11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Danecay
    Csak nem mondok hülyeséget, megnéztem és a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=2472]#2472[/URL] -ben beszúrt képek, egy DIY felépítésű cockpitet ábrázolnak, míg a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=2563]#2563[/URL] -ban beágyazott videó, egy Rock'N'Ride (RNR) rendszerű cockpitet hivatott bemutatni. Hogy kiokosodtam mi? :D Elolvastam Pointer cikkét, amit az oldalán lehet fellelni. De most akkor mind 2 cockpit Pointer-é, mert nem sok időkülönbséggel lettek beszúrva a képek és a videó.
    Pointer, mondjuk az érdekelne, hogy mire jutottál anno a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=2598]#2598[/URL]-ben is tárgyalt elektronikával kapcsolatban!
  • pointer4
    Repszim:

Kíváncsi leszek milyen lesz készen.
    :)

• pointer4
    El bizti nem bírja, tehát megemelni pl nem tudod. De az ülés+pilóta alá van támasztva súlyközéppontban, csak lökdösnie kell. Ha a gagyi SCN5 a 10 kilópontos erejével meg tudja tolni, akkor a ifa ablaktörlő is megteszi.
    Azt viszont tudom, hogy az ablaktörlőmotor bika erős, csak alég nagy áramot is fel tud szipkázni. Azt hiszem láttam is hogy valaki Autóaksiról hajtotta, az röhögve kiad 150 Ampert pl az önindítónak is :D Szóval ezért kell pl a ventillátor az elektronika felé, mert magas áramokat vezérel a tranyó.
  • cselt
    Ez oké, hogy így tök olcsó, de ez el is bírja az ülés plussz a pilóta súlyát? Nem tűnik annyira masszívnak.
  • pointer4
    Megmondom őszíntén sosem mélyedtem bele ebbe a felépítésbe, annyi rémlett hogy bazi olcsó a többihez képest. A elektronikát már nézegettem félig meddig, hogy mi lenne ha meg kellene csinálni.
    Valaki úgy használta pl, hogy a 2 motor hátulról (mint a régi vasuti mozdony kerekének hajtásánál) egy-egy exceterre rögzített rúddal lökdöste az ülést. Tehát így váltották ki a aktuátort. Erős is marad egy ülés lökdöséséhez így, egy 10cm-es munkaútnál, olcsó is.
    Igazából ennél az elekrtomos megoldásánál a #2566-nál linkelt felépítés, vagy Thanos saját szimulátora remek, !!!kiegyensúlyozva!!!!
  • Danecay
    Tényleg! Pedig olvastam azt a commentet, és a videót is megnéztem, de azt hittem csak poénból szúrta be a videót, mert én az előzetesen beszúrt képek alapján máshogy emlékeztem a cocokpitre.
  • Bucser
    A #2563-ban lévő video az pointer cockpitje...
  • Danecay
    Megnéztem a görög srác oldalát, és semmi extrát nem találok azokban az ablaktörlő motorokban amiket használ, mert állítása szerint is 85-ös Nissan ablaktörlő motorokat használ, melynek modellszáma B-11:

Ennek fényében ez a része a cockpitnek nem lehet túl drága, mert pl. a VATERA -n már egy ezresért is lehet venni ablatörlőmotort, de pl. 2000 Ft-ért volt IFA ablaktörlő motor is. Nem igazán értek hozzá, de ablaktörlőmotor és ablaktörlőmotor között nem lehet akkora különbség, hiszen mindegyiknek ugyan az a rendeltetése.

Ez a megoldás ezek szerint költséghatékonyabb lehet mint a lineáris aktuátoros megoldás, mert ott az ár 80%-át az aktuátorok képzik. A görög srác elektronikája vajon megfelelő lenne a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=2589]#2589[/URL] -ben látható megoldás használatával is? Szétnéztem igaz az eBay -en is és szép számmal lehet találni lineáris aktuátorokat de azok közül nem tudom, hogy melyek felelnének meg ilyen célra.
    Először azt kellene eldönteni, hogy melyik útat kellene választani.

