11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• petesilver
    Persze! Erre írtam, hogy ott emlegeti a kitet a pedálhoz, aztán olyat nem is lehet kapni:) tényleg, sikerült még a pedál érkezése elött lyukat fúrni a kormányra?
  • attila2323
    Üdv.! Szeretnék ff-es kormányt csinálni és olyan eszközre lenne szükségem ami legalább 4 tengelyes és min. 12 gomb van rajta. Vagy érdemesebb lenne csinálni? Köszi!!!!!
  • pointer4
    A gázhoz ? Persze, feljebb pakolod elméletben a megtámasztási pontot, majd újrakalibrálod. Csak azt néztem, hogy a hall senzort nem lehet feljebb pakolni csak a mágnest, ami néz. Az az attól ilyen 2-3cm-re van, akkor is fogja érzékelni SZAKIK ???
    A potméterrel állítod, hogy milyen erősségű pedálnyomás legyen a full fékezés :D
    Ezt a videót még nem nézted ?
  • petesilver
    Miaszösz, ebben ilyesmi is van? Wow! És mire jó az a potméterszerűség? Amúgy tudod mi a durva. A videoban mutatja a pedálkitet, távtartó meg rúgó van benne, de az oldalukon nyomát sem láttam ilyen kitnek, hogy kapható lenne. Van ötleted a pedálút rövidítésére?
  • pointer4
    Az a vibra motor excentere, hogy rázzon ha forog :D
    Nekem nagyon tetszik a gáz, hosszú az út, egy vad verdánál jól lehet adagolni, és nagyon jó hogy iszonyat puha, könnyű csupasz talpal is Heel&Toe-zni. Amiért ilyen puha, akár a tövénél is egy mozdulat alatt benyomhatod, de feljebb téve a megtámasztási pontot, rövidíthetsz rajta. vagy ha még puha, akkor mögötte keményíthetsz a rugón.
    A féket én mondtam, hogy keményebbre szeretném, de egy fokkal feljebb már olyan, mintha téglát taposnék. :D

A gázpedál alól kiszedtem a távtartót, hogy beljebb legyen, és a féket odébb is pakoltam.

• petesilver
    Rád vártam, hogy itt mi micsoda bakker, mert néztem este a pedált, néztem, és nem értettem, mi az rajta. Az a félkörívessoklemezes bigyó, az mi? Nem szereltem még be, csak natúr próbáltam nyomkodni a padlón milyen, hát a gázpedál útja gáz, nagyon hosszú, és így elsőre nagyon puha, a fékpedál útja rövidnek tűnik, és az egész nam tetszik, nem dinamikos. Olyan mintha akadozna, nehezen benyomható, de nem úgy rugózik viszont vissza, szóval fura. Eddig a kuplungpedál tetszett, de azt meg nem használom :)
  • pointer4
    Hall szenzor, meg a rezgő motor.
    A kereszttartó, fémstift végén, van egy fémbetét, gondolom az a mágnes.

• pointer4
    Höhö, minket jól átbasztak :D
    Ezeknek honnét van ilyen kicsi Loadcelljük? olyan 20mm*8mm, ha jól látom. Sajnos este fotóztam, vaku sok volt, vaku nélkül meg sötét lett.

