Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem jó, csak még ki kell találnom hány darab kell. Pointer te mennyit vennél?

OK. Köszi.
Sok infó nincs róla a honlapon, de ha jól értelmezem, ehhez semmilyen elektronikára nem lesz szükséged. Az érintkezõ kiosztásból én arra tippelek, hogy ez olyan fajta ami külön impulzusokat ad a két irányra. A jellemzõbb megoldás a fázistolásos kimenet, ha mégis olyan lenne akkor ahhoz már kell elektronika, de pár kapuból megoldható. Legegyszerûbb szerintem, vedd meg, és mérd meg mit csinál, ha mégis fázistolásos lenne keress meg aztán kitalálok hozzá egy elektronikát.

Minél elõbb beszéljük meg, mert én elvileg leadtam egy rendelést, hogy min márc 25.-re kérek 10 db-ot, de ha ti is beszállnátok, akkor amint összejön öszesen 25 telefonálok és módosítom! Csak pirosban van.

Pointer: szuper lenne, ha el tudnád intézni a pesti átvétet, és postáznád utána. Még elötte átutalnám a pénzt, ha küldesz számlaszámot.

Rotary encoderhez való elektronika építés ügyben tud vki segíteni?
Ezt szeretném megvenni: http://www.tme.eu/html/HU/ps1010-sorozatu-impulzusos-forgokapcsolo-ny__k-hoz/ramka_1401_HU_pelny.html
Joypad elektronika két gombhelyére kötném, ehhez még milyen elektronika kell hogy mûködjön (motorerõ, ill. fékerõállításhoz kellene!)
pointer4
A színválaszték engem is érdekelne, esetleg vállalom a pesti átvételt, és elpostázom ha jó úgy.
Mikorra kellene darabszámot mondani ?
Lehet engem is érdekelne, van más színben is? Mondjuk, ha nincs az sem gond, veszek rá másik sapkát vagy beszínezem zsírkrétával <#idiota> Egyébként, hogy lenne szétosztva? Feladná a bolt postán 5 felé vagy valaki átveszi és elküldi a többinek?

Sztem náluk ilyen nincs. Én a hr elektronika kft-vel egyeztettem. Ha Bp-i vagy úgy még egyszerûbb, mert én csak márc. végén megyek fel!
pointer4
Conrad elektronika ?
Ez egy budapesti üzlet, akik Szlovákiából hoznák rendelésre az Oktogon mellett vhol.
Az eladóval telefonon beszéltem, elmondása szerint lehet érezni mikor zárja az áramkört.
Azért valljuk be az a cockpit már elég beteg 😊

Szia

A nem direkt nagy látószögû ledek csak elõre világítanak talán 20-30°-ban, ha elfordítod a fejed, lehet nem fogja látni a kamera. Azért kell lecsiszolni, hogy nagyobb szögben szórja a fényt.
Az Il-2 topikban pont mostanában van szó errõl a facetrack-rõl. Valaki írta, hogy kiszedte a kamerából az infraszûrõt és így elég neki a monitor fénye is.
Habár a freetrack-hez is ajánlják az ir szûrõ kiszedését.

pointer4
Ez mikrokapcsolós? Kattan? Érezni, amikor zárja az áramkört?
Hecker007
Nah megvan a kam is meg, vettem 3 infra ledet a biztonság kedvéért, olyan infra ledet kaptam csak ami a tv távkapcsolójában is van, remélem ezzel is mûködik a dolog.
Több képen is láttam olyat hogy lecsiszolják a ledet, ez miért jó és melyik ledet kell így csiszolni?

Minõségi nyomógombok vételét tervezem. Ha valakinek még szintén kell ilyen nyomógomb, akkor jelezzen, mert nagyobb tételnél kedvezményesebb a beszerzés. Nekem kb. 6-8 db kellene, de ha összesen legalább 25-öt rendelünk, akkor 513Ft helyett csak 430Ftba kerülne darabja.

