11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5534 Dee, igaz, már 2 fontos haszna van :D . Emlékszem kuplung nélkül sokszor ki se tudtam volna jönni a sóderből. :D
De igazából ha már ott vagyok, és állok, akkor már mind1 :D
Nem gond, ha nincs cockpitod, még lehet, meg minden moddolásról is szó van, ami vele kapcsolatos. :) -
#5533 Itt van a szomszédban, át kéne építeni, a terv megvan, csak hát hova kapkodjak ? :D -
thé #5532 hobbycnc-seknek is túl drága egy ilyen golyósorsó (nekik még kotyogásmetes is kéne..), sokmindent kitaláltak már a kiváltásukra, igaz nem is tudnak túl nagy erőt kifejteni az általuk barkácsolt eszközök, de sztem érdemes átolvasni ezt:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Otletek/Otletek.htm -
#5531 Nekem nincs is cockpitem, csak ittvagyok:D -
thé #5530 sóderágyból kifele jövet és startoláskor se jelent előnyt a kuplungpedál? mmint a startoláshoz lehetne hosszabb áttételt használni, így jobban rá lehetne szabni a pályára az első fokozatot, legalábbis én ezek miatt ábrándozok egy kuplungpedálról :S
amúgy még nem érzem magam közétek, cockpitépítők közé valónak, ehhez még kevés a 19 parkettalappal és 4 pillanatszorítóval megbolondított íróasztalom :D -
#5529 Pointer, a régi, általad készített pedállal mi van? -
#5528 Kössz! Próbálkozok! -
#5527 Hát úgy kellene beállítani, hogy a logitech profilerben beállítod a kormány szögét és játékban a kormányzár szögét. A bannerban a cikkek alatt van ilyen kormány tippek trükkök link ami ezeket írja. Az eurotruck szimulátort nem ismerem, hogy ott mit lehet állítani.
LFS ben, meg a gázpedál tengelyét hozzá kell rendelni a gázadáshoz. -
#5526 Ja és egyelőre az LSF-ben nem tudok játszani mert magától nyomja a gázt:D -
#5525 Még olyan kérdésem lenne, hogy mint pl az Euro Truck Simulator-ban, LSF-ben többet fordul a kormány! Hogy lehet beállítani hogy a játékban is annyit forduljon mint amennyit én fordítok a G25el? Csak mert 90fokba elfordítom és a játékban már teljesen elforgatta:D -
#5524 Nincs azzal a pedáltartóval semmi gond, meg ráadásul fa, átfúrod, és csavar mehet bele, nem is fog mocorogni.
Itt vannak fennt képek, meg méretek is, ha meg valami nincs fennt, itt is megkérdezheted, válaszolni fog :D, miután engem jól lebaszott :D
pl g25el :
-
#5523 Én is azt néztem rajta, hogy a pedáltartó az nagyon keskeny. Bár most DFGT-m van, ki tudja mit hoz a jövő. A 30k-s mabo cockpit-ről van valami méretezés, hogy milyen magasan vannak a dolgok, és mennyire lehet állítgatni őket? -
#5522 Már megoldottam, csak jobban meg kellett húzni:D Oda ugrik, de nem lesz üresbe. Akkor ezt az átírást megpróbálom. Amúgy adtak hozzá rfactort, most teszem fel:D -
#5521 Ha nem konfigolsz semmit sem az üresre, akkor elvileg odaugrik, ha egyik fokozatban sincs.
Perszerfactor meg race07 sorozatnál, meg gtr2 nél , ott a plr vagy controllers iniben kell átírni pár sort, hogy menjen.
pl:
RACE 07\UserData\ControlSet\neved.rcs
Gear Select Button Hold="1"
rfactor:
rFactor\UserData\neved\controller.ini
Gear Select Button Hold="1"
A felfogatás meg az alján található 2db M6os csavarhellyel erősíthető :D, szerintem hatlapfejű megteszi, nem kell imbusz :D
De ha a műanyag tartót tökösen meghúzod, talán az is elég, csak vigyázz az asztalra.
-
#5520 Tervem sajna nincs, de akkor még tapasztalatlanul olyat készítettem, amin nem lehet állítani. Közel is került a pedál.
Anyagárban ~15k, plusz hegesztés.(lehetőségeidhez képest)
Mabo jó árban van.
Esetleg én kérnék rá egy átalakítást, ha kuplungozni is akarsz vadul :D (ezért tuti megöl mabo :D)
-
#5519 Szevasztok! Megérkezett a G25! Azt szeretném kérdezni hogy ti hogy fogadtátok le a váltót mert nekem nagyon csúszkál. És üres járatba hogy lehet betenni mert a beállításokban nem érzékeli! kössz a válaszokat előre is! -
#5518 A cockpit 1.0-dat mennyibe került elkészíteni? Valamint vannak valami terveid róla (pontos méretek, meg, hogy mit, hogy kell megcsinálni) Vagy lehet ilyeneket a neten találni? Vagy érdemesebb 30k-ért egy Mabo Cockpitet venni? Mi a véleményed erről? -
#5517 Nem kis pályás. -
#5516 Azt a srác készítette kb 2-3 éve. -
#5515 Ezt csinálni kell vagy lehet ilyet kapni?
-
#5514 a füleket hogyan lehetne csinálni ?
