11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• rbal
    Ez így igaz! Ki kell próbálni, és ha elsőre nem is tetszik, vagy nem lett az ember gyorsabb akkor is érdemes erre átszokni. Sokkal stabilabb már a féktávokon is! Én rfactorban egyből észrevettem, hogy nem satulom be a kanyar felöli kereket, meg nem melegitem túl az első kereket, nem tolja az orrát az autó(nem allulkormányzott)és szinte ugyanakkora kormányfordítással is ugyanúgy veszi a kanyart mint előtte, csak azért gyorsabban be lehet menni a kanyarba. Persze ezt most nem a lassú visszafordítóra értem, hanem a 3-4-5 fokozatban vehető gyorsabb kanyarokra. És RBR-ben is boldogultam, vele, egyedül tényleg a visszafordítós részeknél kellett tekerni, de ha megszokta az ember, és fék-gáz-kézivel még fordít a kasztnin simán megoldható a dolog. Igaz nem próbáltam rekorddöntögetéssel, csak így próbálgattam én a 740'-ot. A 900' soknak tűnt, azzal nem próbálgattam. Ja és persze van az az a kormány állítás a játékokban hogy hány % ig segítse a sebesség függvényében a kormányzást azt persze 0-ra állítani, hogy minden a te kezedbe legyen! Próbáld ki mulli86!
  • pointer4
    jóó jóó :D

Az az igazság, hogy én is ezt vallottam a kormánykerék elfordulásról amit te. Hogy semmi értelme a 270-300° feletti résznek. Aztán amikor már igen bika autókkal találkoztam, hosszú hosszú hónapokra rá, akkor jöttem rá igazán hogy jó az ha van. Először 540°-al használtam, majd 900°-al, és most megállapodtam 750°-nél.
    Sokkal jobban úton tartható, és irányítható a gép, persze ezt csak a gtr2/lfs/iracing, tehát a "szimulátorosabb" játékoknál.
    Innen olvasd el azt a bekezdést, ami úgy kezdődik, hogy "Kell-e az a 900°??" .
    Autók, főleg japánok és hátsókerekesek. Ezek a favoritok. Szal nem kezdem elk részletezni:)
    Hát én nagyon sok gammát játszok, gtr 2, toca 3, nfs, tdu, lfs. Meg sztem már jószerivel mindent próbáltam, csak hát vagy bejött vagy nem.
    Passszol! Ott is 1350mm a távolság!
  • pointer4
    Milyen autókkal szoktál menni? És melyik szimuval ?
    Nekem G25 van itthon és kb annyira tudom kihasználni kormányzáskor mint a beöltözött srác a videón. Annyit forgatom a kormányt amennyit a játékban is elmozdul. Sztem gondold át hogy van e értelme 900 fokosra ÁTALAKÍTANI, MERT NEM FOGOD KIHASZNÁLNI, ILLETVE TE IGEN, CSAK IGEN ZAVARÓ LESZ MIKOR A VISSZAFORDÍTÓBAN TKERED A KORMÁNYT MINT az állat és mégse fordul az autód:S
    Caps lockos részt már nem irom ujra lusta vagyok
  • pointer4
    Jogos :D Az alsó tartó "gerenda"
    1350 pixel, avagy milliméter hosszú.

új, végleges modell
    Érdekes, hogy egy SketchUp nem tudja beolvasni már ezt, gondolom az autocadnak nem gond :D
    Hát a méretek nem tudom passzolnak e mert nem tudom hogy mekkora az eredeti:) de valószínű hogy jó!
  • pointer4

