11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Cowek
    1:40-nél tuti eldobja a vasat :-DD
  • peti193
    bocsi,csak azt szerettük volna bemutatni ha az embernek nincs pénze Force dynamic-ra akkor van egy könnyebb út:) de télleg csak poén kedvéért sorry ha nem tetszik!tulajdonképpen nem off ez is egyfajta szimuláció:)
  • Nightt
  • peti193
    ez mondjuk kicsit funny kategória de egy kis érdekesség:D
  • peti193
    g-erők szimulálása
  • pointer4
    Hátha van már annyita inteligens, hogy felbontás arányához állítja a FOV-ot.
    Ha meg 2880*900 -as felbontással játszom, csak nem 4:3 as képet nyújt szét rajta.
  • solo
    Igen, az máskérdés, hogy a szerveren be van e állÍtva, hogy átállÍtsa..
    Amúgy, a vac nemfigyel ilyeneket igazából, asszem.
  • milk4
    Úgy el lenne nyújtva az egész mint a sz*r.Legalábbis a ha a FOV-ot tiltja az anti-cheat progi.
  • solo
    Simán: DDDDDDD
  • Cowek
    Szemből látod mi van a hátad mögött
  • solo
    Anyád! Ez kell! Milyen lehet má cs zni vele?: OOOO
  • mila69en
    8000 dodo? csak?
  • pointer4
    NEC CRV43 Ultra-Wide Curved 43-inch LCD Monitor
  • pointer4
    Úgy néz ki, ez lesz hivatalasoan a 6 tengelyű szimulátor felépítésének vázlata , amire az x-sim progit gyúrják.
    Kárhogy autónál annyira nagy serepe nincsen.

Nem szívesen bonyolódnék bele egy ilyen mozgásvezérlésének beállításába :D
  • pointer4
    Höhö, öteletes a srác :D

• pointer4
    Ha netán valaki érintőképernyős LCD-s vezérlést szeretne építeni, itt van hozzá progi, meg leírás. Touch-Buddy

• Cowek
    Az ilyen menjen pilótának vazze
  • solo
    ööööö..anyád:|
    xD
  • pointer4
    Komoly cucc

Ez jól tudom hogy úgy megy repzajos progiknál, hogy pl ott a laptopon is el van indítva az FSX, csak ilyen rácsatlakozó üzemmód pl, és akkor beállíthatod hogy mit mutasson ?
  • mabocockpit
    szerintetek ott alul az első képen a szintit mire használja?
  • Hoffi
    pvc-ből van a bukókeret xDD
  • pointer4
    Ki lett centizve ez a moncsi :D

• pointer4
    Jeeee , lassan jöhetne ez olyan 60*120cm-es méretbe és hajlítva ponnt jó lenne a szimekbe 3 monitor helyett :D
  • Hoffi
    ez kurva jó cucc lehet:D
    RBR-be faszákat lehetne burulni xD
  • pointer4
    Igen, ez alapján csinálja ezt most egy srác, persze próbált a videóban szereplőktől segítséget kérni a tervekhez, hát nem is válaszoltak neki.
    Az hogy miért rossz fele mozog a videón, azt csak valami fatális tévedésnek tudom be. Egyszerűen rosz előjelet tettek a képletbe ami a bejövő G infó értékéből számol :D
    Az enyém mozgott többet is - kevesebbet is mint kéne, de legalább jófele :D

Viszont ezekhez lenne pár kérdésem :

Pl , hogy milyen csati az, ami beviszi az áramot és kihozza a jelet :D
  • Bucser
    pointer első kerete is végig rossz irányba dőlt. finomhangolás kérdése az egész (+ megfelelő szoftveré)
  • selezs
    Ilyet akarunk csinálni a tesómmal csak nincsenek meg a méretek. Van a tervrajzáról egy kép csak annak olyan kicsi a felbontása hogy nem látszanak rajta a számok!
  • bardocz
    És végig rossz irányba dől..
  • selezs
    Húú! Ezt a simet már láttam neten egy egyetemi csapat munkája volt.
    Youtube
  • Solt
    Ezért az USA-ban lecsuknának... a büdös életben nem magyarázod ki, hogy ez nem valami terrorista cucc! :D Olyan mint valami hajítógép... :D Nem is... mint egy betonkeverő, csak hiányzik még a "hordó"! :D

Egyébként zseniális!
  • pointer4
  • pointer4
    Lassan de bírja mozgatni.

