Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kapkodok mint állat, azt sem tudom merre áll a fejem, most csak képet rakok, majd holnap kommentelek.. 😄
Köszi mindegyõtöknek a segítséget, én ehhez nem értek, még ha adatlapot néznék sem, mi, miért van, és mit csinál.
Amit még nem látok a képen (aztán ettõl lehet ott van) egy 0.1uF-os kondi a táp és a föld közé, minél közelebb a lábhoz (11-12 vagy 32-31). És még anyit hogy a 18-as lábon található kondi is pdf szerint 220nF +-20%, ez igazából a belsõ 3.3V-os tápnak kell stabilitás miatt, lehet jó a 470 is.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Es probaltad, hogy van-e kulombseg ha kapcsoloval kapcsolod, vagy csak kezzel bedugod a master USB kabelt a PC-be?
Es azok a 2 aktiv USB hoszabito, az hogy aktiv? Annak rendessen van 220V adapter a USB hoszabitohoz?
Meg te nekem ne beszéléj itt az anyagiakról 😛 Imbuszmester Frexmester 😛
[/url][/img]
Ez jó:
Gondoltam is rá, hogy megírom, nekem is ilyet írt ki amikor megcseréltem. Viszont azt hittem usb aljzattal dolgoztok, és kész kábellel.
[/url][/img]
[/url][/img]
Egy képet csinálj a hiba üzenetrõl aztán próbálok segíteni. Nálam csak két apró forrasztási hiba volt a baj de vasárnap délután kimûszereztem megtaláltam a két "zárlatot". Ennyi egyenlõre most mék alukálni de délután leszek.
No akkor itt vannak javitva, ezeknek mar mukodni kell.
photo1
photo2
photo3
photo4
photo5
photo6
photo7
photo8
photo9
photo10
photo11
photo12
photo13
photo14
photo15
photo16
photo17
photo18
Kar hogy konkret tapasztalat nincs senkinek, velemeny van boven, majd meglatjuk mi alakul ki belole. Kulomben persze hogy nem lesz mindegyik gombon LED. Csak par darabbal szamitottam, meg esetleg ha lenne is mindegyiken, akkor se vilagitana fojton, csak amig megnyomod a gombot (egyszerre meg ugyis csak egyet nyomok). Amugy az tuti kiraly lenne ha vilagitva maradna, pl. ha valamit bekapcsolok, pl. az iranyjelzo, vagy valami mas a HUD-ba, vagy akarmi, hogy megnyomom a gombot de a LED az addig vilagitana, mig ujbol megnyom azt a gombot, azzal azt a bizonyos dolgot kikapcsolnam akkor kikapcsolna a LED-is. A ki-be kapcsolas a szimbe igy mukodik szoftwerilag, de ha external LED is szignalizalna az kiraly lenne. Az csucs lenne, de ahoz nem eleg bekotni a kapcsoloval a LED-et a KY dioda helyere. Ahoz plusz elektronika kellene ami tudna hogy mikor kapcsolok be es ki valami funkciot a szimbe. No ezt mar talan nemtudnam megoldani, de ha van ra otlet valakinek az itteni elektro szakiknak, akkor probaljatok segiteni. Mert ez a LEDes kivitelezes nagyon kiraly lenne.
Szoval meg olvasgatom majd a forumot amirol csutortoktol lemaradtam, aztan ha aktualissat talalok akkor irok. De most munkaba vagyok, itt szeptembertol mar nem megy a Skype se, de mar cseszek ra mert itt mar semmi se megy rendessen. Szoval majd othon inditom a skypet, eddig azert nemvoltam egyatalan mert nemvoltam a PCnel, vagy a 2 meteres balkonomon barkacsoltam, vagy bent a cockpitet epitettem, de a PChoz akkor se fertem hozza, mert keves ott a hely a cockpit korul. A cockpit ki volt huzva az asztal alol hogy hozza ferjek, de akkor is korulotte csak 30cm volt korbe mindenhol, a PChoz meg egyatalan nemfertem akkor hozza. Csak zenelejatszonak hasznaltam hogy szoljon valami epites kozbe.
A vasarnapi futamrol meg ugy is lemaradtam, mert sikerult oszeraknom az utolso pillanatra, de mikor mindent bekapcsoltam, az USB meg cseszekedett, nem akart mukodni, a versenyrol meg lemaradtam, mire elindultak a cuccok addigra mar ment a futam.
Megjött a chipem, össze is raktam, de nem csinál semmit. Kiírja, hogy hiba lépett fel az USB eszköznél. Szerinted mi lehet a bibi? Hol álljak neki hibát keresni? Én a chipre tippelek, nem tudom jól égették e be a cuccot. Egyenlõre ezt le sem tudom ellenõrizni, mert nincs égetõm. Amúgy ezeket újra lehet programozni? Vagy nem tudom mi lehet. A kondik, meg a 20MHz, meg tranzisztor + - része érdekes? Vagy a típusa, márkája, stb...? Egyenlõre letörtem mint a bili füle, már nagyon vártam, hogy kész legyen, bár ez benne volt a pakliban. Azért nem adom fel, bár fingom sincs mi lehet a bibi. a bekötése jó, többször ellenõriztem. <#rinya>#rinya>
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Ezt dolgot megjegyeztem igaz ki.asztál velem mert rajzolhatom újra + mehetek megint rugót kunyerálni <#vigyor>#vigyor> Na mára nincs több kérdésem kösz mindent<#taps>#taps>
A pedalhoz: ha potit hasznalsz, jo megoldas lehet egy gyengebb rugo a masik iranyba a potihoz, kikuszoboli a lotyogest. De ha meg tudod oldani hall IC-vel lehet jobban meg lehetne csinalni.
OFF: Pentek ota Prestonban vagyok minden nagyon franko itt😊 viszont FFB tesztpanelemet otthon felejtettem ugyhogy az a project egyelore szunetel (meg egy darabig minden mas is), majd lehet uj IC vel keydem ujra (Atmel)
A rúd ami a rugót tolja össze, meg lógjon át a támasztóvason 😄
életem elsõ autocades rajza<#vigyor>#vigyor>
LCD kijelzõ hajtása meg LCD Studioval meg csak akkor mûködik, ha grafikus a kijelzõ+vezérlõ, nem karakteres (mint amit 3k-ért a PH-n árulnak pl).
Nézd meg a honlapjukon milyen kijelzõhöz van pluginjuk, és úgy már könnyû összehangolni.
Poszmik Gilbert😛
Macbook Air M1 2020
Shelby GT350, Jaguar E-type, AC Cobra, Ferrari 275 GTB, Shelby Daytona Coupe, Porsche 906, Ford Capri RS, Corvette, Alfa GTA.... csupa nyalánkság, és mindet alaposan meg is hajtjuk majd 😉
Szept 10. -én tartunk egy kis bemelegítõ futamot, amin bárki részt vehet, 17.-én pedig indul az éles bajnokság, ahhoz viszont már tagnak kell lenni. További részletesk itt, ha vki kedvet kapott volna: HGTLM5
Ha meg vkit zavarna a banner, akkor elnézést kérek érte... 😊
Mi volt a pontos baj? Rotációs gombal váltod a menüt?
Már alig várom megjöjjön a mikrochippem hozzá. minden más kész.<#felkialtas>#felkialtas>
Itt a link xr_display.
Ne szégyenlõsködjetek, ez a topic a HÁZI készítésrõl szól leginkább!