Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

attila2323
Igen. De még próbálgatom az LFS-t is. Amúgy minnél nagyobb kormány elfordulási szöget állítok annál jobban csinálja.

semmi

pointer4
Ilyen beállítással is? Amúgy az LFS en belül is rengeteg mindent lehet álllítani.
attila2323
Üdv! Megjött a force GP-m de LFS-be amint kitesz a pályára és nem fogom a kormányt, olyan szinten elkezdi rángatni, hogy csak úgy csikorog a gumi. Próbáltam a Profilerben sok mindent és a játékban is de nem szünt meg. Mi lehet a baja?

semmi

remélem még nem volt 😊

attila2323
Ön dönt: iszik vagy vezet. ...hát igen õ döntött.

semmi

pointer4
Mázlista 😛
pointer4
Legfontosabb cockpit accesories:
bardocz
Én csak 4 napot vártam rá, amíg találkoztam az emberrel akitõl vettem<#idiota>
Igen, úgyvan ahogy pointer mondja, bocsi ha kicsit félreérthetõ voltam. igazából azon gondolkodtam hogy a hall sensor sem feltétlenül a legjobb mert ahhoz is egy min 14bites AD-t illene csatolni és az meg már megint csak plusz elektronika (Az IC-ben 12bites van) bár ha irányonként különlenn-e😄 nem is hülyeség😄
Visszatérve a 900fokos megvalósításra. Ha tudod azt próbáldd ki hogy ha rákötsz egy másik joy-t is a gépre és azt állítod be kormányzásra akkor is mûködik-e a kormányod FFB-je, ha igen akkor elvileg meg lehetne csinálni.

pointer4
Naja, és csak 3 hónapot kell rá várni 😄
bardocz
Ez meg 300 ojró, és van hozzá clubspot pedál. És ahogy nézem, ezen normális pillangóváltó van.
bardocz
Az alul lévõ nem a porsche 911 turbo. Ez van nekem. Ami alul van a képen az ez.

Én csak az enyémet mutattam be.
attila2323

Lehet, hogy akkor már érdemesebb lenne ezt megvenni mert ez is fordul 900°-ot és csak 20-25 000Ft újonnan.

semmi

attila2323
Az nekem sem ártana.

semmi

pointer4
Driver és elektronikát kellene mgpiszkálni, gondolom érdemes lenne megszerezni a driver forráskódját, részemrõl meg tudni programozni 😄
attila2323
Csak az nem mindegy, hogy a játékokban élvezhetõ lesz-e. Nem lehetne sehogy megoldani a 900°-ot megfelelõen nagy felbontásban, potméterrel. Mondjuk a driver megpiszkálásával.

semmi

pointer4
A potméter úgy mûködik mint egy feszültségosztó ebben az esetben, szinte mindegy hány fordulatú. Õ arra gondol, hogy az elektronika ami a kormányodban van nem is képes ilyen részletességû felbontásra. Saját kormányt épít, és épp beszámolt, hogy az alap FFB kormány driver képes ilyen felbontásra, amire akár Hall szenzor is köthetõ, optikai jeladó, stb...
Amúgy van 1,5 meg 10 fordulatú poti, ha direktben akarnád bekötni. De nem mind1, hogy egy 255 lépcsõfokos érzékelést 270° vagy 900°-ra osztassz szét.
attila2323
Kifejtenéd kicsit bõvebben? Akkor ez azt jelenti, hogy több fordulatú potival is meg lehet oldani és jó lesz a felbontása?

semmi

pointer4
Mikó ?😊
leteszteltem, akár 16bitet is enged a win driver (lehet még többet is) úgyhogy ezzel nem lesz gondom😄

Törölt felhasználó
😊
pointer4
Én ezen a bontott fotón 1 motort számolok, akkor melyik kormány az ami 3 motorral van szerelve az FFB-hez, és most ~300 Euroért a ClubSport pedál jár hozzá ?
bardocz
Illetve azt elfelejtettem, hogy az ffb-t egy idõ után ha felmelegszik elkezdi magától hûteni. Hangos,de jó érzés, hogy nem fog megsülni.
bardocz
Nekem Fanatec porsche 911 van, használtan vettem 40-ért, szóval nagyon bónusz volt, az akkori kb 80k-s árához képest.
a kormány vezeték nélkül kapcsolódik a géphez, de nincsen semmi késés.
A váltók nekem nagyon bejönnek, bár egy idõ után elkezd lemászni a kormány az asztalról. Viszont a szekvenciális és a h váltó külön van szedve.
A pedálról már többször írtam, hogy a gáz nem jön be. A kuplung nekem kicsit akadozós. A fék meg a végére kicsit felkeményedik, de már úgy szétrúgtam, hogy eléggé puha szegény :-D Viszont mindkét pedált sokkal jobb érzés nyomni, mint a momo félét, ami meg ugyan az ergonómiára, mint a dfp asszem.
Kormányszöget 180,360 és 900 között a kormányról, akár játék közben is állíthatom.
Ami negatívum, hogy a kormány középállása nagyon sokszor eltûnik, és újra kell kalibrálni, ami annyi, hogy belépek a driverébe, nyomok egy gombot, berakom középre, aztán leokézom. Illetve a driverbe ha nem 360 fokra van állítva, akkor nem tudom rendesen kalibrálni, mert visszarakja 360fokba, viszont mivel csak LFS-ben használok nagyobb kormányszöget, így annyira nem zavar, ott a játékon belül is lehet kalibrálni.
Illetve nagyon nagy negatívum, hogy verseny közben néha a gáz kihagy. Namost gondolhatjátok, hogy ez hány sec-et jelent pályán... Olyankor kibasznám az ablakon, a maradványokat meg felgyújtanám. Verseny közben nem egyszer volt, hogy emiatt elõztek elõztek, ami ligafutamnál kibaszottul idegesítõ.
Szerintem az új árát semmiképp sem éri meg, 300 euro, ami ezekkel a hibákkal nálam nagyon sok. Ha nem lenen,bõven jó lenne, mert ráadásul még halk is a szíjas ffb miatt.

