11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#4853 Amugy nemtom hogy van ez, de az mar kiment a divatbol hogy a sportkocsikba es a versenyautokba sokkal kisseb kormany van mint az utcai autokba? Mert mikor kicsi voltam ugyemlekszem hogy sokkal kissebbek voltak. Mostanaba meg mar jo par kepem van (dashboardokrol amiket gyujtottem), kis kormant mar seholse latok. Vagy egyforma nagyok, vagy egeszen olyan furcsa nagyok. -
#4852 Biztos mas ahogy mondod, szimut nekem meg nem volt lehetosegem ilyet probalni, de realba en 30 cm-es kormanyhoz vagyok hozzaszokva (meg 1080 fokhoz ), de multkor mentem egy WV-el aminek 37cm-es volt (direkt lemertem) (de nem furgon, rendes szemely kocsi bevasarlo auto mint Pointer monta) mert anyira nempaszolt a kezembe, olyan erzes volt mintha kamion kormanyt fogtam volna. Csak azert, hogy a 35cm az mar nem sok ehez, mar mint neked a szimuba? Mar azis eleg nagy. Oszinten, en mikor 1 esetbe vezettem azt a 37cm-et akkor az nempaszolt a kezembe, es sokal kenyelmesseb a 30cm elotte is, meg utanna is mikor vezettem. Nekem a 30cm nagyon bejon, a 37 mar tul nagy volt, olyan furcsa erzes, persze lehet, csak szokas dolga, de ott nemigazan talaltam a kezeim helyet, a 30cm meg olyan jo megszokott az egesz. Persze a G25 meg ennel is kisseb 28cm ha jol emlekszem, de azt kevesbe erzekelem a 30-hoz kepes mint a 37-et a 30-hoz kepes - valojaba ez matematikailag is ugy jon ki a kulombseg hogy a 28 sokkal kozelebb a 30-hoz. De neked nagyon bejott, mert nagyon kidicserted
Amugy azt az atalakito karikat mibol faragtad, gondolom valami muanyag lap. Es a paddlekkal hogy all a dolog, elered kenyelmessen az ujjaiddal a nagy kormanyrol? -
#4851 Mar egy egyszeru vazcockpit epitesen tul vagyok. Ennek a Fanatecnek megtetszet ahogy kinez, s valami hasonlo epitesebe fogok bela, de kivancsi lettem volna az aranyokra kb persze majd a mereteket alakitgasuk hogy jo legyen. Kozbe kaptam meg kepeket a netten, meg egy angol forumot ahol egy tag a rendelt cockpitje osszeszereleserol rakot fel par kepet. Ott csak ugy rendelgetik a cucot jol viszik azert megis :). Habar itt a forumba is van egy ket irigylesre melto tulaj :). Na majd csak lesz valahogy na. Thx az eszreveteleket. -
#4850 Hat hallod en nemajanlanam 1:1-be kopirozni egy eredeti cockpitot, ha csak nemvagy egy ici-pici kis emberke
Rengeteg cockpit reviewet megneztem mar, es nagyon szorosra csinaljak mindet, alig fer bele az ember, vagy alapossan osze van benne nyomodva, meg gornyedve. En rendeltem original Frexet, azt tudtam hogy boviteni fogom, de a nagyitast nemterveztem egyertelmuen. Viszont az is eleg szoros volt nekem az original. Belefertem ha mindent maximumra szethuztam, de nemvolt olyan kenyelmes es nemvolt anyi mozgas terem mint egy igazi autoba ha beleulok es hatra tolom az ullest. Foleg a tergyeimnek kellet tobb hely, neverjem be fojton a kormany aljaba, foleg heel-and-toe technikanal (amit persze meg csak tanulok). Kulomben en eleg hoszu darab vagyok, tobnyire ha mas ul utannam az autoba akkor meneri el a pedalokat Szoval en szelesitettem es magasitottam a cockpitot, meg hoszabitani is jo lett volna, de igy is alig gyomoszoltem be a szobaba, de azert most kenyelmessen elferek benne, a lenyeg hogy nemgornyedek benne. Es a tobbi cockpit is eleg szorosnak nez ki a reviewekbe. Eredetileg mikor hazikeszitesut akartam, akkor en ugy terveztem hogy beleultem az autoullesbe a szoba kozepen amit alapakoltam valami magasitokkal, a pedalokat szinten, a kormany az