11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5454 Tomi javasolt valami epoxigyantát, kiönteni (vizes-homok) formába, lecsiszolni, majd bebőrözni.
Én is ezzel a szivaccsal csináltam, de olyan puhácska lett, alatta éreztem a puklikat, részben ezért is lett kézfájós hosszútávon.
Belegondolva az epoxi meg talán túl kemény, de az igazi se puhácska. -
#5453 Ok! Ma rendeltem és emailben kérdeztem hogy mikorra várható. Azt mondta holnapra meg is érkezik! Neked hány nap volt? -
sKeezo #5452 te mit javasolsz? -
norbi09 #5451 Én is tőlük rendelte. Nemvolt semmi gáz -
#5450 Aha, elokerult az elveszet ember (de milyen meglepoen gyorsan - kibujt a maci a barlangjabol )
Eredetileg UFOt akartam mondani, de az tul sci-fis lett volna ide
Na ha mar meglettel, akkor legyszi szolj valamit a loadcellhez, neked mar van. Mert megakarom venni ezt, amit regebben anyira kerestem, most meg lett a forras.
Itt szovegelek korulotte #5432.
Koszi -
#5449 Kösz tuti találok egy jó progit -
#5448 Nem, Ufozok :D -
#5447 Túl puha sajnos.... -
#5446 Sracok, Pointer hova lett? Elveszett? Vagy elment sielni (motoron)?
Tudtok rola valamit?
Vagy anyira epiti az uj szimut hogy nincs ideje a forumra? -
#5445 Ha logiteched van, akkor kellene neki mukodni, de az sem 100% garantalt. Tesomnak MOMO volt es annak a jol ismert pedal kalibracios betegseget allitottuak a DXTweakkal, frissen inditva mukodot, aztan ugyis elalitodott. Nem sokaig birta.
De nezz korul itt vannak olyan programok. -
#5444 En ebbol csinaltam az utkozokot a cockpitra hogy ne verjem le vele a falat tili-tolizas kozbe mikor parkolom fere
Jo dolog es marha konyen vaghato, de nem olcso, olyan atlag atmeroju kerul 1db (2 meter) 3.30 Euroba. -
#5443 Azt hiszem innen fogom megrendelni a G25-öt! -
#5442 víz-gáz szerelvényeket ahol árulnak ott elvileg lehet ilyeneket is kapni, csak annyit kell tudni hogy milyen a cső átmérője amire rá akarod húzni -
sKeezo #5441 ez jó! milyen üzletben lehet venni? -
#5440 -
#5439 CSőszigetelő!a pontos megnevezése:) -
#5438 Igen, lehet venni, fűtés szerelők szokták alkalmazni ilyen szivagy amit rá lehet húzni a csövekre,(szivacs cső), abból veszel mittomén valamennyit egy oldalon bemetszed, körbehúzod a kormány körül összeragasztod, aztán varhatod körbe bőrrel! -
#5437 ez nekem is feltűnt 2 cm -ig semmi :D -
sKeezo #5436 szerintetek az jó ha a kormányon ahol fogom a kormányt két oldalt, tekerek rá szivacsot, és varrok rá bőrt?
elég az, vagy tudtok jobb módszert? -
#5435 Sziasztok! Érdeklődnek hogy ez a dxtweak programmal hogy lehet beállítani a pedált?
Pl. Nyomom a gáz és kb2cm-ig nem érzékel semmit sem utána viszont rövid pedálúton eléri a maximumot amikor is még van 2cm a pedálútból vagy ezt nem lehet beállítani a programmal? -
#5434 Na ma megjöttek a butor lapok szóval jöhet az új cockipt. -
#5433 "Most aztán jól fog jönni, hogy a G25 fék igen robosztus felépítésű, ugyanis 45kg-ig mér a kütyü"
-
#5432 Akkor van mar sok embernek? (akkor remelem nem kamu cég)
Kulomben iRacing az ertheto hisz Amerikai ez a ceg is AP Electrix)
Amugy belinkelhetnel olyanokat ahol van nekik es hasznaljak, irnak rola.
Mert en atgondoltam, nagyon komolyan akarok rendelni, turheto arba van, es nemkell hozza semmit hajszolnom, kicsomagolom, beszerelem es kesz.
Csak egy dolog aggaszt. Az a erzekenyseg allithatosag, nincs hozza poti, meg a pedal kemenysege, milyen rugo lehet az ovebe. De a FAQ-ba irja hogy kalibralasnal olyan erzekenyre kalibralom ahogy akarom. De az nem a legjobb. Mert a LFS-be ha ugy kalibralom be a pedalokat hogy csak felig nyomom le, elfogadja es bekalibralja. Es a MAX ertek az addig MAX amig tul nem lepem azt. Csakhogy aztan versenykozbe taposom a pedalokat es ha tulnyomod a bekalibralt MAX erteken akkor uj MAX erteket jelol meg, es mar arreb van a MAX. Ez mindig igy van addig amig tul tudod nyomni az elozo bekalibralt MAX erteket, amig eljutsz a fizikai vegere a potenciometernek vagy illetve pedalnak. Ezt LFSbe teszteltem G25-el, ott igy van. De asziszem a Windowsba is alapba is igy mukodik a G25.
