Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezeknek elvileg nincs köze hozzá, de még a plr fileban ezt is érdemes (ugyan ott van) átírni.
Auto Clutch="0" ///autokuplung
Auto Lift="0" ///váltásnál magától ad gázt
Auto Blip="0" ///visszaváltásnál auto gázfröccs
Shift Mode="0" // ez nemtommi, de nekem így van épp 😄 és van üres.
Mondjuk még lehet az is gond, hogy a configban gombra van hozzárendelve az üres..?
Amúgy ez az ablaktörlõmotor modell?
Kösz a kormányinfót!
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
rFactor\UserData\teneved\controller.ini
Gear Select Button Hold="1"
Ezt állítsd.
rbal:
Jóóólbírja!! Ennél volt 1cm-el hosszabb tengelyen, akkor már karcsúnak tûnt a ház ereje (így most 10cm-plussz), de most így nagyonfasza. Szépen részletesen lehet 900°-al ívekre vadászni, mintha sokkal szélesebb lenne a pálya 😄
Amúgy nem is lustálkodtam:
De szar egérrel menni 😄 Sajna az sub-sorosport adaptermet nem szereti, nem tudtam messzebb menni a géptõl.
Leszedtem azt a supra-t amit itt mutatott valaki,beszarás milyen szépen kidolgozott mindenhol.
Macbook Air M1 2020
http://kephost.com/view-335_K_p_465.jpg
http://kephost.com/view-322_K_p_468.jpg
http://kephost.com/view-249_K_p_469.jpg
Alakulok én is, már csak a PIC, meg az IC hiányzik, remélem holnap meglesz!

Macbook Air M1 2020
Macbook Air M1 2020
Itt a topicja.
http://home.versateladsl.be/verlejan/Download_bestand/Mjoy16%20manuel.pdf
Hát erre már nincs ötletem, míg az IC belsejét nem látom. :-)
"or simplified direct connection to any of GND pins "
Ugyanitt azt is írja, hogy 100mA-ig terhelhetõ a cucc:
"•Use other sensors with 0..+5v output, e.g. ratiometric magnetic Hall sensors. You may use spare +5V and Gnd pins to draw some power (up to 100mA) "
Ha nem mátrixos ÉS bírja a 100mA-t, akkor rá lehet kötni a LED-et egy egyszerû elõtéttel, még Si dióda sem kell mellé sorba.
Viszont még mindig nem vágom, mi van az IC-ben, de majd este próbálok túrni valami belsõ rajzot, de legalább valami specifikációt. A más táp bevitele a körbe ott aggályos, hogy nem tuod, mit fog csinálni az IC-vel - vagy a plusz betáppal. Esetleg - ha ennyire fontos a LED - , akkor még inkább egy olyan kapcsoló kéne, ami párhuzamosan kapcsol mondjuk két szeparált kört. Az egyiken menne a bemenetek izgatása, a másikon pedig külön mehetne a plusz táp és a LED-ek.
Tika, szori, ha reményt keltettem fölöslegesen!
Csak úgy tudtam megoldani hogy menjen (minden extra HUB, és több kábel nélkül), hogy egy USB kábelre kapcsolót szereltem, a zöld-fehér - D+,D- ereket. De az 5V-ot pl átengedi, tehát a készüék kap áramot, csak a bejelntkezésre vár az adat porton. Lehet ez a trükk az egészben, amire véletlenül, tudtomon kívül jöttem rá.
Igaz, olyan minden 10-15. bekapcsolásnál a G25 van hogy elbóbiskol és nem középre, hanem kicsitt balrább kalibrál, de akkor nyomik egy ki-be-t, és így elindul amit látsz a képen mind.
