11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Na most ez azért lesz vicces, mert a 3 monitor rákötéshez, kell majd valami spéci kábel a vga-hoz, amit tuti nem lehet majd kapni az elején, és kurva drága is lesz tuti. Gyárilag persze nem jár hozzá. -
#5253 Sosem tudtam rendesen használni a dekopírt ilyen célra. Fúró, és reszelő ha belső ponton kell. -
Előszőr még elfogadtam hogy hát jóó, pro a srác aztán furcsálltam a kormány mozgást, meg a váltás hiányát :D -
rbal #5251 A külső részeket én is flexel gondoltam, viszont ott is vannak olyan ívek amiket nem lehet azzal kivágni, a belső likakról nem is beszélve, arra a flex képtelen. Majd talán holnap nekiállok, aztán kiderül mi lesz belőle. Annyi anyagom van hogy 2× nekiálljak de szeretném 1ből megcsinálni. Az összekarcolás nem érdekes, mert ki lehet polírozni, meg szemből carbonmatrica a terv. Az elvileg meg is van, meg van egy haver aki hobbiból dekorációval foglalkozik ő fel is teszi nekem. De nevetséges, hogy a matrica annyiba kerül, mint az alu lemez. Igaz ez jó minőségű matriza, nyugodtan lehet karmolászni, dörzsölni semmi baja nem lesz neki. Azt mondja sok motorra, meg autóküszöbre tett már ilyent, és simán bírja a kavicsokat, cipőt, stb. Összeségében nem lesz olcsó a dolog, és asszem Tomi555 írta hogy miért nem eredeti carbonból csinálom, mert az azért sokkal drágább. Lehet házilag csinálni, de azért hogy az erős, és deformálódásmentes legyen, ahhoz azt is nagyonsok rétegben kell csinálni. Ha olyan stílusú lenne, mint Pointer linkelt annak meg nagyonfaja sablon kéne, amit szintén nem egyszerű házilag megcsinálni. Szal aránylag ez tűnt a legjobb megoldásnak, mert ha acélból lenne akkor azt még nehezebb megmunkálni, a súlyáról nem is beszélve, és abból is kellett volna közel 4-5mm es, mert az alatt simán elhajlik, rugalmas, ha jól megnyomod a két szélét.
sKeezo tippjeim szerint olyan max 150Ft lehet egy ilyen gomb. Ha nincs gameport a gépeden, akkor mindenképp usb-s cucc kell. Léteznek átalakítók, de annak ára vetekszik egy egyszerűbb gamepaddal, és akkor már az egyszerűbb. Nézzd meg ezt az oldalt:
http://www.pushpushpush.net/archives/2008/03/16213252.php
Japán oldal, de tele van képekkel hogyan csinált a srác G25re gamepaddot. Van kép hogy hová forrasztotta a gombok kábeleit. Szal valami ilyesmit kell csinálni ha + gombokat akarsz, a lehető legolcsóbban. -
#5250 -
sKeezo #5249 ennek mennyi darabja? -
tejfogu #5248 3 ujjamat oddadnám 1 ilyennel felszerelt home made f-1 kormányért -
sKeezo #5247 kerestem a gamepadot, de nem találtam meg, viszont találtam egy gameportos joy-t és egy playstation 1-es joyt.