-
#5513 Hát igen az idő :S én is bajba vagyok abból nekem is kénne :D még aludni sincs idö :D -
tomi555 #5512 Hát előszöris ez még odébb lesz:) Jövő nyár a cél miután hazamentem hogy építek magamnak egy profi cockpitet az eddigi tapasztalatokból. A tervek szépen lassan készülnek váltó terv majdnem készvan (elég komplex szerkezet, még pár finomítás/ módosítás hátra van meg 1-2 dolgot még meg kell benne oldani de az alap elképzelés megvan ezekre is), pedálon is dolgoztam már és a motion platformon is (nem emlékszem talán ide is tettem be videót vagy csak elküldtem pár embernek msnen). A kormányon még majd gondolkozom, eddig a frex megoldása tetszik legjobban de lehet hogy változtatok. Egyelőre nincs időm ezzel foglalkozni igazából a suliban van épp elég futó dolog, elsősorban a project munkám, viszont ez valamilyen szinten még kapcsolódik is. Léptetőmotor controllert tervezek, és azon is gondolkodtam már hogy a visszacsatolás léptetőmotor vagy brushless motor lesz. Mindenesetre még nyárig sok idő van addigra remélhetően elkészülnek a tervek és indulhat a munka. Elektronika meg hát Pointer tudja mióta ígérem de sos lett kész, nem tudom kész lesz-e valaha:D le kéne szokni erről a lustaságról mert látom van rá igény de az a 'baj' mindig új dolgokon töröm a fejem és onnantól kezdve amit már megvalósítottam annyira nem tud lekötni. Igazából panelterv megvan valahol csak addig nem jutottam el hogy legyártassam. -
#5511 Hu de jó ilyet teszek az enyémre is bár nem igazán használom a kormány váltót -
#5510 Tomi mi lesz az ára ? Ha sorozat gyártás lesz akkor a topic embereknek 50% kedvezmény jár :D -
sKeezo #5509 a dfp-n is hasonlóan van megcsinálva, csak műanyag. nekem megfelel :) -
#5508 A gomb, és a bizbasz közé rakj egy kis rugót, és ilyen mozgó, szekrényajtó illesztővel old meg a mozgását. És a rugóhoz rakhatsz valami madzagot, ami meggátolja, hogy egy bizonyos szintnél tovább visszaugorjon. Azért ilyen egyszerűen csak nem illik megcsinálni:D Kivéve, ha az én előbbi ötletemet csinálod, azt szabad:P Én a Fanatecet nem merem szétszedni, meg fúrni-faragni, amúgy azon is meg kéne csinálni a pillangóváltót, mert nagyon gagyi. -
sKeezo #5507 valami ilyenre gondoltam
-
sKeezo #5506 custom kormányra lesz majd.
amúgy tudom mire gondolsz.
-
#5505 Mondjuk ez igaz, eszembe se jutott :D Rajtnál jó :D -
#5504 Tök jó, amikor kuplungot felengedve jövök ki a boxból:P Amúgy rajtnál elég nagy előnyt jelent, hogy nem rögtön szabadulnak a lovak a kerekekre, legtöbb online versenyen a rajtnál javítok 1 helyet, de nem ritka a 2 sem. -
#5503 G25 váltófüle is ilyen, le van csavarozva, és a fém rugalmassága miatt megy vissza :D
Ott hátul, az a nyurga végű :D -
#5502 Inkább valami lemezből faragj ki egy szép pillangószárnyat, ami elég hosszú is, és azt csavarozd fel a mostanira. Szerintem normálisabb eredményt kapsz. Vagy ugyan ezt akarod, csaknem értelek?:D -
#5501 Dee, Tomi már tervezgeti :D
Leo elektronikát is fog árulni hozzá, már most érdemes gyúrni egy tengelyre, golyós anyával :D
-
sKeezo #5500 pillangó váltóm szerintem úgy lesz, hogy egy szál lemezből lesz az egész, a két végét felhajlítom, de viszont amikor váltok vele akkor ugye elhajlik, de visszaáll. remélem érthető, és szerintem beválik, csak olyan lemezt kell keresnem, amit meg lehet hajlítani, de kissebb nyomásra visszaáll oda ahova hajlítottam -
#5499 Hát a bannerban megtalálod a LeoBodnar oldalán az SLI kijelzőt, az belekerül 17k-ba, és még fel kell szerelni. Vagy töredék árán el is készítheted (XRDisplay), hogy hol fér el a DFGT-n, azt nemtom, méretek le vannak írva.
Kuplungal meg az a baj, hogy H váltóval érdemes csak, és egyenlőre csak a jobb feeling miatt van, semmilyen technikai előnyt nem jelent. -
sKeezo #5498 a bmw-s kormánya nagyon tetszik -
#5497 Deee, szinte minden ragasztóra teljesen igaz amit írtál, csak a két komponensűt használom én néha, és ott hótmind1 :D Az összekeverés után 24h-val betonkemény lesz, annak mind1 milyen erő hova nyomja :D -
rbal #5496 Hát biztos azért láttad, mert linkelték a képeket, mert tényleg több helyen meg lehet találni őket. Az is lehet, hogy nem az ö tulajdona ez a sok cucc, de hogy köze van hozzá az biztos! A rotációs gombokat, csak tőle láttam, és az elkészítését is ő hozta nyílvánosságra. Az össze elektronika nyáklapon ott a pololo felirat, és az a dremel állvány is sok helyen ott van, gondolom nem mindenkinek olyan van aki betette valahová ezeket a képeket. Elektronikához, meg ért a gyerek az biztos, mert egy spanyol fórumon is meg szokott fordulni, és segít elektronikai dolgokban, ha van kérdés. Szal én arra tippelek, hogy ezeket ő csinálta. -
sKeezo #5495 szerintem ez nem mind az ő kormánya. láttam már ezeket más fórumon külöböző emberektől