11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    A valasz:

>>> Mechanikus csappantyu <<<

Na szolj Pointernek hogy kezdheti csomagolni a szimut
    Mar turelmetlenul varom hogy mikor csenget a postas
  • Tika
    Abbol hogy milyen a szimulatorod abol necsinalj semmi gondot. Valahogy mindig el kell kezdeni. Es az egeszhez elsosorba akarat kell, es az neked megvan. En magam is valahogy igy keztem ahogy te, most meg egyenlore a Frexnel tartok. A lenyeg hogy hasznalhato legyen, a design nem a legfontossab. Ha van akarat akkor lesz szimulator is, nem kell ahoz kromozott szuper tuning pedal meg Forcedynamics. Annak idelyen mink is (en es a unokatesom) fadobozbol csinalt kormany es pedallal keztuk. Semmi original vasarolt cucc. Te ettol sokkal jobban alsz, neked original gyari kormany es pedal van. Sajnos a fa cuccokrol nincs fotom, de a kovetkezo verziobol van, ahol a kuplungot csinaltam a Thrustmaster pedalokhoz.
    photo1
    photo2
    photo3
    photo4
    photo5
    photo6
    Nem az a fontos hogy tanya szimulator vagy sem, inkabb az hogy szimulator (cockpit) egyatalan. Majd idovel fejleszted meg bovited meg tuningolod.
  • Tika
    Kiraly a Flashes menu amit csinaltal, de csak azert mondom mert meg kellet vele dolgoznod, es az eredmeny komolyan cuki, de amugy en utalom a flashet. De ebbe az esetbe elmegy, de nemszeretem ha videok vagy kepek vannak azzal publikalva. Menunak elmegy, szep eredmeny Pointer
  • Tika
    Szia,
    igertem hogy lesznek kepek, es azt be is tartom. Mar egy pici elozetes meg is volt. De meg ahogy irtam rengeteg a melom es nagyon keves az idom, ugyhogy meg egy picit birjatok ki. De tudjatok hogy mondjak... A turelem rozsat terem
    Nyugi, mindennek eljon a maga ideje.
    Sajnos van amire en mar tobb evtizede varok es nem es nem alakul (nem a Frexre gondolok ), no ez mar boszanto (ahogy egyik kollegam is mondta, mar tele van a kert rozsaval, de nincs senki akinek adhatnek belole ), de par hetet egypar fotoert, gyerekjatek kibirni Mit mondjak erre?..., a Frexel kapcsolatba ez nekem a legnehezebb, amit el kellet viselnem hogy sokaig semmit nem tudtam beszerezni. De mar vegre a dashboardon kivul minden megvan. Remelem hamarossan ezt is megcsinalom, de meg be kell vasarolnom 36 gombot amivel remelem nem lesz problema (ilyen szakuzletek vannak) de tobb problemat latok a plébe amit a muszerfalra akarok felhasznalni. No azt nemtom hol fogok tudni szerezni. Az meg nagy tudomany lesz. Ebbe az allamba nem lesz konyu szerezni olyat.
  • Tika
    Hupikek torpikek!!! Hat haver most fejen telaltad a szoget! Hogy en annak idelyen (kb fel eve) menyit hajszoltam meg kerestem az interneten meg irkaltam a forumokba (ide is) hogy milyen megoldas lenne arra hogy az egyszeru gagyi joystickom nenyomja ki a G25-ot a sorrendbol. Mert pont nekem is az a gondom hogy ha a G25-ot bealitom a JOY nelkul es valamikor maskor meg be van kapcsolva a JOY is akkor mar nemmukodik a G25, mert egesz mas gombszamokat kapnak a gombok. Ha egyedul van a G25 akkor 0 vagy 1-tol kezdodnek a gombok, ha meg ot a JOY is akkor a JOY van 0 vagy 1-tol es a G25 athurcolkodik a 30-ra es onan