Az a kis íves fehér tag, ami a fekete alól kikandikál, az már a rúd vége, amit nyomok a lábammal.
  • Pummis
    az a terv akkor indulok a boltba
  • Pummis
    :D:D:D:D na akkor megyek is az erdöbe :D
  • solo
    Helo, ez egy fűtéscső felfogató patent.Elmélteileg.Váltó építésre tökéletes xD
  • petesilver
    Mindenki tisztán láthatja, hogy ez egy sematikus nyusziábra fémből! Jöhet a 10000Ft-os kérdés Rózsa úr! :)
  • Pummis
    Jó reggelt barátaim!!
    Ez mi lehet ? : [IMG][/IMG] csak nem nyugotam és ujra csinálom a váltot remélem ez is jó lesz de ha miden igaz ebbe lesz már rugo is .
  • tomi555
    PIC programozásához az 1. lábra kell 13V, de bizonyos családoknál (4550-nél is) lehet olyat hogy alacson feszültségű programozás, azaz 5V. Bár mintha úgy rémlene hogy először ehhez is kell 13V-os mivel az egyik konfigot át kell írni.
  • rbal
    Zsika amit linkeltél égetőt ahhoz kell táp is? Azt nem írja a listában, és én kiba nem értek hozzá. Ha kell akkor mekkora, vagy nincs olyan ami a gépről veszi az energiát. Gondolok itt az olyan típusra ami az Extremeracersen van azt a printerportba kell dugni. De ha jobb az amit linkeltél akkor ahhoz jó ilyen általános, kapcsolgatós adapter(asszem 3-12 volt ig). Gondolom már kezdtek megőrülni tőlem! :)
  • rbal
    Pont most akartam linkelni a képeket, hogy melyiket, mert én pont ezt töltöttem, le, és mikor telepítettem, és tette ezt a sok könyvtárat azóta lett ez PICkit 2 . És ezt ismeri fel a gépezet. A Deviewben is ez.
    [IMG][/IMG]
    Mi lehet? Nincs, vagy nem jól van égetve a chip?
  • tomi555
    Jaa hogy ez HID-ben megy, akkkor nem kell hozzá az a driver amit írtam.
  • zsika0524
    Tessék ezt kell hogy kiírja.
  • tomi555
    Hmm ez érdekes ugyanis az hogy mit írjon ki a PICben lévő forrásprogramban van benne és nem a win driverben (nem tudom, lehet meglehet driverből változtatni) és ha ezt írja ki lehet más program van benne mint kéne, de nem tudom. Közben rájöttem hogy nem tudok drivert küldeni mert a laptopra nincs feltéve még ilyesmi, de itt egy link ezt tedd fel, ebben megtalálaod a megfelelő drivert. A MCHPFSUSB Generic Device demo mapp(vagy valami hasonló) és ott egye PC oldal. Ha nem sikerül írj és 7végén ha lesz egy kis időm megnézem.
  • rbal
    Ez lett belőlle, és visszaállítás ide, visszaállítás oda, nem tűnik el. Valamit nagyon elbattam! A systembe tett cuccokat azokat kitörölhetem? Vagy akkor elcseszhetek mindent?
    [IMG][/IMG]
  • rbal
    Köszi! Most értem haza, és valamit töltöttem is le, meg telepítettem. Odáig jutottam hogy bedug, felismerte, de valami PIC 2 HID vagy valami ilyent írt ki, és ha be van dugva, akkor a játékvezérlőket nem is engedi megnyitni. Ha megnyitom, és bedugom, egyből kilép onnan. Sztem nem nem jót csináltam, asszem rendszervisszaállítás lesz. Nem találtam uninstalt neki, csak kiba sok könyvtárat betett nekem a C:/ be tele pdf, meg Hex filékkel. Elküldhetnéd ami neked van.
    Zsika a denaturált szeszt ne említsd, azt nagyon utálom! Annál büdösebb nincs is talán, aztán a kezemből is 1 nap mire kimegy! :)
  • zsika0524
    Hello. A forrasztási "pacákat" denaturált szesszel érdemes áttakarítani az szépen leviszi. Az USB eszközöket pedig ezen az oldalon található progival is ellenőrizheted.
  • milk4
    Na végre megkaptad:D
  • cselt
  • pajti
    zsír! :D mesélj majd
  • pointer4

