11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Pitbull1111 #10001 Van már vkinek t500 rs kormánya ? -
#10000 TÉk :D
ON:
-
Pitbull1111 #9999 ment,köszi a segitséget -
#9998 Küld át nekem privátba. -
Pitbull1111 #9997 Sajna Ebből nem nagyon lesz kép mert túl nagy méretűek,és nem engedi feltölteni. -
Pitbull1111 #9996
Üdv !
Én ebbe küldöm! -
benibenassi #9995 Üdv. régóta olvasgatom a topicot és megtetszettek ezek a sebességkijelzős dolgok ,és meglehet azt oldani hogy telefon képernyőre kiírni valamilyen adatot ?? sima Java-s telefonnal??? -
#9994 -
Pitbull1111 #9993 Űdv !
Én is elkezdtem egy f1 kormányt épiteni de sajna letettem róla,mert nem nagyon értek a forrasztásokhoz meg ilyenekhez.Én gamepadból akartam megcsinálni a vezérlését ,de mivel végül letettem a kormányról igy lett belőle egy műszerfalféle,a gombok pont olynok nekem is mint amit felaktál,még lehet van is belőle,megnézem.Amúgy én a ferrari f1 kormányát akartam megcsinálni ,rozsdamentesből megtervezték és ki is vágták nekem lézerrel félig kész volt a markolat is,de aztán megakadt a projekt.Gondoltam neked adom hátha felhasználnád de ugy néz ki kidobtam költözéskor.azért átturom mégegyszer a holmikat hátha nem .Én amugy a markolatát parafából csináltam meg,bricoba vettem parafa konyhai alátétet 8 db os volt vmi 1500 forint,és azt egymásra ragasztottam ,amig el nem értem kb a kivánt vastagságot,utána pedig lecsiszoltam először flexkorongal,majd kézzel.Nagyon jó lett a fogása jól formázható és utána könnyen bevonható.
Neklem az első bodnár féle sli kijelzőm volt,azt is kivágták.
Ha kell lehet ki tudom neked vágatni a kormányt rozsdamentesből,nekem tervezéssel együtt 5 pénzért csinálták talán.Ha kell tudok segiteni.
Majd teszek fel képet a cockpitemről meg a műszerfalról is. -
#9992 Áhh, nincs rá idegem... -
rbal #9991 Gombok ügyében Pointernek igaza van nem érezni mikor kapcsolt, de ez a legolcsóbb ami még jól is néz ki. Nekem ilyenek vannak, azért használhatóak, igaz 1-2 már kellett cserélni, mert nem mindig kapcsolt.
A kormány terveidről érdeklődnék. Írod, hogy 1 - 0,8 lemezből lenne a ház. Ez csak a gombtartó, vagy ez a lemez lenne a kormányküllő is a fa markolatig? Arra nagyon gyenge lenne! Nekem 6mm-es alu lemezből van kivágva-reszelve az F1 kormányom az elég stabil, de azt is lehet picit "elnyújtani" Ha ajánlhatok egy megoldás típust akkor én a vidi alapján csinálnék kormányt. Nem kimondottan a G25 kormányból, azt a részét akár acélból is lehetne, alakra úgy hogy elférjenek a gombok, a lényeg minél stabilabb legyen. Arra tenném az 1-es 0,8-as lemezt, mint a vidin. A srác asszem alut forraszt (lehet, csak sok-drága szar kell hozzá, nem érdemes beruházni rá), én helyette horganyzott lemezt ajánlanék. Azt folyasztószerrel, és ón-al lehet forrasztani mint a bádogosok az ereszt. Így egyszerűbben ki tudod hozni azt az alakot a kormányból amit szeretnél. Tömör anyagból ha nem vizesvágóval csináltatod befonod a szemöldököd mire kireszeled, és akadnak ám érdekes sarkok-szögek.
A Vidi:
http://www.youtube.com/watch?v=hbu9pkb61Ms -
#9990 #9983 : ebben esetleg nem tudsz segíteni !?
-
#9989 Kormány Topicba próbáld. -
juve60 #9988 valaki meg tudná nekem mondani hogy a LOGITECH DFGT kormány pedálja hány cm széles illetve hosszú ??
pedáltartót akarok késziteni hozzá mire ideér hozzám a kormány
köszönöm -
Bivaly76 #9987 Igen, ezek tényleg jó kis gombok.
Én is ilyet tervezek beépíteni a kormányra a projektben.
overview
wheel
-
#9986 Köszönöm a segítségeteket. -
#9985 Ezeket sikerült összehozni velük. :)
1
2
És még további kettő G25-re. :) -
#9984 Nyomógombok terén én is próbáltam párat és nagy előrelépést értem el használhatóság, érintkezési érzés szempontból ezekkel a gombokkal (http://elektroexpressz.hu/spd/unas_111683/ET5663_1A250VAC_Ket_polusu_nyomogomb_nyomasra_za).
Benyomáskor van egy holtpontja amin "átbillenve" már úgymond behúzza magát, ezzel egyértelműen érezhető téve a kontaktot, egy kattanó hang kíséretében.
Előnye továbbá hogy mélysége szinte nincs is, legalábbis a hasonló típusokhoz képest...
Hátránya: drága. :D -
#9983 Valaki eltudná részletesen mondani ,hogy tudok csinálni kéziféket a cockpithez ??? Adott egy eredeti kézifék és egy joystick (kettő is ) Vissza olvasgattam és olyan szeretnék amilyet Tika csinált csak nincs pontosan (szájbarágósan) elmagyarázva .... -
#9982 Jól néz ki, de a gombok... Annyi szopás van velük. Ha 230-ra van tervezve, akkor gagyi szar minőségű szokott lenni, érintkezés szempontjából. Nem mondom, hogy ez tuti az, csak vettem már jó pár félét, és még mindig csalódtam. Baromi erősen kellett nyomni, hogy működjön, illetve olyan mintha radírt nyomnál össze, nincs visszajelzés, mikor érintkezett.