Ezeken a linkeken lehet megnézni, mennyire hasonló a LeoBodnar féle Knitter gombhoz, és az ugye 7 Font+posta.

http://www.leobodnar.com/products_/BU0836X/Knitter-MPS103F.pdf
http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html

Ha valakit érdekel, akkor írjon
repvez
hát ehhez nem tudok mit hozzáfüzni mivel nem értek ehhez a részéhez , de a falcon4.0 játékröl lenne szó ami '98as kiadású és egy g15-os billentyünek a monitora is meg tudja jeleniteni azokat az adatokat amire nekem szügségem lenne és szinte minden rendszer adatait ki tudják nyerni a hozzáértök igy el tudják késziteni a teljesen müködö kabint a játék vezérlésére.
pár példát találni ezen az oldalon rá.
Bocsi hogy én válaszolok. Egy olyan elektronikát csinálni ami támogatja az LCD-t elég egyszerû, itt inkább az a kérdés hogy PC oldalon hogy lehet kinyerni az adatokat a játékból.

repvez
én probáltam,de van néhány hátránya a freetrackel szemben, nagy CPU használat ,tehát erös gép kell hogy ne csökkenjen játék alatt nagyon az fps szám.
A második, meg hogy nem biztos hogy elég neki a monitor fénye hogy felismerje az arcot igy csak lámpafénynél vagy nappal használható szemben a freetrackkel.
A freetracket nem kell madzagos kivitelre megcsinálni.
Elég venni egy 3 ledes bicikli lámpát pár száz forintért és csak a ledeket kell kivezetni és kicserélni anfraledekre és már kész is az elemes megoldás amihez nem kell zsinor.

vizzsatérve ujhazi paneljához , mennyire lenne bonyolultabb egy olyan panel elkészitése ami támodgatja az LCD-t?
Hecker007
Okés, köszi a segítséget, hogyha sikerült szereznem kamot meg mûködik akkor írok majd róla néhány sort ide hogy milyen.

pointer4
Az nem olyan biztos. A Freetrack oldalán van tesztelve jó pár darab. Onnan érdemes szemezgetni.
Hecker007
Akkor elvileg ez is jó hozzá: Microsoft LifeCam VX-2000 USB ? 1000-es sajnos nincs a helyi boltban legalábbis nem találtam, de holnap körbenézek utánna személyesen. Remélem mûködik ez a led nélküli megoldás rendesen, mert nem szeretnék a fejemen egy drótos cuccot :S

pointer4
Microsoft VX1000, az a legjobb hozzá 5k alatt, legalábbis freetrack-hoz. Az tudja stabilan a 30fps-t.

Már vártam mikor jön el az az idõ, hogy nem kell semmi szart a fejünkre húzni, és csak az arcmozgás alapján megy a freetrack 😄
Kösz hogy szóltál 😄
Hecker007
Üdv!
EZT a freetack alternatívát ismeri valaki innen esetleg?
Meg tudnátok nekem ehhez vagy akkár Free Track-hoz webkamerát ajánlani 5 ezer Ft körül? Sajnos ezekben nem vagyok otthon :S Tudom hogy ez nem freetack topik, de itt több olyan ember megfordul akinek elég nagy tapasztalat van mindenben ami a szimukhoz köthetõ.

pointer4
Nem foglalkozik valaki ilyesmik közelében, esetleg velük kapcsolatban ?

Ablaktörlõ motor helyettesítésre gondolok.
<#eljen>

Tehát akkor megoldható bármennyi gombbal, viszont az mit jelent h 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül?

repvez
bu0836
a jobb oldalon látszik mi a különbség
mig az egyszerü 12 gombosnál minden vezeték külön csatlakozora megy 1 közös földdel addig matrix rendszerben minden sor és oszlopra 6-6 gomb jut és ezért kell annál használni diodát, hogy ne kapcsoljon egyszerre mindegyik kapcsolo ami azon az ágon van.

remélem érthetõ 😊
a tervezett "1.0" -és verzioban nem lesz mátrix, de az 1.1-ben már igen, megvan a mátrix dekoder program a fejemben, csak tesztelni kellene pár napot.

LCD ezt a panel nem támogat.

ofp:
ha mátrixnál kevesebb a gombod, akkor azt értelemszerüen kihagyod, ergo kisebb mátrixot épitel.
a két mód közt az a különbség hogy sima bekötésnél max 12 gombod lehet, de azokból akárhányat lenyomhatsz, ha több kell, akkor mátrix, az viszont csak 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül.

analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa

Nekem ez mátrix dolog sem teljesen tiszta. BU0836-nál 12 független vagy 36 gombot scan mátrixban lehet bekötni és mi van, ha kevesebb gombot szeretnék pl. 13-at. Mi a különbség a két bekötési mód között?

