11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5214 Ma jo sokat unatkozhattal interneten
De az nembaj, mert az eredmeny nagyon jo, kepek johetnek batran Foleg az a F1 kormany paratlan. -
#5213 Ez brutal, biztos elfogadnam Valaki nagyon pihent tud lenni
No latod Pointer, a gyerek csak 1 kormanyt csinalt es 4 honapot tartott neki csak az. Akkor nekem teljessen jogos a 3-4 honap egy komplett cockpit betervezese es felepitesre Pont most jart le a harmadik honapom (amiota nekifogtam), es mar elegge a vege fele jarok. Ma elhoztam a pleheket a dashboardra, de nem emberi amit kertek erte. 77 Euro penz volt, ebbol maga az anyag 7 Euro a tobbi a munka, beleszamoltak minden furo hasznalatot -
sKeezo #5212 ezt meg lehet csinálni valahogy dfp-vel is? -
rbal #5211 Itt van minden .rarba csomizva:
http://rbalint.atw.hu/G25tunning.rar
http://rbalint.atw.hu/G25tunningver2.rar
http://rbalint.atw.hu/cockpitem.rar -
sKeezo #5210 olvastam a #2184-ben, hogy van jónéhány képed a kormány gombok készítéséről. tudsz linkelni? -
sKeezo #5209 képet tudnál mutatni? -
rbal #5208
Ha jól olvastam készít egy másik kereket már az új bodnár kijelzőhöz, biztos oda tartogatja a csavarokat. -
#5207 Te is kezded ?
Jó, igen, nekem is ez volt az első, ami eszembe jutott. Gondoltam is, számolom a perceket ,Tika mikor szól hozzá. Megelőzték, így járt
Biztos a erkélyen barkácsol. -
rbal #5206 Szép igényes ez a kormány! Egy valami nagyon nem tetszik benne!!! Azok a hatlapfejű csavarok a felfogatáson, meg a SLI-M -en is! Miért nem lehet fekete imbuszos, vagy legalább süllyesztet fejű csillagcsavaros csavart tenni. Ezen kívül nagyon baba. Én most jelölöm fel a kormány formáját, fontosabb fúrandó helyeket a 6mm-es alu lemezre. Dekopírral a cégnél levágtam egy 30cm-es csíkot, hogy ne a méteres darabot kelljen hazahoznom, hanem akkorát amire már rá tudom jelölni a kormányt. Hát nekiálltam a dekopírral, és elég nehéz vágni, ez már nem kenődős alumínium. Alig akarta vinni a lap, és nem a fogak közé kenődött az alu azért, hanem kemény mint a dög. Van benne magnézium is, azért ilyen, és nem puha. Szal rájöttem hogy nem tudom hogyan fogom kivágni az íves részeket, főleg a belső likakat, ahová az ujjaim mennek. Sajna se vízesvágós, se cnc-s ismerősöm sincs akivel meg tudnám csináltatni. Marad a dekopír, flex, reszelő, minidrill, csiszolópappír. Nem lesz tutira teljesen tökéletes az ívek, formák, de legalább tök home made. Ja pontosabban céges made, mert itthon azért nem flexelem az alut, mert kapnék a pofámra asszem! :) -
#5205 Az enyémhez a régi billem gombjait használtam, meg egy gagyi analóg nélküli gamepadot, de masszív és működik. Ronda és finom. -
sKeezo #5204 meg érdekelne, hogy billentyűzetből lehet valami értelmes h váltót csinálni?:D -
sKeezo #5203 valaki össze tudná foglalni a-z-ig, hogy mi kell ahhoz, hogy egy ilyen gombot, mint pl az f1es kormányon, hogy lehet bekötni, stb? -
#5202 Ne mondj ilyet mert holnap pointer megy és hegeszt magának egy ilyet :D -
Na, mára ennyi :D -
#5200 "It is completely powered by Leo Bodnar SLI-m and BU0836. 5 rotary encoders, shift paddles, clutch paddles, 14 buttons, 2 rotary switches and 4 toggle switches. 43 functions total, with "S" [shift] i double that. It took me 4 months to build it. It is made of fiberglass, and is lighter than the Thrustmaster F430 wheel."
