Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt tudom, hogy amikor a tengelyekhez rendelted hozzá, hogy melyik alapján melyik portot nyissa, ott meglehetett adni a minimum meg a maximum pont állásánál az értékeket jobb fent, illetve volt valami csúszka oldalt, hogy hány százalékban legyen elnézõ. (ez kell ahhoz, hogy ne állítgasson után állandóan)
Minnyá nézek neked képeket.
Sokan használnak FFB-s joy-t, váltóvá alakíva, FFShifter nevû progival.
De a mikrokapcsolós, házi megoldás sem rossz, csak sok a meló vele, bent maradjon a fokozatban pl, jól járjon, legyen ellenállása. stb.
Ha ott vagyok legközelebb, akkor hogy keresselek ? 😄
Ráadásul még egy ilyenért úgy is mennem kell 😄
Na nem mintha messze dolgoznék tõletek. itt az Allee-ban 😄
Szeretnék építeni egy H-shiftert és az után érdeklõdnék, hogy melyik alternatíva jó, illetve tartós?
Van itthon elfekvõben egy gamepadom elég sok gombal.
A héten benézek a helyi elektronikai boltba valami jobbféle kapcsolókért, amik bírnák a gyûrõdést.
Ha nem találok valami jó megoldást a gömbcsuklóhoz, akkor lehet egy gömbfejet veszek ehhez.
Esetleg van más alternatíva is? Hol érdemes nézelõdni, melyik megoldást javasoljátok?
Köszönöm elõre is a válaszokat. <#worship>#worship>
Esetleg ha valaki foglalkozik ilyen eszközökhöz való alkatrészek forgalmazásával ne fogja vissza magát. <#worship>#worship>
Virtual SimRacing
A cockpit naplódon felbuzdulva belevágtam egy levegõs rendszer építésébe. A váz és a mechanika kész. A munkehengerek és szelepek is meg vannak, a vezérlés K8055 panel. A problémám a következõ, a munkahengereket nem lehet középre kalibrálni. Az x-sim programban a potméter értékei még álló helyzetben is ugrálnak. Valószínû ezért nem áll be középre. Azt szeretném kérdezni, hogyan oldottad meg a potméter mozgatását. Én rudazattal és csuklókkal mozgatom, de lehet hogy ez a baj? Olyan mintha a potméter túl érzékeny lenne. Nem tudom hogy ezt szoftverben lehet-e állítani. Esetleg le tudnád írni, hogy te hogyan oldottad ezt meg pontosan (potméterek értéke típusa, bekötés, feszültség stb.) ? Én nem találtam semmit.Szeretném ha válaszoddal segítenél! Elõre is kösz.
http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27
Még az új honlapomon is benne vagytok az ajánlott linkek között 😄
USB vezérlõt+load cella erõsítõt említettél. Az a kérdésem, hogy megoldható-e úgy hogy a kimenõ RAW értékek kalibrálhatóak? Windowsos progik már csak a DirectX értékeit kalibrálják, de pl iracing a RAW-ot olvassa.
Tehát numerikusan szeretnék kalibrálni RAW-ra, kéne az erõsítõ, meg a gomb kimenet, és ha mód van rá akkor még programozható led kimenetek is. Ha az ár rendben van akkor lehet rendelnénk belõle 10-20-30 darabot a pedálokhoz, gomb panelokhoz.
Jelenleg leo féle kábeles verziót és a 12 bites vezérlõjét használom, de a kábeles 10bites verzió tetszik jobban, mert az a fent leírt módon kalibrálható.
http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27
a probléma akkor van ha túl kis széria lenne, mert akkor a nyák borzalmasan drága, akár 500-600 forint /darab is lehet.
Szmore84: köszi az értékes infókat.
analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
Én az elsõt rendeltem, a másik két állású
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
Én a tme oldalán néztem ki, aztán a hr elektronika kft-nél rendeltem telefonon. Így él a kedvezmény.
TYPE
EXCEED
CAPACITY
3 kg ; 5kg ; 10kg; 15kg; 20kg
RATED OUTPUT
1.8 ±0.1mv/v
ZERO BALANCE
L± 0.5 % F.S.
OUTPUT EFFECT ON ZERO
0.03 %F.S. ( within 5 minutes)
CREEP
0.030~0.05 %F.S. ( within 5 minutes)
NONLINEARITY ,HYSTERESIS AND REPEATABILITY
<± 0.03 % F.S.
INPUT IMPEDANCE
395±5 Ohm
OUTPUT IMPEDANCE
350±5 Ohm
TEMPERATURE EFFECT ON OUTPUT %OF APPLIED LOAD
L± 0.03, %F.S./10c°
TEMPERATURE EFFECT ON ZERO %OF RATED OUTPUT
L± 0.8,%F.S./10c°
EXCITATION VOLTAGE
L10 Volt
INSULATION RESISTANCE
3300M W
PRECISION GRADE
0.03% F.S.
