11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
sKeezo #5374 azok alapból rajta vannak a kormányok!
-
#5373 Ja a dupla adaptert mar elmeselted, de azt meg figyelmesseben is el kell olvasnom mert tenyleg eleg bonyolult, elsore nemertettem tokeletessen. -
#5372 Hat hallod, kezdesz nagyon Pointere emlekeztetni
Ezeket mindet az erkelyen hoztad osze? A lyukak furasa nem gond, de a kivagott darabokra ertem.
Amugy azt meg nemertem hogy miert van 2 soron az a atalakito? Olyan mindha 2 egyforma lenne ott.
Hat ami meg az uzleteket illeti, en mar itt videken tenyleg csak aprosagokert szaladok ki ha surgossen kell valami. De a tobseget a foverosra ertettem. Ha valamit hajszoltam (tobb cuccot), mindig benne volt a furikazas kb 100km-be csak maga a varosba bent (nemszamitva az ide-oda utat), ugy volt eselyem par dolgot beszereznem, de meg akkor is sok minden ki szokott maradni. Pedig rengeteg uzlet utan erdeklottem rengeteg embernel, szint mindbe voltam. -
cyber #5371 Sziasztok!
sKeezot kérdezném, hogy a kormányonlévő gombokat honnan szerezted?
Üdv:cyber -
sKeezo #5370 kösz az infőkat! ezt akartam hallani :) én nem vagyok jártas az ilyenekben, azért bíztam bátyámra és fateromra a kivágást. képeket teszek majd! -
sKeezo #5369 akkor nekem nem fontos ilyet csinálnom, igaz? -
rbal #5368 Nem mert ha jól megnézed a cél az volt hogy a külső körön támaszkodik fel(legalábbis ha pontos lenne akkor ott kéne) az a műanyag darab, és ki van vele támasztva a csavarhely is. Az adapter fixen tartja a csavartávolságokat, és teszem fel ha tekeredne az egész, akkor a körön feltámaszkodott rész miatt, nem tudna elnyúlni-mozdulni semmilyen irányba a csavartartó nyúlvány. Ezeket a G25-ön én újjal tudtam picikét ide-oda nyomogatni, ezért félek, hogy letörne. A dfpn azért sokkal masszívabban megoldották a dolgot. -
rbal #5367 Nekem 6mm a lemez. Azért van 2 adapter, mert a G25-re kell egy fix amivel ugye átalakítom a G25 csavarhelyeit, a rallykormányra. Ez fel van csavarozva fixen a tengelyre. A másik meg az F1 kormányon lesz rajta fixen, mert azon szemből 3 csavart látsz, amiken a helyei ütköznek a G25-re való felfogatócsavarokkal, tehát ezzel nem tudom fixálni, át kell alakítanom a rallykormány csavartávolságokra. A megfogatás az csak középen van az M10 es csavarral, a szélső kisebb csavarok csak az elfordulás, kotyogás miatt vannak. Végülis ezek miatt tud a kormány, meg a tengely egyszerre fordulni, kotyogás nélkül. De nekem végülis a 2 fajta kormány aránylag gyors cserélgetése miatt ilyen bonyolult, ha te 1 kormányt használsz, akkor nem igazán kell véleményem szerint adapter, mehet egyből fel a 4 likra a kormány. Pointer 5222 kommentjében lévő vidiben is látszik, hogy a srác csak egy korongot csinált, ami a középső 4 csavarral van a dfp-re csavarozva a kormánynál meg az a 6 csavar a kormány kereket fogja. De neked ilyent nem kell csinálni, mehet egybe a kormánnyal az a 4 lik. Ha ajánlhatom 1mm-es korongot vegyetek, de jobb minőségűt. Sokkal pontosabban, gyorsabban lehet vágni vele, csak nem szabad befeszíteni, mert akkor törik, és tud csúnya balesetet okozni. Védőburkolat a flexen mindenképp fent kell lenni, meg a szemüveg, nem árt a hosszú ujjú felső, meg hosszúgatya. Nem is a szikra miatt, hanem ha elrobban a korong, valamit védhet. Sajna láttam már szétrobbanó korongot ami csontig vágta be az alkart, még szerencse hogy nem az erek felöl hanem a másik oldalon. Persze nem volt fent a védő, és azért tudott ember irányba repülni. Csak azért írom ezeket, mert íveket is kell vágni, ha hasonló formát szeretnél, és az ívben könnyű befeszíteni a korongot, főleg ha siet az ember, mert viszi mint a vajat, csak helye nem lesz fordulni a korongnak. Csak gondoltam szólok, mert ezek a szerszámok nem játékok, nagyon kell figyelni használat közben. Bocs, de nekem úgy tűnik, hogy te meg nem vagy jártas ezekben a dolgokban, bár írtad hogy valaki segít, remélem azért ő ért hozzá, mert nem ér annyit az egész kormányprojekt, ha valamelyikőtök megsérül! Szal ÓVATOSSAN!!! Jó munkát, majd képet te is tegyél fel! -
sKeezo #5366 a második képen attól a bigyótol nem törnek el a csavarhelyek? vagy nem értem. bocs a gyenge felfogásomért :D -
sKeezo #5365 amúgy nekem is hasonló kormányom lesz, csak nem ilyen részletes, nem lesz rajta ilyen kijelző, egyelőre gombok se, de azt akarok majd. tegnap már megterveztük, ma nekiálltunk kivágni, csak szar korongok vannak a flexhez, és majd holnap venni kell.
