Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Amikor még én használtam az X-sim progit erre, akkor két nullával kisebb számokkal dolgozott.
Azt tudom, hogy amikor a tengelyekhez rendelted hozzá, hogy melyik alapján melyik portot nyissa, ott meglehetett adni a minimum meg a maximum pont állásánál az értékeket jobb fent, illetve volt valami csúszka oldalt, hogy hány százalékban legyen elnézõ. (ez kell ahhoz, hogy ne állítgasson után állandóan)
Minnyá nézek neked képeket.
pointer4
Építeni azért elég nehéz, legalább is kicsit. Ha van sok helyed, még talán találsz is képeket vagy a picasan (jobb felsõ sarok), vagy a bannerban a váltók alatt kékkel.
Sokan használnak FFB-s joy-t, váltóvá alakíva, FFShifter nevû progival.
De a mikrokapcsolós, házi megoldás sem rossz, csak sok a meló vele, bent maradjon a fokozatban pl, jól járjon, legyen ellenállása. stb.
pointer4
Hát miért nem szótál ? 😄
Ha ott vagyok legközelebb, akkor hogy keresselek ? 😄
Ráadásul még egy ilyenért úgy is mennem kell 😄
Na nem mintha messze dolgoznék tõletek. itt az Allee-ban 😄
Üdv Urak!

Szeretnék építeni egy H-shiftert és az után érdeklõdnék, hogy melyik alternatíva jó, illetve tartós?
Van itthon elfekvõben egy gamepadom elég sok gombal.
A héten benézek a helyi elektronikai boltba valami jobbféle kapcsolókért, amik bírnák a gyûrõdést.
Ha nem találok valami jó megoldást a gömbcsuklóhoz, akkor lehet egy gömbfejet veszek ehhez.
Esetleg van más alternatíva is? Hol érdemes nézelõdni, melyik megoldást javasoljátok?
Köszönöm elõre is a válaszokat. <#worship>

Esetleg ha valaki foglalkozik ilyen eszközökhöz való alkatrészek forgalmazásával ne fogja vissza magát. <#worship>

gviski
Bazd én vagyok ott a raktáros, kétszer is amikor lementem a pincében láttalak, néztem is hogy ez basszus pointer lesz 😄

Virtual SimRacing

Hello Pointer!
A cockpit naplódon felbuzdulva belevágtam egy levegõs rendszer építésébe. A váz és a mechanika kész. A munkehengerek és szelepek is meg vannak, a vezérlés K8055 panel. A problémám a következõ, a munkahengereket nem lehet középre kalibrálni. Az x-sim programban a potméter értékei még álló helyzetben is ugrálnak. Valószínû ezért nem áll be középre. Azt szeretném kérdezni, hogyan oldottad meg a potméter mozgatását. Én rudazattal és csuklókkal mozgatom, de lehet hogy ez a baj? Olyan mintha a potméter túl érzékeny lenne. Nem tudom hogy ezt szoftverben lehet-e állítani. Esetleg le tudnád írni, hogy te hogyan oldottad ezt meg pontosan (potméterek értéke típusa, bekötés, feszültség stb.) ? Én nem találtam semmit.Szeretném ha válaszoddal segítenél! Elõre is kösz.
pointer4
Na bameg, már mindenhol figyelnek ? 😄
Azt ne mond, hogy olcsóbban adtad volna a vakut 😄
gviski
pointer nem jártál mostanában az extreme digitálban a Móriczon?

Virtual SimRacing

Sima loadcell erositot en is arulok, most csak telorol vagyok reszleteket csak kesobb tudok mondani. G25 kompatibilis (a leos forditott "polaritasu").

megtörtént, köszi a támogatást 😊

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

pointer4
Igazán odaírhatnád az aláírásodba, hogy te vagy a ptracing.co.gp loadcell készítõ 😄
Még az új honlapomon is benne vagytok az ajánlott linkek között 😄
Szia, bocsi ha nem olvastam vissza teljesen, és elég alaposan.
USB vezérlõt+load cella erõsítõt említettél. Az a kérdésem, hogy megoldható-e úgy hogy a kimenõ RAW értékek kalibrálhatóak? Windowsos progik már csak a DirectX értékeit kalibrálják, de pl iracing a RAW-ot olvassa.

