11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5054 Gyrekek 1 erdekes kerdes amin most agyalok, bocs tudom nemkimondottan cockpit tema de lehet valaki itt megis tud hozzaszolni. Lehethogy vegre belekezdek abba amibe mar 10 eves korom ota vagyom, de nemvolt senki akivel utazhattam volna benne egyutt a hobbiba. Egyedul meg nem az igazi erre jo ha vannak tobben.
Ilyenekbe nemutazik senki? Erdekelne olyan kameras felszerelessel amit monitoron is tudsz kovetni es vezetni, de nem szimulator, hanem real kisauto. Gondolom az mar pikansabb arba is lenne, azok a 500-1000 Euros autok hagyomanyos kameranelkulik az vilagos mint a nap. Vagy azt csak ugy kell oszebarkacsolni otthon a kameras cuccot?
Esetleg ha valaki ezekbe kiismerne magat, szivessen beszelgetnek vele egy picit valami megfelelo csatornan. -
#5053 Atmel AVR mikrokontrollert használok (mindnre)
webkamera forgató, tolókapu nyitó, számkódos páncélkazetta zár, automata szellőztető, stb. már ilyennel megy itthon.
Azon agyalok, hogy milyen időréssel tud egy 10 ezer forintos 5/3-as szelep irányt váltani? vagy egyáltalán nyitni és zárni egy irányban?
LFS-ből ki lehet nyerni az adatokat akár 100ms-onként is de szerintem a pneumatika ezt nem tudja lekövetni, vagyis "darabosabb" lesz a mozgása, mint a videómon a csúszkáknak. -
#5052 Óóó, az nem az enyém, de esetleg kérdezd meg a tulajt, hátha online shop-ból. -
#5051 Pointer aszongya burzsuj Tika, hat ez nem volt szep , ed tudjuk hogy gondolta
Valamikor en is pont olyan fa cuccokkal kezdtem mint te, es nagyon jol meg voltam vele. Kulomben en NEM azert csereltem le mert az ami volt nem volt jo. Azzal nagyon is jol megvoltam. Inkabb a gond azzal volt ami nemvolt. Es az kormany es pedal rogzites. Az ulles, kezifek, shifter az cuki volt, semmi gond vele, nagyon sajnalom kidobni is. Csak fere van teve a konyhaba egyenlore ott kerulgetem naponta, nem kis helyet foglal, de komolyan sajnalom kidobni. Meloztunk rajta apaval, aztan most dobjam ki, hat nincs szivem hozza kidobni, olyan szepen megcsinaltuk, precizen.
De a gondoom azzal volt hogy a kormany csak hagyomanyossan az aszatalra volt fogatva, es rettenetessen rangatta az egesz asztalt a FFB mikor versenyeztem, foleg nehez GTR kocsikkal. Minden potyogott az asztalrol, a gepekrol meg HDDkrol nem is beszelve hogy razkodnak. Meg a pedalokat is realissaban akartam bealitani, ne csak ugy a foldon legyenek mint a busz pedalok. Szoval ezert akartam egy ALU pasziv cockpitet heggeszteni, de nem volt effektiv az eredeti terv kivitelezese, illetve tul dragara jott ki, es akkor inkabb ratettem par lapattal es ugy lett belole Frex GP cockpit. Most ez nagyon profi meg foleg az lesz ha vegre befejezem, mar csak a dashboard hianyzik, de mar uton van az is.
Szoval az semmi gondot nemjelent hogy fabol van, vagy ilyen vagy olyan, mindenkinek valahogy elkell kezdeni, es senki nemakar maris elsore nagy lovet beleverni ha meg nem is tudja mi lesz belole es hogy fogja erdekelni a dolog. Idovel minden kialakul, a lenyeg a szandek es akarat. Ugyhogy batran bele, le a kalappal, ugyes vagy, elektronika is meg barkacsolas is, van ra turelmed es akaratod. Es ami fontos hogy egyeduli darab, megdolgoztal vele, ugy sokkal nagyobb ertek szamodra, mintha csak valami egyszeru szeria termeket vettel volna a sarki boltba. Nekem a Frex is, ami japan csomagra ment az kb 3400 Euro, ahoz jott meg a tuning 1000-1500 Euro (meg nem kesz, alakul de anyival szamolok), de a legnagyobb ertek az amivel sajatkezuleg megdolgoztam meg ha kissebb oszegbe is kerult. Mert original Frexet veszel akarmikor akarmenyit, de amivel igazan megdolgoztal abba sok ido es munka van. Mas szamara lehet nem sokat jelent, de a tulaj szamara nagy ertek.
Mindent bele -
#5050 Ufff, jo neked. En Euroba mar lassan ott tartok ahol te Forintba. -
cyber #5049 Ez nagyon faja.
Grat!
Azt kérdezném hogy a gombokat honnan szerváltad? -
#5048 köszi bár vasbol jobb lenne de nicns hegesztő itton -
#5047 Csak 2 db game pad ment a temetőbe :).De az a lelke az egésznek :D kézi fék , váltó cuccok és a kijelző na most akkor jöhet a a kormány szét szedése bár gamelek egyet .De ez a kézifék nem is rossz :P -
#5046 Nagyon baba :D -
#5045 Miiiii a tököm az a doboz ? :D Abba van a sok kibelezett gamepad? :D -
#5044 na hát nekem í gy sikerült össze hozni a dolgot -
#5043 -
#5042 -
#5041 na jó akkor a itt vannak a képek igaz a váltora nincs még váltó gomb meg oldal burkolat de készül na elkezdem feltölteni a képeket -
#5040 Fúú, nagyon fasza!