asztalmagassagaba a shiftert is elhelyeztem, leultem kenyelmessen az ullesbe, labak a pedalra, kez a shifterre, es ilyen kenyelmes pozicioba lemertem minden tavolsagot ami kell, es azszerint terveztem a cockpitot. De a vegen Frex lett mert gond volt beszerezni anyagot, meg muhelyet ahol megcsinaltak volna, aztan meguntam a hajszat korulotte, oszt rendeltem originalt. En mentom mekkora emberke vagy te, de csak figyelmeztetni akartalak arra hogy az original cockpitok eleg szorosra vannak trvezve, ha szethuzod a maximumra meg akkorse a legjobb. -
rbal #4849 Húúúúúúúúúúú banyeg így hirtelen:[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Gyerekek kiba jó ez ilyen kormánnyal! Teljesen más érzés az FFB től kezdve minden! Nagyon kézre áll, és a visszafordítókban is úgy meg lehet tekerni mint állat! A G25 eredetit sosem lehetett így hirtelen egyik kézből pakolva a másikba tekerni, az nagyon picike volt ehhez! Igaz ebben a formában picit kotyogott, de jó volt! Úgy voltam mint Petter Solberg mikor az egyik rallyfutamon lelazult a kormánya szakasz közben a navigátor meg menet közben 180környékén huzigálta neki a kulccsal. Próbáltam 740'-al RBR-ben és ott is feelinges volt, igaz a dashboard nem volt kitéve, úgyhogy azt sem tudtam milyen fokozatban vagyok, meg szeki váltóval kézi nélkül toltam neki. Setup nélül murván is meg aszfalton is, utóbbin kézi nélkül mandínereztem minden korlátnál a visszafordítókban, de most nem az idő volt a lényeg. Race, meg rfactorban is próbáltam és ott is nagyon szuper volt! Monza sikan nagyon faja volt a féktáv után, a lesmokban meg driftesen segge ki a Seatnak, amennyire lehet egy elsőkerekesnek, és nagyon jól lehetett tartani a csúszást. Ennyit számít az erőkar, meg az átmérő miatti kormányút a kisebbhez képest. Egyszóval így elsőre nagyon tetszik!!!
Drága??? Ahogy Pointer írta, azok az árak mennek! Szimulátorba, meg feleslegesnek tartom azért az igazi MOMO-t, Sparcot, OMP-t, stb.. Bár lehet hogy kényelmesebbek, sokkal jobb minőségben, könnyebb, de min40e pénzt azért erre nincs értelme talán. Amúgy ezt a típust is van ahol 18e-ért árulják. Sok tuningboltot néztem hol a legolcsóbb az ilyen kaliberű kormány, de ez volt a legolcsóbb. Ennél olcsóbbak talán a 32cm-es NFS-re való divat tuningkormányok, carbonminta berakással, de én versenyautó kormányt kerestem, a feeling miatt.
Az 5.1 meg tényleg jó, nekem is tetszik! :) -
#4848 Nekem nagyon bejön!!! Neked is tutkó ? :D
-
#4847 Az atalakitot meg felszerelest a G25-re hogy fogod megoldani? Kotve hiszem hogy 1:1-be paszol. Van valami megoldasod ra? -
#4846 Nem úgy, mit tanultok ti, hogy 13k sok pinz ? :D -
#4845 GTR2, pl itt csak 23ig állítható. 540/23=23.4 (ez ideális 20-24 között, ez persze a te szájad íze szerint)
Tehát 540° lenne ilyen korlátok között az ideális GTR2-höz. Mert csak 23ig tudod a steering lockot feltolni.
De ha a GTR2 bejön, akkor a GTR-EVO is tetszeni fog. Ott 33ig is megy sok verdánál. -
#4844 Most átmentem gimibe, eddig gépészmérnöknek "tanultam"(csak a nyelvi előkészítő évet jártam ki:D)
De nyáron megyek majd autószervízbe segíteni vagy valami diákmunkára:P -
#4843 Há mit tanultok ti az iskolába ? :D -
#4842 Egy diáknak ez sok:D -
#4841 Kemény fába vágtad a fejszédet, csövet hajlítani... kell hozzá jó kis szerszám :D OCC műhely elkél hozzá :D
Na szóval, olyan tervrajzról, amiben leírják a fanatec cockpit méreteit.... szerintem ne is álmodozz :D Persze ezt csak vakon mondom, sose kerestem, de értelmetlen időtöltésnek tűnik.
