Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Curgan én is szeretnék a kormányomra plussz gombokat rakni csak nem tudom hogyan kell. :S
Tudnál nekem segíteni vagy akár valaki itt topikban tud segíteni?
Köszi elõre is.
Tudnál nekem segíteni vagy akár valaki itt topikban tud segíteni?
Köszi elõre is.
Szevasztok!
Olvasgatom már egy pár hete a témát. Sok érdekes dolgot találtam, úgyhogy eldöntöttem, hogy hû g25-ös kormányomon gomb update-et hajtok végre. A terv a következõ:
1. USB joypad beszerzés (megtörtént, egy 10 gombos logitech)
2. 6 féle színû nyomógomb beszerzés http://c-sale.unas.hu/spd/unas_860818/Nyomogomb_1_aramkor_2A250V_OFFON_narancssarga
3. 2 db forgató kapcsoló beszerzése http://www.tme.eu/html/HU/ps1010-sorozatu-impulzusos-forgokapcsolo-ny__k-hoz/ramka_1401_HU_pelny.html
Kérdésem lenne, hogyha a linkben említettet impulzusos kapcsolót rákötöm két gombhelyre, akkor ez mûködni fog-e, vagy egyéb elektronikát igényel?
Illetve mi a véleményetek a másik linkben írt gombról, mennyire használható (ha jó láttam rbal is ilyeneket használ)? Esetleg még ez jön szoba:
http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html
Tudom, hogy On-(On), de mérete/kinézete miatt lehet, hogy Off-(on)-ként használva jobb lenne.
Olvasgatom már egy pár hete a témát. Sok érdekes dolgot találtam, úgyhogy eldöntöttem, hogy hû g25-ös kormányomon gomb update-et hajtok végre. A terv a következõ:
1. USB joypad beszerzés (megtörtént, egy 10 gombos logitech)
2. 6 féle színû nyomógomb beszerzés http://c-sale.unas.hu/spd/unas_860818/Nyomogomb_1_aramkor_2A250V_OFFON_narancssarga
3. 2 db forgató kapcsoló beszerzése http://www.tme.eu/html/HU/ps1010-sorozatu-impulzusos-forgokapcsolo-ny__k-hoz/ramka_1401_HU_pelny.html
Kérdésem lenne, hogyha a linkben említettet impulzusos kapcsolót rákötöm két gombhelyre, akkor ez mûködni fog-e, vagy egyéb elektronikát igényel?
Illetve mi a véleményetek a másik linkben írt gombról, mennyire használható (ha jó láttam rbal is ilyeneket használ)? Esetleg még ez jön szoba:
http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html
Tudom, hogy On-(On), de mérete/kinézete miatt lehet, hogy Off-(on)-ként használva jobb lenne.
Akarom mondani a középsõ a hármas, és a maradék a kettes így úgy gondolom, hogy ugye alapesetben az egyesbõl a kettesbe áramlik a csí és a hármasra vált.
Rossz az aki rosszra gondol. De hülye aki nem.
Hát a kézben tartotton fel vannak számozva.<#wink>#wink> A 0-az egyes számú, az középsõ a kettes, és a maradék a hármas. Csak én ugye nagyon bizonytalan személy vagyok, így az is megkérdezem amit végül is tudok. <#smile>#smile>
És most akkor van kérdés, amire nem válaszoltam ? 😊
Ott a 0, meg a két ON ON.
A kérdés, hogy most a 0-ON(1) van zárva, vagy a 0-ON(2), mert ha benyomod, ezek felcserélõdnek.
Ott a 0, meg a két ON ON.
A kérdés, hogy most a 0-ON(1) van zárva, vagy a 0-ON(2), mert ha benyomod, ezek felcserélõdnek.
Megjegyeztem <#integet2>#integet2>
Valahogy így gondoltam, csak kicsit megzavart a váltó funkció.
Egyébként ilyesmi típus:

Valahogy így gondoltam, csak kicsit megzavart a váltó funkció.
Egyébként ilyesmi típus:

Na várjál, ezt újra elolvasom.... 😄
.
.
.
.
Kérdezni mindig szabad, sõt, kötelezõ! 😄
.
.
.
Ja, igen, bár nem biztos hogy én voltam az illetõ. De igen, ha egy egérbõl kiszuperált, vagy megvett 3 lábú mikrokapcsolót nézünk, akkor annak valamelyik 2 lába alap állapotban rövidre van zárva, majd amikor benyomódik a gomb akkor ezt a kört megszakítja, és a másik lábbal záródik a kör. Az egyik láb az állandó.
