11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Bingó :D
    Kirázza belőle simán :D
  • pajti
    kifog lötyögni a pia :'D
  • pointer4
    Nem, az is jó úgy :D Egyik H a másik szekvenciális, és a G25 box gombok is jó helyen lesznek :D
  • bardocz
    Két váltó?
  • pajti
    bazze.. XD
  • pointer4
    Itt jobban látszik :D
  • pointer4
    Hát a pedál kormány váltó ülés egymáshoz való viszonya, milliméterre a régi. Azt lemértem pontosan, és úgy hoztam át abból a modellből, mert az úgy nagyon kényelmes.
    Valami sokkal egyszerűbb dologra gondoljatok, a végén úgy is aszongyátko majd, hogy azanyámat
  • milk4
    Nekem valamiért az ülés+váza magassága a fura :D
  • pointer4
    Memóriám, mint az elefántnak :D

Kvíz kérédés, hol a hiba a tervezésben ?
  • Tika
    Ja, pont ezek kelletek (eppen irni akartam ed kieloztel vele). Jo memoriad van Hogylehet hogy ilyen pontossan megjegyezted? Pontossan 50mm.
    Wazzze az arak azok meg miben vannak, rubelba??? Forintba nemlehet, olcsobb mint a kifli :D
    Mar sikerult szereznem egyetlen uzletbe de ugy hogy elmontam mindenkinek akit ismertem, es 1 kollegam ratalalt utolso 2 csomagolas volt nekik (parba csomagolva). De vazze it 1 csomag (1 par) kerult 1.50 Euroba!!! 2 csomagot vettem. De legalab fekete volt, mert a feher az nagyon kiabalna ott nekem. De az enyem Tatonka marka, azok a weben nemtom milyenek. Hat nem is csodalkozom ha magyarba jarnak vasarolni az itteniek, vazze ha ilyen ar kulombsegek vannak....
    Ha a 9 Forintot euroba ki se lehet fejezni :D
    De vicces hogy mind egyforma arba van a 50mm meg hogy elut a tobbitol, nehanyszorosa, egesz 37Ft - megfizethetetlen :D
    Vazze ha nemszereztem volna akkor rendelek 100-at oszt itt beadom az uzletekbe ahol hajszoltam.
    De azert koszi sracok, ez szep volt toletek, foleg "petesilver"
    Meg forgokapcsolo ugybe dobjatok meg ilyen kellemes kinallatal es orokre haverok maradunk :D nemnagyon tetszik nekem amit csinaltam, nemmegy eleg finoman, neha meg ugy akadozik is. Nincs forgo mechanizmus, csak surlodik... hazai takolmany, szepnek szep, de barcsak olyan precizen is mukodne...
  • pointer4
    Az az egy pont 37Ft :D
  • petesilver
    nézzed árát is, olyan 6-9Ft/db
  • petesilver
    csat még
    csat meg még
  • pointer4
    Jaja, van ott 50mm es fekete :D Megrendeljem neked Tika? :D 100db a minimum ? :D
  • petesilver
    Ez: csatnem neked kellett múltkor?
  • cselt
    Húha ez nagyon jól néz ki. Elég egyszerűnek és mégis nagyszerűnek tűnik.
  • pointer4
    Majd igyekszem :D
  • Tika
    Pointer talaltam neked valamit
    Ilyen cockpithez mit szolsz? Azt amid van egy kicsit megtuningolod egy nagy kerekkel, meg a fizikai hatasok is igaziak lesznek
    Nekem tetszik
  • rbal
    ezt nézelődés közben találtam. Olyan MABO-s, csak nincs a láb között a kormánytartó.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • PetiqeZSIR
    Egyszer már írtam nekik azt hiszem de basztak rá válaszolni
  • Tika
    No ebben igazad van, gondolkottam is hogy oda-e irjam oszehasonlitaskent, de aztan lemaradt. Eredetileg meg tavaszal mikor meg keztem hajszolni az anyagot, akkor en is 1 Euros zártszelvényel kezdtem, csak az nagyon neheznek tunt, aztan konyiteni akartam rajta, mert nekem is kb 30-40meter kellet szorozva 2 kiloval az eleg sok, az ALU meg amenyivel konyebb anyival dragabb, az ITEM az meg azt szorozva 3 vagy 4-el. De vegul is en az Itemmel meg vagyok elegedve, ezekbe a korulmenyekbe jo vele dolgozni, bent a lakasba a szonyegen a nappaliba, persze ha mar le van vagdosva darabokra. Na jo neked sokkal mas korulmenyeid vannak, udvar, muhely, stb..., ott megint mas. Nekem 6-szor vegig kell jarnom a lakasba az egyik vegerol a masikra (erkely) meg mindent kihurcolok az erkelyre (kezi szerszamokat) ha vegeztem akkor meg forditva, a munka korulmenyekrol meg nem is beszelve.
    Mellesleg most mesz bevasarolni zártszelvényt? (ugyertem az uj szimuhoz)
  • pointer4
    Na tessék, most te előztél :D Bár én régen kértem egyszer árakat, és sikoltva dobtam ki az emailt azért :D
    Azért az vicces, hogy 1,5m zártszelvény 1€ :D Tudom tudom az nem olyan. :D
    Viszont a nagy szimulátoromhoz 34m anyag kellet....
  • pointer4
    Írsz nekik, küldenek árlistát. Sehol sem láttam még hírdetve, max az e-bay en.
  • Tika
