11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Black Ghost
    Pedig pont ez a lényeg, egy utca autóban kúpos fogaskerekeket használnak így nagyobb felületen oszlik el a terhelés viszont kisebb a nyomaték, egy egyenesfogazású sokkal direktebb, gyorsabb és a teljes terhelést szinte azonnal átadja.

Arról nem beszélve hogy ezek a fogaskerekek bivaly anyagból vannak.
  • pointer4
    Az stimmel, a visító hang is megvan, csak annyira nem bizalomgerjesztő :D Egy 1200-es Lada, meg a Zsuk váltója is strammabnak tűnik :D
  • pointer4
    Köszi, bepakoltam :D

Na rájöttem, van ott egy plexi lemez, így nem csak a bigfoot tud játszani vele :D
  • pointer4
    Így a kép alapján tegyük fel hogy nem 46 os a lábam, hanem 58as, és akkor tényleg felér. Viszont a sarkam akkor is fájni fog padlószőnyegtől, és attól is, hogy 1 ponton nyomja, nincs alatta egy ferde padlólemez.

Amúgy elég igénytelennek néz ki, ezért pénzt biztos nem adnék. Ezt tényleg a leghülyébb fricc kölyök is összehozza magának otthon, illetve állíthatósága nulla.
  • Tika
    Nekem kell anyi mert 12.5-es labam van
  • Tika
    Nem egeszen. Nekem van ott padlo ple a pedal alatt, es kepzeld pont anyival van a pedal a ple felett amenyire itt a foldtol. Nem a levegobe lenne a sarkad, hanem a foldon. Majd meglatod az en kepeimen ha elkeszul a cockpitom Nezd meg rendessen a kepet. A pedal alja es az ulles alja nagyabol 1 viszintes vonalba van. Pont ugyan ugy mint nekem is (de en magam szerint allitottam be nem mas szerint, emelnem kellet a pedalomat mert eredetileg tul alacsonyra szereltem es nempaszolt nekem), csak nekem az ulles nem egyenesset az alvazon van hanem magassabat kb 15 centivel (alatta a motion), es a pedalok alja is abban a vonalban van.
  • pointer4
    Ez remek cockpit, csak kb 3 perc után vágnám ki az erkélyről :D Mert elfáradna tartani a lábam a levegőbe, hogy nyomhassam a pedált.
  • Tika
    Pointer, egesz jo lap, csak eleg lassan megy. Betehetned ezt is a felso menuba, mit szolsz hozza, szaporodjon a gyujtemeny
    http://www.wagnerraceproducts.com/
    vagy
    http://www.racesimsrus.com/
  • Tika

Ez is Itemes cockpit. Egyszeru es nagyszeru. Ezert tetszik nekem ez a lego oszerakos stilus. Persze ez csak egyszeru kivitelezes, ehez kepest az enyem nagyon fel van turbozva, az maris legalabb 3x anyit anyagot kivan. Csak ne lenne olyan draga.
  • Tika
    Sracok, most neztem at a LFS_Z20 update valtozasokat, es van par jo cucc benne. A leglatvanyossab az uj dashboard lampak, de meg rengeteg mas jo dolog amit nemlatni elso pillantasra. De ami miatt most irok a "Improved multiple monitor and curved screen support", lehet tesztelni akinek van sok-sok kepernyoje, akar 11-et is beallithatsz 360 fokra. Szep bealitasok vannak benne. Nekem csak 1 kepernyom van (ha lenne anyi helyem, akkor mar itt lenne a Left-Right kepernyo is), ugyhogy csak ugy atklickeltem azokat, erdekes miket muvel a screenel. Erdemes kiprobalni akinek van tobb kepernyoje. Esetleg szamoljatok be hogy mukodik a dolog. Kimondottan tetszik a "Screen angle" meg azt is bealithatod hogy pontossan milyen szogbe akarod lerakni a monitorokat. Erdekes es effektiv ujitas (mar aki kihasznalja).
  • Tika
    Na igen pont errol beszelek. Tele vagyok ilyen emlekekkel kiskorombol. Akoriba sokkal tobbet neztem versenyt ellobe vagy TVbe, mert mas ugyse volt olyan erdekes a TVbe, meg szamitogepek se voltak, ugyhogy az akkori hobbi az biciklizes, modellezes, vagy verseny nezes volt Onnan emlekszem ra olyan nagyon. Pedig ilyesmire neked is emlekezni kellene Pointer, illetve ha akkoriba erdekeltek aza ilyesmik.
  • Tika
    aaah, 1929-be en meg gondolat se voltam
    De komolyan, a regebben olyan 80-90-es evekre ertem ahogy pajti is irja, ugye pajti, te is ugy emlekszel, es szerintem jol emlekszel, mert ha nem, akkor ketten egyforman emlekszunk roszul
    Es pont az benne a logikatlan, ezert nemertem az egeszet. Mert amit Pointer is mond, hogy minnel regebre megyunk annal kevesebb szervo volt. Igen az ugy van, hogy a szervos lehet kisebb is. Pont ez a kulombseg az en szolgalati Skoda Fabiam es haverom Fabiaja kozott, neki nagyobb a kormanya mert hogy nincs benne szervo, az olyan verzio.
    Vagy 80-90-es evekbe nagyban kezdtek aplikalni a servokat mikor divatba jottek a versenyautokba is? Aztan meg abbahagytak, vagy hogy van ez az egesz, en ma nemtom... De a kicsike kormanyok bele vesodtek az agyamba akkoribol, az biztos, de nem csak divat autokbol, hanem varsenyautokbol is, pedig az meg olyan Lada/Zsiguli/Fiat idoszak volt, kotve hiszem hogy nagyon szervossak lettek volna.

