11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#4287 a tengelyes is jol volt csak egy baja volt néha nem akart csuszni :S -
#4286 ilyen lenne fent -
#4285 ezt nézztem ma több boltba volt ilyen de ebbe nehezen megy bele a csö :( mert azt csinálom hogy nekem tengelyek volt megoldva most ugy fogom hogy kifurom a kocka közepét és akkor az ara döl amere akarom csak kell calami ami megfogja a váltot pl : ijen megoldás lenne abba a vázba mit feltetem az oldalra csak még tengelyel volt avva tenném ezt csak a gombok a fent lennének valahogy igy -
rbal #4284 Sztem ilyen "nyuszis" bilincset nehezen fogsz találni, hacsak valami barkácsáruházban, villany-vízes részlegen. Az biztos hogy vízes szakboltban vagy olyant kapsz amit össze kell csavarozni hogy megfogja a csövet(ez neked nagyon nem jó), vagy csak a nyuszishoz hasonlót, de műanyagból. Ez szintén nem az igazi, mert minimum 12-es cső kell, de ezt nem igazán tartják, legkissebb a 15-ös inkább. A baj még velük, hogy aránylag nehéz ki-be pattintani, a másik bizonyos típusok ridegebbek, és törnek, a másik lágyabb, és hamar kinyúlik, deformálódik. Szal mondhatnám szarok.
[IMG][/IMG]
-
tejfogu #4283 Köszi! -
#4282 elméletileg ez kábel rögzitö fül villamos boltba lehet kapni de ott még nem voltam mert azt hitem ez valami fütés cuc de kiprobálom mit irtál :P .Holnap kész a váltonak az elektronikálya és még a karoszéria sehol :( -
#4281 Pointer ajádékozta szerény hajlékomnak én meg kicsit átalakitotam meg tetem bele rezgőt -
#4280 Ha van gáz hegesztőd, meg sima hegesztőd, akkor acél lapra, lehegeszted a mintát, és ráhajtogatod a 2 centi széles, és 0,3 vastag acéllapot. És akkor megvan a nyuszi forma, nem annyira rugalmas, de a lyuk szőkítésével megtudod oldani. -
#4279 A pedál ami egyedül van az honnan van? -
#4278 szivesen várok ötleteket :P -
#4277 Milyen 3 mat? xD 6 ot lehet alaphangon: D -
#4276 mi ez a pár kijelzö :D a pincébe több van :D -
#4275 [IMG][/IMG] Na igy alakul már a pedál kész de az a tejes doboz nem akar menni innen :D komolyan nekem van a legnagyobb sufni szimulátorom :D igazi tanya szimulátor :D
[IMG][/IMG] <---rezgö pedál sor :D bár kellene valami jobb motor bele :)
Ezt a fas... nyulat meg nem találtam sehol csak egy hasolot de az nem jo mert kicsi :([IMG][/IMG] -
#4274 Tudsz erről részletesebben ? Lehet akkor 3 moncsit géprekötni, Matrox Triplehead nélkül vajon ?
Ja semmi :D óvasok -
#4273 Ez egy új ati megoldás az eyefinity, 1 karira 6 monitor kapcsolható, és cfx ben is használható. -
#4272 Ezek szerint még csak ilyen prototípusok vannak. Nem tudok semmi konkrétat, ezt is csak épp a napokban olvastam. -
tejfogu #4271 Nagyon szép lett!
Pointer szted mikor kapható és mennyibe kerül az f1Dash?
-
#4270 -
#4269 Király:D -
bzs770316 #4268 Hú de állat az új linkmenü!Ki csinálta? -
#4267 Hablabla babla
Azé valaki monnya má hogy jó a flashes linkmenü :D
Ha már szoptam vele 1 napot :D -
#4266 Hát,így másnapos fejjel,csak annyit tudnék így mondani,hogy:fasztsetudezahülyegyerek -
#4265 Srácok reagálnátok erre valamit.
Ha lehet az NFS Shift topikba írjatok, hogy az illető is olvashassa.
thx. -
#4264 Jp estét van egy srác ki készít sebeség fokozat visszajelzöt érdekel valakit ? -
rbal #4263 Eljutottam odáig, hogy építettem egy égetőt, de azal sem tudom felismertetni az asszony gépén a PIC-met! Már össze vissza forrasztgattam mindenféle portra, de semmi. Biztos hogy én vagyok a balfasz, de hát én máshoz értek, ez csak faja lenne ha összejönne. Kezd azért az ideg megenni, elfogyott minden hazai lehetőségem, legalábbis úgy érzem. Nem tudom Zsika, szóba jöhetne e, hogy postára dobjam neked ezt a control lapkát chipestül, és megnéznéd mi lehet a bibi? Ha igen, akkor a részleteket megbeszéljük.