neked hány mm vastag lemezből van? -
sKeezo #5364 2 adapter van felrakva? vagy mi az? nem értem :D -
rbal #5363 Én a 24"monitort rendeltem onnan, 2nap alatt megvolt. DHL hozta gond nélkül. Netes rendelésnél álltalában futárszolgálat hozza, és a szállítási költség + ban megy rá! Vagy te mész érte, de ha messze laksz tőle (30km-en kívül), és autóval, busszal vonattal(ha nem sztrájkolnak) oda-vissza sokkal drágább sztem, mint a futárszolgálat. -
#5362 Te ott rendelted egyébként? -
rbal #5361 Asszem döntöttem, bár még aludnom kell rá! Visszateszem a pillangós részét a G25-nek, sőt még a pillangókat is használni fogom az F1-hez, pedig azt akartam másikat gyártani az F1-re. Ki próbálgattam a távolságokat, és ez így ilyen formán úgy tűnik jó is lehet, igaz rövidebbre nem tudom csinálni, max pár milliméterrel, mert most csak belenyomkodtam a csavarokat a meglévő likakba, nincs süllyesztve a csavarfej, stb. A legnagyobb bajom az egésszel, hogy szerettem volna kihozni távolságra a rallykormányhoz a tengelyt, hogy üléshelyzettel ne legyen gond, de így nem fogom tudni. Még azt sem tudom így felférnek e a rotációsok, de sztem az felfér majd. De egyenlőre más nem jut eszembe, azért még erre kell aludni. Kb most úgy vagyok mint Tika, hogy valami mindig közbejön, át kell gondolni 88×, és a sokadik verzió valósul majd meg.
sKeezo igen az az adapter, amin ki van fúrva a rallykormány lik, meg az F1 kormánylik is, meg ugye a felfogatás likjai is, de úgy tűnik ez kuka lesz.
Képek a mostani megoldásról(egyenlőre):
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG] -
rbal #5360 Nekem is ez a meglátásom, ezért valamit mindenképp gyártanom kell oda, mert félek, hogy letörik. de minél többet agyalok rajta, annál inkább úgy vagyok vele, hogy lehet hogy vissza kéne tenni azt a pillangós darabot, csak kibelezve. Megmondom őszintén nem tudom hogy lenne a legjobb. Kezdek azon is gondolkodni, hogy a tengelyen lévő 3 csavarhelyből mivan ha kitépem a menetet, egy görcsölős kormányrántáskor. A pillangós darab azért felfekszik azon ilyenformán nincs nyíróerő, csak szembe letépni lehet. A tengelyest meg mindenhogyan lehet lehet tépni, csak az a 3 csavar tart. Lehet hogy mégsem a végleges kormányfelfogatás?! :D Inkább most tartson sokáig megcsinálni, meg kinlódok vele, mint utólag nagyon megbánni, mert tönkre vágtam. -
sKeezo #5359 a 3. kép az adapter? -
#5358 Hát igen, az FFB erőt itt nem a csavarok viszik át, hanem az alső felső vájat a tengely palástján, a pillangóváltó rész ebbe illeszkedik pontosan. A csavarok nélkül is tekerhetnéd bátran. -
rbal #5357 Sztem a 4mm alu az már bírja, attól függ azért mennyire lágy. A G25 csavarhelyei azért sokkal gyengébbek a dfpnél az már biztos. A dfpnek az 1/3-a legalább bele van öntve a tengelybe, a G25 nél meg csak egy vékony "összekötő" van: [IMG][/IMG]
Amúgy valami ilyenre gondoltam, csak ez nem jó az azóta készült adapter M10 menetéhez:
[IMG][/IMG]
Az adapteren így oldottam meg az M10 belső menetet, mivel az első verzióban az aluba vágott nem volt jó a középpont miatt, ezért ki kellett fúrni. Nagyon fontos, hogy ha millimétert már elment a lyuk akkor az nagyon zavaróan észrevehető, ha forog a kormány!!! Erre nagyon oda kell figyelni!!!