Ezt lámpával, vagy mûszerrel könnyû kimérni.
Arra kösd, ha váltót készítesz, amelyik két láb csak akkor vezet (záródik az áramkör) amikor benyomod a gombot.
.
.
.
.
Kérdezni mindig szabad, sõt, kötelezõ! 😄
.
.
.
Ja, igen, bár nem biztos hogy én voltam az illetõ. De igen, ha egy egérbõl kiszuperált, vagy megvett 3 lábú mikrokapcsolót nézünk, akkor annak valamelyik 2 lába alap állapotban rövidre van zárva, majd amikor benyomódik a gomb akkor ezt a kört megszakítja, és a másik lábbal záródik a kör. Az egyik láb az állandó.
Ezt lámpával, vagy mûszerrel könnyû kimérni.
Arra kösd, ha váltót készítesz, amelyik két láb csak akkor vezet (záródik az áramkör) amikor benyomod a gombot.
Nem tudom szabad-e megkérdeznem, de emlékeim szerint Te egyszer használtál próbára egy játékhoz mikro váltókapcsolóból készített váltót. Ezek úgy mûködnek, hogy az "1"-esen kap bemenetet akkor alap esetben a "2"-esen jön ki, és ha zárókapcsolónak szeretném használni akkor az "1"-esre és "3"-asra kössem a vezetékeket?
Addig jó amíg megyen! 😄
Akkor van vakarózás, ha szarakszik, tök megmagyarázhatatlan okokból.
Meg az a legjob, amikor minden megy, csak pl fél óránként 1x, újrakalibrál a kormány, mert nem annyira stabil. 😄
Kell tolni egy huzamosabb tesztet.
Akkor van vakarózás, ha szarakszik, tök megmagyarázhatatlan okokból.
Meg az a legjob, amikor minden megy, csak pl fél óránként 1x, újrakalibrál a kormány, mert nem annyira stabil. 😄
Kell tolni egy huzamosabb tesztet.
Az a baj, hogy verseny közben, ha állítani kell, a gombot meg kell nyomni kb 40x hogy állíts egy 60:40 es fékerõ eloszlást 65:35-re.
Nem hiába tettek rá tekerõt, így csak 2x-3x kell körbetekerni.
Nem hiába tettek rá tekerõt, így csak 2x-3x kell körbetekerni.
Igen rotary encoder, magyarul is enkódernek szokás hívni. Pl Itt találsz, de ezt önmagában nem tudod rákötni a PCre, kell neki egy elektronika. Ebben esetleg tudok neked segíteni, de meglennék lepõdve ha gúgli nem dobna ki valami megoldást egy kis keresgélés után. (Lényegében egy "klikk" két egymáshoz képest eltolt impulzust generál és attól függ hogy melyik van elõrébb hogy melyik irányba tekerted, ezt kell "átkonvertálni" két "gombnyomássá" )
Thrustmaster remekmû! <#taps>#taps>
Ilyet biztos nem fogok csinálni akkor már inkább 2 gomb 😊, de ezek érdekelnének: kormány1 itt látszik 43 sec-nél, hogy tekergeti a fékerõt ill. másik videón kormány2 1.04-nél. kormány3 Itt pedig írnak róla "rotary encoder"-nek nevezi aminek nem tudom mi a magyar megfelelõje gondolom nem potméter, itt is árulnak: rotary encoder
Kipróbáltam. Mûködik rendesen a 900ft-os 5m-es hosszabítóval még elõlapiból is. Használni majd a hátsóból fogom. Nemsoká kész a cockpitem is. Majd rakok fel képet.
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
hi, láttátok gondolom ezeket a buttkicker szubokat. Van ennek alternativája? Van itt egy károsodott 15" JBL-em is pl .
Poti helyett, 2 gombbal, vagy egy két oldalra kibillenthetõ 3 állású kapcsolóval szokták megoldani azt (a kapcsoló visszahúzza magát középre)
link
link
Még soha, sehol nem láttam mikrokapcsolósat boltban, csak kicsi nyákba ültethetõ mikokapcsolót 😞.