Miért írtál saját progit? Kihívás? Próbatétel? Unalom ellen ? :D -
#5039 Hogy a picsába ne töltenéd fel :D Azért mert a burzsuj Tika itten vagizik a skoda kézifékével? :D
Töltsed! Másoknak lehet az ad majd motivációt, ötletet, stb... -
#5038 már nem lesz pofám feltölteni az én kézifékem és vázamat mert ez már égő :D bár tény nekem szinte alig volt az egész 5000ft de egész jó -
tomi555 #5037 Szia, jó lett a progi. Pusztán kíváncsiságból: milyen uC-t használsz? -
#5036 -
#5035 Engem a wg nem izgat a siroco nem az estem de az uj pálya hmm az már igen :P -
-
#5033 Zsír!
Én még csak a tervezésnél tartok, egyenlőre megírtam egy progit , ami LFS-ből kinyert adataokból kiszámítja a kabin mozgását. (vízszintes, és függőleges csúszka, a koordinátarendszer mellett)
http://www.youtube.com/watch?v=bkgcJUaOzGs
A következő lépés egy mikrokontorlleres vezérlés lesz, egyenlőre csak asztali makett szinten. -
Ebbe lehet ketelkedni?
Frei ugy mondana "A kezifek es ami mogotte van"
Az egyertelmubb definicio: Igaz a kezifek az eloterbe van, de a mostani szempontbol a lenyeg mogotte van Lehet talalni reszleteket is. De remelem hamarossan jonnek a full verziok is A turelem rozsat terem -
#5031 Hat ez marha jo (ezt meg nemlattam) igaz, olyan irodai tipus, nem az hogy nekem kellene haza, de brutalissan marhara tetszik az allithatosagok rajta, kimondottan az en stilusom. Imadom ha minden allithato -
#5030 Te ketelkedsz a Frexembe? No necsinald.. Pedig mar voltak itt kostolgatni valo reszlet fotok. Mar nem sok hianyzik a befejezeshez, mar kedden leadtam a terveket a dashboardra, remelem nem kell tul sokat varnom ra. Aztan meg osze kell szerelnem a pleheket es az elektronikat, ami meg elegge fingatos lesz a sok kabel miatt. De fogsz te meg nagyot nezni ha el jon az idelye
De most meg inkabb befogom , es nemdicsekedek elore, mert meg kicsit felek par dologtol hogy fogom megoldani. -
#5029 No ezert nem szeretek elore dicsekedni meg elore bejelenteni dolgokat mert aztan tobnyire mindig igy alakul mint neked, vagy a LFS is, mar 1 eve be van jelentve a WV. Nekemse ugy alakulnak a dolgok mint terveztem, illetve veghozviszem de marha sokaig tart mert a mindig uj felmerulo gondok miatt csak tolodik az egesz. Meglesz, csak rohadtul kesobb. -
#5028 6A 125V az bőven sok :) Persze, ha a neked tetsző kapcsolón ilyen értékek vannak, attól még nyugodtan használd. 5V meg 0,5A-nál sosem kell majd több.
Lineáris potmétert használj, 10kOhm értékűt pl. -
rodder24 #5027 Van még pár amatőr kérdésem:
home made kormányoknál a beépítendő kapcsolókból(nyomó,billenő,mikro) vagy pl. a frex váltóban lévő on-off-on kapcsolóból milyet kell választani: 6A 125V jelölésű jó?
Milyen potmétert érdemes választani home made pedálhoz?
Sajnos az elektronikai tudásom gyér :) a barkács az megy.......... :) -
#5026 Nincs benne csak pár kütyü elkészült a végleges váz holnap feltöltöm a képeket mert még a kézifék kicsit befog :D -
#5025 Egérnek már jó, jobbklikk, balklikk megvan, már csak a görgőt kéne megoldanom. -
#5024 Na, talált hozzá vmit a windows-nál, remélem nem kell majd újrarakni az XP-t:D -
#5023 Felismeri, bár telepteni kéne hozzá valami drivert, ami meg ugyebár nincsen. -
#5022 Ha felismeri a PC mint gamecontrollert, akkor a JoyToKey, vagy a TotalGameControl progiban lehet a gombjaihoz egér mozgást rendelni. -
#5021 Nem igazán szim cockpit,de hátha tudtok segíteni, vagy valaki csinálta már. Xbox360 controllerét lehet használni egérként a gépen? -
rodder24 #5020
Na. Megnyugodtam..azt hittem komolyabb :) Természetesen tudom, hogy nagy meló de szeretek barkácsolni úgyhogy építek egy f1 kormányt (én azt is szeretem)...Nekem egyetlen bajom van a DFGT-vel, hogy a kormányváltója nagyon béna és kényelmetlen. Meg kell nézni egy ARC kormány váltóját.....
ezen látszik az új a kormány váltója ez dfp -
#5019 Így elvileg igen:
egy
két
há
négy -
rodder24 #5018 Ez ugyanott volt.... az előbbi a dfp belseje
-
#5017 Hát azt írtad másik kormányt szeretnél rá rögzíteni. Az azt jelenti, hogy minden gombot vagy megszűntetsz, vagy áttelepítesz az új kormányra. Azzal van sok plusz meló.
Természetesen bármire rátehető, a Leo Bodnár cucc.
A képek nem mennek. -
rodder24 #5016 Hogy érted, hogy gond lehet az elektronikával?
Miért? A LeoBodnar cuccok csak g25-höz jók??
Van egy japán blog ahol dfgt-n vagy dfp-n van frex kormány, mondjuk kijelző az nincs..
Most találtam:...új kormány föl... -
#5015 Annyira nem hiszem el, az olajtartályt mint amennyire kételkedek, hogy Tikának van Frex cucca :D