    Az ITEM eleg draga de jo dolog. Nincsenek kint az arak, csak ugy emailra csinalnak kinallatot. De amiket en hasznaltam azok 30x30 = 12 Euro, 40x40L = 13.50 Euro, 60x30L = 18 Euro, persze minden AFA nelkul (ezek meg eleg barati arak voltak). Aztan vannak az egyszeru ALU profilok olyan 30x30 vagy 20x20 amiket rbal baratunk is hasznalt, azokak kb 4-5 Euroert lehet beszerezni, de vannak akik elkernek erte 12 Eurot is (Hornbach aruhaz), ezert ajanlom inkabb utanna nezni es Hornbach-ba nemvasarolni, az a legdragabb.
    Minden 1 meterre ertve.
  • tomi555
    Én F1 kormányt carbonból csinálnék, az úgy az igazi:) És nem biztos hogy sokkal drágább lenne mint az alu.
    Amúgy farnkók ezek a krományok én is levehetőt akarok de gyárira nem hiszem hogy költök majd kitalálok valamit. Bár ha jobban belegondolok azért nem biztos hogy az is olcsóbb lenne szépen megcsináltatni, de legalább olyan amilyetén akarok. Szerintem én úgy fogom csinálni hogy 4 vezeték meg bele a kormányba:
    gnd +5v és két szál I2C-nek, és a kormányon lenne a megfelelő elektronika ami kommonikál a I2C-n keresztül.
  • PetiqeZSIR
    Jobb minőségü alu profilt tudtok valahol ? Nem itemsere gondolok,bár lehet az is jó,esetleg tudjátok hogy mennyibe mérik annak méterét ? oldalukon nincsen kint.
  • rbal
    Na én valami ilyenre gondoltam. A kormányon gyorscsatin is agyaltam már, bár én mindenképp előbbre vettem benne, hogy mi van készen, miből lehetne kihozni valamit. Igaz ez eszembe sem jutott, hogy így szintbe tegyek bármit is a g25 házzal. De megnézem, hogy ez leszedhető, vagy levágható így szintbe, mert vágni nem szeretném, akkor inkább lemondok az ilyenről. Ugyanis túl hosszú tengelyt sem szeretnék, mert hely sincs hogy alakítsak mindent hozzá, hogy kényelmes is legyen, meg félek, hogy az erőkar miatt törik minden csapágyastól házastól. Bár végülis ahogy most felfogattam a rallykormányt, így sem rossz, nem tart semeddig egy IMBUSZ csavart a közepébe ki-be tekerni. Igaz, jelen helyzetben még hosszú a csavar, de azon nem múlik, bármikor cserélhető. Amúgy szeretnék egy F1-es kormányt készíteni, és azt szeretném cserélgetni, a rallys-al. A legnagyobb bajom vele, hogy már 2 hete megrendeltem a 6mm-es alulemezt, de még mindig nem jött meg. Sajna nem vágnak az egész táblából, méretre lehet rendelni ha kisebb kell. Egy táblával meg nem veszek, mert mit csinálok 2 m2 lemezzel, az áráról nem is beszélve. Sztem aranyat is tesznek bele. Szal míg nincs kivágva az F1-es kormány alakja, addig nem foglalkozom a felfogatással, mert valahogy együtt kéne a kettőt összehozni, hogy simán cserélni lehessen. Mert ugye a másik probléma a 2 kormánnyal, hogy mindkettőn van elektronika, de nem ugyanazon a kábelen, csatlakozáson, tud működni, annak is ki kell találni pontosan mit-hogyan merre. Fejben elképzelés megvan, csak úgysem az lesz a vége, menet közben ez úgyis változik majd. Az igazi az egy eredeti gyorscsati lenne, de 2-őt venni 15-17e-ért darabját az azért nagyon sok! én igazából olyanra gondoltam mint a Gardena locsoló tömlő gyorscsatlakozói, csak sárgarézből. A baj vele, hogy ugye az magában elforog, valami kéne ami nem engedi forogni, meg tartok attól, hogy kotyog is, azt meg nagyon nem szeretném. Az biztos hogy most IMBUSZ-al meghúzva nem kotyog. Szal ezért még ki tudja mi lesz.
  • Tika
    rbal, kiba komolyan mondom hogy ha tervezel ilyesmit, akkor ha meg lesz valami lehetoseged ra, akkor ird meg a felteteleket es az arakot, es ha nem lesz mereg draga akkor maris 2db-ot lehet csinaltatni. Komolyan erdekel, majd tudasd velunk is.
  • Tika
    A kormanyos faszihoz NO COMMENT
    Fingom nincs hogy hol tudnak en ilyet varazsolni. Talan Henry Potternel?
  • Tika
    Na kidobtam a kattogo kapcsolo tengot es mechanizmust. Tengonek agyon fureszeltem meg reszeltem 1db M6-os csavart, azt is olyan laposra mint az eredeti volt, de azon rajta naradt a 2szelen a menet, es anyaval tudom rogziteni. Meg kiszedtem minden masodik görgőt, mert mar nem kell neki szinkronba kattogni a 12-es kapcsoloval. Igy most mukodik, probaltam Leo Bodnarral es LFS-vel meg JoyToKey-el. Fasza, csak persze hazilag a tergyemen az erkelyen keziszerszamokkal, nemetudok olyan 100% kort meg lyukakot csinalni mint az AutoCADba rajzolni. A görgők kozott van par tized milimeter elteres, azt picit erezni hogy nemanyira egyenletesen megy ha kapcsolgat, de birja. No majd meglatjuk.