Azt lemásolni, csak saccolással, és szemmértékkel lehet. Először rajzold le (lehet CAD programba) hogy a te testi adottságaidnak, és kívánalmaidnak mi a kényelmes szék-kormány-pedál-váltó pozíció, és rakd köré a keretet. Persze, ha lehet állíthatóra hagyd.
Itt van pár egyszerű modell fennt segítségnek pl. -
#4840 Jo az 5.1 nekem is olyan van :D -
#4839 Hehh mi ? 13k nem olcsó? ez annyira olcsó mint 200Ft ér egy bigmac! A következő lépcsőfok 35k azután meg 55k. Ez 13k ért baráti cukor ár! -
#4838 Húhh,kicsit sok pénz.
Én direkt ilyen velúrosat akarok a DFP-re,csak sajnos nem olcsó:S -
#4837 mi ez a 28 kormányszög???:S _Mert minden szart be tudok állítani csak ezt a kormányszöget, vagy ezt aminek 20-30 közé kéne kijönni:( -
rbal #4836 12900+posta asszem 1800. 350mm-es 7cm mély, és picit baj hogy velúr(a koszolódás miatt), de szebb, meg szempont volt, hogy csak 7 cm mély, meg volt raktáron, meg mittomén mi..... Remélem biztos jó lesz! Pointertől megtetszett de nagyon! :D -
#4835 Sziasztok.
Reg nem irtam errefele de most uj cockpit keszites elott allok s hatha tud valaki segiteni.
Egy Fanatec cockpit masolatat szeretnem elkesziteni, rauntam a mostani cockpitre s a G25 uj vazat erdemelne. Tudna valaki segiteni ha birtokol egy ilyet mar pontosabb merettel, meg szoggel igy kepek szerint felek nem becsulom meg eleg jol s nem lesz az igazi. Vagy valami otlet hogy lehetne megtudni a kep szerint ?
Elore is koszonom
Blory -
#4834 Mennyi volt a kormány?:P -
rbal #4833 Egy vidi a jelenlegi kijelző állapotomról. Még nem teljesen kóser, mert igaz hogy itt a 8-as megjelenik a szegmenseken, de mikor forgókapcsolóval váltom a menüjét, akkor hiányos a felirat. Tesztben ki tudok vele írni bármit, meg gameban is jól írja a sebességet, fokozatot, hőfokokat, stb. , csak mondjuk váltom a kapcsolót, hogy LAP 1 aztán az adatok akkor az LA részének csak az alsó szegmensei világítanak, a P betű az jó, szal valami még van. Még nemtudom hányszor kell végigcsipogtatnom az egész áramkört, míg talán tökéletes lesz, pedig már jópárszor végignéztem, de mindig szembesülök, valami új hibával, zárlattal.
http://rbalint.atw.hu/xrd.avi
Ja meg még csomag is jött! Annyi a dolgom, hogy azt sem tudom hol áll a fejem, mivel foglalkozzak!
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG] -
#4832 Van 2db passzív mélyládám autóba.Senki nem ad érte egy momo-t?:D -
#4831 igazad van! Tényleg megáll előtte.Na mindegy akkor marad az áttétel. -
#4830 Jettára lenne esélyem, de az valahogy nem izgat :D
LFS-t meg nem mostanában fogom ám megnézni :D, annyira nem izgat :D -
tomi555 #4829 Az sajna nem valószínű hogy továgg fog menni ha tovább tekered, meg van hogy hány bit van a kormányra szánva és azon sajnos nem tudsz változtatni. Ha megfigyeled elve kicsit hamarabb megál ez a szám mint hogy lekoccolna a kormány, legalábbis én így emlékszem. -
#4828 Persze azt tudom hogy a versenyautok kevesebbet forognak, hisz az ugy van LFS-be is, csak ott a bevasarlo autok is csak 720-szat forognak a parameterek szerint.