És az még kimaradt, hogy kormányról az ffb-t is lehet állítani, illetve van 5 hely setupoknak, szóval berakhatod a különbözõ kormányszögeket, meg ffb-t, és csak váltogatsz közöttük.
G25-höz nem tudom hasonlítani, mert még nem volt vele dolgom.
pajti
Jók amúgy ezek a Fanatec kormányok? Használ vki ilyet? 😊 Kiváncsi lennék miért cserélte a kormánykereket.. nekem így külsõre jobban tetszik a GT3 RS

pointer4
Szerintem jó ötlet, ezek a Porsche kormányok...... egy sport autók ellen elkövetett esztétikai bûncselekmény áldozatának néznek ki. És ezt lekoppintani 😄
NIBI
Jujj ez fáj. <#idiota>
pointer4
Fanatec Porsche GT3 RS belülrõl, és G25 kormánnyal moddolva.

pointer4
Nyúúúgi, azért nem írunk, hogy a kreativitásod fejlõdjön 😊
Pummis
HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ EMBEREK VALAKI <#fejvakaras><#email><#violent> MIDENKI JÁTSZIK !!!sZEGÉNY FORUM MÁR CSAK ÉN VAGYOK ITT MINDIG

Pummis
Kész van a rezgö kormány is 😄 mibö lehetne még rezgöt csinálni kellne a pedálba is 😄

sajnos igen. nekem is volt tervem régen hogy átalakítom a momo-t de emiatt hagytam, persze ez nem jelenti azt hogy nem lehet megcsinálni és nem is az volt természetesen a célom hogy elvegyem a kedved😊 a probléma az hogy bármilyen potit rakz be azt az elektronika egy adott részre osztja fel. ez általában max 4096, azaz 12bit ennél nagyobb felbontású AD konventer szerintem nem jellemzõ ezekben az olcsó egyszerû elektronikákban. Ezért szokás a kormányokon jeladó tárcsát használni, olyat ami pl a golyós egerekben is van (LFS-ben még talán mûködne is ha egy egeret aplikálnál rá😄). Én ezért kezdtem el egy saját FFB vezérlõ fejlesztését sajna most áll a project sok az intézni való ügy de ha van idõm csinálom és alakulgat a dolog de azért a végleges megoldás még elég messze van. De amúgy jó hogy mondtad, le kell nekem is ellenõriznem hogy ha joyn 16k-s felbontást adok meg le tudja-e kezelni windows driver. Ha nem én is meg leszek lõve és bújhatom a netet, mert akkor jön az a verzió hogy drivert kell írni:S

Pummis
na kész lettem a váltoval én már többet nem csinálok rajta 😄 de ez a rezgõ bot válto 😄 nagyon bitang ilyen kormányom van kéne ebbe is rezgõ motor ötlet valaki ?

attila2323
Akkor is rossz lesz a felbontás ha ugyan olyan ellenállású de többször körbefordítható potméterrel csinálom?

semmi

attila2323
Elbasztam a csapágyak számát(hisz ezektõl függ az elfordulás mértéke). Este van már. <#unalmas>

semmi

attila2323
Most még így látatlanban ennyi. A lényeg az hogy az elsõ és az utolsó csapágy fix a középsõ pedig forog. Az elsõ csapágy a tengellyel -az utolsó pedig az "asztallal" van összeköttetésben. Így az ütközõk segítségével létre jöhet a 900 fokos elfordulás(nem teljesen annyi mert az ütközõk átmérõjével megegyezõ foktartomány ugye kiesik). Sajnos még úton van a kormányom ezért még a force feedback-rõl nem tudok írni, de mihelyt kézbekapom kipróbálás után szétszedem. Nem vagyok mérnõk, sem fizikus, ez csak egy ötlet és azért írtam, hátha valakinek segítek vagy kijavítanak ha valamit rosszul vázoltam fel. Remélem elmentek a Móricka rajzomon.