• Hoffi
    én biztos nem linkelek a szakatt ülésemről xD
  • pointer4
    hét hogy bazi erős legyen jó ha 4 bar alá nem megy le nagyon üzem közben. Kell egy nagy tartály lehet.
    Munkahenger lehet simán annyiért-
    Útszelep az kizárt. A 10k-s ár az már istenes és csoda hogy még most is van. Elektromos vezérlésú kell, 5/3 működésű, középen zárt.
    A legolcsób amit valaha is láttam az 6k volt, majd kiderült hogy levegőnyomással kell vezérelni.
  • Danecay
    - Airbrush kompresszort, tartállyal, maximális levegőmennyiség: 23 l/perc, igaz csak 4 bar- os, találtam újonnan 19.000 Ft-ért
    - Munkahenger használtan 6000 Ft/db
    - Útszelepek 2-3000 Ft/db

Ezeket találtam első keresésre, persze nem biztos, hogy megfelelnek a célra, és ennek fényében írtam, hogy nem annyira drága.
  • pointer4
    Gyalog galopp :D

"- Állj! Ki vagy te?
    - Én, én vagyok. Arthur, Uther Pendragon fia, a Kamelot kastélyból. A britek királya, szászok legyõzõje, és ura egész hatalmas Angliánknak."

Elektronika, 14.990,-
    Kompresszor, bár 40 körül is szokott lenni.
    Szelep *4 db
    Munkahenger *2 db
    Sok sok szerelék a bekötéshez ~ 20k
    Vas a vázhoz, hegeszt, és kész is a szimulátor :D
    Meg még pár idegesítő apróság :D
  • Danecay
    Köszönöm a pontosítást, bár az én én vagyok egy kicsit zavaros. Lehetséges akkor az is, hogy én, te vagyok?

Komolyra fordítva a szót, kíváncsiságból utánanézegettem, a teljesség igénye nélkül, az általad is használt pneumatikus megoldásnak, pontosabban a pneumatikus cuccok árainak, és hát ha jól néztem akkor relatíve "olcsón"meg lehet úszni ezt is. A legdrágább talán a kompresszor lenne, no persze munkahengereket is lehet venni drágán is, de találtam olcsón is, igaz használtan, amibe nem tudom mennyire sikerül beruházni ha oda kerül a sor. A vezérlőelektronika áráról viszont fogalmam sincs. Te készen vetted, vagy esetleg csináltad? Mennyiből lehet kihozni?
  • pointer4
    Tudnál nekem készíteni valami hasonló, jó minőségű fotót a kókpitről ebbe vagy ebbe a szögbe, hogy nincs lefóliázva az ülés ? Mert Photosoppal inkább nem kisérelném meg azt leszedni róla, Futhatna valami gamma is a képen, meg az se baj ha nem ül benne senki :D (sry:).
    Illetve bárki akinek van szimje otthon, megosztaná, és belinkelné egy új banner készítéséhez azt nagyon megköszönném :D Csak összejön már egy pár. (repülő alkalmatosságos is szóba jöhet ám :D)
    Kezd elegem lenni a sok "gyári" cuccból :D
  • pointer4
    Na vegyük sorra, mert félreérthető :D
    Volt egy
    ilyenem eladam egy csókának, azért hogy megépíthessem ezt. A csóka vett egy X-pitet idővel, majd eladta hogy engem maceráljon és megépítsem neki ezt, ami nemsokára el is fog készülni, már a finishben van.
    A csóka az a Zsóti akivel közben összehaverkodtunk, én én vagyok, a szimek meg a képeken :D

Viszont fiatal és butus voltam, a DIY nem azt a jellegű felépítést jelenti, arra inkább a "FREX szerű" kifejezést használják. A DIY az házi készítést jelent (Do it yourself), valahol a forumok olvasása közben én értettem félre. A Rock'n'Ride, az stimmel.
  • cselt
    Én úgy tudom, hogy a DIY felépítésű cockpitet megrendelésre készíti most Pointer kolléga, míg az RNR az első amit magának készített.