Pepe7807
A mátrix rendszerrõl beugrott. #7574 hozzászólást nézd meg. Én ezt akartam megépítettni, de senki nem válalta. megvan hozzá minden,ha érdekel el tudom küldeni.

repvez
arról tudsz valamilyen infót, hogy lehetséges lenne ahhoz a vezérlöhöz beletenni egy 7*20-as matrix LCD kijelzö támogatást?
És az 5 digit csatorna az mit jelent 5 gombot vagy 5x5 matrix rendszerü gombot tehát 25 kapcsolot?
Mert ha tudná az LCD kijelzést akkor én engem is érdekelne a dolog , mert egy f16-os vadászgép központi panelját (ICP)szeretnék csinálni
Sziasztok,

legalább 5 analog csatorna (potméter) és 5 digit csatornát (nyomogomb-kapcsoló) kezel. ezt 2-3 al elvileg lehet böviteni, csak át kell rajzolni a nyákot :-) most 6x4 centis, tehát pici! nem akarkom nagoyn nagyitani, mert lehet az a plusz nyomogomb nem ér annyit.

a tudása:fokozatosan közeliti, elsõre a hat switch-et lehet nem fogja tudni, ígyekszek azt is leprogramozni, de nagyon nem egyszerü.

a minõség:a leo nyákja nagyon szép, én is keresem a gyártó aki szépet csinál, hogy a szépségben sem térjek el, a mostani széria 4/5 -ös szépségü, ja holnapra jön egy új cégtõl a prototipus minta, akkor küldök arról képet.

Pepe7807
Engem a sima analóg érdekel, meg hogy mennyi tenelyt vezérel és mennyi mikrokapcsolót?

És ez a Leo Bodnarral megegyezõ és tudású minõségû lesz? Képeket tudsz küldeni esetleg?
Elsõsorban a loadcellás érdekel.
A forgókapcsolóval kapcs mi a véleményed?
többen kérdezték az "akciós" árat,

most 12 bitest csináltam, az 5000 forint, de ez nem load-cellás,
a load-cell-ás az 7000-ba kerül.

Szeretném ha az akciós árért cserébe majd mindenki megosztaná a tapasztalatokat.
Köszi.

Pepe7807
Engem is érdekelne, küldj privit légyszi

Pepe7807
Köszi <#papakacsint>

pointer4
Innen, ha jól emlékszem magyaroknak 15% engemény is van. (mert hogy magyar vállalkozás)
sanzik
pointer4
Hoppá hoppá. grat! <#worship>
Sziasztok

Honnan tudok a legegyszerûbben,és a leggyorsabban load cell-t rendelni G27-hez ?
ofp:

most csinalok egy leo bu0836 elektronika klon-t, ha érdekel, szivesen küldök belõle egy nagyon akcios példányt.

Pepe7807
Készül a váltóm is. Tegnap este forasztgattam <#nevetes1>

Campo
Két garnitúrát vettem belõle, de nem hinném, hogy problémák lennének vele, három napja egyet gyötrök de még mindig kapcsol.

Rossz az aki rosszra gondol. De hülye aki nem.

Pummis
szia
ez a kapcsoló egy fos 😊Nekem ilyen volt a váltóba és semmit gyenge 😊.

Sztem nincs végállása, egyszerûen csak ennyi impulzust ad le egy körön. Ha jól értem.
A kérdés konkrétan az lenne, hogyha megveszem ezt az impulzus kapcsolót, és a 2-2 lábára (összesen 4 van aszem, és két külön kört irányít) rákötök két-két gombot a joypad elektronikán (tegyük fel, hogy megtalálom 😊), akkor vajon ez mûködni fog-e?
Gamepad nem rossz ötlet, de nem minden gombhoz van normális forrasztási pont, emiatt nehéz lehet megcsinálni. A végén linkelt gomb az jónak tûnik, feltéve, hogy mikrokapcsolós, majd valaki aki ért hozzá megmondja, ez engem is érdekelne.

Az elektronika bodnar BU0836 lenne, de úgy tudom most nem lehet tõle rendelni. Amit linkeltél enkódereket a 6mm tengely átmérõre vonatkozik? + kéne rá "kupak" ott is 4-6mm-t írnak. Illetve az mit jelent, hogy 15, 24 impulzus, hányszor lehet pl. körbetekerni ezeket, ha egyáltalán van végállásuk.

Én ezt találtam, ill. rbal munkásságát ebben a forumban: http://www.youtube.com/watch?v=--e01JHr3Ls