Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Végülis mind1, csak erre emléxem, lusta vagyok átmenni megnézni (ha egyáltalán rá van írva) a másik szobába. A 30kg-os vót a sokkal drágább, nem ?
4 napig valami ellenõrzés alatt állt a befizetés a honlapon.
Azóta ezt látom csak:

Ha meg is csinálom, azt maxximum hogy eladjam :D
Egyszer kipróbálnék egy ilyen három monitoros rendszert, hogy milyen élmény lehet. Így képek alapján jóó, de az a kérdés mennyire.
A projektoros már megvolt, az annyira nem volt ütõs.
Mi a hiba a képen ? :D
Ja hogy a CST pedál annyit ér mint a cockpit, a kormány meg az ágy? :D
Jó az a kézifék, feelinges! Különben rallysá lehet tenni, ha függõlegesen állítod, és akkor magad felé kell húzni. Az asztal meg mindenképpen nagyon stabilnak kell lennie, mert sok múlik azon, hogy egy-egy hirtelen kormánymozdulatnak a fele az asztal elnyúlásában megy el. A gombok meg lényegében nekem is ugyanazok, a joy a lelke.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
A kezifeket en is hasonloan butykoltem osze. De azal a kulombseggel hogy en egy igazi kezifeket hoztam Skodabol (igazi ropogos ha behuzod - persze ezaltal nem rallys) es JOYt vettem hozza, onnan huztam a potmetert a kezifekbe, a maradek gombokot felhasznaltam olyan pici button panelre, kozottuk a piros ENGINE START gomb, meg TC meg reflektor, stb... Persze ez az egesz egyszerubb volt mint a tied, mert csak felszereltem kesz kezifeket (nem en gyartottam), es nemkellet a kormanyba behuznom a kabeleket se. Viszont a button panelre is total ugyanolyan CANON konektort hasznaltam mint te.
De ez a fenykepen a mostani, illetve remelem a regi cockpitem, mert most tervezek egy egesz komplet ujat kormanyal es pedallal, nem csak ulles. Mert a kormanyt nemakarom az asztalra csatolva hasznalni mert a GTR kocsik a LFS-be vezetes kozben legyongitve 15%-ra is szet rancigalja az egesz asztalt. Eleg instabil asztalom van, azon nemlehet GTR-t kormanyozni. Felek hogy szetesik az asztal.
Verzió1
Verzió2
Komplett cockpitem
Az RBR-es menés meg elég gyengusz volt, komolyabban régen foglalkoztam vele. De ha itt bárkit megkérdezel aki szokott neten mások ellen versenyezni, azok elmondhatják mennyi idõ, tapasztalat kell 1-1 versenytípushoz, úgy hogy eredményes legyél a többiek között.. Pl pályaautó, meg rally szinte össze sem fér, teljesen más a vezetési technika, stílus. Amúgy még egy picit had villogjak, amit láttál RBR-es autót az egy N4 Evo9-es. A 2007-2008 Magyar RBR Bajnokság N4 kategória 2.helyezett, csapatbajnokiban, meg 1. helyezett lettem(tünk). Az RGLASS-os üvegvázámat személyesen Spitzmüller Csaba Magyar Rallybajnok adta át a díjkiosztón. Erre azért büszke vagyok, nem volt könnyû elérni, sokszor 1-2mp-n múlt egy-egy 18szakaszos futam, ami össz. 12 fordulóból állt! Szal ezekre nem egyszerû készülni. Mostmár csak a feelingre megyek mint írtam, valahogy úgy mint Pointer írta hogy inkább élvezetesen a6-7-8. hely.
Es amugy tetszik a G25 kormanyod is! A drotokot a kormanytengon huztad at? Vagy tekert telefonkagylo kabelen van kivurol (tengon kivul) a kormany gombok csatlakoztatva? Es azok is annak a JOYnak a gombjai? Vagy ahoz van kulon elektronika? Esetleg ha nem titok, tehetlel par kozeli kepet.<#kacsint>#kacsint>
Nemtudod, kulfoldre (Szlovakiaba) elkuldik?
Meg kellett bele plussz párna, hogy a combomat tudjam mozgatni.
Amúgy olyan kijelzõt sok féle képpen lehet ám csinálni :D hangkártyából is pl. A panelt meg el kell kérni a sráctól, saját fejlesztés.
Na elkészült a vidi, nagyon tetszik ez a ketyere, feelingesebb, mintha a képernyõn lenne a mûszerfal!
http://rbalint.atw.hu/rbr.wmv
Megvan a 7" moncsi épp most végeztem a tartó szerkesztgetésével, mert a gyári támasztója egy nagy kalap sza.! Próba azt csinálok képet vagy vidit.