Tud valaki germanul? Mert az a cockpit kepem nekem is megvan, sokat onnan probaltam lelesni a dashboardomhoz, de semmit nemtudok nemetul. Nekem az spanyol. Valaki lefordithatna. Persze valamikre rajon az ember magatol is, de vannak ott irasok amirol fingom nincs hogy mi.
  • pajti
    Nekem is úgy rémlik hogy a '80-as '90-es években (is) talán kisebb kormányok voltak. De lehet rosszul emlékszem :D ( A képen '67 Alfa )
  • pajti

Tetszenek ezek az OMP kormányok :)
  • pointer4
    Már úgy érted, hogy pl 1929-nél régebben? Mert az akkori LeMansnál még nagy vót :D

:P

Igazából akkor lehet pici egy kormány, ha könnyű a jármű, vagy valami szervó rásegítés van. Persze ez régi autókra nem lehet igaz :D
    Szervót meg szerintem nem szívesen használnak versenyen. Inkább egy jó kis fogasléces mechanikát.
  • Tika
    Hat ez fasza, szep grafika, de sajnos csak a 836X-re lehet bekotni. A 836A-t nem emliti, gondolom azert mert csak kulon fuggetlen bemenetekre lehet bekotni, de matrixba nem. Lehet az X-et veszem ha ezt tudom elore, 15 penzel dragabb. De most a 836A-ra kell valamit kitalalnom
  • Tika
    Hat igen, azok a Sparco-k nagyon tetszenek nekem is, csak nekerulne 1 egyszeru kerek $250-be. Rengeteg loooveeee erte, persze tudom ezek realis kocsikba vannak szanva, es abba meg is vennem, de othoni szimuba a nappaliba total felesleges anyit kiadni erte. Amit hajlando lennek kihagyni az arabol az a biztonsag (nappaliba nemkell olyan komoly), es a marka nev ami szinten nem kis penz - a felirat se fontos rajta. A szimuba csak 1 a lenyeg, hogy a meret es a design paszoljon az embernek, a tobbi csak real versenykocsiba ervenyesul

A kicsi kormanyokhoz meg anyit hogy igen bizonyos ertelembe egyet ertek, sok a disco auto, es fontos nekik hogy legyen benne ez meg az egesz a neonokig - ebbol a szempontbol egyet ertek. De emlekszem hogy rendes komoly igazi versenyautokba is kicsi kormanyok voltak regebben, nem azok a bazi nagyok, azok csak ugy most az utobbi idobe jelentek meg. Amiket regebben lattam rendes versenyeken azokba is kisseb kormanyok voltak, en arra gondoltam. A disco sport autokat leszamitva
  • bardocz
    Szekvenciális/tolórudas/visítós/ki hogy hívja váltónál egyenes fogazású a fogaskerék asszem.
  • pointer4
    Na most ez csak sematikus ábra, vagy tényleg ilyen gagyi traktor fogaskerekeket használnak versenyautókba ?
  • pointer4
    Itt írnak valamit erről a forgó kapcsolótokról.

• pointer4
    Igen de ez Nascar, ott meg nagy sebességnél kell finomakat korrigálni. Amúgy discós versenyautókba raktak kicsiket, "ez a menőőő dikk, spooortkormány tesóó", nem azokba amikkel igazából versenyeztek. Nekem most ez a 350mm-es van, és el nem tudnám képzelni újra a kis gyerek méretű g25-öt.