Az a baj hogy nincs gameport a gépemben. -
sKeezo #5246 amit te csináltál joystick-al, arról tudnál képet küldeni? kívülről belülről érdekel :) -
#5245 Csávó bátor, hogy nem köti be magát. Első 20 méteren berántottam volna a kéziféket, és futok messzire. -
#5244 ezt láttátok már? lenyűgöz a tehetsége :D -
#5243 Igen tény jobb megoldás a gamepad :D én már csak tudom :) gamepad gyilkos -
#5242 Amugy a rendes embereknek van skype is ám (meg hasznaljak is ám)
sKeezo: ha nem akarsz belebonyolodni a bekotesekbe, akkor neked egyszerubb lenne az a gamepad, ahogy mondtam kihuzni belolle a gombokat, de forrasztani kell ott is egy picit, de egyszerubb, csak nemtom hogy alsz a forrasztassal, de az egyszeru dolog -
sKeezo #5241 én ehhez nem értek :( -
#5240 link1
link2
link3
-
#5239 vagy USB-e gamepad 1:1-be ugy ahogy van csatlakozostul. Vagy lehet csinalni gameportba is ha meg van. Oda sokkal egyszerubb, oda csak be kell kotni a gombokot es potikot a megadott pinekre, nem kell hozza elektronika es meghajto se, default a Winbe van. -
#5238 :) na azért nem lehetetlen :D -
sKeezo #5237 csak usb-s gamepad jó? gondolom a gamepad usb csatlakozóját is fel kell használni -
#5236 OK -
#5235 na megyek lessem a youtube hát ha van valami ami nem 900 fokos kormányal nyomja a driftet -
sKeezo #5234 köszi, majd még kérdezek :D -
#5233 Tekerni kell mint az állat :D -
#5232 Átküldte MSN-en, mert a rendeseknek az is van :P -
#5231 Ezt honnan akasztottad le? Leonak nincs kint. -
#5230 ezt hogy érted ? :D -
#5229 a MARHA :d -
#5228 Hmm.... -
#5227 900°-al tuti pontosabban lehet. De többet is kell gépészkedni rendesen :D -
#5226 szerintetek a egy kb 300 fokos kormányal lehet ugyan olyan jól driftelni mint egy 900 fokos vagy probálkozásra se méltó ? -
"SLI-PRO device (recommended configuration):
1 button assigned to Optimal Shift Points Tracking (OSPT)
1 encoder assigned to change speed display panels. Cycle through panels (rFactor):
1.speed
2.sector:speed
3.fuel:speed
4.position:speed
5.-speed-
6._speed_
7.speed right aligned
8.speed left aligned
9.engine RPM usefull during OSP tracking
1 encoder assigned to change time display panels. Cycle through panels (rFactor):
1.current lap time
2.sector1 time
3.sector2 time
4.last lap time
5.best setor1
6.best Sector2
7.personal best
8.time behind next
9.time behind leader
10. time remaining
11. Elapsed time (session time)
12. reference time
During OSP tracking the position 1 to 7 display the rpm value of each gear
1 switch or encoder assigned to change brightness (optional)
1 "On Board Computer" button or encoder (optional). Cycle through panels (rFactor):
1. tyres temp
2.tyres press
3.oil
4.water
5.engine
6.weather
7. track info
8.coffee break
9.tea time
10.lunch
11.drink
12.??
Optional button or encoder assigned to
1 Traction Control
1 Anti-Lock brakes
1 speedlimiter
1 brake bias front
1 brake bias rear
1 ignition
1 neutral
1 headlights
1 look left
1 look right
** All information related to SLI-PRO device and SLI-PRO Manager app and plugin are subject to change without notice... **
EK"
-
#5224 Ja, ja, egyszeru munkas ember, az ismeros kifejezes , szerintem itt tobnyire minden azok vagyunk. Ha nem lennek egyszeru munkas ember, akkor Forcedynamicsom lenne othon egy komplett szimu szobaba berendezve projektorokkal
No de a lenyeghez:
Egyszeru mint a pofon. Csak kell hozza forraszto meg egy pici tapasztalat vele. Azok az eritkezok amik a gombokra mennek a gamepadba, azokra kellene raforrasztani drotokat, es a drotok masik vegere nyomo gombot forrasztani. Igy megcsinalod az oszes gombot amenyit akarsz belole. A tobbi marad rendessen mint gamepad, ugyanugy fog szerepelni a Winbe mint azelott. De azokat a gombokat kivezetheted azokkal a drotokkal ahova akarod, kormanyra vagy dashboardra, ahogy tetszik. Kormanyra nehezebb, mert az forog, ott be kell fuznod a kabelt a kozepebe, ahoz szet kell szedni a kormanyt. Egyszoval ha igy kivezeted azokat a gombokat, akkor kesz is, meg van oldva a dolog. Nekem gamepadom sose volt, ugyhogy arrol kepeket nemtudok csinalni, de ha kinyitod, akkor megtalalod azokat a kontaktusokat ahol a gombok vannak rakotve, es azokat kell kivezetned kulso gombokra amik ott lehetnek ahol csak akarod. En ugyanezt megcsinaltam Joystickal -
sKeezo #5223 van gamepadom, amit szét is szednék, de azt se tudom mit hogyan kéne csinálni, milyen kábel kell, milyen gombokat lehet rákötni. sose foglalkoztam hasonlóval, egyszerű munkásember vagyok :D -
#5222 DFP mod :D
A G25nek is ilyen szörnyű hangja van ? Fülesben nem hallani semmit :D -
#5221 Jaaaaj.... ha persze, ilyen van az unokatesomnak, tavaly ilyennel vagta nekem a konyhaasztalba a lyukat a mozsdonak. Csak nemtudtam hogy hivjak, azt hittem hogy az a Flex, aszem valami olyasmit emlegetett nekem, de lehet oszekevertem, mar tudom hogy a Flex az olyan szerszam amibe koszoru kerek forog es ugy vagod vele a cuccot.