Ezen a kormányon pl nem fordul a váltófül. Ami azért jó megoldás ,mert amikor már másfelet fordult a kormány, akkor a lófasz se tudja, melyik a fel meg melyik a le 😄
Viszont egy 270°forduló kormányra nem ilyet raknak 😄
Ezen a kormányon pl nem fordul a váltófül. Ami azért jó megoldás ,mert amikor már másfelet fordult a kormány, akkor a lófasz se tudja, melyik a fel meg melyik a le 😄
Viszont egy 270°forduló kormányra nem ilyet raknak 😄
Próbált már valaki potméterre vagy forgókapcsolóra fékerõ elosztást rakni? Potméteren nekem elég szarnak tûnik mert amellett, hogy túl érzékeny, ha nincs pontosan beállítva egy értékre pl. 60:40 akkor 2 érték között ugrál. Valami léptethetõ megoldás lenne jó.
Elõzõ kérdéshez még: Pointer írtad, hogy arwill-ben amit vettél nyomógombot az nem mikrokapcsolós, mikrokapcsolósat hol lehetne kapni?(emberi áron)
Elõzõ kérdéshez még: Pointer írtad, hogy arwill-ben amit vettél nyomógombot az nem mikrokapcsolós, mikrokapcsolósat hol lehetne kapni?(emberi áron)
Be is baszna, ha csak a kormány fordulna <#idiota>#idiota>
Hali!
Mi a véleményetek errõl? IPON
Tudom, hogy nem egy G25, de elég megbízható? Mert nem akarok most másfél év múlva újat venni. Nemigazán van pénzem rá több, de ez sztem tudja mi nekem kell, egy kezdõ kormány amivel jókat el tudok játszani.Szerintetek a kormánnyal együtt fordulnak a váltókarok? Vagy azok egy helyben maradnak és csak a kormány fordul? Mert ha nem fordul az lehet nem olyan jó ha kanyar közben kell váltani.
Mi a véleményetek errõl? IPON
Tudom, hogy nem egy G25, de elég megbízható? Mert nem akarok most másfél év múlva újat venni. Nemigazán van pénzem rá több, de ez sztem tudja mi nekem kell, egy kezdõ kormány amivel jókat el tudok játszani.Szerintetek a kormánnyal együtt fordulnak a váltókarok? Vagy azok egy helyben maradnak és csak a kormány fordul? Mert ha nem fordul az lehet nem olyan jó ha kanyar közben kell váltani.
Mindenhol máshogy nevezik õket 😄 A nyomógomb, az nem kapcsoló 😄 2állás, hát igen, vitatható, de azok az Arwilles oldalon nem maradnak bent. Azok jók neked.
Mint ezek, meg van 3 állású is.
Az nem két állás, mert ha elengeded, akkor csak 1 állásban tud lenni.
Lehet morze gombnak is hívni, abban is volt rugó, és ha nem nyomod visszaugrik.
A nyitó meg a záró, az az áramkörre vonatkozik, hogy mit csinál vele, ha megnyomod. A záró az ami egy gamepad-hoz kell.
Lehet morze gombnak is hívni, abban is volt rugó, és ha nem nyomod visszaugrik.
A nyitó meg a záró, az az áramkörre vonatkozik, hogy mit csinál vele, ha megnyomod. A záró az ami egy gamepad-hoz kell.
Az on-off és az off-on az nem 2 állás ? A morze, nyitó, záró áramkör mit jelent?
Hát szerintem ott nincs részletezve. Vagyis beavatottabbnak kellene lenni a jelölésükkel kapcsolatban.
Ugye az ON-(OFF), hogy bontja az áramkört a gombnyomásra. Az OFF-(ON) pedig zárja az áramkört, ilyesmit keresel te.
Szerintem az ON-ON os verziók lesznek a 2 állásúak, amik nem nyomógombok, hanem kapcsolók.
Ugye az ON-(OFF), hogy bontja az áramkört a gombnyomásra. Az OFF-(ON) pedig zárja az áramkört, ilyesmit keresel te.
Szerintem az ON-ON os verziók lesznek a 2 állásúak, amik nem nyomógombok, hanem kapcsolók.
Olyat keresek mint bármelyik gamepad-on vagy kontrolleren van. Tehát amikor nyomom ON állásban van és ahogy elengedem OFF. Gondolom akkor 2 állású kell, morze és nem pedig záró, de most látom van nyitó is.
"Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló" vagy azt, hogy 2 állású nyomókapcsoló 😊
Ezek milyenek? gombok
"Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló" vagy azt, hogy 2 állású nyomókapcsoló 😊
Ezek milyenek? gombok
Hát, próbáld ki 😄
5m-el nem szokott probléma lenni, még ha ilyen gagyi tesco-s hosszabbítót veszel, akkor sem.
Persze függ attól, mennyi eszközt raksz még a g25 mellé egy esetleges usb-hubal.