Ha most kezdenék az építésbe, csakis mikrokapcsolós gombokat használnék. Na ilyet nem lehet kapni a földön. Úgyhogy azt csinálnám, hogy vennék mikrokapcsolókat (sajnos csak ilyen nyákba ültethető mezteleneket lehet kapni), megoldanám a nyák felszerelését a kormány lapja mögé, színes gomb formákat lehet kapni rá, és így lenne nagyon baba kormányom.
Ha nem akarsz vele többet vesződni, akkor érdemes vele most többet dolgozni, ezt ajánlom :)
Amúgy nagyon fasza!!
-
Nyilas Lehel #9981 most erre mit mondjak? -
NÉMÓ510 #9980 Gondolom a pálya szélén veled verték le a cölöpöket eddig.Sok volt mi? -
istvan2010 #9977 Na akkor már ketten vagyunk akik ilyet akarnak építeni! :D Csak nincs kedvem belefogni :D Én a Mercedes kormányát akarom megépíteni :)) -
#9976 Sziasztok!
Egyedi kormány (amolyan F1 stílusú) építés előtt állok G25-re. SLI-M lesz benne, a PRO nekem nagyon drága, meg ilyen rotary switch-re sincs szükségem. Csak nyomógombok. Több kérdésem is lenne ezen téren:
1. Ilyen gomb kell-e nekem az SLI-M-hez?
2. Ha készen vagyok mindennel és bedugom a gépbe USB-n, akkor hogyan tovább? Onnan hogy bedugom kb. semmit nem tudok. :)
Előzetes tervek alapján a kormány:
kép 1
kép 2
A ház 1-es és 0,8-as lemezből készül, a markolat fából, végül gitt, csiszolás, alapozás, festés, karbonozás, bőrözés és kész is. :)
Tanácsokat, ötleteket segítséget mindenkitől előre is köszönök. -
#9975 Olvastátok már ? :
A Galaxy egy érdekes videokártyát készített, amely GeForce GTX 550 Ti alapokon nyugszik és egyszerre akár négy monitort is kezel :ITT bővebbet ! -
#9974 És most mennyi az ára ? -
rbal #9973 Vásárolható, mert jól tudod magyar fejlesztés. Én ide írtam magyarul: [email protected]
Forintban fizettem, és benne volt a megadott árban a postaköltség is. Sztem jó a cucc, picit szokni kellett, meg a beállítást magamra szabni. Kapsz segítséget tőlük, sztem nyugodtan írj nekik. -
#9972 PTRacing pedálszett nálunk vásárolható a 25 dodós postaköltség nélkül ? Esetleg személyesen ...?
( Vagy rosszul tudom ,hogy hazai fejlesztés a cucc....?) -
Bivaly76 #9971 Igen, ez így igaz. Bár ez a hír csak közvetve van hatással a terveimre, nevezetesen tovább csúsznak a CSW kiadásával. Azé' így is: a franc essen beléjük. -
istvan2010 #9970 Akkor majd megpróbálok beszerezni egy G25-öt mert nekem a DFGT nem jön be. (pedálja az nudli). Mire kell figyelni egy használt vásárlásakor? :D -
#9969 BIztos, de a kisebb fordulási szög, ideges irányítást eredményez, pontatlan irányítással, megforgással pl kigyorsításoknál. -
istvan2010 #9968 Értem... :D Idő különbségben is megmutatkozik a nagyobb fordulási szög? -
#9967 Ott nem használok annyit. Arra elég a 360-400°. Mindig be kell állítani a kocsihoz, és akkor jó lesz. De ezt a beállítást az LFS, netKar pro, meg iRacing pl amgától megcsinálja, ott csak be kell állítanod a kormányt egyszer, érzékeli, hogy 900°-os, és utána minden autóban jól fog működni, hozzá se kell nyúlni. -
#9966 Ott igen, nem véletlenül használják azokat 400°-on, programban a 900-at le tudod húzni oda. Persze ha csak F1-et akarsz vezetni, akkor majdnemhogy pénzkidobás a 900° -
istvan2010 #9965 De nem sok idő mire annyit tekersz rajta (pl. F1ben)? -
#9964 Sokat. Vannak olyan megcsúszásaim, amiket 270°-os kormánnyal nem tudnék megfogni, 900°-al meg simán megy. -
istvan2010 #9963 Sokat számít az egy kormánynál hogy 270 illetve 900fokos? Nem sok idő azt tekergetni? Jelenleg egy 180fokos kormányom van. -
#9962 "A Fanatec állítólag leállítja a CSR Elite előrendelését, hiszen elérték a maximumot, amit még karácsonyig teljesíteni tudnak! Ugy néz ki nagyon kapós az új fejlesztés, még a borsos ár ellenére is... Az előrendelés mindössze 10 napig volt elérhető!"
Majd megvárnám a január végét, hogy kinek mi baja van, addig úgy se lehet hozzájutni. -
Bivaly76 #9961 Asszondod?
Pedig nagyon komolynak tűnik az új Fanatec felsőosztály. (Nemhiába, ez a lényege a marketingnek, mindenesetre engem megfogtak vele). Ráadásul jelen pillanatban (az asszonynak csak részinfókat csepegtetve, s fogat erősen szívva) elfogadhatóbbnak tűnik, mint az ECCI, vagy a FREX. -
#9960 Aztán majd a V3-at...:D