Kapkodok mint állat, azt sem tudom merre áll a fejem, most csak képet rakok, majd holnap kommentelek.. :D
  • tomi555
    Tudud mit nézz még meg... vezérlőpultban az eszközkezelőt. esetleg egy driverfrissítés megoldhatja ha kell adok drivert, vagy le is tudod tölteni microchip honlapjáról
  • rbal
    Kicseréltem a bizbaszokat, és semmi. Remélem minden vízálló, mert a chipeket kiszedtem, és körömkefével átsikáltam, hogy a forrasztási koszok lejöjjenek, lássam rendesen nincs e ott gebasz. Ezt már mérgemben tettem lesz ami lesz alapon, bár néztem minden öntött nincs mi beázzon. Mégegyszer kilámpázok mindent, meg megnézem hátha találok valami keresőprogit, hogy az USB- felismerje a csatlakoztatott cuccot, aztán ha az sem már csak a PIC programozás lehet? Mert akkor holnap építenem kell egy programozót, azt megpróbálni, hátha.
  • rbal
    Ok! Köszi! Ezt a 3 féle bizbaszt cserélem mindenképp!
  • zsika0524
    Cseréld ki. A két kerámia lehet 22p nálam ilyen van és tökéletesen működik(lásd kapcs. rajz.
  • rbal
    Most veszem észre így a képen hogy nekem az a kondi a +5, meg a föld között, az nem is 0,1 uF, hanem 1U! Ez is benne lehet?
  • rbal
    Akkor kezdjem ezekkel, hátha itt van a kutya elesve. Vagy készítsem magam, hogy építsek egy PIC programozót, leellenőrizni, hogy az ok e? Holnap nem sok időm lesz, de ezeket, ha tudok venni mindenképp kicserélem, ha így sem, akkor PIC égető.[IMG][/IMG]
    Köszi mindegyőtöknek a segítséget, én ehhez nem értek, még ha adatlapot néznék sem, mi, miért van, és mit csinál.
  • pajti
    Ne idegesíts minket! XD
    Mi az hogy nem lesz kész? :D képet! :)
  • tomi555
    PDF szerint a 20MHz-es kristálynak 15pF kell, de az szerintem még nem nagy gáz hogy 22-es, de még nem próbáltam ki azzal mit művel és mennyire tér el a freki olyankor. Elvileg nagyobb kapacitásnál nő a stabilitás de csökken a bekapcsolási idő. Viszont cseréldd le nem elkora, lehet hogy nem ez agond, nem tudom számít-e de tegyél be inkább kerámiákat.
    Amit még nem látok a képen (aztán ettől lehet ott van) egy 0.1uF-os kondi a táp és a föld közé, minél közelebb a lábhoz (11-12 vagy 32-31). És még anyit hogy a 18-as lábon található kondi is pdf szerint 220nF +-20%, ez igazából a belső 3.3V-os tápnak kell stabilitás miatt, lehet jó a 470 is.
  • Tika
    A francba most megint leall a cockpit epites egesz hetvegere, mindig valaminek kozbe kell jonni. Ha nincs alkatresz akkor az, ha vegre van alkatresz akkor meg mas Remelem ugy karacsonyig lesznek fenykepek is, ha nem az iden akkor jovore
  • Tika
    Hat nekem szet volt szedve a kormany es pedal a valton kivul. Persze nem kulon 1000 csavarokra, de anyira hogy lattam minden detailt hogy mibol all. A kormanynal felcsesztek, kigyartanak bazi vas merev cuccot brutal vas csapagyal, oszt az egeszet beleszerelik-rogzitik olyan vekony nevetseges muanyag gyurube, az az elso ami megpattan , nekem kb. 1 het utan pattant meg az a muanyag.Amugy ami az az anyagiakot illeti, szerintem neked sokkal tobb benne van az egeszbe mint nekem az egeszbe. Komplett PCkkel+controllerekel, ha nem kizarolag csak a konstrukciot szamolom es az actuatorokat
  • Tika
    Hat wazzze neked fel falu ra van kotve 1 USB szalra. A PC-bol jon 2 portos USB-hub es abbol meg megy masik 7 portos USB-hubba? De akkor nemertem hogy mit segit rajta az a kapcsolo a legelejen a master USB szalon? Hisz az a legelejen van az egesz pereputynak. Az nem ugyanaz mint ha bedugnad a master USB kabelt kezzel? Akar kapcsoloval kapcsolod akar bedugod, minden egyszerre jeletkezik a PC-be, egyszerre kapjak meg a jelet. Nekem is hasonloan van 7 portos aktiv USB-hub, az van a cockpiton es abba van bedugva a 3 passiv cucc ExtKeyboard, ExtMouse, Joystick es 2 aktiv FrexGP es G25. Eredetileg azt hittem hogy mindketto aktiv cucc nem fut fel rendessen, de a G25-on kivul korrektul megtalal mindent (neha itt-ott a Frex fere kalibral, de ritkan), de a G25 soha se fut fel a tobbi cuccal egyszerre a hubon keresztul. Probaltam ugy hogy kihuzom a G25-ot, persze legelso bekapcsolom a hoszabitot - mindennek power 220V, picit varok meg inicializal a Frex actuator, aztan bedugom a 7 portos USB-hubot a PC-be, picit varok 10-20 masodperc megtalal mindent, megvarom meg kalibral a Frex, es aztan utolsonak kulon bedugom a G25-ot a USB-hubba, es akkor rendessen felfut a G25. De ha a tobbivel egyszerre dugom be a USB-hubbal a PC-be, akkor a G25 meg se mozdul, es gyakran kiirja valami cannot inicialized, valami inicializos problemat, most nemtom fejbol. Szoval nemertem az ertelmet a kapcsolonak a master USB vonalon. En arra gondoltam inkabb hogy kulon kapcsolot a 2 aktiv cuccnak FREX es G25-nek. Es bedugni a master USB-t ahogy megtalalja a passiv cuccokat, akkor utana egyenkint bekapcsolni a Frexet es G25-ot. Igy nincs vele gond. Csak azert kapcsoloval, hogy nekellessen fojton egyenkint duggatni a USBket a hubba. Meg akkor ugy fogok indulni mint a SpaceCraft urhajo :) sok kapcsolo egyenkint mindennek, sorba kapcsolom iket be mint a filmekbe :) Igy popec lenne dizajnilag, csak draga a kabelek es kapcsolok miatt.
    Es probaltad, hogy van-e kulombseg ha kapcsoloval kapcsolod, vagy csak kezzel bedugod a master USB kabelt a PC-be?
    Es azok a 2 aktiv USB hoszabito, az hogy aktiv? Annak rendessen van 220V adapter a USB hoszabitohoz?
  • pointer4
    Ha te is szétszednél egy G25öt csontra, akkor látnád milyen kicsi nyikhaj tervezés az egész, és a csavarok meg motor és rugók kivételével, kb 7 fémalaktrész van benne. 3 pedál 2 váltófül 1 kormányküllő.
    Meg te nekem ne beszéléj itt az anyagiakról :P Imbuszmester Frexmester :P
  • zsika0524
    A kerámia kondik az 22pF.
  • zsika0524
    Bocs nem tantál hanem polyester