11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    hehe , naggyyoonn vicces ... jol szorakoztok
  • Tika
    Zsufolt napom volt. Voltam a dashboard plehekert, aztan "maraton" - hajszoltam megfelelo csavarokat hozza, perszehogy 100 uzletbe nemvolt megfelelo, de hurrrraaa a 101-dikbe sikerult szereznem de rament fel delutanom. Aztan meg barkacsoltam a dashboard pleheket a muhelyembe - az erkelyen tergyelve , ram is sotetedett, nemsikerult komplett befejeznem, most 2 nap munka, aztan majd fojtatom utanna. Csak ilyen este jutottam a forumhoz meg a PChoz.
    Most olvasok mindent viszamenoleg, es mennek a valaszok
    De jo tudni hogy hianyzok neked Pointer
  • Tika
    Lehet hulye kerdes es neked nevetseges lesz, de mi az a dekopír?
    Ilyenekbe nem vagyok jartas, ilyet nem is tanultam meg nem is dolgoztan. Csak azert kerdezem mert anyi cuccot akartam (akarok) csinalni a cockpithoz, hogy tudjam mivel lenne a legjobb. Esetleg hosonlisd a CNCvel, azt mar tudom mire van
  • Tika
    En nagyon tudom ertekelni ha valaki nem szaki vagy nem jartas valami dologba, de annak ellenere erdekli a dolog hogy mi van mogotte, hogyan mukodig, esetleg hogy lehet megcsinalni. Esetleg anyira elmegy hogy meg is akarja csinalni. Es csucs a csucson ha meg is csinalja es jo mukodik Ez nagyon jo es szep tulajdonsag. Nem sok az ilyen ember, az en ocsemnek abszolute totalisan mindegy hogy mi hogyan mukodik, egyatalan nemerdekli, es ami meg roszabb, meg az se erdekli amit meg kell hogy csinaljon, jelentektelen egyszeru dolgok. Vagy megveszi keszen vagy inkabb nemkell neki a nemtudja megcsinalni, de nem is probalkozik. Neki ha valami nemmegy akkor ott van a Tika hotline -> "Call Tika to reparing and resolve problem" - ezen az alapelven mukodik

Kedves sKeezo, szivesen leirnam neked, de az bovebb mende-monda, es 3 ora mulva kelek munkaba. De ha kicsit visza lapozol akkor par hete, vagy honapja is mar pont ezt a kerdest vitatjuk itt a forumba jomagam es Tomi555, rbal, pummis, meg par masik forumozo. Meg ezen a lapon is van belole (#5178), de viszamenoleg is nagyon sok van.
    Esetleg 1 mondatba roviden anyi, hogy a legegyszerubb Joystickbol vagy Gamepadbol csinalni. Ott minden megvan, csak ki kell vezetni a gombokat, esetleg meg ott van a Leo Bodnar BU0836. Esetleg ha nemertenel valami konkrettat akokr kerdezz ra, majd elmagyarazzuk
  • Tika
    Hát..., lehet rá is ferne egy kis torna, olyan Fredi & Beni tipusu autozas
  • Tika
    Ma jo sokat unatkozhattal interneten
    De az nembaj, mert az eredmeny nagyon jo, kepek johetnek batran Foleg az a F1 kormany paratlan.
  • Tika
    Ez brutal, biztos elfogadnam Valaki nagyon pihent tud lenni
    No latod Pointer, a gyerek csak 1 kormanyt csinalt es 4 honapot tartott neki csak az. Akkor nekem teljessen jogos a 3-4 honap egy komplett cockpit betervezese es felepitesre Pont most jart le a harmadik honapom (amiota nekifogtam), es mar elegge a vege fele jarok. Ma elhoztam a pleheket a dashboardra, de nem emberi amit kertek erte. 77 Euro penz volt, ebbol maga az anyag 7 Euro a tobbi a munka, beleszamoltak minden furo hasznalatot
  • sKeezo
    ezt meg lehet csinálni valahogy dfp-vel is?
  • rbal
    Itt van minden .rarba csomizva:

http://rbalint.atw.hu/G25tunning.rar
    http://rbalint.atw.hu/G25tunningver2.rar
    http://rbalint.atw.hu/cockpitem.rar
  • sKeezo
    olvastam a #2184-ben, hogy van jónéhány képed a kormány gombok készítéséről. tudsz linkelni?
  • sKeezo
    képet tudnál mutatni?
  • rbal