[IMG][/IMG]
A rallys kormány végleges felfogatása. Egyszerűen gyönyörűek ezek a fekete süllyesztett IMBUSZ csavarok! :D
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
TIKA nyugodj meg nálunk is csak Budapesten jó az élet! Én ma végigjártam a városomban az összes csavarboltot, meg az OBI-t is M5 menetes szár toldóért, ami kéne az F-1 kormányhoz. Hát nem kaptam, a legkisebb amit tartanak M6-os. Menetes szárat, még M4-eset is tartanak, de toldót azt nem! Az M6 meg úgy tűnik nagyon nagy, legalábbis a csavarfejek összeérnek, nem fér el egymás mellett a 2-ő. Pedig a kormányt már így fúrtam ki, és az adapter felfogatás is már fix a rallykormány miatt, szal szarban vagyok egy picit, de valamit úgyis kitalálok rá! Az erkélyre járással már tele a tudatom, mert állandóan takarítani kell, ne hozzam be a lakásba az alu forgácsokat! :S -
#5356 Szállítási díj +1500?:) -
#5355 ipon -
#5354 Szevasztok! Megvan a pénz a G25-re! Tudnátok ajánlani valami oldalt ami megbízható és ahonnan meg tudnám rendelni ? -
#5353 te ne is mond 24 ora olyan mint 2 perc :D,Mást nem hallok asszonytól csak hogy:Megin az a ......cockpit -
#5352 idő, idő, idő... ne is mond, ugy szorakozik velunk ahogy akar, es meg elvezi is. Mikor kellene hogy elszaladjon akkor nyulik mint a takony. Mikor valamit csinalsz, es minnel tobb ido kellene akkor 5 ora anyi mint 20 perc. Szoval az időt nekem nem kell magyaraznod, ha a napnak 72 oraja lenne mar lehethogy eleg is lenne valamire. Amugy multkor belegondoltam hogy menyi idő marad ha leszamitod amit alszol, amit utazol (munkaba vagy iskolaba), ami kaja keszitesre es zabalasra megy el, amig atnezed az SG news-ot es forumot , es akkor a maradek időben foglalkozhatsz a cockpittal vagy mas hobbival.
Amugy az alvas es zaballas megszuntetesevel rengeteg idot nyerne az ember . Munka az kell mert akkor mibol is gazdalkodnal meg csinalnad a cockpitot?
Mikor nemvoltak PCk a 80-as evekben, sokkal hosszabak voltak a napok biciklin kint a termeszetbe
Kulomben multkor 1-2 hete volt egy fasza magyar film az RTL Klubon
A Herceg haladéka
, a csajt lelottek, meghalt es kapott 1 perc haladekot a real vilagba viszamehetett 1 percre amit fojton nonsztop korbe jart es ismetlodott. Erdekes, ilyen stilust hollywoodba se lattam, legalabb valami valtozatossag, nem mindig ugyan az a sablonos filmek. -
#5351 Na most le bugtam :( télleg csak ilyen gyorsan elolvasom,tudod az idő nagy úr :) .Majd dobok fel én is képeket barkácsoltam egy kicsit :D -
#5350 Hallod ez hihetetlen. Hisz nalatok bazi mindenre van uzlet, es meg tobb is. Kedves magyar allampolgarok mi a fene nemtetszik nektek ott? Minden kaphato es beszerezheto. Valamit gondolsz, kimesz es azzal josz haza.
Nekem ha itt valami kell akkor neznek ram tatott szajjal hogy mirol is hablatyolok... olyan nics... sose lattak... vagy olyat nekik nemeri meg mert en vagyok az egyetlen aki keresi. Meg hasonlo dumak mennek, es szart se kapok itt. Oda vannak az idegeim meg valamit beszerzek a tejen es kenyeren kivul, mert azt meg kapni, legalabb ehen nemhalunk.
Most peldaul kellene olyan vedo gumi amit ra tudok illeszteni a 1mm vastag plé elere hogy ne vagjon vagy ne legyen eles, es esztetikailag is jol nez ki. Olyan "U" alaku gumis anyag, meterre kellene hogy aruljak, de tuti hogy seholse szerzek. Mert mikor ugyanolyan kellet 3mm vastag plére (olyasmi mint a hutoszekrenybe van az uveg polc elen) akkor azt se tudtam seholse szerezni meg ha bejartam az egesz fovarost se. Most meg kellene az vekonyabb 1mm plere. Ez csak most egy pelda, de rengeteg olyan dolog volt most a cockpithoz amiket hetekig hajszoltam rengeteg uzletbe, de mindenhol csak neztek hogy...miva?...
Meg az egyszeru csavarokkal is voltak gondok. -
sKeezo #5349 csak bírja. -
#5348 Pontosan.
Bár lehet a 4mm-es alumímium hamarabb elkenődik mint a műanyag :D -
#5347 Igaz, csak birja a muanyag kormany tengo -
sKeezo #5346 lehet adaptert csinálni 4mm vastag aluból? mert akkor csinálok azt is
erre rácsavarozom az adaptert, az adapterre a kormányt, és kész, igaz?