Tehát numerikusan szeretnék kalibrálni RAW-ra, kéne az erõsítõ, meg a gomb kimenet, és ha mód van rá akkor még programozható led kimenetek is. Ha az ár rendben van akkor lehet rendelnénk belõle 10-20-30 darabot a pedálokhoz, gomb panelokhoz.

Jelenleg leo féle kábeles verziót és a 12 bites vezérlõjét használom, de a kábeles 10bites verzió tetszik jobban, mert az a fent leírt módon kalibrálható.

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

még nem elemeztem a külön erõsítõ anyagszükségletet, olyan 3 ezerre saccolom.
a probléma akkor van ha túl kis széria lenne, mert akkor a nyák borzalmasan drága, akár 500-600 forint /darab is lehet.

Szmore84: köszi az értékes infókat.

analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa

Külön loadcell erõsítõt mennyiért csinálnál?
4096 ig megy fel

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Mondtam nekik, hogy a tme-n néztem ki, mondtam a kódot... sima ügy volt. Csak vigyázz mert kétféle van: PSM106A1 és PSM102A1
Én az elsõt rendeltem, a másik két állású
Hivatkoztál rá, hogy ott olcsóbb?

Pepe7807
hali engem a 2.0 érdekel mátrixban 😊

Nekem olyan leo-s panelem van ami érdekel téged, meló után megnézem neked az adatokat.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html
PSM106A1

Én a tme oldalán néztem ki, aztán a hr elektronika kft-nél rendeltem telefonon. Így él a kedvezmény.
NYOMÓ KAPCS, 1ÁK MORSE 3A 250VAC ON-ON SUBMINIATUR PSM102A1 kapcsoló, nyomógomb - ez az a gomb ugye?

Egyébként, ahogy nézem az oldalt, teljesen mindegy, mennyit rakok a kosárba, bruttó 550-et ír 1db-ra. Hogy lesz ebbõl kedvezményes ár?

OK
Semmi gond 600ft-ból nem fogok problémát csinálni, csak máskor ne ajánlgasd ezt a csoportos rendelés dolgot, nem megy ez neked. Vagy írd oda, hogy csak addig érvényes az akció, ameddig a neked szükséges mennyiség nem jön össze. <#beka3>

pointer4
Na, megtaláltam, az enyém technikai adatait.

TYPE
EXCEED

CAPACITY
3 kg ; 5kg ; 10kg; 15kg; 20kg

RATED OUTPUT
1.8 ±0.1mv/v

ZERO BALANCE
L± 0.5 % F.S.

OUTPUT EFFECT ON ZERO
0.03 %F.S. ( within 5 minutes)

CREEP
0.030~0.05 %F.S. ( within 5 minutes)

NONLINEARITY ,HYSTERESIS AND REPEATABILITY
<± 0.03 % F.S.

INPUT IMPEDANCE
395±5 Ohm

OUTPUT IMPEDANCE
350±5 Ohm

TEMPERATURE EFFECT ON OUTPUT %OF APPLIED LOAD
L± 0.03, %F.S./10c°

TEMPERATURE EFFECT ON ZERO %OF RATED OUTPUT
L± 0.8,%F.S./10c°

EXCITATION VOLTAGE
L10 Volt

INSULATION RESISTANCE
3300M W

PRECISION GRADE
0.03% F.S.

MATERIAL
Aluminum Alloy 2024-T351

SAFT OVERLOAD
150% F.S.

STORAGE TEMPERATURE
-25 to +70 deg. C

OPERATING TEMPERATURE
-10 ~ 40 deg C

MAXIMUM PLATFORM SIZE
150x200 mm

CONNECTION
(Red: +Excitation; Black:-Excitation
Green: +Signal; White: -Signal)
4 leads, flexible stranded wire – length 200 mm , PVC insulated AWG 28, UL listed

Offers high accuracy and excellent linearity.

pointer4
60x40
Ponter4 , mekkora az a zártszelvény ? 50x30 ? ilyesmi méretet felénk a vastelepen nem lehet kapni, csak 40x40, vagy 50x50 van, 2-es, vagy 3-as vastagsággal.