No akkor ez most hogy van a loadcellnel. Mert ott soha nemtudod 2x pont egyforma erovel megnyomni, mindig mas erovel nyomod, de nemtudod hol a MAX. Szoval ha bekalibralom egy bizonyos erovel ami megfelel, de a versenykozbe tultaposom akkor uj MAX keletkezik, es ez igy mehet amig szet nem taposom a pedalt? Es akkor mindig mashol lesz a maximum es azzal az erzekenyseg is mindig mas lesz akaratlanul. Jo lenne ha nemalitodna mindig arreb es lenne 1 fizikai hatara mint a potmeteres pedalnak.
Hogy van ez a loadcellekel, szolhatnalnak az illetekesek akiknek van, Pointer, meg meg valaki vett CSP-t. Es foleg LFS-be erdekelne mert en azt hasznalom. -
#5431 iRacingesek agyon dícsérik, GTR-Masters fórumról van az infó! Szóval mindenki szerint sokkkal jobb...
Amúgy az elektronika ottvan rajta, és az 5voltot megkapják a potik is, szóval azzal nincs gond,. -
#5430 Ja igazad van, valahogy ugy lehet, de kell hogy az a elektronika rajta atalakito legyen 0-5V jelre hogy a G25 ugyanugy fogadja mint a potmeterrol kapott jelet.
Azert erdekelne hogy milyen kemeny lehet? Mert a G25 fekje tuti jo kemeny, kezbe alig birod benyomni, es az nemlenne jo ha ez meg puhabb lenne.
Es akkor meg nyitott a kerdes az eronyomasrol? A CSP pedalokon van 1 pici poti amivel lehet alitani az erzekenyseget hogy ha mar benyomtad a rugot akkor meg milyen erossen keljen nyomni hogy a loadcellt is maximumra nyomd? Azt a alito potmetert erre is tehettek volna, filleres dolog es sokat csinal, mert gondolom ugy is van rajta valami olyasmi trimer csavarhuzoval beallitot, vagy fixre allitott egyszeru ellenalasal. Egy potmeter meg sokat csinalt vola es nemkerult volna semmibe. Mert igy kitudja hogy jar az ember. Minden relativ. Valakinek eros lehet, valakinek meg gyenge ugyanaz. -
tomi555 #5429 Mivel a poti feszültségosztó, egyik fele föld másik +5V tehát tápod van és az erősítő meg gondolom ott van alul azon a kis panelen és felerősíti a loadcell jeleét 0-5V közé és ez a jel megy oda ahol a potid középső lába lenne. -
#5428 *
nem piti, hanem poti helyett -
#5427 Hat az jo ha igy van, mert igy mutatja a weben is. Csak nekem az volt a gyanus hogy csak ugy ra lehet kotni a G25 fek poti helyere, plusz táp (+5V) nelkul es add-on elektronika nelkul. Mert mondjak hogy a loadcellnek nagyon gyenge jele van es azt kell erositeni, de meg az is hogy csak ugy elmegy a piti helyett? Mert a potik ugy mukodnek mint feszultseg elosztok, de a loadcell az egesz mashogy. En nagyon gondolkodok rajta, nekem kellene, de nemtom 100% meg-e bizhatok benne -
#5426 I have a Leo Bodnar USB controller. Will this modification work with his controller? Do I have to use the Bodnar controller?
Yes. Leo's controller works well with my G25 mod and no, you don't have to use the Bodnar controller.
ezek alapján simán megy. -
#5425 Illetve a rugó, kivesz és annak a helyére megy be, külön elektorinka nem kell hozzá, sztem benne van! -
#5424 Igen semmit nem kell modosítani a pedálsoron egyszerűen a fékpedál kivesz, ezt meg berak a helyére:) -
#5423 Viccelsz? Ha még tankoltál is, meg kisebb bevásárlás, simán megérte. Lényegesen olcsóbb volt akkor, mint itthon, és nálunk nagyon gyorsan fogyott. -
sKeezo #5422 azért biztos megéri átmenni -
#5421 -
#5420 Gabonapehely -
#5419 Ja, most pont forditva van, most innen jarnak oda tankolni
De hogy a ciniminis micsoda, azt nemtom -
#5418 Régebben mentünk át sokszor, mert a ciniminis, meg a benzin jópénzért volt ott, már pár éve nem voltam -
#5417 Hal jol ertem elektronika se kell hozza, eleg atkotni a G25 potirol a drotokot a LoadCellre - jol ertem?
Esetleg mukodik Leo Bodnarral is ha ugy kellene. -
#5416 Hey! erre hogy talaltal ra? Fasza gyerek vagy , pont ezt kerestem
Remelem ezzel ugy modolhato (furas, reszeles nelkul) a G25 hogy eszrevetlenul viszaalithato az eredeti allapotba.
Gondolkodik valaki ezen a dolgon? Szandekozik valaki rendelni? -
#5415 Hat az nem sokat segit, mert valtanod ugy is kell, csak korona helyet eurora
Eleg ciki lenne ha koronat hajszolnal
Jarsz ide? Mereffele szoksz jarkalni?