Mostmar vágom, haver
koszi
Huha, mar megyek aludni mert 2 es fel oramulva kelek meloba. -
#5220 Bizti láttál már dekopír fűrészt,
Elvileg, arra való, hogy vékonyabb lemezt, vagy fát tudjál vágni, akár még íven is, lehet vele kanyarodni :D
Bár én még nem találkoztam olyannal, ami ne karmolná össze az alatta lévő fémlemezt, és sosem sikerült vele pontosan vágni :D Inkább flex, és köszörűvel becsiszol :D -
#5219 hehe , naggyyoonn vicces ... jol szorakoztok
-
#5218 Zsufolt napom volt. Voltam a dashboard plehekert, aztan "maraton" - hajszoltam megfelelo csavarokat hozza, perszehogy 100 uzletbe nemvolt megfelelo, de hurrrraaa a 101-dikbe sikerult szereznem de rament fel delutanom. Aztan meg barkacsoltam a dashboard pleheket a muhelyembe - az erkelyen tergyelve , ram is sotetedett, nemsikerult komplett befejeznem, most 2 nap munka, aztan majd fojtatom utanna. Csak ilyen este jutottam a forumhoz meg a PChoz.
Most olvasok mindent viszamenoleg, es mennek a valaszok
De jo tudni hogy hianyzok neked Pointer -
#5217 Lehet hulye kerdes es neked nevetseges lesz, de mi az a dekopír?
Ilyenekbe nem vagyok jartas, ilyet nem is tanultam meg nem is dolgoztan. Csak azert kerdezem mert anyi cuccot akartam (akarok) csinalni a cockpithoz, hogy tudjam mivel lenne a legjobb. Esetleg hosonlisd a CNCvel, azt mar tudom mire van -
#5216 En nagyon tudom ertekelni ha valaki nem szaki vagy nem jartas valami dologba, de annak ellenere erdekli a dolog hogy mi van mogotte, hogyan mukodig, esetleg hogy lehet megcsinalni. Esetleg anyira elmegy hogy meg is akarja csinalni. Es csucs a csucson ha meg is csinalja es jo mukodik Ez nagyon jo es szep tulajdonsag. Nem sok az ilyen ember, az en ocsemnek abszolute totalisan mindegy hogy mi hogyan mukodik, egyatalan nemerdekli, es ami meg roszabb, meg az se erdekli amit meg kell hogy csinaljon, jelentektelen egyszeru dolgok. Vagy megveszi keszen vagy inkabb nemkell neki a nemtudja megcsinalni, de nem is probalkozik. Neki ha valami nemmegy akkor ott van a Tika hotline -> "Call Tika to reparing and resolve problem" - ezen az alapelven mukodik
Kedves sKeezo, szivesen leirnam neked, de az bovebb mende-monda, es 3 ora mulva kelek munkaba. De ha kicsit visza lapozol akkor par hete, vagy honapja is mar pont ezt a kerdest vitatjuk itt a forumba jomagam es Tomi555, rbal, pummis, meg par masik forumozo. Meg ezen a lapon is van belole (#5178), de viszamenoleg is nagyon sok van.
Esetleg 1 mondatba roviden anyi, hogy a legegyszerubb Joystickbol vagy Gamepadbol csinalni. Ott minden megvan, csak ki kell vezetni a gombokat, esetleg meg ott van a Leo Bodnar BU0836. Esetleg ha nemertenel valami konkrettat akokr kerdezz ra, majd elmagyarazzuk -
#5215 Hát..., lehet rá is ferne egy kis torna, olyan Fredi & Beni tipusu autozas