11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#9756 Sziasztok, nagy erőkkel készül a pedálom. Ujhazitó jött hozzá a vezérlés.
(istvan2010 ajánlom neked is, vedd fel vele a kapcsolatot, megéri)
a vezérlő 8 analóg jelet és 12 db nyomógombot ( mátrixban 32) kezel.
ujhazi 10k-s potikat javasolt, de nekem 50k -al tökéletesen müködik.
A mátrixon most agyalok. Eddig minden tökéletesen működik.
Köszönöm Attila.
Fényképek a hétvégén. -
istvan2010 #9755 Én is rotary encoderre gondoltam. Ilyenre.
A Leo Bodnar-os Controllerek miben különböznek egymástól?
Magyarországra is lehet tőle rendelni? Mennyi a posta költség?
Itthon nem lehet ilyen vezérlőt venni? -
#9754 Pont olyat, aminek fix állása van, szerintem sehogy.
Olyat lehetne, hogy "Rotary encoder" ilyen elektronikára, és akkor forgó kapcsolód van, amivel fel-le tudsz léptetni, pl fékerő szabályzáshoz. -
istvan2010 #9753 Ilyen kapcsolót hogy lehet tenni a kormányra?
-
#9752 -
#9751 25 ezerre módosították az árat, ülés nélkül!!!! -
#9750 Hát ez nem az a kategóriájú kormány, ahol a kormánykerék cseréjére gondolt volna a gyártó. Le kell szerelned, és valószínű az illesztő felületet átalakítani, hogy rá tudd aplikálni a sajátodat. Ez valószínű végleges átalakítás lesz, a régi kereket már nem fogod tudni visszatenni. Gondolom 3 csavar lesz majd amivel rögzítened kell. Annyi szokta tartani logitechnél. -
istvan2010 #9749 Ha készítek egy kormányt magamnak akkor azt hogyan tudom felszerelni a mostanira?
Ilyen kormányom van:
http://www.apro-hirdeto.net/kepek/245961.jpg -
SnyperD #9748 Grat :) Nekem is kéne egy :D -
Szmore84 #9747 Tudom hogy nem ide tartozik a téma. de szeretném megosztani veletek az uj projektemet. amivel remélem sok dolgot ossze tudok hozni majd a szimulatorhoz is akar
elso lepesek a CNC felé
-
#9746 CATIA
Mechanical desktop -
cyber #9745 SolidWorks
MasterCam -
SnyperD #9744 ÉS el is mondod a nevét? :) -
cyber #9743 Ismerek! -
SnyperD #9742 Egy másik kérdés. Grafikai tervező programot ismersz? Amit gépészek használnak? És esetleg egy olyan amibe le lehet szimulálni pl a pedál mozgás terjedelmét és a rugó kompressziót ? -
copilot #9741 Sziasztok!
Érdekelne megvételre normál állapotú normál árú G25, ha van ilyen manapság valakinek. Érdekelne esetleg jótanács, hogy külföldről érdemes-e beszerezni és hogy honnan. Nézegettem, de ebbe a régióba nem nagyon szállítanak, ahogy néztem.
Köszi! -
#9740 Szerintem egy 5cm pedálúttal számolj. Az kb jó. -
Szmore84 #9739 Szerintem totál mechanika fuggo -
SnyperD #9738 Hali !
Pedált tervezek és kérdés hogy hány fokot fordulnak a pedálok? Mert erről sehol nem találok infót :( -
tomi555 #9737 Elképzelhető hogy lesz olyan is, egy analógot már elkezdtem tervezni, de az még nincs meg 3D-ben csak terv szinten. Azt akarom valahogy megoldani hogy cserőlhető legyen az előlap, különböző skálázás miatt pl. -
#9736 huhh jól néznek ki !
Később nem lesz esetleg analóg fordulatszám mérő tiltás és fokozat jelzővel?:P
Nekem is am az F1-es meg a basic+ jön be a legjobban -
tomi555 #9735 Köszi. A szoftveres fele még hátra van a dolognak, azt a napokban kezdem el írni, de egyelőre még nem 100% hogy milyen lesz. -
#9734 Nagyon brutál. Játék specifiku, vagy X-sim kompatibilis.