Amugy nalunk 2 helyen talaltam ALU profilokat.
A BAUMAX-ba 20x20x2 1meter kerul 24 Euroba - igen jol latod 24!!!
Es az orszagut masik felen specializalt ALU nagykereskedelembe (300m a Baumaxtol) kerul 5 Euroba 1 meter ugyanabbol. No ez van, tobb helyen ugyse talaltam. A 5 Euro az kulomben turheto.
http://www.komfort.hu
http://rbalint.atw.hu/kep122.jpg
Milk mint írtam nem olcsó, de nekem nincs másik moncsim, meg egy 17" -osat hogyan tennék be a kormány mögé? Igaz a monitor 2443BW, de akkor is sokat kitakarna! :) Ha a Motecosat szeretném használni, azt meg hogy oldalra nézegessek, hát azt meg nem! Én most már leginkább a feelingre megyek, és ha valahogy szépen beszerkesztem a kormány mögé, akkor olyan mintha az igazi mûszerfalban nézném a Motecot. Azt is szerencsére volt részem megnézni egy Magyar Rally Bajnokságban menõ EVO9 (CJ 39KRS)ülésébõl, igaz vezetni nem vezettem, de a jobb1 azért megvolt, és talán sosem felejtem az élményt. Szal picit ahhoz az üléspozícióhoz szeretném hasonlítani az itthoni körülményeket.

Click ide.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
És ezért elkérnek 23ezret...inkább használom a 17"-os moncsinkat vagy nõvérem laptopját.
de még mindig múkszik:D
TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)
Én meg lehet belevágok aztán csinálok egy kéziféket.
Ha jól láttam régebben te már csináltál. :) Szívesen várom a tanácsokat, ötleteket :D
Az U70 itt rendeltem(holnap délelött jön is már hívtak)http://www.pcland.hu/.
Nem volt olcsó az biztos, de mivel SLI-M-et nem tok rendelni, mivel nem alkalmas a kártyám külföldi vásárlásra(csak ezért meg nem akarok számlát változtatni), de jó lenne valami kijelzõ így szántam rá magam. Használtan akár 17-19" moncsi is van igaz, de azt nem tudom sehova sem tenni, akkora helyem nincs. Amúgy kiszállításal össz:22550 Ft, szal azért kibírható a dolog, és ha a gyári oldalon azt írják 2. monitornak is használható, így nyugodtabban rendeltem. Elõtte nézegettem névtelen DVD, meg TV, meg autós lejátszókat, kijelzõket, de azok sem olcsóbbak, és nem bizti hogy a PC-vel kompatibilisek.
En hulye, hogy erre a linkelesre nemjottem ra hamarabb. Bocsi mindenkinek, de utobbi idobe nagyon elvagyok havazva, mar elegge fogy a turelmem meg az idom a cockpit miatt, de remelem mar nemsokaig huzodik. Igerem, ezutan mar megfelelobben linkelek.<#kacsint>#kacsint>
http://www.mimomonitors.com/products/mimo-710
kulomben ez is ugyanolyan draga, es szinten csak kulfoldon. Itt nem aranyos az ar a merethez. :)
De en tukroknek akartam hasznalni. Tudna valaki hozza szolni hogy lehetsege-e azt olyasminak hasznalni? LFS-be vagy mas szimbe, jobb tukor kellene biztossan, de bal is lehetne. Ugy hogy csak a tukrokben levo kepet mutatna. Ez nagyon csucs lenne, mert olyan lenne mint egy igazi tukor. A cockpit szelere szerelve, kicsi kepernyo, mutatna a tukor kepet. Szuper viszapillanto, mint igaziba.
Ilyet meg a draga Pointer baratunk se csinalt, ugye? <#kacsint>#kacsint>
nagyon király...
Virtual SimRacing
http://mac56simparts.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00-02%3A00&updated-max=2010-01-01T00%3A00%3A00-02%3A00&max-results=6
Mind a repülõgépek, mind az autóknál vannak arcade programok, és azzal a szöveggel szokták reklámozni, hogy ez aztán ám a fizika, és ez már szimulátor meg bla bla. (mint most ez az NFS Shift vagymi, vagy a GRID volt, és még sorolhatnám)
Hogy miért készítene valaki valaha is igényes programot olyan játékos vásárlókörnek, ami igen csekély számban van jelen? Hát nem nekik készítik, pilótáknak. Az egy dolog hogy mi is hozzájuthatunk. ( pl iRacing). És mivel vannak olyan emberek, akik megvesznek egy motioncockpitet, meg egy 1000 dolláros kormányt otthonra is, nincs midnen veszve.
http://www.mercadolibre.com.ar/jm/img?s=MLA&f=39038192_3254.jpg&v=E