• rbal
    Valami ilyesmin töröm én is a fejem. Ezt jó hogy belinkelted! Ha összeáll minden amit szeretnék, és minden ami ennél fontosabb, akkor leméretezek egy ilyesmit, és keresek egy esztergályost. Addig marad a középen csavarozás majd.
  • pointer4
    Van akinek nem okoz lelki problémát, a kormánykerék kiválasztása, az éppen aktuális játékhoz :D

Ezek lennének a alap irányelvek, és akkor van képe köztük válogatni :D

• pointer4
    Nem, ez a gömbcsukló lesz az ülés forgáspontjánál, alattam. Azért csak az ülés mozog, mert szeretnék érezni minden rezdülést. Ezt akkora tömeggel lehetetlen megcsinálni, elektronikával, legalábbis a Force Dynamics ár megközelítése nélkül.
  • rbal
    És az a gömbcsukló lenne a motor meg az ülés közötti kar ami mozgat? Amúgy ezt nem lehet kisúlyozni annyira, hogy minden mozogjon? vagy legalább a kormány, meg a pedál is hozzá, a monitor marad fix? Tudom hogy a motor terhelhetősége, de áttétellel, lehet hogy megoldható lenne.
  • rbal
    Ilyen az a dremel, igaz ez nem olyan már mint a srác csinálta, azóta változhatott, és így már nem is jó, mert nincs válla amin megakadna a korong.
    dremel
    A tied is amúgy jól néz ki, csak nem sok a görgő rajta? bár nem tudom a kapcsoló mekkorát billen hogy kapcsoljon, de így van ideje két kapcsolás között visszaállni középre? Meg mi lenne ha azt a forgókapcsolós tengelyt kihagynád, és a két korong közé anyát, alátétet tennél támasztásnak, hosszú csavart tennél tengelynek(amekkora kell) és egyszer a két korong közötti anyát rákontráznád a csavarra, meg tennél allulra is anyát, esetleg gumírozott anyát, ami nem lazul vissza, meg körmös alátétet. A forgatókar felöli oldalon, meg szintén gumis anya, amit annyira húzni csak meg hogy még éppen forogjon a tengely a boxában. Ezt az anyát, meg a potigomb alatt elrejteni, vagy valamivel álcázni, ami illik a a kapcsoló színéhez, formájához. Ennek így sztem bírnia kell, ha mindent meghúzol ameddig csak lehet.
  • pointer4
    Óóó, az a beszámoló még odébb van :)
    Amúgy az egy Fiat Punto I 55s kormány összekötő gömbcsukló :D Mindjárt kettő használható csukló is van benne :D Csak elbírja hogy ráüljek :D
  • Tika
    No most mar enyi szir szarom van egy rakason, amik maradtak ha mindig vettem felfele kerekitve vagy valami rezervat, foleg csavarok. De mar talan semmit nem veszek rezervaba, mert ugy is mindig masmilyen kell 90%-ban nem jo az ami mar van. Ugy is mindig ki kell szaladnom ujat venni.