Nekem a basic+ meg az f1 jön be. -
tomi555 #9733 Közben meg ha már erre járok megmutatom min dolgozok:)
Kijelzőket szeretnék árulni, a két alapmodel terveim szerint legkésőbb 1 hónapon belül kapható lesz.
Basic
Basic+
Későbbiekben még legalább 3 féle mondelt tervezek,
F1, egy analog, és egy digitális LCD-s. -
#9732 huh de jo akkor holnap be viszem a boltba hogy ilyet kérek aztan majd ki derül mi lesz remélem más nem éget le -
tomi555 #9731 ez egy fesz konverter IC ilyet fogsz kapni szerintem minden további nélkül, ha nem is pont ugyan azt a típust de vele kompatibiliset. Az SMD (tehát amit SnyperD mond hogy felületre van szerelve) IC-t is könnyen le lehet forrasztani minden segédeszköz nélkül, főleg hogy már megégett. Legegyszerűbb fogni és levágni a lábait és utána leforrasztani őket és megtísztítani a panelt. IC-nél meg csak annyira keress rá hogy LM2594N , de itt az adatlapja: LM2594N -
#9730 Igen ki jönek a lábak.Hát az baj biztos jó kormány lehetett :( -
SnyperD #9729 De azt kérdezem hogy másik oldalt kijön a lába vagy felületre van forrasztva sok apró óncsíkkal? Am meg mindegy mert alkatrészt sztem nem fogsz találni :( -
#9728 igen forasztva van ez a boxba van ez a box ami a kormányra kell csatizni akkor lehet kuka lesz mert 9 ezer ft az uj box -
SnyperD #9727 Ahogy elnézem ez nem bele hanem ráforrasztva van igaz? Mert ehez kell egy szerkezet h levedd onnan + a kérdéses alkatrészt nem hiszem h lehetne szerezni. Ezt lehet a gyár saját maga csinálta :( Habár még csak kezdő elektronikus vagyok, szóval nem biztos :) -
#9726 ugyan ez :O akkor miért éget le a kormány :O :( az aljzat csatlakozonál ment szét egy csip aminek a neve
xm91ad lm2594n -5.0 p+ esetleg ezt lehet potolni Pointer Pesten van valahol esetleg ilyen bolt ?Itt a kép -
SnyperD #9725 Ha jól vettem ki akkor az a force RS kormányod van? Utána néztem és 21V os adaptere van ! Szóval lehet rosszat kaptál vagy? Elvileg ilyen adapter kell hozzá, a tied is ilyen? -
#9724 Hupsz le éget a kormány :S sok volt a 21V :D vajon lehet javitani ?Vagy kuka amint jól láttam az áram körnél ment ki valami kis csip -
SnyperD #9723 Bocsi dupla HSZ de milyen vezérlőket készítesz? -
SnyperD #9722 Hali !
Egy pedál sor + tartó + fogaskerekek számítása+ készíttetése + anyag ár kb mennyibe kerül ? -
#9721 Na még egy abalktörlő motoros szim született pár hete :D
Egy régi pneumatikusból lett átalakí¤va, Wanek bácsi segített benne, 3 nap alatt összedobódott :D
többi -
#9720 szia szereztem adaptert 21 v van ráírva most a tulaj nem biztos benne hogy ez az adapter az! nem tudom hogy rá-e merjem dugni! nekem a gépemen xp van akkor bizonyára te tudsz abban segíteni hogy van a kormányon 4 db zöld led meg van piros is milyen célt szolgálnak? egyébként sok fórumon olvastam sokan mondják olyan mint a momo kormány! -
ujhazi #9719 a legegyszerűbb egy erre a célra fejlesztett analog - usb panel-al megoldani, például amiket én csinálok :-) -
#9718 Ugyanilyenem van otthon (mo-n) teljesen jól működik. A probléma, hogy win xp után használhatatlan mert nincsen hozzá driver.
Egyébként ha otthon lennék valszeg elküldeném neked az adapteremet hozzá, de sajnos így nem megoldható. legközelebb valszeg februárban járok majd otthon.
Vagy tudsz rendelni az act-labstól de ha jól tudom drága. -
#9717 na ö az na itt van