Ha jól olvastam készít egy másik kereket már az új bodnár kijelzőhöz, biztos oda tartogatja a csavarokat.
  • pointer4
    Te is kezded ?
    Jó, igen, nekem is ez volt az első, ami eszembe jutott. Gondoltam is, számolom a perceket ,Tika mikor szól hozzá. Megelőzték, így járt
    Biztos a erkélyen barkácsol.
  • rbal
    Szép igényes ez a kormány! Egy valami nagyon nem tetszik benne!!! Azok a hatlapfejű csavarok a felfogatáson, meg a SLI-M -en is! Miért nem lehet fekete imbuszos, vagy legalább süllyesztet fejű csillagcsavaros csavart tenni. Ezen kívül nagyon baba. Én most jelölöm fel a kormány formáját, fontosabb fúrandó helyeket a 6mm-es alu lemezre. Dekopírral a cégnél levágtam egy 30cm-es csíkot, hogy ne a méteres darabot kelljen hazahoznom, hanem akkorát amire már rá tudom jelölni a kormányt. Hát nekiálltam a dekopírral, és elég nehéz vágni, ez már nem kenődős alumínium. Alig akarta vinni a lap, és nem a fogak közé kenődött az alu azért, hanem kemény mint a dög. Van benne magnézium is, azért ilyen, és nem puha. Szal rájöttem hogy nem tudom hogyan fogom kivágni az íves részeket, főleg a belső likakat, ahová az ujjaim mennek. Sajna se vízesvágós, se cnc-s ismerősöm sincs akivel meg tudnám csináltatni. Marad a dekopír, flex, reszelő, minidrill, csiszolópappír. Nem lesz tutira teljesen tökéletes az ívek, formák, de legalább tök home made. Ja pontosabban céges made, mert itthon azért nem flexelem az alut, mert kapnék a pofámra asszem! :)
  • attila2323
    Az enyémhez a régi billem gombjait használtam, meg egy gagyi analóg nélküli gamepadot, de masszív és működik. Ronda és finom.
  • sKeezo
    meg érdekelne, hogy billentyűzetből lehet valami értelmes h váltót csinálni?:D
  • sKeezo
    valaki össze tudná foglalni a-z-ig, hogy mi kell ahhoz, hogy egy ilyen gombot, mint pl az f1es kormányon, hogy lehet bekötni, stb?
  • Pummis
    Ne mondj ilyet mert holnap pointer megy és hegeszt magának egy ilyet :D
  • pointer4

Na, mára ennyi :D
  • pointer4
    "It is completely powered by Leo Bodnar SLI-m and BU0836. 5 rotary encoders, shift paddles, clutch paddles, 14 buttons, 2 rotary switches and 4 toggle switches. 43 functions total, with "S" [shift] i double that. It took me 4 months to build it. It is made of fiberglass, and is lighter than the Thrustmaster F430 wheel."

• sKeezo

kár hogy nem értek az ilyen dolgokhoz :( szeretnék én is 1-2 ilyen színes gombod a dfp-re, de nem tudom hogy kell
  • pointer4

• Tika
    Szerintem meg azt akkor hasznalja ha a kertbe vagy az udvaron versenyezik, nem a TV-n. Ott nincs PC ami merje az idot
    A kerti versenyt meg tanusitsak a kerekek es pedalok allapota Es nerohogjetek ki szegeny gyereket, hisz ilyen univerzalis cockpitja meg Pointernek sincs Ha megunta a szimut, akkor viszi a kertbe Habar akkor az olyan Fredi & Beni meghajtas, no de mind1 , de az idot akkor kell merni valamivel
  • Pummis
    Vagy beosztotta az asszony menyi időt játszhat :D.
  • pointer4
    Biztos iRacingozik, abban nincs részidő :D
  • Pummis
    Micsoda cockpit :D az a óra ott mi ?:D
  • solo
    Loál..Ott figyel alatta a minimum 10 éves BK1 es gokart váz.
  • sKeezo
    _:ASD:_DSA:SD_: :
  • pointer4
    ?

:D
  • sKeezo
    gondolkoztam, hogy összerakok bátyámmal valami egyszerű cockpitet. valami tipp?
  • Pummis
    valami nem jó ,lfsbe mükszik de ebbe nem akkar
  • pointer4
    Hát. megmondom őszintén, sose bindeltem be. Majd kipróbálom maxx :D
  • pointer4
    Ment válasz.
  • Pummis
    Pointer neked ment a Gtr evo.. a kézifék ? nekem nem akkar müködni irtam a forumba de elég tapló emberek vannak ott :S
  • szatocs
    Pontosabban mailt...
  • szatocs
    Pointer! Küldtem egy pm - et.
  • pointer4
    Lassan már nem fér be több cockpitos oldal
  • pointer4
    Mert állandóan változik az a felület ami átviszi az erőt. Két olyan fog között max egy négyzetmiliméteres felület ér össze, csík formában, ami sosem a fogaskerék teljes szélessége, kopás és tökéletlenség miatt. Néha 1 vagy 2 vagy 3 fogpár között, ahogy a fogaskerekek forognak. Tudom a fog kiképzés is fontos, de a ferde fogaskeréknek sosem ingadozik így. Illetve a visító hang, pont emiatt az egyenetlenségnek a változása miatt van. Hátramenetben pl nem ferde fogazású a váltó, azért van tök jó a hangja egy utcai autónak :D
    Pont ez a G25-G27 között is egy előrelépés, tudom a példa nem épp ideális, de az elv ugyan az.

Én amúgy váltót, motort, tengelykapcsolót tervezni tanultam :D, de sajna még kb az ókori technológiákkal, és csak papíron, elméletben, ilyen lada kategóriájú autókat...
  • Pitti
    piros momo eladó, akit érdekel írjon
  • tomi555
    Húú így elsőre nem teljesen értem de most nincs időm jobban elolvsni, majd megbeszéljük:)