Gyorsan megnéztem neked :D
    16K állása van a kormánynak, ami azt jelenti, hogy 900° nál 1/17°-ként (amit nem tudok hány perc:) van neki érzékelt pozíciója a driver szerint ami bejut a játékba. Amúgy tényleg minden 65K val számol, de azt nem tudom egyesével ugrasztani, csak a nyers (RAW) összegét.
    Érdekesség képpen, még a pedált is meglestem :D 255 helyett 1024.
  • tomi555
    Húú akkor lehet rosszul emlékszem G25-nél, gyanús, nem hiszem hogy az kevesebb lenne, aztán kitudja...
  • mabocockpit
    Megnéztem, hogy a Momo hány részre osztja fel a 240°-ot. 65K-ra.
    Úgy hogy ezzel nem lesz gond.
  • Pummis
    http://www.youtube.com/watch?v=cFq2AmvGjVk&feature=related nem fél hogy a kanyart el véti ?
  • Tika
    Azokat nem, csak vacak felbe hagyni a mondandomat.
    Mar megszoktam hogy 5 pinpong helyett (kerdes-valasz-kerdes-valasz-kerdes-valasz...), inkabb leirom az egeszet oszt kesz.
    Ezt stilust a mostani rengeteg termekhibakkal kapcsolatba tanultam meg, mert ha csak 1 sort irtam a gyartonak akkor mindig oltari primitiv baromsagokat irt visza, oszt 10-ecerre talan eljutottunk oda ahova akartunk. Komplett leiras mellet (mindent amit mar kiprobaltam) meg netud kifogasokat meg idetlen kerdeseket irkalni hogy a kabel be van dugva a hallozatba? Meg hasonlok. Aztan azzal alapossam feladom nekik a lecket. Ez mar ilyen megszokot dolog nalam.
  • Tika
    Jol nez ki, majd olvasom, koszi
  • milk4
    Látom te szeretsz regényeket írni:D
  • Tika
    Az igaz hogy meg az izzocserere nem is gondoltam, elfelejtettem, ugyhogy mag az is egy rakas penz.
    De ahogy mar jobban megfigyeltem sok tanulmanyozas kozbe, en is a 3 monitor mellet dontenek, nem csak azert mert sokkal olcsobb, meg sporolunk az izzokon, de ott tenyleg van jobrol, balrol is kep, ami a 4:3 projektor kepe csak elotted van. Nekem is marha jo jonne ha nem gombokkal kellene a jobb viszapillantoba nezegetni versenykozbe, hanem az helyett csak a szememel neznek jobra, mint igazi kocsiba. Ez meg a TrakIrnel is jobb megoldas lenne. Csak sajnos nekem a hely nemengedi, nincs kulon szobam csak a szimunak, esetleg ha likvidalnam a nappalit.
    Ez jo, csak kozelebb lennenek neki a monitorok egymashoz, nagy a hely neki kozotte.
  • Tika
    Ebben teljessen igazad van! Egyet ertek
    Bar csak lenne ra eleg helyem hogy projektorral tudnak hova vetiteni. En is igy akartam megcsinalni, nagyon tetszik, de ebben a szobaban nemlesz belole semmi, esetleg ha total mindent kidobnak, es csak a szimu maradna itt. Mar most is az oszes CD doboz ki van dobva kb300-400 CDvel, mert most nemfer el a szimuval a szobaba. De egyenlore nem is nagyon sajnallom, mert a Frexem mar lassan 4000 Euroba van (ha nemleptem mar tul), es a projektor az is lenne minimum 1000 Euro vagy tobb.
    En munkaba probaltam a LFS-t projekteren, jo minoseguek es dragak vannak (most nemtom fejbol a tipust), es erdekes vegeredmeny lett hogy a 1NSANEt szuper volt vele jatszani, de a LFS eleg csunya volt rajta, legalabbis nekem nemtetszett, vagy irrealis mesze kellet tole lenni hogy nelasd a pixeleket. Az 1NASNE mar 9 eves jatek, es a reszletek eleg mesze vannak a LFS-tol. A LFS meg total eles magasfelbontasu jol kidolgozott program, ami 1920x1200-on mar szuperul nez ki, de az 1NSANEt nem is erdemes 1024x768 vagy 1280x1024 fole tenni, mert ott mar nemlatni kulomseget, jobb reszleteket, igy szinte nincs kulombseg az olyan nagy felbontas es a 1024x768 kozott. A LFS meg pont hogy nagyon pixeles es kockas volt ha 1024x768-on futtatam (talan birta meg 1280x1024-en, de ebbe mar nemvagyok eleg biztos, mar regen probaltam) Szoval olyan nagy felbontasu projektorok meg nincsenek, a legnagyobb amit talaltam az 1600x1200 volt es az mar megfizethetetlen aron. Arrol nem is beszelve hogy a projektor 4:3, ugyhogy eleg gond ha 16:10-et akarsz vetiteni. Lehethogy lehet kapni 16:10-et is de abba nem vagyok biztos, akkor mikor kerestem regebben nemvolt.