LoadCell 2.0, remélem 8-10 napon belül megvan, az az igazság hogy találtam a leo panel-ban egy hiányosságot (hibát) és már a v3.0-át tervezem amiben ez ki lenne küszöbölve.

a hiba:12 bites vezérlõvel nem lehet a cellát megnyomni raw data:4095-ig, vagyis nem tudom a teljes A/D converter tartományt használni.

van valakinek esetleg leo load-cellás panel-ja ? a windows vezérlõben show raw data modban meddig tudja megnyomni calibrálásnál ?

curgan:
a loadcell amit néztél az elvileg jó, a furcsa hogy ugyanaz a cég (user) árul ugyanolyan cellát csak $35-be kerül, elsõre nem látom a különbséget (lehet az egyik nem hitelesitett), ami fontos hogy 2mV-t adjon ki magából.

pointer4
Azt hiszem nekem is pont ilyen van. Csak akkor még 8$ volt.
Engem is a loadcelles érdekel. Mikorra lenne kész? Ezt a loadcellt érdemes megvenni szerinted?:
http://cgi.ebay.de/Load-Cell-35-kg-NEW-/350441788666?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5197f554fa

Mint írtam 6 db nyomógombot már korábban megrendeltem, az ötlet ezután jött, hogy ha nagyobb tételben rendelünk, akkor olcsóbb, ezért tettem a felhívást. Pénteken ahogy összejött a 25db, egyböl módosította, így is éppen sikerült csak. A péntek esti beírásodat sajna csak hétfõn tudtam volna módosítani, de ekkor már nem lehetett. Mégegyszer ne haragudj, de nem áll szándékomban nekem állni a különbözetet.
Biztos másoknak is kell még, ha nem sürgõs. A bolt elérhetõségét lentebb megtalálod...
pointer4
Nekem van itthon egy kihasználatlan loadcellem, azt úgy is életre kellene keltenem.
Engem érdekelne egy loadcell erõsítõs panel a 2.0ból 😄
Ez teljesen standard joystick -ként (játékvezérlõként) jelenik meg windows alatt, semmilyen extra program vagy driver nem kell hozzá.

a load-cell -rõl amit tudni kell, az integrálása közepesen bonyolult, olyankor a load-cell -nek kell egy poti hely, ill. kell egy erõsítõ IC és egy mini sorkapocs amibe a load-cell-át bekötöd. a másik huzós dolog a loadcell miatti költség, egy normális sorkapocs 500 forint (usa termék+8500 szállítási költség, kb 100-at kellene venni hogy megérje), az erõsítõ ic 1500 forint.

A cellát tök egyszerûen egy minisorkapocsba kell belecsavaroznod, cellát kb 3 helyen lehet venni az országban, kb 10-12e forint, postán kic csomagban másnapra elküldik, ha kell tudok segíteni benne.

a két cella az már nagyobb nyák átalakitást igényel, mert hely kell a 2. IC-nek ill. sorkapocsnak.

repvez
Még egy kérdésem lenne ezekkel a panelokkal kapcsolatban.
Milyen szoftverrel lehet hozzá a gombokat beállitani?Vagy csak mint sima win periféria települ?Tehát gomb kombináciokat makrokat lehet-e vele beállitani?
A másik , mennyire bonyolult a loadcell integrálása?Mert gondolom, hogy az autoverseny szimek miatt csak 1 kell, de én mint repülös még szivesen látnák 2 loadcell támogatást a joystick X és Y tengelyére, mivel van olyan vadászgép ahol nem mozog a bot csak a ráható erõ nagyságával egyenlöen tér ki ezt szeretném megvalositani,de nem vagyok nagyon otthon ebben a loadcell-es dologban, hogy egyáltalán hogyan kell bekötni honnan lehet megvenni ill. mekkora méretben és kialakitásban létezik.

amugy sok sikert a projecthez
Kész az 1.1-es verzio,

6 analog potméter, 12 bites felbontással,
8 sima gomb,
matrixban 12 gomb + HAT switch

kb 1 hét és kész a v2.0, amiben már a maximumon lesz a bemenetek száma.
8 potméter és 12 sima gomb (matrix-ban 32+hat switch)
illetve párhuzamosan meglesz a loadcell-es verzio ami a v2.0-val egyforma, csak a 8 helyett 7 poti van.