kezdodik. Ez a idegeimre ment de sajnos semmi megoldast nemtalaltam ra, akkor csak ugy tudtam megoldani hogy bakonfiguraltam a G25-ot ugy hogy ott van a JOY is, es aztan mindig ot kellet neki lenni, ha kellet, ha nem. Ez volt az egyetlen megoldasom. De azota megszoktam, oszt jovan. De most meg olvasom a Pointer baratunk irasat hogy a PC valami USB ID szerint rakocsgatja, az jo nagy hulyeseg. Semmi ertelmet nemlatom, mi az elonye annak? Mert akkor van ott 3-4 controllered oszt veszel valami ujat aminek a legkisebb ID szama van, akkor az egeszet atrakja arreb mashova oszt konfiguralhatod az egeszet elorol az oszes gombot. Erre jo lenne valami megoldas hogy a sorrend stabil legyen es nevandoroljanak a USB kontrollerek attol fuggoen hogy eppen milyen USB ID-et dugsz be. Tomi555, ehez tudsz valamit hozza szolni? Ahogy kivettem, te elegge felturtad a USB cuccokat, lehethogy tudsz valamit amit mi nem. Jo lenne stabilizalni peldaul hogy a G25 stabilan mindig az elso legyen.
  • Tika
    Sziasztok viszatertem! Veeeeeegre hozzajutottam a SG forumhoz is, veszem eszre hogy brutal lemaradtam a temaba, de sorry, sajnos mostanaba az utolso hetekbe nemtom hol all a fejem, meg fingani sincs idom, nagy kapkodas minden, de orulok hogy mar tobbet tudok a Frexel foglalkozni es mar kozeledem a befejezeshes. Vegre mar nemlognak a belei meg a kabelek belole. Szuper bekabeleztem az egeszet, azt nemgondoltam volna hogy ramegy egy egesz napom, en ugy 2-3 orat szamitottam, de tevettem. De ahogy Pointer baratunk is mondta, ha valamit csinalsz, akkor csinald rendessen. Valamit tobszor is kellet mert behuztam a kebelt hatulrol egesz elore, oszt hianyzott 10cm , akkor ki vele, valahol nyernem kellet 10cm-t aztan ujra kabelezni, brutal munka volt, de megerte. Sracok ez most nagyon kiraly!!! Ahogy kesz lett, maris a Visza a jovobe filmbol a DeLorean auto jutott az eszembe, az volt hasonloan bekabelezve, de azon se volt enyi kabel mint nekem a Frexen. Es meg nincs meg a dashboard, pedig az lesz a fo maszter kabel kiraly 36 gombal matrixba kotve, mar most rettegek ha belegondolok hogy fogom csinalni. De igaz ott a kebelek csak a dashboard (muszerfal) alatt lesznek egy helyen, nemfognak hatulrol elore huzodni. Szoval meg elegge elvagyok merulve a munkaba, de remelem hamarosan kesz leszek vele. Most meg ma a versenyekre is gyakorolnom kell, mert folytatodik a OLFSL es nalunk indul az Antik GT Cup. Amugy ezzel fogadjatok el meghivasomat a bajnoksagra http://www.lfs.simracing.sk/
    Meg most vasarnap indul (fojtatodik) a OLFSL (Original LFS League) http://www.lfs-league.com/ azon rendszeressen indulok, aki LFS-zik johetnetek oda is, csupa idegenek vannak ott, lehetne ott mar vegre valaki a kornyekrol is.
    Pointer ne szegyeld magad, es gyere szepen a futamokra!
  • Gilb3rto
    Nah Mjoy16hoz megvan minden kellék, márcsak a proci hiányzik azért pénteken megyek szombaton ha jólmegy minden össze is dobom, ha kész majd teszek fel képeket:)
  • pointer4
    Titkos :D
  • Pitti
    Te tudtál erről a projectről? én miért nem láttam még? :)
  • pointer4
    "Fly, 2008.09.16. 12:21:28:
    majd teszek fel képeket róla"