    Ugyhogy nekem marad jo befutott Samsung SyncMaster 215TW 1650x1080-on.
    Ez tetszik, ha lenne enyi helyem akkor igy csinalnam meg.
  • Tika
    Hat akkor marha jo neked mert en 3 potit talalnak ithon (rengeteg elekronikai cuccaim maradtak, amikor meg azzal foglalkoztam), meg persze van rengeteg sok kacat (vasak, csavarok, meg mindenfele dolgok) amiket vastagon hordtam haza, meg mikor olyannal dolgoztam, vagy szedtunk szet valami berendezest, azzal hogy majd egyszer jo lesz valamire (ugye ismeros a gondolat) . Persze ezeknek a felet ott kellet hagynom az udvaron mikor koltoztem a lakasomba, mert itt nevolt hova rakni (semmi muhely, sopa, garazs, vagy hasonlo). Aztan tobnyire ugy is az a eredmeny hogy van minden csak pont az nincs ami kellene De neha-neha total ritkan megesik hogy megis talalok valami hasznalhatot. El se hiszem hogy ami kuprexid lemezeket (uresset, rezfelulet nelkul) hazahortam kb 1984-be mind kisgyerek, hogy azokat most mikor fel napom ra ment a keresesre a forgo kapcsolohoz amit csinalni akarok (amit rbal linkelt), szoval azok most pont joljottek, ha jol szamolom kb 25 ev takargatas utan, mivel lapos es keves helyet foglal akkor nemdobtam ki
    De a kapcsolo ugyse mukodik, mert egyetlen par fordulatos menet hianyzik nekem onnan, menetvagom meg nincs. Egy menet miatt meg nemeri meg venni komplet menetvagot, az jo draga menet lenne, majd szerzek valahol kolcson.
    Szoval marha jo neked hogy ki se kell tenned a labad, mindent osze tutdsz szedni othon a kacatok kozott. En tobnyire fel napot keresek, felforgatok mindent, de azt ami kell nagyon ritkan talallok, a vegen ugy is vennem kell, csak az meg marha nehez mert olyan nemmindennapi cuccokat nekapok sehol.
  • pointer4
    Na kész, most jöhet az áttervezés :D
  • pointer4
    Ezaz :D
  • Tika
    Igen ezt ismerem, olvastam en is a cikket , ugy van ahogy irod. Kar hogy a programok nemmenek el 1080ig, LFS-be is csak 720 az utcai autok, meg a regi kicsi Mini is, sajnos. Sajna a tobbi szimbe meg kevesebb is, legalabb is ami a kepernyon a grafikai cockpiton forog. En csak azt akartam emliteni, hogy a magam oldalarol mindent ugy akarnak hogy a legvalosagossabb legyen, vagy legalabbis minnel kozelebb a valosaghoz. Persze tudom hogy az jobban neheziti az ember dolgat a szimes vezetesbe, de en akkor is inkabb a valosaghubbet valasztom ha meg roszabb is vele a koridom, nekem az a legfontossab hogy minnel kozelebb legyen a valosaghoz, annal jobb elmenyt kapok visza vezetes kozbe. En a LFSbe is mindig utanna allitom a G25 kormanyt hogy pontossan anyit forogjon 1:1-be ahogy a grafikus cockpitbe ill. az auto parametereibe. Meg a cipot is azert hasznalom vezetes kozbe, mert igazi autot se vezetek mezitlab. Szoval amit irsz a programok oldalarol az ugyvan, csak kar hogy ilyen komoly szimukba nemalithato ra ugy ahogy realba van.
    Apropo Pointer, reggeben emlitetted hogy valaki ir valami cikket a szimekrol, vagy LFS-rol, ahol kerted hogy bele-e tehetitek az a A4-es kepet amit csinaltam, ahol az oszes LFS auto rajta van, plusz a kormanyfordulatok, sebvatok, meg stb... Ha megvan a cikk, linkeld be, szivessen elolvasnam, erdekelnek az ilyesmik.
  • pointer4
    Próbáltam házimozi projektort, sajnos csak ilyen lepedővel, ideiglenesen.
    Hát olyan látvány élményt adott, ami felülmúl minden mást.
    Csak ugye a vele járó problémák....
    - projektor ára (ami azért ma mára már egyre barátibb)
    - a 2-4000 üzemóránkénti közel 100e Ft-os izzócsere
    - az elhelyezés, és a vászon, biztos kicsit hajlított lenne az ideális, trapéz és hordó állítás mindegyiken van, szinte tuti
    - házimozi projektornak jó a képe, de csak sötétben használható, cserébe a prezentációs nagyobb fényerejűek, meg nem elég részletgazdagok, cserébe nem kell full sötét
    - a vászon se olcsó, bár ha a felület megvan, bármilyen anyagból, azt belehet festeni jóra