-
#5345 Én épp itt, de bazi sok helyen foglalkoznak vele. Kollégám is megcsinálta volna ingyért, csak várni kellett volna vele pár hete, amikor épp neki is meg nekem is jó, így egyszerűbb volt. Három 10*16cm nyák, ebből kettő-kettő főpanel jött ki, meg 12 db lcd nyák :D mert az uccsót tele rakattam akkor már vele. Mindegyikre feliratot is szórtak, az egyik kapott forrponnt lakkot, 5 nap alatt készültek el, így volt 8 rongy.
Van nekik kalkulátor progijuk is :D Igazából az a vicc, ha nem 2 kellett volna csak 1, akkor alig olcsóbb, ha meg 4 vagy tíz akkor meg alig drágább. -
#5344 Ha gyakran csinal az ember NYAKot (amit en mar nem) akkor a 8 rongy megeri Ha ugy foglalkoznak vele mint 15 eve akkor biztos vennek. Es az van olyan keszlet hozza? No errol kuldhetnel valami linket. Azzal mindent meglehet hazilag csinalni? Es azok a foliak laser nyomtatoba? Vasalom? Maratom? Es kesz?
Amugy tudsz valami ceget nalatok akik csinalnak NYAKot? Az nem jon ki feleslegessen dragan?
En mikor csinalgattam akkor rajzolgattam ahogy irtam, de ha volt lehetosegem akkor vetitettem lampaval, azt kihivtam mint a filmet aztan bele a marato savba es par perc mulva kesz volt. De ahoz olyan speci foto foliaval bevont kuprexid NYAK kellet. Kulomben azok a vetitettek szepek voltak, persze mert az original fotorol volt ra vetitve a NYAKra. Csak nekem ahoz otthon nemvolt lampa meg kihivo sav. -
#5343 Hat lehet teoretikussan jo, de a DFP-t nemismerem. De a G25-nel ott az a belseje ahol a csavar menetek vannak az meg konuszos, minnel bejjeb mesz annal szukebb. En ezen sokat spekulaltam mikor a G25 kormany tengo hoszabitason gondolkoztam, de anyira bonyolult a belseje hogy mindenki aszonta hogy lehetetlen kulon nemgyarilag kigyartani, vagy bazi draga lenne 1 db. Mert en valahogy nembizom abba a lapos diszk formaju atalakitoba, pont az miatt amit rbal is mond. Hogy a csavar meneteket nemtamasztja ki semmi, nincs a belseje olyan szorossan ahogy original, es feltem hogy esetleg majd idovel ahogy terhelve van FFB-vel, meg rangatva, meg az ido mullasaval az anyag is oregszik es gyengul, hogy nem-e fog az ott elpattanni? De en azt a iranyjelzo kapcsolo beszerelese miatt akartam hoszabitani, most ahogy lassan kesz a cockpit latom hogy azt oda ugyse lehetne efektiven felszerelni, es mashogy oldottam meg az egeszet. A 20 Euros iranyjelzo kapcsolo a Ford Sierrabol meg kiamaradt, nemhasznalom fel, kar mert olyan aranyos az egesz, nem nagy bunko, es rengeteg kapcsolasi funkcio van benne. -
sKeezo #5342 viszont keresgéltem itthon, és találtam egy 4mm vastag alu lemezt. ebből kijön néhány kormány :D -
sKeezo #5341 megtaláltam a gamepadot, de rosszul emlékeztem, és gameportos :S -
#5340 Simán, csak paszentosan kell vágni. -
sKeezo #5339 bátyám azt mondja, hogy szerezzek egy akkora átmérőjű fém csövet, bevágjuk a 4 helyen, hogy oda becsússzon és ennyi. szerintetek működhet? -
#5338 v2
-
#5337 Ismersz :D -
#5336 Ja, vasklorid.
Most valami olyan a menő, hogy fóliára nyomtatod és átvasalod. Majd még azért filcel kihúzod.
Mivel én életembe nem csináltam nyákot, csak olvastam, meg néztem, és a komplett felszerelés belekerült volna 8 rongyba, így inkább két teljes garnitúrát készíttettem - előrelátóan - ugyan ennyiért, nem számolva a sorozatgyártásnál adódó anyagi előnyökkel :D Viszont nagyon szép lett :D -
#5335 Pedig nekem 2x annyi helyem van ott mint a gyári G25 kormányon :D
Direkt pakoltam hátrébb a kijelzőt, hogy nyugodtan tudjam 720° meg 900°-nál is markolva pörgetni :D
Igaz én nem voltam olyan előrelátó mint te, én a saját hibámból jöttem rá hogy úgy jó :D