Amúgy bocs mindenki mástól, hogy közben itt linkelitek a Frex részleteket, meg valami Aludarabokat, amin van valami poti, meg loadcell, és még rezeg is. :) Nagyon jó a kézi, csak mi van az egész FREX-el! Képet-vidit kérünk! Amúgy tudom milyen erkélyen fűrészelni, reszelni, meg a szobában fúrni. Nem egyszerű!
Az aludarabosra csak annyit, hogy a gázpedál az olyan buszos, abban van ekkora, de a többi az kiba jó lehet! A loadcellje az nem lehet hogy ilyen kis háztartási digitális mérleg féle? Abban is szerintem valami ilyen pici lehet. A mienk üveg, 4 lábbal, meg a kijelző azt kész. Már gondoltam rá hogy szétszedem, de biztos kapnék a pofámra érte. Pointer majd szeretnénk egy jó kis leírást a pedálról milyen, de jó lenne min-max beállításokkal, mikor mit csinál, mi jó mi nem stb.... -
#4262 Ja igen, most hogy kezdek kigyógyulni a takonyból térnek viszza az emlékek :D
A probléma a következő: ISI engine, (rFactor,GTR-ek,GTL stb...) nem lát csak 4 beviteli eszközt egyszerre.
Ebből az első a billentyűzet.
Második a kormány.
Harmadik a váltó.
Negyedik a pedál.
Ötödik az SLI-M gombjai / ami épp kimarad a szórásból, nem fogad el a játék róla gombokat :S
Ezt a sorrendet állítólag a készülékek USB vezérlőjébe égetett számozás alapján állítja föl, ami valami ID szám lehet, és csak a gyártótól függ, hogy éppen mekkorát kap. Ez hogy a kijelző az ötödik, később kiderült, hogy nekem mekkora mázli. (egy gagyi usb vezérlős joy, pl mindjárt a legelső helyre ugrik fel, kilökve ezzel a pedálomat)
Tehát itt állok 4 eszközzel, és választanom kellen hogy melyiket ne használjam, uggye a kormánynak maradnia kell, a pedált vagy a váltót dobjam a polcra amit olyan sok pinzért vettem? Netán a kijelző gombjait ne használjam, és nyomkodjam a billentyűzetet, vagy a váltóbox gombjait? Fasza helyzet.
A megoldás olyan gyorsan jött mint a pedálom ( :D ), beugrott, hogy volt valami idétlen program, amivel joy gombokat lehet billentyűzet gomonak mappolni. JoytoKey a nevezett program, egyszerű okos, ingyenes. Kicsit a konfigolása kőkorszaki, semmi visszajelzés nincs hogy melyik joyt konfigolom és hogy sikerült-e, a készítő is azt ajánlja, hogy egy notepad ablakon próbálgassuk hogy mit mire konfigoltunk.
Tizenhat szabad gomb akad a billentyűzeten, érzem, hogy a későbbiekben majd lessz olyan játék, ami nem engedi majd a gombjait átbindelgetni, de akkor majd odébbállítom :D -
#4261 Tényleg, most végül mi kezeli le az összes kütyüdet, hogy egyszerre működjön? -
#4260 Uhh! Na eeez nagyon ott van a szeren! -
#4259 Másik.
