Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Turismo Carratera
Fear Perseus Mandate
Euro Truck Simulator
Mafia
Armed Assault 2
Burnout Paradise
Flatout Ultimate Carnage
Call of Juarez - Bound in Blood
GRID
Amikkel biztos nem megy:
Trainz 2009 (ebben is kellene mûködni, de nem akarja a jót)
Richard Burns Rally (pedig ennek kellene...)
Prototype
Silent Hill Homecoming
18 WOS összes része (sajnos ezekben csak OpenGL render van)
Majd még bõvül a lista, majd azt is megírom. Ha valaki össze tud ilyen rendszert hozni az bizonyos játékokkal nem is fog tudni máshogy játszani olyan feeling. Simeknél pl. belátsz a kanyarba. Burnout Paradise-nél egyszerûbb falhoz szorítani, mert látod mi történik oldalt.
Pár tipp:
- A SoftTH.cfg-ben a bordersize-t mindig állítsd be 100-120 közé, mert külöben olyan, mintha a kereten átfolynának az objektumok. Ha ezt beállítod akkor olyan, mintha egy A-oszlop lenne elõtted.
- 4850 és annál erõsebb kártyáknál nyugodtan mehet secondaryFormat-nal az RGB32.
Ülés kapcsán, Ma-Bo szokott tipp topp sofõr Suzuki üléseket szerezni 5.000,- Ft magasságában. Azon minden állíthaó, és nagyon kényelmes. Ezekkel a gyári ülésekkel az a baj, hogy mind a 4 támpontja más magasságban van, tehát alátétezni vagy hasonló okosságra van szükség hogy vízzszintbe hozd. És persze mindig ilyenkor szokik kiderülni, hogy a sín nincs is az ülés közepén, és balra vagy jobbra 3-4 cmert el van csúszva az ülés, ami nem is zavaró vezetésnél, csak neked lesz pl idegesítõ 😄
Sport ülés 22.990,-, és nem utolsó sorban szimmetrikus sínnel 😄
LFS-t, csak a weblapjukon keresztül tudod paypal-al, vagy netes vásárlásra alkalmas bankkártyával megrendelni.
http://www.frigate.hu/index.php?mit=99&termekfocsoport_id=15&termekcsoport_id=23&tipus_id=470
Amióta a prohardveren olvastam az"Egy cockpit naplója " c. cikket azóta tervezem, hogy én is építek egyet. Ennek most jött el az ideje mivel mostanra tudtam annyi pénzt félrerakni, hogy vegyek egy G25-ös kormányt. Ráadásul a PCX-en most csak 51200ft-ba kerül míg 2 nappal ezelõtt még 56000 volt, szóval megrendeltem , remélem a hosszú hétvége elõtt meg is jön és akkor lesz 4 napom a barkácsolásra. Persze én csak egy egyszerûre gondoltam mint amilyen Pointernek az elsõ szimulátora vagy valami hasonló, a tervek még most készülnek de csak akkor lesz végleges ha már a kezemben lesz a kormány és véglegesítem az ülést is, hogy melyik lesz. Van egy régebbi opel ülésem csak ahhoz nincs meg a sín meg van lada ülésem is de lehet inkább bontóba nézek valami jobbat ezt még nem döntöttem el.Max egy 10est szánnék rá, ennyibõl lehet már venni valami normálisat?.Sajnos sportülést nem találtam 30000ft alatt úgyhogy az kilõve. Majd rakok fel képeket ha kész lesz.Amit még akartam, hogy a LFS s2-t hogy lehet beszerezni mert én cd-galaxison néztem de ott nincs, vagy ez csak letöltõs változatban létezik, tudom hogy van topikja de gondolom itt többen is játszanak vele akik tudnak válaszolni. Eddig csak a demóval toltam azt is bill-el de még úgy is bejött tehát ezt szerzem be elõször.Ha tudtok segíteni azt megköszönném!
Üdv:Zoli
Netkarral játszottam nem egész 10 percet, ott is volt olyan, hogy jó erõsen tekerte a kormányt a g25, nem lett erõtlen. De még nem volt igazán idõm másra, és még akkor sem volt fennt a pillangó toldás. Még változtatok rajta, és a jövõ héten játszom is vele, arról írok akkor igérem 😄 Most mindenre lenne idõm, csak melóban ûcsörögöm 😄
Pointer, tudod mi a kovetkezo projekted <#vigyor3>#vigyor3>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
A két moci:
A meghajtás:
A lélek, a jeladó(könnyen felismerhetõ a fekete doboz, fehér csatival a seggén, ez lazul ki ha a G25 elkezd marhaságokat csinálni):
Kb ennyi csavarból áll 😄 :
És a toldás, még hajlítanom kell rajta kicsit de most nincs kedvem :
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
2857.52 Euro (Frexnek fizettem atutalassal, FreGPCockpit+SimConMOTIONComplet+SimConMETER+KeyboardHolder+ShifterHolder+2xAC/DC adapter pluszba+50csavar pluszba+10 L sarokvas pluszba, szalitas beleszamitva ami 370 Euro)
68.58 Euro (Bank transfer 28.58+20+20 Euro, enyit szivtak le a bankok, mind megtuttam 3 bankon keresztul utazott a penz, mashogy nemment)
537.54 Euro (ado, AFA, vam)
----------------------------
110.00 Euro (Itteni cegnek az anyagokert a bovitesre)
Szoval egyenlore 3573,64 Euronal tartok,
de a 110 csak egy resze, ahhoz meg jon az alvaz kerekeken az meg lehet 300-400 Euro (nemtom menyit szamlaznak ki, meg nem kesz), asztan meg akarom a dashboardot ami szinten par szaz Euro lesz, de meg nemsejtem pont menyi, meg csak az alfa tervek vannak meg nagyabol a fejembe.