Amúgy inkább küld át skypeon a képeket, és én felteszem neked ide sg szerverre 😄
Kapcsolásban csak ez az egy van megadva:
Itt van róla az összes elérhetõ info, gondolom az IC típusát nem adja meg, se a firmware-t, érthetõ okokból 😄
Az ellenállással való osztozás záróirányban megbukik. Pontosabban valóban osztozik, de olyan - ebben az esetben kedvezõtlen - arányban, hogy gyakorlatilag az ellenálláson nem fog feszültség esni. Záróriányban a diódát szakadásnak tekinthetjük. Ahhoz képest akár egy 1kOhmos ellenállás sem lesz jelentõs, így a LED viseli a teljes zárófeszt. Namost így, hogy a limit csak 5V, elég rizikós lehet a dolog. Ajánlott mellészúrni sorosan egy "sima" diódát is. Az elõtétet pedig a következõképp tudod kiszámolni: R=("Táp"-LED nyitófeszültsége-dióda nyitófeszültsége)/nyitóáram. A LED nyitófeszültsége - típustól függõen 1,3-25V körül esik. Egy Si diódáé olyan 0,6V. A "Táp" értelemszerûen a kapcsok közti feszültség, ami szerinted itt 5V lehet. A nyitóráam pedig az az áram lesz, ami a fényerõsséget meghatározza. Általában 20mA fölé nem nagyon szoktak menni (persze ez is LED-függõ), szóval ezt lehetne tervezni 15mA-re. Így a képlet a következõképp alakul: R=(5V-2,2V-0,6V)/15mA~147 Ohm. Ehhez a közel esõ szabványérték mondjuk a 150 Ohm lesz. Ha tehát ha az adatok, nyitófeszültésgek megfelelõek (A LED nyitóófeszének 2,2V-ot használtam, ami változhat! Emellett még a nyitóáram igénye is lehet más.), akkor a 150 Ohmmal jó kell legyen. A tegnap leírt három határértékbõl kettõvel meg is vagyunk: a nyitóráam nem lesz túl nagy, a zárófeszt elintézed egy szilícium-diódával. De nem tudni, mi lesz a nyitóárammal. jelesül, le tud-e adni a cucc 15mA-t (vagy amennyit be szeretnél állítani az elõtéttel). Érzésem szerint itt fog megbukni a cucc, vagyis egyszerûen nem lesz elég nagy az áram és nem fog világítani a LED. Van esetleg egy kapcsolásod, nem nagyon rémlik ez a mátrix-dolog? De ha jól tévedek, akkor valami IC-bemenetrõl van szó, ami elvileg (fõleg, hogy ez valami logikai IC) nem nagy áramokra készül, fõleg nem a bemenet esetén. A kapcsolási rajzzal már kicsit beljebb lennénk. Persze az IC jellemzõi még úgy is kérdésesek lesznek.
Hát szerintem nem stabil, az az egy krómozott csõ tartja csak a kormányt, bár jó vsatag, de kilengedezhet oldalra tuti ha erõsen markolászom a kormányt...
Bár szép nagy dobozban jön, és tuti élmény lehet összerakni 😄
A gyártósor nem bírja a rendeléseket, igazából túl olcsón adják.
Azert irjatok, szombaton majd atnezem <#vigyor3>#vigyor3>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Es akkor ha ez nemetbol jon, akkor egyatalan nemerdekli a vamosokat? Se ado, se vam? Egyenesen nalad othon csenget a postas es atadja "igyen", mar hogy nemkell fizetned a birokraciat korulotte ha akarmenyibe is kerul?
De amugy eleg ocsmany dolog hogy mar jo egy honapja kizizetted, es meg mindig nemjon... Sokat vasarolnak, keves van belole, vagy nembirjak gyartani, vagy hol van a kutya elasva?
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Es azert is IMBUSZokat hasznaltam!!! <#beka3>#beka3>
Szoval nesze:
kep1
kep2
kep3
kep4
kep5
kep6
kep7
kep8
kep9
kep10
kep11
kep12
kep13
kep14
kep15
kep16
kep17
kep18
Most megyek szolgalati utra, csak szombat delben jovok meg, de addig nyugottan vehet valaszolni es irni az elozo szovegeimre is, ha hazajovok, majd szepen atnezem az egeszet, innan fojtatom. Addig is sziasztok. Pointer te meg szerezd be a LFS kodjat, mert hetvegen meghivlak egy korre <#wink>#wink>
A Frex elott csak ketto game controllert szoktam hasznalni, az aktiv G25 es passiv Joystick, es azokat mindig kulon egyenesset a PCbe dugtam be, eloszor a G25 megvartam meg tekerget, aztan a joystick, es ugy mindig mukodott.
Most is mukodig ha egyenkint dugom be iket (akar PCbe akar Hubba), de egyszerre az egesz USB hubot valahogy nembirja. Pedig mindig minden ugyanoda van dugva, nemcserelgetem a USB portokat. Van erre valami megoldas?
Es meg keszulok egy egeret is venni, mert fojton oda nyukalni a PCs egerhoz a Frexbol, eleg kenyelmetlen. Szoval legyen itt is egy a Frexbe a KEY mellet.
Pointer neked a sok USB cucc hogy viselkedik a Hubon ha inditod. Es menyi aktiv USB cucc van rajta (aminek van 220V), az egyik a G25 a masik az elektronika a motionhoz, meg nemtom mik vannak neked. Te hogy vagy ezekkel, hogy csinalod, hogy inditod a szimet (a motiont) es hogy viselkedik neked ez. Most meg lassan jon a pedalod is, az is 1 USB lesz pluszba...
Mert ezt valahogy meg kell oldanom, mert ha hasznalni fogom naponta, akkor ne legyenek vele gondok.