-
#4258 Az ugyan nem! ugyanaz a matrica tuning, ami a te kormányodon volt. Aki kételkedne, el tudom mondani miért gondolom így, de inkább ne kételkedjen :) -
tomi555 #4257 Na hát így első pontban leszögezném hogy nem lesz egyszerű. Másodiknak megkérdezném mennyire tudsz programozni? Aztán most meg jöjjön a lényeg:D
Na tehát a célom nekem is egy FFB kormány kifejlesztése jövő nyárra mire hazamegyek. Már eljutottam egy darabig de most kicsit szünetel a project (mint írtam otthonfelejtettem a panelt:S). Én PIC-el dolgozak(tam eddig, ehet megpróbálkozok majd Atmellel) de ez lényegtelen. Ami a lényeg hogy kb 2 út van. Vagy HID deviceként használod a win saját FFB driverté, én ezzel próbálkozok, vagy írsz saját drivert. Na mármost a lényeg egy megfelelő descriptor (ez írja le az eszköz működését). Amit írtál a 4 tengely 12 gomb nem probléma. Viszont egy működő FFB descriptrot összerakni és életrekelteni már komolyab mutatvány. Addig sikerült eljutni hogy felismeri a gép és kéne kezelni a packeteket, de mivel nem azt kapok amire vártam nem biztos hogy a jó irányban haladok. Sajna az FFB-s pdf pocsék állítólag tele van hibával. Ha gondolog küldj egy msn címet privátban felveszlek és megosztom részletesebben az eddigi anyagaimat, tapasztalataimat. -
#4256 áhhhh egész városba nem találtam ilyen nyulat :D de lehet lesz helyette.Ma kész lett a váz nagyon jó lett kényelmes :) majd holnap rakok fel képeket. Nekem is van rezgö a pedálba igazi talp maszirozo :D -
#4255 1. Karbon lemez, karbon-szál lemez.
2. goooogle,ez volt az első, második amit kidobott pl. -
ronnydown #4254 Milyen anyagból(lemezből) van a kormány közepén az add-on rész? Hol lehet ilyet kapni? -
Szabi1991 #4253 -
#4252 Na, Leo visszatért, és máris munkához is látott :D
SLI-M-hez
jelent meg új firmware, javítgatják a játékonként előforduló bugokat, bekerült a támogatott játékok közé a GRID :D
Most így néz ki a teljes játéklista:
-rFactor v1.255 F / rFactor Event v1.255 F
- GTR (outdated minimum support),
- GTLegends (use the mod for GTR Evo instead),
- GTR2 1.1.0.0,
- Race WTCC (outdated minimum support),
- Race07 / GTR Evo 1.2.0.1 offline and Steam version 1.2.0.8,
- STCC (?)
- iRacing latest
- Live For Speed latest
- GP Legends 1.2.0.2 / 1967 season, / 1965 season, / 1966 season, / 1969 season
- Nascar2003 / Nascar03 "2007 fan pack"
- Richard Burns Rally SSE 1.02
- GRID 1.1
Illetve beta tesztelésre van lehetőség, és kívánságlista van, ki mit szeretne.
Most a ledeket lehet konfigolni (6+5-beköthető), ezek állíthatóak rájuk:
/*
List of function available
0 - OFF
1 - Car Damage (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
2 - Engine Heat Warning (ON/OFF)
3 - 1+2+6 function associated (as today)
4 - Low Fuel Warning (ON/OFF)
5 - Yellow Flag (ON/OFF)
6 - Red Flag (ON/OFF)
7 - 4+5 function associated (as today)
8 - Optimal Shift Point Signal (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
9 - Traction Control (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
10 - Speed Limiter (ON/OFF)
11 - Pit Requested (ON/OFF)
12 - 8+11 function associated
13 - Rev Limit Warning (ON/OFF)
14 - Power (ON/OFF) (megvilágításra használható pl.)
*/
Illetve találtam egy szép munkát:
-
#4251 Az én vezetésemmel talán két probléma van amiről tudok. Az egyik, hogy úgy megyek át a kanyaron, hogy későn kezdek el kigyorsítani, és talán ez abból adódik, hogy rosszul fékezek amikor bemegyek. Tehát a jobban adagolható gáz, illetve a pontosabban kontrollálható fék, mindenféle képpen javulást kell hogy hozzon, IDŐVEL :D Mert az én lábaimmal van a baj :D és a gyakorlásra szánt idővel. -
#4250 ok! Egyébként tapasztaltál ezzel a pedállal valami különbséget? Pontosabb gáz/fék kezelés, javuló köridők, stabilabb fékutak, ilyesmi? -
#4249 Azt nem, mert megfáztam, és szarul vook.
De az szerintem nem is lenne elég, picit gyengének tűnik most a műanyag, kellene oda még egy réteg hogy igazán masszv legyen. Majd valami fémlapból gáunk még oda valamit. -
#4248 'tomi555' - szerintem tud neked ehhez kiindulási alapot adni, ő talált valmai kicsit homályos, kicsit hiányos leírást adni, saját FFB-s kormány készítésére, csak kérd el tőle. Bár valmai olyasmit mondott, hogy van akinek sikerült és van akinek nem, és nincs rá igazán kijárt út. (reméljük csak még)