Ha megnézek egy ilyet, van minden mint a búcsúban :D Mindenki választhat magának valót. Még 260 is van, gokartra, meg hasonló openwheel szörnyekre, gondolom...
  • Tika
    De ezt a kormany nagyitasi maniat nemertem. Hisz valamikor az volt a divat hogy a sportkocsikba meg a versenyautokba kicsike kormanyokat raktak. Most meg olyan mint a kamionba? Nekem nem is nagyon jol nez ki, meg fogni se kenyelmes nekem. Nekem a 32cm-nel nagyobb kormanyok mar tul nagyok. Nekem az olyan 30-32cm az idealis, lehet azert mert arra vagyok megszokva De ha tul nagy , nekem az mar kenyelmetlen.
  • Tika
    Hat ez bizony jo par guriga. Az alap verzio ugy $32000 dollar korul kezdodik, de ha nem csak csupasz csontot akarsz hus nelkul akkor nagyon konyen lesz $50000 guriga is (alabpa olcsobb mint a Forcedynamics, de nagyon sokkal dragabb mint a Frex GP, de kicsit kiegiszitve meghaladja meg a FD-t is)

solo: A dash szep, de en mar 1-2 honapja nem vagyom utanna, mert mar jobbat terveztem egyenlore a nagy RPM nelkul, de meg van ra a kimenet, eleg csak venni egyet es a 3 drotot oszekotni, csak azert mar nemakarodzik 100 Euro penzt kiadni, mar ugy is benne van nagyon sokba, amugy is csak design dolog, de jol mutat rajta Lehet majd egyszer lesz...
    A Logitech Z-5500 is itt van, de azt nemtervezem beepiteni a dashboardba, mert a PChoz is hasznalom, de azok jol megoldottak, mivel az kizarolag csak szimu cucc, meg a subwoofert is beepitettek az ulles ala.
  • solo
    Hát, én már akkor is örülnék, ha a dash-t a kormányt, a váltót, meg a pedált megkapnám: D Nemkéne nekem a pneumatikus ülésmozgató, se semmi...:DD
  • bardocz
    Hamar megtanulható, csal LFS-ben kezd el próbálni, ott rendesen működik a kuplung.
  • Pummis
    Jé ilyen pedálom van :D de tény ezek a láb mozdulatok irigyre méltó :D
  • pajti

• pointer4
    CXC Simulations, ez is lehet pár gurriga.
  • solo
    Ejpazdet, az télleg az aminek látom?: D xD
    Egy tégla, meg egy papír lukasztó?: D xD
  • pointer4

• tomi555
    Az a baj hogy az a 15 inkább 30 de láttam én már több100ezres töltőt is. Na meg az akksi sem olcsó az is 10-20 környéke és az sem bírja 5 percnél sokkal tovább. A másik a motor kérdés mostmár brushlesst érdemes venni, ott csak a hűtésre és kenésre kell figyelni de egy jó rendszer benne van min egy 100-as ban.
  • rbal
    A francba! Nem nyertem meg a motion szimedet? Vagy ez nam az a játék? :D
  • Gilb3rto
    Jah és egy jó gyorstöltő is 15nél kezdödik, ami balanceres meg minden...qrvadrága sport:)
  • Gilb3rto
    Hát ezekbe az aksik brutálisan drágák egy jó aksi kb 20ezer...és az bír kb 15-20 percet, de akkor nagyon jó az aksi, és gyorstöltővel is legalább 45 perc a töltése, szóval ha elakarsz menni hülyülni, az minimum 2 aksival kell, autoknál nemtudom, ott azért más a dolog több az elektronika, szervo stb, erről majd tomi555 tud nyilatkozni gondolom!
  • Tika
  • pointer4
    Bele ne magyarázd :P
  • Tika
    Pedig en ezt irtam neked #5128-ba, csak nem konkrett gamera gondolva, hanem ugy atlagba.
    #5128 >> "Esetleg meg olyan jutott eszembe, hogy emlitetted a problemat a rengeteg controlerrel, es ha olyan benabb gamet jatszanal ami mar nemtud anyi controllert kezelni akkor billentesz egyet a pedalokon, es indul a G25 set, a CSP meg kimarad"

Konkrettan a GT5-ot nemismerem, nem konzolozok , de akkor ott vagyunk hogy tobb controllert nemismer fel, az meg nemjo, mert hogyanis hasznalnam a kezifekem utcai autoba...
  • pointer4
    Jeee, megnyerted :)

Ne viccelj rbal :) repülő, én ?:) mindig arra vaok kíváncsi, hogy milyen élethűen csapódik a földbe :D
  • pajti

Ez jól jön verseny alatt, ha elég ügyes vagy közben Chat-elhetsz haverokkal :D
  • pajti
    GT 5 miatt gondolom kell a gyári G25 pedál is :)