Tudnám miért kellett így kapkodnod, csütörtökön írtam, hogy én is vennék csak kitalálom mennyi kéne. Rögtön másnap beírtam a 8db-ot, te ekkora már el is küldted a rendelést. Megmondom mi legyen, nyugodtan rakass hozzá 5+ os áron 7db-ot és a 8.-at te adnád ajándékba így árban majdnem ott leszek a 25+ os ár körül.

Igazából nekem elég 8db, én csak azért rendeltem 9-et, hogy meglegyen a 25. pointernél nem tudom mennyire feszes ez a 16?
Bocs ofp! Pénteken leadtam a rendelést 25rõl (ebbõl pointeré 16, enyém 9), ma már nem tudtam változtatni, azt mondták az üzletben, hogyha most rendelek még 8-at akkor, az már csak az 5+os árba (412.819+ÁFA) fér bele. Lentebb megtalálod a bolt elérhetõségét. Beszélj velük, rendelj, és szerintem pointer azt is el tudja hozni...
biliard10
üdv mindenki lehet kapni olyan cockpit et ami full allap g25 höz kellene amugy korom 11 kicsi helytakarékos és öszecsukhato

Én is beszállok 8db-al.

Remélem jó lesz. De ha mész érte jövõhéten, akkor próbáld ki mielõtt megveszed 😊
Rendeltem még két impulzus forgó kapcsolót, és 4 db forgókapcsoló kupakot... Összeszámolom és átutalom, ha küldesz az email címemre számlaszámot.
pointer4
Akkor részemrõl mehet, 16db.
De aztán nekem kattanjon amikor benyomom! 😄
http://www.elektronikai-alkatresz.hu/
1074 Budapest, Vörösmarty utca 5.
pointer4
Igen, azt simán 😄
Oktogonhoz kell menni érte ugye?
Itt tudod megnézni: http://www.tme.eu/hu/katalog/nyomogomb-kapcsolok_100055/#id_category%3D100055%26%26md5%3Dt965ed2878e0811eb11caa2a37de1ce80%26path%3D%3B100232%3B100055%26page%3D5%2C20%26page%3D5%2C20

Ha 5nél többet rendelünk 412.819+ÁFA, ha 25nél többet 343.901+ÁFA, ha 100nál többet 302.55+ÁFA.
Sztem egy 25+ kategória lesz jó nekünk. Nekem kb 10 kell úgyhogy, ha te már 16 kérsz, akkor megvagyunk. Tudod intézni az átvétet, meg a postát?
pointer4
Hogy is néz ki az ára, ha 16 darab kéne? 😄 így van helyesen 😄
???? <#idiota>

Azt nem tudom, hogy néz ki, de ilyeneken közlekedik.

www.smart-bus.hu

pointer4
Hogy néz ki az áram ha kellene 16 db ?
Hecker007
Ígértem hogy írok a FaceTrackNoIR-rõl néhány sort, nem rossz az elgondolás, de tényleg csak világosban mûködik, nekem a procit nem ette annyira hogy a játékban észre lehessen venni(GTR2, LFS, IL2-1946-ban próbáltam), elég sokszor újra kell kalibrálnia valamiért és ez játék közben zavaró eléggé, meg valamiért néha kékhalált csinált a program.
Ezekmiatt a kellemetlen hibák miatt inkább maradtam az infra ledes, kamera átalakítós megoldásnál, ez mûködik szépen csak még az érzékenységekkel, meg remegéssel gondok vannak itt is, de ez már csak beállítás kérdése.