Szoval meg sokaig huzat lesz a penztalcamba...
Nyugi, lesz kep boven, igerem. Mar vannak a mobilba, de mivel bonyolodnak a dolgok, es huzodig az egesz, es sok minden nem jon osze mostanaba, akkor nemakarnam elore lelonni a poent. Nem szeretem tul hamar kialitani a meg nemkesz dogokat, mert meg magam se tudom hogy fog kialakulni. Remellem megtuttok erteni, neharagudjatok, de nagyon huzodik az egesz, nekem is mar az idegeimre megy hogy nemtudok szerezni dolgokat. Meg most rengeteg korulotte nekem is a hajsza meg a munka meg a tervezes. Ha mukodokepes lesz igerek kaptok kepeket, meg ha sikerul, akkor videot is. Csak a sarokvasak hianyoznak, meg az alvaz. De az alvaz mar le van beszelve a gyartasa egy cegbe, mar csak a sarokvasakot kell megoldanom.
Igy nez ki a kicsike <#finom>#finom><#hawaii>#hawaii>
Csak meg be kell idomitanom...<#vigyor1>#vigyor1>

No addig meg varnom kell valami viszajelzesekre a hianyzo alkatreszekkel kapcsolatba a cockpithoz, addig probalom mukodesre birni a Frex SimConMETER-t. Szepen kacsingat meg villog ram, de sokkal jobban orulnek ha a realis adatokat mutatna a LFS-bol. Persze a UDP port be van allitva, es komunikal, de nem 1:1-be azt mutatja amit a LFS ingame dashboardon latok. A sebesseg fokozat (gear) az OK, meg talan az uzemanyag is. De a RPM-vel nem birok. Mast mutat mint amit a kepernyon latok. Persze van ott setting "RPM MAX" meg "TIMINGLAP", brobalgattam is allitgatni, de nemsikerult pontossan bealitani. Vagy tulporgest mutat, vagy nemvillognak a LEDek. Valami hatasa van a bealitasnak, illetve ha bealitom, akkor a LEDek szot fogatdnak azokhoz a fordulatokhoz amit a display mutat, csak az a baj, hogy a display nem azt a fordulatot mutatja mint az ingame dasboard.
Meg aztan az is erdekelne, hogy ha a LFS-be sok auto van, mind mas parameterekkel (RPM, speed, power), belehet ugy allitani hogy minden autot jol mutatson? Vagy minden autonal kalibralni kell ujra?
De lehethogy a sok plusz kiadasbol (szalitas, AFA, vam...) ki is jonne?.?.?<#vigyor>#vigyor> 1000 Eurobol lehethogy meg is jarnam...<#vigyor3>#vigyor3>
Én is gondolkodtam már rajta hogy rendelek tõlük ezt-azt, de mivel nem tudom hogy mûködik tõlük a rendelés, meg hogy kell-e vámot+áfát fizetni inkább hagytam a fenébe az egészet.. :S😊
kb. 1600 Euro + 150 szalitas + 70-et visz a bank hogy fizethetek + import AFA + vám = hat ezekbol elegem is volt egy eletre, mikor jott a Frex.
Azt egyeneset szorozhatom kettovel az arat ami az oldalon van <#gonosz2>#gonosz2>
eloszor gombokkal (keyboardal) autozas
asztan jon a kormany
asztan jon hozza a homemade kuplung (mert 2003ba nemvolt G25, es act labsot meg nemtuttam szerezni)
asztan jon a cockpitom version 1.0
asztan jon hozza a kezifek cockpit version 1.1
asztan jon hozza a button panel, dashboard cockpit version 1.2
asztan jon a TrackIR4
asztan kezdodik az egesz elorol, ufffff <#vigyor1>#vigyor1>
jon az uj PCvel a kormany kuplungal Logitech G25
asztan jon a cockpit version 2.0 (Frex)
asztan jon a Frex bovites, update cockpit version 2.1
most kb. eppen itt tartok
asztan meg tervbe van az uj dashboard, cockpit version 2.2
remellem itt majd leallok mar, tobbet mar nemtudok kitalalni. ha csak nemcsinalok olyan hulyeseg hogy veszek egy Forcedynamics-ot. No de mar most is jatek (szimulator) termet nyithatnak a lakasomba, mar anyi itt a kacat, mar nemlehet megmozdulni.
aztan majd mutasd be mit alkottal <#smile>#smile>
USB dokumentacio