11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• istvan2010
    Értem. Ilyen szerszám kell?
  • repvez
    magára a panelra már nem, oda tüzösaruval rá lehet a vezetékeket tenni, de a gombot lábaira és a potikra forrasztani kell
  • istvan2010
    És ezekre a panelekre forrasztani kell a gombokat meg a tengelyeket?
  • repvez
    az analog a potmétereket (tengelyeket) jelöli , a mátris meg azt mint ezen a linken a button matris :
    matrix a jobb oldalon.Alatta meg láthato a sima bekotés.
    A lényeg hogy meg lehet igy sokszorozni a gombok számát, de ajánlatos ilyenkor diodát tenni a vezetékbe , mert megelözi az ugynevezett ghost hatást amikor az azonos vezetéken lévö , de nem lenyomott gomb is jelet küld.
  • istvan2010
    Még kezdő vagyok. Ezért lenne két kérdésem:
    1. Az analóg jel az mit jelent?
    2. Mit jelent az hogy mátrixban?
    Köszi előre is. :D
  • Pepe7807
    Sziasztok, nagy erőkkel készül a pedálom. Ujhazitó jött hozzá a vezérlés.
    (istvan2010 ajánlom neked is, vedd fel vele a kapcsolatot, megéri)
    a vezérlő 8 analóg jelet és 12 db nyomógombot ( mátrixban 32) kezel.
    ujhazi 10k-s potikat javasolt, de nekem 50k -al tökéletesen müködik.
    A mátrixon most agyalok. Eddig minden tökéletesen működik.
    Köszönöm Attila.
    Fényképek a hétvégén.
  • istvan2010
    Én is rotary encoderre gondoltam. Ilyenre.
    A Leo Bodnar-os Controllerek miben különböznek egymástól?
    Magyarországra is lehet tőle rendelni? Mennyi a posta költség?
    Itthon nem lehet ilyen vezérlőt venni?
  • pointer4
    Pont olyat, aminek fix állása van, szerintem sehogy.
    Olyat lehetne, hogy "Rotary encoder" ilyen elektronikára, és akkor forgó kapcsolód van, amivel fel-le tudsz léptetni, pl fékerő szabályzáshoz.
  • istvan2010
    Ilyen kapcsolót hogy lehet tenni a kormányra?
  • repvez
  • pointer4
    25 ezerre módosították az árat, ülés nélkül!!!!
  • pointer4
    Hát ez nem az a kategóriájú kormány, ahol a kormánykerék cseréjére gondolt volna a gyártó. Le kell szerelned, és valószínű az illesztő felületet átalakítani, hogy rá tudd aplikálni a sajátodat. Ez valószínű végleges átalakítás lesz, a régi kereket már nem fogod tudni visszatenni. Gondolom 3 csavar lesz majd amivel rögzítened kell. Annyi szokta tartani logitechnél.
  • istvan2010
    Ha készítek egy kormányt magamnak akkor azt hogyan tudom felszerelni a mostanira?
    Ilyen kormányom van:
    http://www.apro-hirdeto.net/kepek/245961.jpg
  • SnyperD
    Grat :) Nekem is kéne egy :D
  • Szmore84
    Tudom hogy nem ide tartozik a téma. de szeretném megosztani veletek az uj projektemet. amivel remélem sok dolgot ossze tudok hozni majd a szimulatorhoz is akar

elso lepesek a CNC felé

• repvez
    CATIA
    Mechanical desktop
  • cyber
    SolidWorks
    MasterCam
  • SnyperD
    ÉS el is mondod a nevét? :)
  • cyber
    Ismerek!
  • SnyperD
    Egy másik kérdés. Grafikai tervező programot ismersz? Amit gépészek használnak? És esetleg egy olyan amibe le lehet szimulálni pl a pedál mozgás terjedelmét és a rugó kompressziót ?
  • copilot
    Sziasztok!

Érdekelne megvételre normál állapotú normál árú G25, ha van ilyen manapság valakinek. Érdekelne esetleg jótanács, hogy külföldről érdemes-e beszerezni és hogy honnan. Nézegettem, de ebbe a régióba nem nagyon szállítanak, ahogy néztem.

