni, tápot elvileg ma hozta a postás, kínáziából :D

Leegyszerűsítettem, érthető paraszt gyerek szintre, hogy átlássam, a 30 oldalas pdf-et :D
    Olyan ez mint a lego, csak nézed mit hova miért kell tenni. De nem érted, mert nincs ábra róla, milyen összerakva :D
  • bardocz
    Azt írták, hogy azért lötyög, mert egy csavar nincsen rendesen meghúzva, szóval az sincsen ha rendesen össze van rakva. Fanateces gyerekek tényleg viccesek, legalább utánaolvasnának.
  • ofp
    Nagyon jó Kiss pedál ez :D, viszont nem lehet majd eladni "divatmajmoknak", azok inkább megveszik a csili-vili CSP-t, attól függetlenül, hogy milyen minőségű alkatrészekből van összerakva.
    Szerintem, ha sikerülne kicsit feldobni a pedál dizájnt lehet kelendőbb lenne, csak ez nyilván az árat is megdobná. Az oldalirányú lötyögés-en kívül valódi negatívumot nem tudtak felhozni ami egyébként elég elrettentő lehet..

Ez se rossz beszólás youtube-on :
    160$? For drilled metal sheets???
    Fanatec, here I come!
  • pointer4
    :D
  • pajti
    :D
  • pointer4
    Pont arra akartam rákérdezni, hogy meleg volt-e ottan ? :D
  • Laci0071
    nemtudom figyelitek-e a menetszélgenerátort :D
  • Laci0071
    Már megbocsáss ! Kizárt dolog hogy hibás legyen :D esetleg kissé elnagyolt :D

Volt nekem ilyen tesztpadom is :
  • bardocz
    Dehisz ez a műhelyrajz hibás, visszadobva:D