Egyébként a Te cockpitedről is rakhatnál fel egy videót, hogy miként is mutat használat közben :)
  • milk4
    OMG!!!
    Ez nagyon hülye...
  • pointer4

• Danecay
    Úgy is néz ki mint az ablaktörlő mtor :) Látom elég jártas vagy a témában :)
  • cselt
    Vagy legalább lenne egy előnézeti kép....
  • pointer4
    Úgy híjják őket, hogy "wiper motor" (valami tökös ablaktörlőmotor :) ). Nagy fordulatra képes jó áttételű léptetőmotor. Erős és pontosan vezérelhető. Egy görög srác csinált hozzá elektronikát, Thanos. Jó fej srác, segít mindenben.
    Amúgy övé a leghosszab forum topic :)
  • Danecay
    Továbbá itt egy másik módszer is, egész jó ez is:

Milyen motorok lehetnek ezek?
  • Danecay
    Értem. Találtam egy pár videót, amit úgy gondolom érdemes beszúrni. Remélem nem voltak még:

A vége, ahol az elektronikával foglalkozik, egy kicsit zavaros nekem, de biztos lesz akinek nem :)
  • pointer4
    Még nem látam feltéve méretezett vagy akármilyen tervrajzot, csak sok sok képet.
    Amúgy egy ilyen SCN5-ípusú elektromos atteuatorral van megodlva. Csak az ülést mozgatja, mert gyenge (10kp), cserébe csak 2 átalakítót kell rákötni és már műxik is. Mindezekre meg rájön hogy **va drága, 400$/stück.
  • Danecay
    Egyszer csak sikerül :)

• Danecay
    A fene, elfelejtettem átírni a youtube linket. Mai napig nem értem, hogy miért jó az SG-nek, hogy egy átlag fórumozónak miért nem lehet szerkeszteni saját hozzászólásait, miért kell ahhoz VIP-nek lenni és fizetni azért, hogy az ember kijavítsa hibáját, ha valamit elrontott mint pl. én az előző hozzászólásomban, ráadásul az elkövetett hibák sokszor az összképet is rontják, amit az ember miután szembesül vele, kijavítaná, de nem tudja, mert nincs hozzá joga!? Kérdő és kijelentő mondat mixelve :)

Na ezt akartam:

[flash]http://www.youtube.com/v/5_qips5pFhg&NR=1[flash]

A szerkezet ugyan az, de nem rossz ötlet a társított software :)
  • Danecay
    Hosszútávon hányingergyanús :) Én bőven beérném egy ilyennel is LOL

Na és ez mekkora már?

Egyébként pointer4, a Te cockpited is hasonló működésen alapul, nem? Lehet egyébként valamilyen tervrajzot szerezni hasonló cockpithez?
  • cselt
    Sajnos nem, csak találtam neten, gondoltam érdekes lehet :)
  • Solt
    Az a kormányrudazat zseniális! :D
  • pointer4

Cooool! Tiéd ?
  • cselt

Ez ám a cockpit! :)
  • Solt
    Mert buszos vagyok... vigyáznom kell az utasokra! :D
  • pointer4
    Aztat igen, de a Momo-t nemnagyon, szerintem inkább azzal lenne gond. A 6 gomb meg a fene tudja mi van ott még mögötte. A lényeg annyi, hogy 5cm-es átmérőn ülnek fennt a furatok G25 ön, csak ennyi az igénye.
  • petesilver
    Szerinted a G25-re rá lehet szerelni a MOMO kormányát? Elvégre Logitech mindkettő. Anno nekem annyira nem jött be, a pillangója meg borzalom a G25-nek, viszont a momo-nál a kormány+pillangó pont kézre áll nekem. Gondoltam megkérdezem, mert már szedtél szét G25-öt.
  • pointer4
    Én azt is akarom hogy te pörögjél ki előttem, az miért nem megy ? :P
  • Solt
    Csak ellenkezem... te akarod mindig, hogy pörögjön a topik! :D
  • Hoffi
    videót:D
    mikor cockpitből cs-ezel g25-tel lécci:D
  • pointer4
    Én meg CS-zni sozktam G25 el a cockpitből :P

Dehhogy utáltunk ki, csak bazi ritkán játszunk.
    De holnap majd szólok, mert ponnt otthonleszek :D
  • Hoffi
    én meg motort is szoktam g25-tel:D
  • Solt
    Csak a pedálját használom ruddernek... kis csúsztatós... :D

Mellesleg jól kiutáltatok... már nem merek menni játszani! :D
  • pointer4
    Te dumálsz, aki G25-el vezet hejikoptert? :P
  • Hoffi
    nagyon úgy tűnik
  • Solt
    A kontroll monitoron meg sem mozdul a masina... mégis mit szimulál akkor a kütyü? :D Szerintem csak szúrtak bent a csajával... :D
  • petesilver
    Nagyon pöpec! Azért én ehhez már biztonsági övet is használnék, de jó hír, hogy AIRBAG még nem kell! :)
  • pointer4

hihi :)

• Rainbow15
    nagyon köszönöm! pedig kerestem ám, csak rossz néven? :)
  • pointer4
    Na tessék mit találtam,zöld fehér piros fekete
  • pointer4
    Uggye, uggye, főleg ha szög alatt hajló vasat kell illeszteni, hogy fogy a flex korong meg az idő :D

Pénteken merészeltem egy kis finomítást eszközölni a cumón : :D