-
sKeezo #5199
kár hogy nem értek az ilyen dolgokhoz :( szeretnék én is 1-2 ilyen színes gombod a dfp-re, de nem tudom hogy kell -
-
#5197 Szerintem meg azt akkor hasznalja ha a kertbe vagy az udvaron versenyezik, nem a TV-n. Ott nincs PC ami merje az idot
A kerti versenyt meg tanusitsak a kerekek es pedalok allapota Es nerohogjetek ki szegeny gyereket, hisz ilyen univerzalis cockpitja meg Pointernek sincs Ha megunta a szimut, akkor viszi a kertbe Habar akkor az olyan Fredi & Beni meghajtas, no de mind1 , de az idot akkor kell merni valamivel -
#5196 Vagy beosztotta az asszony menyi időt játszhat :D. -
#5195 Biztos iRacingozik, abban nincs részidő :D -
#5194 Micsoda cockpit :D az a óra ott mi ?:D -
#5193 Loál..Ott figyel alatta a minimum 10 éves BK1 es gokart váz. -
sKeezo #5192 _:ASD:_DSA:SD_: : -
#5191 ?
:D -
sKeezo #5190 gondolkoztam, hogy összerakok bátyámmal valami egyszerű cockpitet. valami tipp? -
#5189 valami nem jó ,lfsbe mükszik de ebbe nem akkar -
#5188 Hát. megmondom őszintén, sose bindeltem be. Majd kipróbálom maxx :D -
#5187 Ment válasz. -
#5186 Pointer neked ment a Gtr evo.. a kézifék ? nekem nem akkar müködni irtam a forumba de elég tapló emberek vannak ott :S -
szatocs #5185 Pontosabban mailt... -
szatocs #5184 Pointer! Küldtem egy pm - et. -
#5183 Lassan már nem fér be több cockpitos oldal -
#5182 Mert állandóan változik az a felület ami átviszi az erőt. Két olyan fog között max egy négyzetmiliméteres felület ér össze, csík formában, ami sosem a fogaskerék teljes szélessége, kopás és tökéletlenség miatt. Néha 1 vagy 2 vagy 3 fogpár között, ahogy a fogaskerekek forognak. Tudom a fog kiképzés is fontos, de a ferde fogaskeréknek sosem ingadozik így. Illetve a visító hang, pont emiatt az egyenetlenségnek a változása miatt van. Hátramenetben pl nem ferde fogazású a váltó, azért van tök jó a hangja egy utcai autónak :D
Pont ez a G25-G27 között is egy előrelépés, tudom a példa nem épp ideális, de az elv ugyan az.
Én amúgy váltót, motort, tengelykapcsolót tervezni tanultam :D, de sajna még kb az ókori technológiákkal, és csak papíron, elméletben, ilyen lada kategóriájú autókat... -
Pitti #5181 piros momo eladó, akit érdekel írjon -
tomi555 #5180 Húú így elsőre nem teljesen értem de most nincs időm jobban elolvsni, majd megbeszéljük:) -
#5179 csak azal játszom :) Bár most a gtr e.. is csak ezek a kanyarok áhh :D -
#5178 Tomi555:
Eppen most jatszogattam egy kicsit a Leo Bodnarral (remelem hamarossan szerelem osze), es tapasztaltam egy kellemes tulajdonsagot. Illetve tobbet is, no akkor sorba.
1. Az elso orom az volt hogy nemtolakodik a G25 ele, hanem utanna van besorolva, ugyhogy ha bekapcsolom a Bodnart akkor nemvatoznak meg a G25 gombok kodjai.
2. Erdekes hogy ha csak a Bodnar van bekotve (nincs mas controller), es abbol is csak a gombok, de semilyen potmeter, akkor a LFS detekalja mint BU0836 controllert, de nemreagal a gombokra, a Windows az igen. Ahogy bekotok legalabb 1 potmetert, akkor mar reagal a gombokra is, de ez egyatalan nemzavar, csak ugy emlitem. Az a legkevesebb 1 potmetert raakasztani ha nem is fogom hasznalni.