semmi

Tika
Aha... Pointer megsem alszik meg....
Hat ha mar agyonfurtad meg agyon keggesztetted.....<#nevetes1><#nevetes1>
De szerintem a motorkerekparokon eleg ciki lenne a 60-nal tobbet forogna <#wink>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Szerintem se lesz konyen kivitelezheto, de ha kreativak a sracok , akkor ne roncsuk el a kedvuket. <#wink>
Forumokon sok mindent lattam mar ami eszembe se jutott volna. Peldaul eddig a csucs a pecabot tekerobol valto volt. <#nevetes1>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Nekem nem sport gépjármûvem van, családinak mondható talán (suzuki), és balról jobbra tekerve kb 60°-ot fordul 😛 Na erre varjál gombot imbusz 😛 😄
bardocz
Egy Avensis. Én ebben inkább kb 990-et számoltam, gaz csak egyik irányból tekerve, és azt felszorozva kettõvel, de középen áll a kormány, úgyhogy így biztosan jó. Viszont láttam Honda Jazz-ben, hogy az kiforogja a 4*360-at is, csak néztem, hogy ezzel mit csinálhatnak vészhelyzetben a tapasztalatlan sofõrök. Amúgy ilyen lista engem is érdekelne, hogy mi mennyit forog. A Toyotát meg legközelebb megnézem, nem-e tévedtem, aztán szólok.
900 fokkal csak az lesz a baj hogy ha meg is csinálod és mondjuk leáttételezed a potit attol a felbontásod nem fog változni, ugyan úgy 256/512/1024 részre fogja osztani. pl G25-ben a kormány felbontása 16k. esetleg úgy lehetne megoldani talán hogy csinálni egy vezérlõt ami tudja a magas felbontást(nem potival hanem valami jeladoval vagy hallsenzor vagy valami és átvágni hogy azt beállítani kormányzásra, elvileg FFB-t ugyan úgy kiküldi a kormánynak, de ebben nem vagyok biztos, ki kéne próbálni.

Tika
Az szep toled hogy figyelted apucit menyit teker, de a legjobb azt letesztelni. <#vigyor0> Megalsz a parkoloba, eltekered az egyik oldalara koppanasig, es kedzded tekerni a masik oldalra es megfigyeled hanyszor fordul. Milyen toyotatok van? Valami sport kocsi? Akkor lehet hogy kevesebbet forog. De az oszes (tobnyire) road car, egyszeru csaladi kocsik mind 1080-at forognak. Azaz 3x360 fok (3x fordul meg a kormanykerek)<#smile>
Nekem egyenlore mindig igy jott ki, de sport kocsiba meg nem neprobaltam. Ugyanis nemalnak a garzsba Ferrarik meg Porschek <#vigyor0>
De szeretnem tudni hogy azokba menyit forog realissan, ha valakinek van lehetosege, probalja ki (esetleg Ferrari szolgalati kocsi vagy stb...) <#nevetes1>

Pummis
tervrajzom nincsen igazából ez úgy készült, nagyon primítív módon csináltam egy kocka dobozt amiben van egy tengely és van egy rúd egy tengelyen és váltja a kapcsolókat.De itt egy rajzváltó építés szerintem itt eltudsz igazodni ha nem akkor adok még egy linket.

bardocz
Ez biztos? Nem minden kocsiban. Nekünk toyotában nem forog annyit koppanástól koppanásig, pedig direkt figyelni szoktam.
Tika
Es ha mar dolgoztok vele, akkor 1080-ra csinaljatok, mert az a realis road car kormany kerek forgas. En is elfogadnam azt.

Tika
Sracok ha megcsinaljatok a 900-at, akkor oszt nehogy az legyen a problema hogy megdolgoztat a kormany a kanyarba. <#nyes> Mert sokan meg a G25-ot is csak 200-300 fokon hasznaljak. En persze nem redukalom. Nekem minnel realissab kell, nekem jol jon a 720 meg 900. Csak ugy mondom, nem roszbol. Az tecik hogy 900-at akartok minnel realissab legyen, csak mondom oszt nehogy gond legyen..<#wink>

Gilb3rto
Ha a 900 fokot megtudod oldani írd le lécci hogyan engem is nagyon érdekelne😊

Macbook Air M1 2020

attila2323
Ez piros markolatú. Amúgy az ff-es? Majd valami rajzot linkelhetnél a váltóról.

semmi

Pummis
Hoh ilyen sárga markolata van ?😄 ha igen olyan van nekem is.H válto nekem most készül iletve kész és nekem is game padbol készült +annak am otorlyábol

attila2323
Nincs mit. Én most vettem egy Formula force GP-t 4500-ért és át akarom majd alakítani kicsit.
A lényeg:
-a 900 fok
-H váltó
-kuplung
-és egy erõsebb ff hatás.
A tengelykapcsoló és a váltó szerintem gamepad lesz.
Van még egy Formula Vibri is, de annak állandóan megy a motorja, ha bekapcsolom (lehet, hogy csajé volt) és meg kellene javítani. Csakis a DRIFT miatt!

semmi