A gondok, 6-7 méteren kezdõdnek, ha 10 vagy 15méter is szóba jöhet, akkor már ilyesmit ajánlok.
Ja, és a hosszabbítót az alaplapba kösd, ne elõlapba pl, néha a házon lévõ gyáriak a hibásak mindenért.
5m-el nem szokott probléma lenni, még ha ilyen gagyi tesco-s hosszabbítót veszel, akkor sem.
Persze függ attól, mennyi eszközt raksz még a g25 mellé egy esetleges usb-hubal.
A gondok, 6-7 méteren kezdõdnek, ha 10 vagy 15méter is szóba jöhet, akkor már ilyesmit ajánlok.
Ja, és a hosszabbítót az alaplapba kösd, ne elõlapba pl, néha a házon lévõ gyáriak a hibásak mindenért.
Pointer:
Ha rakok egy 5m-es usb hosszabítót a kormány és a gép közé, akkor szerinted még fog mûködni rendesen?
A nappaliban lévõ tv-n akarok játszani...
Ha rakok egy 5m-es usb hosszabítót a kormány és a gép közé, akkor szerinted még fog mûködni rendesen?
A nappaliban lévõ tv-n akarok játszani...
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
tomi555 tuti tud neked segíteni benne, bár engem is érdekelne a dolog, de még sosem jártam utána. Meg még sosem futottam bele, hogy olyan kelljen.
Hát elírhatnak bármit a webáruházban.
Lehet érdemes bemenni és megnézni a gombokat. Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló, olyankor lesz jó neked. De nem mindegyik fajtából van kétállású.
Ez pl, ebbõl a fajtából tuti van két állású, ilyet használtam a B záridõs kioldómhoz 😄
Lehet érdemes bemenni és megnézni a gombokat. Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló, olyankor lesz jó neked. De nem mindegyik fajtából van kétállású.
Ez pl, ebbõl a fajtából tuti van két állású, ilyet használtam a B záridõs kioldómhoz 😄
Sziasztok!
Néztem Árwill, Conrad oldalát. A nyomógombok közül mind pillanatkapcsoló? Mert van nyomókapcsoló is, de láttam olyat aminek a neve nyomókapcsoló a leírásban viszont nyomógomb van.
Néztem Árwill, Conrad oldalát. A nyomógombok közül mind pillanatkapcsoló? Mert van nyomókapcsoló is, de láttam olyat aminek a neve nyomókapcsoló a leírásban viszont nyomógomb van.
Még mindig vannak sportüléseim 😊
valakinek van tapasztata HALL szenzor alkalmazásában?
Milyen speciális dolgok kellenek hozzá, lehet használni analog potméter helyett mindenféle elektronikai átalakitás nélkül ?
bármilyen mágnes jó hozzá?
A másik kérdésem lehetséges valahogyan optikai egeret ugy átalakitani, hogy mint X y tengely érzékelje a leo bodnarhoz hasonlo panel?
A joystickomat probálom megtervezni, hogy a mechanikája minél kisebb helyet foglaljon el és teljesen fémböl legyen és ne legyen benne potméter ami elkophat.
bárkinek ha van jo ötlete az jol jönne.
Milyen speciális dolgok kellenek hozzá, lehet használni analog potméter helyett mindenféle elektronikai átalakitás nélkül ?
bármilyen mágnes jó hozzá?
A másik kérdésem lehetséges valahogyan optikai egeret ugy átalakitani, hogy mint X y tengely érzékelje a leo bodnarhoz hasonlo panel?
A joystickomat probálom megtervezni, hogy a mechanikája minél kisebb helyet foglaljon el és teljesen fémböl legyen és ne legyen benne potméter ami elkophat.
bárkinek ha van jo ötlete az jol jönne.
off: kedvezményem van logitechez, g27-et, vagy g940-et -35% kedvezménnyel tudok szerezni, ha kell valakinek esetleg dobjon rám egy privit, nekem nincs pénzem egyikre sem, szóval ha nem kell senkinek, elveszik a kedvezmény 😊
Nem reklámolni akarok, csak szólok, hátha tervez valaki ilyesmit mostanában 😊
Nem reklámolni akarok, csak szólok, hátha tervez valaki ilyesmit mostanában 😊
Eladó a FreeTrack kütyüm, ha érint valakit.
Jah, és nem is fogaskerekek... mivel bordásszíjhajtású
A piros MOMO-ban is mûanyag fogaskerekek vannak, mégis kifogástalanúl mûködnek...