Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
semmi
semmi
Visszatérve a 900fokos megvalósításra. Ha tudod azt próbáldd ki hogy ha rákötsz egy másik joy-t is a gépre és azt állítod be kormányzásra akkor is mûködik-e a kormányod FFB-je, ha igen akkor elvileg meg lehetne csinálni.
Lehet, hogy akkor már érdemesebb lenne ezt megvenni mert ez is fordul 900°-ot és csak 20-25 000Ft újonnan.
semmi
semmi
Amúgy van 1,5 meg 10 fordulatú poti, ha direktben akarnád bekötni. De nem mind1, hogy egy 255 lépcsõfokos érzékelést 270° vagy 900°-ra osztassz szét.
semmi
a kormány vezeték nélkül kapcsolódik a géphez, de nincsen semmi késés.
A váltók nekem nagyon bejönnek, bár egy idõ után elkezd lemászni a kormány az asztalról. Viszont a szekvenciális és a h váltó külön van szedve.
A pedálról már többször írtam, hogy a gáz nem jön be. A kuplung nekem kicsit akadozós. A fék meg a végére kicsit felkeményedik, de már úgy szétrúgtam, hogy eléggé puha szegény :-D Viszont mindkét pedált sokkal jobb érzés nyomni, mint a momo félét, ami meg ugyan az ergonómiára, mint a dfp asszem.
Kormányszöget 180,360 és 900 között a kormányról, akár játék közben is állíthatom.
Ami negatívum, hogy a kormány középállása nagyon sokszor eltûnik, és újra kell kalibrálni, ami annyi, hogy belépek a driverébe, nyomok egy gombot, berakom középre, aztán leokézom. Illetve a driverbe ha nem 360 fokra van állítva, akkor nem tudom rendesen kalibrálni, mert visszarakja 360fokba, viszont mivel csak LFS-ben használok nagyobb kormányszöget, így annyira nem zavar, ott a játékon belül is lehet kalibrálni.
Illetve nagyon nagy negatívum, hogy verseny közben néha a gáz kihagy. Namost gondolhatjátok, hogy ez hány sec-et jelent pályán... Olyankor kibasznám az ablakon, a maradványokat meg felgyújtanám. Verseny közben nem egyszer volt, hogy emiatt elõztek elõztek, ami ligafutamnál kibaszottul idegesítõ.
Szerintem az új árát semmiképp sem éri meg, 300 euro, ami ezekkel a hibákkal nálam nagyon sok. Ha nem lenen,bõven jó lenne, mert ráadásul még halk is a szíjas ffb miatt.
És az még kimaradt, hogy kormányról az ffb-t is lehet állítani, illetve van 5 hely setupoknak, szóval berakhatod a különbözõ kormányszögeket, meg ffb-t, és csak váltogatsz közöttük.
G25-höz nem tudom hasonlítani, mert még nem volt vele dolgom.
ilyen kormányom van kéne ebbe is rezgõ motor ötlet valaki ?
semmi
semmi
A lényeg az hogy az elsõ és az utolsó csapágy fix a középsõ pedig forog. Az elsõ csapágy a tengellyel -az utolsó pedig az "asztallal" van összeköttetésben. Így az ütközõk segítségével létre jöhet a 900 fokos elfordulás(nem teljesen annyi mert az ütközõk átmérõjével megegyezõ foktartomány ugye kiesik). Sajnos még úton van a kormányom ezért még a force feedback-rõl nem tudok írni, de mihelyt kézbekapom kipróbálás után szétszedem. Nem vagyok mérnõk, sem fizikus, ez csak egy ötlet és azért írtam, hátha valakinek segítek vagy kijavítanak ha valamit rosszul vázoltam fel. Remélem elmentek a Móricka rajzomon.semmi
Hat ha mar agyonfurtad meg agyon keggesztetted.....<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
De szerintem a motorkerekparokon eleg ciki lenne a 60-nal tobbet forogna <#wink>#wink>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Forumokon sok mindent lattam mar ami eszembe se jutott volna. Peldaul eddig a csucs a pecabot tekerobol valto volt. <#nevetes1>#nevetes1>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Nekem egyenlore mindig igy jott ki, de sport kocsiba meg nem neprobaltam. Ugyanis nemalnak a garzsba Ferrarik meg Porschek <#vigyor0>#vigyor0>
De szeretnem tudni hogy azokba menyit forog realissan, ha valakinek van lehetosege, probalja ki (esetleg Ferrari szolgalati kocsi vagy stb...) <#nevetes1>#nevetes1>
Macbook Air M1 2020
A lényeg:
-a 900 fok
-H váltó
-kuplung
-és egy erõsebb ff hatás.
A tengelykapcsoló és a váltó szerintem gamepad lesz.
Van még egy Formula Vibri is, de annak állandóan megy a motorja, ha bekapcsolom (lehet, hogy csajé volt) és meg kellene javítani. Csakis a DRIFT miatt!
semmi