Köszi!
  • pointer4
    Szerintem egy 5cm pedálúttal számolj. Az kb jó.
  • Szmore84
    Szerintem totál mechanika fuggo
  • SnyperD
    Hali !
    Pedált tervezek és kérdés hogy hány fokot fordulnak a pedálok? Mert erről sehol nem találok infót :(
  • tomi555
    Elképzelhető hogy lesz olyan is, egy analógot már elkezdtem tervezni, de az még nincs meg 3D-ben csak terv szinten. Azt akarom valahogy megoldani hogy cserőlhető legyen az előlap, különböző skálázás miatt pl.
  • Hecker007
    huhh jól néznek ki !
    Később nem lesz esetleg analóg fordulatszám mérő tiltás és fokozat jelzővel?:P
    Nekem is am az F1-es meg a basic+ jön be a legjobban
  • tomi555
    Köszi. A szoftveres fele még hátra van a dolognak, azt a napokban kezdem el írni, de egyelőre még nem 100% hogy milyen lesz.
  • Pepe7807
    Nagyon brutál. Játék specifiku, vagy X-sim kompatibilis.
    Nekem a basic+ meg az f1 jön be.
  • tomi555
    Közben meg ha már erre járok megmutatom min dolgozok:)
    Kijelzőket szeretnék árulni, a két alapmodel terveim szerint legkésőbb 1 hónapon belül kapható lesz.
    Basic
    Basic+
    Későbbiekben még legalább 3 féle mondelt tervezek,
    F1, egy analog, és egy digitális LCD-s.
  • Pummis
    huh de jo akkor holnap be viszem a boltba hogy ilyet kérek aztan majd ki derül mi lesz remélem más nem éget le
  • tomi555
    ez egy fesz konverter IC ilyet fogsz kapni szerintem minden további nélkül, ha nem is pont ugyan azt a típust de vele kompatibiliset. Az SMD (tehát amit SnyperD mond hogy felületre van szerelve) IC-t is könnyen le lehet forrasztani minden segédeszköz nélkül, főleg hogy már megégett. Legegyszerűbb fogni és levágni a lábait és utána leforrasztani őket és megtísztítani a panelt. IC-nél meg csak annyira keress rá hogy LM2594N , de itt az adatlapja: LM2594N
  • Pummis
    Igen ki jönek a lábak.Hát az baj biztos jó kormány lehetett :(
  • SnyperD
    De azt kérdezem hogy másik oldalt kijön a lába vagy felületre van forrasztva sok apró óncsíkkal? Am meg mindegy mert alkatrészt sztem nem fogsz találni :(
  • Pummis
    igen forasztva van ez a boxba van ez a box ami a kormányra kell csatizni akkor lehet kuka lesz mert 9 ezer ft az uj box
  • SnyperD
    Ahogy elnézem ez nem bele hanem ráforrasztva van igaz? Mert ehez kell egy szerkezet h levedd onnan + a kérdéses alkatrészt nem hiszem h lehetne szerezni. Ezt lehet a gyár saját maga csinálta :( Habár még csak kezdő elektronikus vagyok, szóval nem biztos :)
  • Pummis
    ugyan ez :O akkor miért éget le a kormány :O :( az aljzat csatlakozonál ment szét egy csip aminek a neve
    xm91ad lm2594n -5.0 p+ esetleg ezt lehet potolni Pointer Pesten van valahol esetleg ilyen bolt ?Itt a kép
  • SnyperD
    Ha jól vettem ki akkor az a force RS kormányod van? Utána néztem és 21V os adaptere van ! Szóval lehet rosszat kaptál vagy? Elvileg ilyen adapter kell hozzá, a tied is ilyen?
  • Pummis
    Hupsz le éget a kormány :S sok volt a 21V :D vajon lehet javitani ?Vagy kuka amint jól láttam az áram körnél ment ki valami kis csip
  • SnyperD
    Bocsi dupla HSZ de milyen vezérlőket készítesz?
  • SnyperD
    Hali !
    Egy pedál sor + tartó + fogaskerekek számítása+ készíttetése + anyag ár kb mennyibe kerül ?