Hogy milyen igazi autoval mentem? Hat nemtom te hogy vagy vele, en meg 2liter es kb 80kW-nal erossebb autot nemvolt lehetosegem vezetni, versenyautoban maximum csak ultem de nem vezettem, meg a motorja se ment. Ezert marad a UF1, XFG, XRG, FXO, esetleg meg RB4 meg XRT, amikkel nagyon hasonlo dolgokat tudok megcsinalni LFSbe is es igaziba is. Persze a leggyakoribb a XFG leszedve olyan 50-60kWtra, ami nagyabol megfelel egy Skoda Fabianak, amirol meg is gyozottem LFS vs Igazi. Es ezekkel szeretek a legjobban jarni is LFSbe amiket fent felsoroltam, mert a versenyatokategoriaval (GTR, Formula) nemigazan megy a dolog. A felsoroltakbol lehet kihozni nagyon jol hasonlo "bevasarlo" autot amivel mentem igaziba is, es tesztelni tudom a tapasztalatokat LFS vs Igazi es forditva
Most rajtad a sor: Te aruld el hogy milyen olyan igazi autoval mentel mar ami iRacing-ba van? Turelmetlenul varom a valaszt
De azert nezd majd meg a LFSbe azt a kormany fokot neked alitsa-e automatikussan. Koszi. -
#4827 Én a Simco-s Megane Trophy futamokon 900°-t használtam:D
Köridőn meg is látszott,meg sokszor a kormány elvonta a figyelmemet és nem vettem észre,hogy az elöttem lévő fékezik és belerohantam... -
#4826 iRacing úgy csinálja, majd megnézem LFS-t is.
Apropó, te milyen olyan igazi autóval mész ami LFSbe van ? ? ? :P
Egy versenyautó nem nagyon használ valóságban sehol sem többet 720°-nál. Csak a bevásárló autók az utcán. :) -
#4825 Hát válassz pl ~28 kormányszöget, 750° kormányforduláshoz. Úgy még a visszafordító se vészes. -
#4824 Ott a cikkbe irja hogy ha eleve 900-ra allitod, akkor a program viszaveszi anyira amilyen autot valasztol. No ezt vartam el a LFS-tol is, sokszor probaltam mar, de az nekem sohasem mukodott. En mindig eloszor a profilerbe bealitom a kormany szoget es utana inditom a programot es valasztom az autot. Nem alitsa at magatol, pedig tuti hogy profileren keresztul van. Ez neked mukodik? Esetleg gyozodj meg rola legyszi, nagyon erdekelne a dolog, jo lenne ha automatikus lenne es nemkellene fojton allitgatni mindegyik autonal manualissan. Mert en mindig 1:1-be anyira alitom be amenyire kell, es minden autot olyan kormanyszoggel vezetek amilyen a paremetereibe van a programba. -
#4823 No ezzel nekem nincs gondom mert a valosagban is anyit tekernel a viszaforditoba, illetve meg tobbet, mert azok 1080-at forognak, azokat jol meg kell tekerned. Nagyon regen meg nemvezettem igaziba, akkor a keves forgas nem zavart, de most ahogy ismerem az igazi autok viselkedeset, nekem nagyon nem jon be ha a szimu elter a valosagtol. Nekem sokkal valobhubb erzes (jobb elmeny) jol megtekergetni ugy mint igaziba, mintha csak 270-et forgatnam, nekem az mar olyan tul jatekos - needforspeedes - irrealis - nekem nem elvezet. Meg ugyanez vonatkozik a H-shifterre vs Paddle (az utcai autokba), kezifek Gomb vs Igazi fek, szoval igyekszek mindent a legvalosaghubben kialakitani ahogy csak lehetseges. -
#4822 Na kipróbáltam, hát elég érdekes:S Kis hibákat nagyon jó így korrigálni, mert nem szalad el velem a ló,de a nagyobb visszafordítók, vagy nagy hibák esetén szörnyű hogy egy óráig kell tekerni a kormányt:( Na mind1 még állítgatom aztán megnézem hogy szokom meg. -
#4821 Az is lehet hogy ha kitörném belőle azt amiben megakad a kormány, akkor működne akár a 360° is? -
#4820 De ha tovább tudnám forgatni akkor nőne a raw érték is. -
#4819 A raw csak 1023. -
tomi555 #4818 Akkor csak jól emlékeztem:D
mabo: nem keverted össze véletlenül a value-val? a RAW-ot nézdd meg, gyanúsan sok nekem az, nem hiszem hogy a momo kihasználná a 65k-t:) -
#4817 Jól van skacok megnézem. Kiváncsi vagyok milyen lessz! -
#4816 Tutti, THNX! :D -
#4815 Ja igen, azt még elfelejtettem, hogy a kormányszöget ehhez kell igazítani :D
"Steeringlock / Kormányszög / Kormányzár: úgy állítsd be, hogy ha a kormányod beállított maximális elfordulásával elosztod ezt a számot, akkor az érték 20-24 között legyen, így az igazi kocsikhoz hasonló kormány-elfordítás/kerék-elfordulás arányt kapsz." -
#4814 Igazából nekem 360° is elég lenne.Mert illúzió romboló amikor koppanásig tekerem a kormányt.