Állítólag létezik már olyan, hogy nem izzó, hanem led-ek nyomják a fényt, az lehet sok problémát levenne.
  • rbal
    Én nem biztos (biztos hogy nem),hogy projektorra költenék, inkább 3 db 23-24" monitor. Képek, videók alapján jobbnak tűnik, meg olcsóbb is az biztos. Helyben meg kevesebbet is igényel, és sztem sokkal élvezhetőbb. De ez az én véleményem!

Úgy tűnik összeállt az XRDisplay kijelzőm, már csak az uccsó simításokat végzem rajta! Nagyon sok köszönet zsika0524 -nek, nélküle nem sikerült volna!!!
  • rodder24

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni projektor ügyben...ha használ valaki ilyet megjelenítőnek?
    Én azért döntöttem a vetítés mellett mert így jól be lehet állítani az arányokat és szerintem ez nagyban hozzájárul a szimulátorozás vizuális élvezetéhez.
    Gyakran látni videókon FREX cockpit + valami 20" monitor...szerintem elég illuzió romboló....

Szerintetek , milyen projektort érdemes beszerezni? Milyet használnak a görbített vászonhoz vagy vetítő felülethez? Mezei vagy házimozi projector vagy spec. ?
  • Morpheus01
    Még csak most tudom megköszönni Tomi és Pointer segítéségét hát kösz srácok most már mindent vágok remélem héten összetudom dobni a pedál elektronikáját és nyomok fel kípeket
  • mabocockpit
    Én nem szoktam anyagok után szaladgálni.A pedálomba is csak a három potit vettem.Álltalában abból csinálok meg mindent amim van.Sajnos nincs
    módom arra, hogy mindent megvegyek.Csak azt veszem meg amit nem tudok megcsinálni.
  • mabocockpit
    "Ha mar ilyenre adod magad (ami nem lesz egyszeru)"
    Három napíg gondolkodtam a pedálon, persze nem jutottam semmire.
    Amint nekiálltam jöttek az ötletek és kész lett.A kormány sem sokkal bonyolultabb, mint három pedál.
  • mabocockpit
    Holnap megnézem, hogy a momo hány részre osztja fel a 240°-ot.
    Sajna most melóhelyen vagyok.Csak nem lesz ez a buktatója.
  • pointer4
    Úgy néz ki újra rendelhető a Beta Innovations termékskálája.
  • pointer4
    Hát ebben igazad van, csak sajnos én még 900°-al is jártam már úgy, hogy túl sok volt, bizonyos szimulátorokkal, GTL, rFactor.
    Mabo miatt írom ezt a idézetet a kormánykalaúzból:
    "Steeringlock / Kormányszög / Kormányzár: úgy állítsd be, hogy ha a kormányod beállított maximális elfordulásával elosztod ezt a számot, akkor az érték 20-24 között legyen, így az igazi kocsikhoz hasonló kormány-elfordítás/kerék-elfordulás arányt kapsz."
    WTCC és DTM módokban is találkoztam olyannal, hogy nem lehetett a kormányszöget
    31° fölé állítani, és így vissza kellett vennem 750°-ra. Emiatt szerintem egy 720°-jó aranyközépút lehet.
    1080°-hoz már 45°-ra kellene állítgatni, de ezt a játékok nagy része tuti nem tudja.
    És Momo átalakításánál, nem lehet majd pl a 1080°-ot szoftveresen visszább venni.
  • tomi555
    Az a baj hogy ugye a felbontásod (az elektronika) adott és ezt "elnyújtod" 3-4x akkora forgásszögre. Aztán lehet hogy elég lesz úgy is, nem tudom hogy momonak hány bites a kormányrésze, azt tudom viszonyítási alapnak hogy g25 16k részre osztja fel a 900fokot. Esetleg DXTweakben megnézheted hogy momo mennyire, aztán lehet számolgatni hogy milyen lesz.
    A kormánnyal kapcsolatban én is még mindig töröm a fejem, egyszerűen eddig nem sikerült semmi oyat kitalálni ami tetszik az FFB-re.

Közben én is inventoroztam kicsit:
    motionplatform
    Remélem hamarosan itt lesz az asztalomon kicsiben és indulha a programozás:)
  • bardocz
    Szimulátorhoz fölösleges annyi szerintem. Amúgy nekem is van egy momo-m de nincs annyira legyilkolva:P
  • Tika
    Ha mar ilyenre adod magad (ami nem lesz egyszeru), es mar attetelezel, akkor en mar 1:4-hoz attetelt csinalnak, hogy realis legyen mint az autokba. A real kocsikba 1080-at forognak a kormanyok. Persze minden attol fugg hogy mit lehet beszerezni, nekem a terveim fele valtozott azmiatt hogy errefele nagyon korlatozot a hozzaferes a kulombozo anyagokhoz. Ezek tobnyire nem mindennapi anyagok, en sokkal egyszerubb anyagokat hajszoltam es azt is szinte lehetetlen volt beszerezni, tobb szaz kilometer futkosas es hajszolas. De azert sok sikert kivanok hozza.
  • mabocockpit
    Nem nem, jót még véletlenül sem kérnék el tőled.:D
  • mabocockpit
    A pedál hiba nem nagy gond.Én olyat keresek, ami alkatrész árban van.:D
  • pointer4
    Szerintem igen. Gyilkolt Momo-m az nincs, csak egy jó :D, de azt nemadom.
  • cselt
    Hát igazából nekem van itthon egy momo-m aminek előjött a pedál gondja már, de a kormánya az tökéletes. Esetleg megállapodhatunk.
  • mabocockpit
    nincs valakinek egy szétgyilkolt momo-ja?
    Az a baj, hogy az enyémet nem akarom megbontani, mert akkor nem lesz mivel játszani amíg kész nincs a másik.
  • mabocockpit
    de 720° is elég lenne.