MATERIAL
Aluminum Alloy 2024-T351
SAFT OVERLOAD
150% F.S.
STORAGE TEMPERATURE
-25 to +70 deg. C
OPERATING TEMPERATURE
-10 ~ 40 deg C
MAXIMUM PLATFORM SIZE
150x200 mm
CONNECTION
(Red: +Excitation; Black:-Excitation
Green: +Signal; White: -Signal)
4 leads, flexible stranded wire – length 200 mm , PVC insulated AWG 28, UL listed
Offers high accuracy and excellent linearity.
LoadCell 2.0, remélem 8-10 napon belül megvan, az az igazság hogy találtam a leo panel-ban egy hiányosságot (hibát) és már a v3.0-át tervezem amiben ez ki lenne küszöbölve.
a hiba:12 bites vezérlõvel nem lehet a cellát megnyomni raw data:4095-ig, vagyis nem tudom a teljes A/D converter tartományt használni.
van valakinek esetleg leo load-cellás panel-ja ? a windows vezérlõben show raw data modban meddig tudja megnyomni calibrálásnál ?
curgan:
a loadcell amit néztél az elvileg jó, a furcsa hogy ugyanaz a cég (user) árul ugyanolyan cellát csak $35-be kerül, elsõre nem látom a különbséget (lehet az egyik nem hitelesitett), ami fontos hogy 2mV-t adjon ki magából.
http://cgi.ebay.de/Load-Cell-35-kg-NEW-/350441788666?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5197f554fa
Biztos másoknak is kell még, ha nem sürgõs. A bolt elérhetõségét lentebb megtalálod...
Engem érdekelne egy loadcell erõsítõs panel a 2.0ból 😄
a load-cell -rõl amit tudni kell, az integrálása közepesen bonyolult, olyankor a load-cell -nek kell egy poti hely, ill. kell egy erõsítõ IC és egy mini sorkapocs amibe a load-cell-át bekötöd. a másik huzós dolog a loadcell miatti költség, egy normális sorkapocs 500 forint (usa termék+8500 szállítási költség, kb 100-at kellene venni hogy megérje), az erõsítõ ic 1500 forint.
A cellát tök egyszerûen egy minisorkapocsba kell belecsavaroznod, cellát kb 3 helyen lehet venni az országban, kb 10-12e forint, postán kic csomagban másnapra elküldik, ha kell tudok segíteni benne.
a két cella az már nagyobb nyák átalakitást igényel, mert hely kell a 2. IC-nek ill. sorkapocsnak.

Milyen szoftverrel lehet hozzá a gombokat beállitani?Vagy csak mint sima win periféria települ?Tehát gomb kombináciokat makrokat lehet-e vele beállitani?
A másik , mennyire bonyolult a loadcell integrálása?Mert gondolom, hogy az autoverseny szimek miatt csak 1 kell, de én mint repülös még szivesen látnák 2 loadcell támogatást a joystick X és Y tengelyére, mivel van olyan vadászgép ahol nem mozog a bot csak a ráható erõ nagyságával egyenlöen tér ki ezt szeretném megvalositani,de nem vagyok nagyon otthon ebben a loadcell-es dologban, hogy egyáltalán hogyan kell bekötni honnan lehet megvenni ill. mekkora méretben és kialakitásban létezik.
amugy sok sikert a projecthez
6 analog potméter, 12 bites felbontással,
8 sima gomb,
matrixban 12 gomb + HAT switch
kb 1 hét és kész a v2.0, amiben már a maximumon lesz a bemenetek száma.
8 potméter és 12 sima gomb (matrix-ban 32+hat switch)
illetve párhuzamosan meglesz a loadcell-es verzio ami a v2.0-val egyforma, csak a 8 helyett 7 poti van.
Rendeltem még két impulzus forgó kapcsolót, és 4 db forgókapcsoló kupakot... Összeszámolom és átutalom, ha küldesz az email címemre számlaszámot.
1074 Budapest, Vörösmarty utca 5.
Ha 5nél többet rendelünk 412.819+ÁFA, ha 25nél többet 343.901+ÁFA, ha 100nál többet 302.55+ÁFA.
Sztem egy 25+ kategória lesz jó nekünk. Nekem kb 10 kell úgyhogy, ha te már 16 kérsz, akkor megvagyunk. Tudod intézni az átvétet, meg a postát?
Ezekmiatt a kellemetlen hibák miatt inkább maradtam az infra ledes, kamera átalakítós megoldásnál, ez mûködik szépen csak még az érzékenységekkel, meg remegéssel gondok vannak itt is, de ez már csak beállítás kérdése.