Persze persze, ezt már mondogatod egy ideje :D
  • Pitti
    Nem akarlak elkeseríteni, de ha a 747-est is ebben a minőségben szeretnéd leutánozni, akkor a boeing gyárban kell keresned valami korrumpálható mérnököt.
    747-esről maximum cockpit fotókat lehet találni szerintem.
    Amit építettél talán cessnára hasonlít a legjobban a kormányszervek kivételével. De pl ehhez se lehetett egyszerű rajzokat találni.
  • Pitti
    Epekedve várom a frissítést, és ha lehetne kérni mesélj a projektről :)
    Hova készült a kockpit? Esetleg valami megrendelésre, vagy csak hobby?
  • Pitti
    Vazze, leestem a székről......
    Hozzászólásod szerénysége alapján valami szoba sarkába szegelt fadobozt vártam. Aztán olyan hátast dobtam itt az iroda közepén, hogy öröm volt nézni. :)
    Ez nem kicsit durva, honnan a fenéből van ennyi energiád, egy ilyen professzionális igényes cucc elkészítéséhez??? Az a vázszerkezet, a fényezés a mechanika....
    Jóságos AtyaÚristen :D:D:D
  • carlosfly
    haliho!

En is epitettem egy repcsi kabint a képek kicsit regiek de frissiteni fogom őket. Simulator

Most szeretnék egy 747 eset elkezdeni de nem találok hozzá sehol részletes kabin rajzot adatokkal. Ha esetleg valaki tudna azt megköszönném.

üdv fly
  • Pummis
    na igy fél ora után hmm nem is virulok már :S .Kormányal még.de biletyüzetel alig birtam megtartani na meg vannak érdekes mozdulatok benne :S:D
  • cselt
    Hát nemtom én este nyomtam fél órát vele, de nagyon idegesít, hogy én a kormányt tekergetem jobbra-balra ezerrel, de a játékban a csóka alig mozdít a kormányon :S

Különben nem rossz játék, kikapcsolódásnak pompás egy kemény futam után.
  • Pummis
    Nem rossz az uj nfs :D
  • Pummis
    ennek fogalmam sincs majd eldöl :D érdekes bár tény bánom hogy szétszetem a másikat :D
  • Hecker007
    nah végre van egy kis időm foglalkozni a modolással, először a kéziféket szeretném megcsinálni, szerintetek milyen joystickot érdemes venni hozzá? elég egy 2-3 ezres vagy érdemes jobbat venni és akkor azt megbontás nélkül használni kézinek vagy bármi másnak?
  • pointer4
    S ez így működik ? Vagy kellene keskenyeb H-profil ? :D
  • Pummis
    [IMG][/IMG] valami csak lesz lassan
  • pointer4
    Itt bal alul van valami hasonló, csak még a pillangóváltó részre kell keresni :D
  • petesilver
    Atyám! Lehet ilyet venni?
  • petesilver
    ez beteg! De most őszintén! nem? :D
  • pointer4
    Ilyen amikor egy pointer lecsap :D
  • pointer4

• pointer4
    MECH szimulátor vazze :D

• Pummis
    teszek fel bár kisebb gondok adotak a :D kicsit elmértem a dolgokat :D
  • pointer4
    Freetrack cikk, érdekes lehet, még nem olvastam.
  • Gilb3rto
    majd képet:)
  • Pummis
    Na megvetem a bekapokat :D már csak egy gondom van rugot hol lehet venni ?:D már csinálom a váltot :D nagyon baba lesz :D
  • Pummis
    megnyerted magadnak :D
  • pointer4
    Görgős Bútorcsappantyú :P és a szim marad ahol van. :P
  • Pummis
    mi lehet ennek a neve ? A nyertes viheti poniter szimlátortá :D:D:D
  • petesilver
    Bocsi, akartm írni: jójazegész! Grat! Engem már zavart, hogy féloldalnyit scrollozok, és még mindig csak a bannert olvasom, szóval részemről ezer hála érte, nagyon jó lett!!!
  • Gilb3rto
    Itt lehet is venni 4350 Ft...
  • rbal
    Pointer a mini loadceles kérdésedre:
    http://www.erdogep.hu/zemic/index.php?id=eromerocella-2f
    Valami ilyen lehet. Sztem.
  • Pummis
    Ilyen van itthon a szunyoghálon na majd leszedem :D valoszimü ha a hegesztési moccer nem jön be akkor marad ez és ezalá berakom a mikrokapcsolot .
    Pointer ezt a képet ugy kerestem a google képtárba
  • pointer4
    Srácot aki csinálta a váltót nem kérdezted honnan szerzett olyan nyuszi formát ? Lehet külföldről rendelhető :D
  • rbal
    Van ilyen megfogatás is. Nem tudom milyen erősek a rugóid, amik megtartják a váltórudat, de lehet hogy elég lenne neki ennek az ereje. Aránylag könnyen tudod ki-be pattintani, viszont sokkal erősebb mint az ajtómágnes! Én annó a beépített szekrény deformálodott ajtóihoz mind ilyent tettem, mert a mágnes kevés volt, de ez kiba jól tartotta. Bútorszerelvény boltban lehet ilyent kapni. Az árat nem tudom, de nem lehet olyan eszeveszett veszélyes. Nézzd azért meg élőben sztem.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]