No eddig ezek egyszeru dolgok, de most jon a lenyeg, Tomi555 neked 1 kerdes, biztos vagyok benne hogy neked konyu gyerekjatek lesz.
Az a teny, hogy a BU0836 Precision joystick controller be lehet kotve 36 gomb matrixba (6x6), vagy 12 fuggetlen gomb (6 es 6) egyeneset a testel szembe.
No most az van, hogy az elso 7 gombot tudom univerzalissan hasznalni ha csak megnyomom, de nemhagyom bekapcsolodva (hogy nelegyen konfliktus a tobbivel).
Szoval ha az egeszet bekotom rendessen 36 gomb matrixba, ugyanakkor az elso 7-et tudom hasznalni testel szembe is es semmi nemvaltozik az eredmenybe, marad neki a szamozasa 1-tol 7-ig (ugyan azok akar matrix akar testel szembe).
No es itt, arra gondoltam, hogy 1 harom allasu billeno kapcsoloval (1-0-2) es egy egyszeru aramkorrel olyan bekotest csinalni hogy ha a billeno kapcsolot atkapcsolom 1-re akkor a kis aramkor ezt megvaltoztatna csak 1 impulzusra, illetve egy rovidke testre, amit a bodnar elso gombja megnyomasnak erzekelne, de nemjarna tobb impulzus, csak az a 1 az atkapcsolasnal. Aztan ha atbillentem a kapcsolot a 0-ra (kozepere) akkor megszakadna az a aramkor es olyankor megint generalna 1 impulzust, egy rovid testet az egyes gombra ugyanaz a aramkor. Ha atbillentem a kettesre akkor ugyanaz zajlana le, csak a bodnarnak kettes gombra.
Nemtom erted-e.
Szoval az atkapcsolo be marad kapcsolva, de a bodnar controller csak 1 rovid testet kapna a bekapcsolaskor, es ugyanolyan 1 rovid testet a kikapcsolaskor is. Es ezt a billeno kapcsolo mindketto oldarala mukodne mind 2 gomb a bodnaron. Biztos vagyok benne hogy ez egy flip-floppal megoldhato, csak en nemtom hogy, anyira mar nemvagyok benne. Jo lenne ha minnel egyszerub primitiv bekotessel meglehetne oldani.
Te mit szolsz hozza? -
#5177 Ja igen, igentelen az igaz, hoszusagan kivul nemlatok en se sok alithatosagot. De az a plexi lemez a pedalok alatt azt latni akarnam ellobe, nemhiszem hogy az ott megmarad ha rateszed a labad. Ez csak benne van abba a resbe, nics is jobban oda erositve. Nekem a netto 3mm brutto 4mm (a mintakkal egyutt) padlo ple meghajult ha ratettem a labam, pedalozas kozbe hajlogott, pedig 8 csavarral van odaerositve. Kellet ala szerelnem olyan megtamasztot, azota tuti
De hogy szaporodjon a cockpit link gyujtemeny akkor ezt is tedd be , ezt mar biztos jobban megeri Van harom verzio, a kozepso MobSim Sport arban es Item anyag menyisegben oszehasonlithato a Wagnerrel, de tutira nagyon allithato Az a Sport verzio nagyon tetszik, igaz a Haut De Gamme brutal jobb, de brutal draga is.
Szoval itt van, linkeld be a menuba
http://www.mobsim.net
Csak most azt a lapot valahogy szerelik, de ez megy:
http://www.mobsim.net/boutique/
Basique:
Sport:
Haut De Gamme:
Nagyon jo a lap is, minden allithatosagot bemutat, lehet konfiguralni.
Azt hittem hogy ez benne van a menuba, de nincs ott -
#5176 Hát szereltem egypár "szekis" autót, sőt csináltam is ilyen fogaskerekeket, nem tudom miért lenne egyenetlen az átvitel. -
#5175 Inkább azon lesz a hangsúly, hogy jobb anyagból vannak, és max 20 óra üzemet kell kibírniuk. Az egyenes fogaskerék tized akkora felületen érintkezik mint a ferde, és egyenletlen az átvitel.
Viszont ha cserélgetni kell a váltóállításhoz a fogaskerékpárokat, azt is tuti egyszerűbb egyenessel.