Pointer, az a nyaklos tengo az szep , mit szereltel szerte? Bágert?
    Gratula a tervedhez, szep. Te is olyan vagy mint en. Mindig hianyzik valami abbol a szimbol, es mindig jobbra es realisztikussabra akarod. Ez mind szuper, en is nagyon orulok a Frexnek, oszehasonlithatatlan a pasziv mozdulatlan ullesel, de a totalis valos realisztikus jó nehany masodperces maximalis fekezest 250-rol 0-ra, azt sajna semilyen szimulator a vilagon nemadja visza, bele ertve a Forcedynamics-ot is es azokat a billegoket is amiken egy egesz kocsi van szerelve. No ez az ami nekem szimbe mindig hianyozni fog, a tobb masodperces hoszantarto gyorsoulas/lassulas/jobb-ball kanyarok. Megepited meglatod majd, sokmindenben mas lesz mind a mostani szumid, valamibe jobb, valamibe lehethogy a mostani jobb, de a 250-rol valo lefekezes az ott se lesz total igazi. Ezt nem roszbol mondom, csak ugy irom, mert latom te is mindig spekulalsz es probalkozol belole minnel tobbet kihozni, ahogy en is. Tegnap probaltam a Frexet maxra allitani. A rezges effektek vannak 0-16000-ig allithatok, az hogy milyen hevessen reagaljon. Hat 2600-al keztem es az akkor boven sok volt. De aztan most sok a GTR futam meg formulak, persze oda hevesseb mozgas es erok kellenek, akkor felraktam 3500, aztan 4500. Fuuuuu az mar nagyon dobalt, tuti volt. Tegnap meg heccbol kiprobaltam a maxot 16000. Hat ezt mar nemlehet leirni, ezt erezni kell. A varosi egyenletlen aszfalton, minden godrocske reszletessen erezheto volt es kiveheto volt, szinte hihetetlen , sott ha valami oldal utkozes volt vagy falhoz csapodas, akkor a keyboard majd le esett a tartorol, az egesz konstrukcio ugy viselkedett mindtha egy real kocsi belseje lett volna. Marha jo volt, elkepeszto. De minnel hosszaban tarto gravitacios hatas, annal nehezebb szimulalni. Ugyhogy a hoszantarto fekezeseknel, nemhuzta a belem ugy mint igaziba. Ezt nemtom leirni vagy elmondani, de az emberi test megvan szokva hogy milyen az autoba a gravitacio hatasok es az hatassal van az egesz testre, erzed hogy huz hoszzan, no a szimbe az az ami nekem hianyzik ami nem 1:1-be realis. Meg persze a kis monitor, ami persze eleg nagy, de az emberi szem perszpektiv latasahoz kepest nagyon keveset mutat csak egy keretbe. Persze ide jo lenne a cannopy screen hogy korulotted legyen a kilatas, es ne csak egy keretbe. Szoval vannak dolgok amik nekem a szimbe mindig hianyozni fognak a valosaghoz kepest. De amugy a Frex nagyon jo cucc es bazi gyors es heves tud lenni.
    Majd szamolj be te is mijen lett az uj cuccod
  • Tika
    Koszi a dicseretet
    de ahogy lejebb irtam, nemmuxik, mert kikell talalom valahogy a karika rogziteset a tengore. M4 menet es anyacsavar lenne a legjobb, de arra nemtudok menetet vagni.

A veget mar en reszeltem le olyan konuszosra, mert mar spekulaltam mindenfelet, de nem jott be. Eredetileg vegig egyforma lapos vege volt, nem konuszos.

A tengo (aminek a vege lapos) egy ilyen kattogos forgo kapcsolobol van kiszerelve.
    Na szoval meg kell agyalnom felette hogy rogzitsem.
  • pointer4
    Na megvan az első alkatrész :D

Meg a vázlatos tervek.

• pointer4
    Eyefinity "prospektus". Van benne kép a beállításokról, meg tesztelt játékok listája. Szimulátornak csak a GTR-EVO van a listában. Ilyen grid, dirt, tdu meg hasonlókat írnak csak.
    Azért jó lenne tudni, megy-e rendesen, mielőtt vesz az ember még két monitort :D