Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek szerint még csak ilyen prototípusok vannak. Nem tudok semmi konkrétat, ezt is csak épp a napokban olvastam.
Nagyon szép lett!
Pointer szted mikor kapható és mennyibe kerül az f1Dash?
Pointer szted mikor kapható és mennyibe kerül az f1Dash?
Hú de állat az új linkmenü!Ki csinálta?
Hát,így másnapos fejjel,csak annyit tudnék így mondani,hogy:fasztsetudezahülyegyerek
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Srácok reagálnátok erre valamit.
Ha lehet az NFS Shift topikba írjatok, hogy az illetõ is olvashassa.
thx.
Ha lehet az NFS Shift topikba írjatok, hogy az illetõ is olvashassa.
thx.
Eljutottam odáig, hogy építettem egy égetõt, de azal sem tudom felismertetni az asszony gépén a PIC-met! Már össze vissza forrasztgattam mindenféle portra, de semmi. Biztos hogy én vagyok a balfasz, de hát én máshoz értek, ez csak faja lenne ha összejönne. Kezd azért az ideg megenni, elfogyott minden hazai lehetõségem, legalábbis úgy érzem. Nem tudom Zsika, szóba jöhetne e, hogy postára dobjam neked ezt a control lapkát chipestül, és megnéznéd mi lehet a bibi? Ha igen, akkor a részleteket megbeszéljük.
Amúgy bocs mindenki mástól, hogy közben itt linkelitek a Frex részleteket, meg valami Aludarabokat, amin van valami poti, meg loadcell, és még rezeg is. 😊 Nagyon jó a kézi, csak mi van az egész FREX-el! Képet-vidit kérünk! Amúgy tudom milyen erkélyen fûrészelni, reszelni, meg a szobában fúrni. Nem egyszerû!
Az aludarabosra csak annyit, hogy a gázpedál az olyan buszos, abban van ekkora, de a többi az kiba jó lehet! A loadcellje az nem lehet hogy ilyen kis háztartási digitális mérleg féle? Abban is szerintem valami ilyen pici lehet. A mienk üveg, 4 lábbal, meg a kijelzõ azt kész. Már gondoltam rá hogy szétszedem, de biztos kapnék a pofámra érte. Pointer majd szeretnénk egy jó kis leírást a pedálról milyen, de jó lenne min-max beállításokkal, mikor mit csinál, mi jó mi nem stb....
Amúgy bocs mindenki mástól, hogy közben itt linkelitek a Frex részleteket, meg valami Aludarabokat, amin van valami poti, meg loadcell, és még rezeg is. 😊 Nagyon jó a kézi, csak mi van az egész FREX-el! Képet-vidit kérünk! Amúgy tudom milyen erkélyen fûrészelni, reszelni, meg a szobában fúrni. Nem egyszerû!
Az aludarabosra csak annyit, hogy a gázpedál az olyan buszos, abban van ekkora, de a többi az kiba jó lehet! A loadcellje az nem lehet hogy ilyen kis háztartási digitális mérleg féle? Abban is szerintem valami ilyen pici lehet. A mienk üveg, 4 lábbal, meg a kijelzõ azt kész. Már gondoltam rá hogy szétszedem, de biztos kapnék a pofámra érte. Pointer majd szeretnénk egy jó kis leírást a pedálról milyen, de jó lenne min-max beállításokkal, mikor mit csinál, mi jó mi nem stb....
Ja igen, most hogy kezdek kigyógyulni a takonyból térnek viszza az emlékek 😄
A probléma a következõ: ISI engine, (rFactor,GTR-ek,GTL stb...) nem lát csak 4 beviteli eszközt egyszerre.
Ebbõl az elsõ a billentyûzet.
Második a kormány.
Harmadik a váltó.
Negyedik a pedál.
Ötödik az SLI-M gombjai / ami épp kimarad a szórásból, nem fogad el a játék róla gombokat :S
Ezt a sorrendet állítólag a készülékek USB vezérlõjébe égetett számozás alapján állítja föl, ami valami ID szám lehet, és csak a gyártótól függ, hogy éppen mekkorát kap. Ez hogy a kijelzõ az ötödik, késõbb kiderült, hogy nekem mekkora mázli. (egy gagyi usb vezérlõs joy, pl mindjárt a legelsõ helyre ugrik fel, kilökve ezzel a pedálomat)
Tehát itt állok 4 eszközzel, és választanom kellen hogy melyiket ne használjam, uggye a kormánynak maradnia kell, a pedált vagy a váltót dobjam a polcra amit olyan sok pinzért vettem? Netán a kijelzõ gombjait ne használjam, és nyomkodjam a billentyûzetet, vagy a váltóbox gombjait? Fasza helyzet.
A megoldás olyan gyorsan jött mint a pedálom ( 😄 ), beugrott, hogy volt valami idétlen program, amivel joy gombokat lehet billentyûzet gomonak mappolni. JoytoKey a nevezett program, egyszerû okos, ingyenes. Kicsit a konfigolása kõkorszaki, semmi visszajelzés nincs hogy melyik joyt konfigolom és hogy sikerült-e, a készítõ is azt ajánlja, hogy egy notepad ablakon próbálgassuk hogy mit mire konfigoltunk.
Tizenhat szabad gomb akad a billentyûzeten, érzem, hogy a késõbbiekben majd lessz olyan játék, ami nem engedi majd a gombjait átbindelgetni, de akkor majd odébbállítom 😄
A probléma a következõ: ISI engine, (rFactor,GTR-ek,GTL stb...) nem lát csak 4 beviteli eszközt egyszerre.
Ebbõl az elsõ a billentyûzet.
Második a kormány.
Harmadik a váltó.
Negyedik a pedál.
Ötödik az SLI-M gombjai / ami épp kimarad a szórásból, nem fogad el a játék róla gombokat :S
Ezt a sorrendet állítólag a készülékek USB vezérlõjébe égetett számozás alapján állítja föl, ami valami ID szám lehet, és csak a gyártótól függ, hogy éppen mekkorát kap. Ez hogy a kijelzõ az ötödik, késõbb kiderült, hogy nekem mekkora mázli. (egy gagyi usb vezérlõs joy, pl mindjárt a legelsõ helyre ugrik fel, kilökve ezzel a pedálomat)
Tehát itt állok 4 eszközzel, és választanom kellen hogy melyiket ne használjam, uggye a kormánynak maradnia kell, a pedált vagy a váltót dobjam a polcra amit olyan sok pinzért vettem? Netán a kijelzõ gombjait ne használjam, és nyomkodjam a billentyûzetet, vagy a váltóbox gombjait? Fasza helyzet.
A megoldás olyan gyorsan jött mint a pedálom ( 😄 ), beugrott, hogy volt valami idétlen program, amivel joy gombokat lehet billentyûzet gomonak mappolni. JoytoKey a nevezett program, egyszerû okos, ingyenes. Kicsit a konfigolása kõkorszaki, semmi visszajelzés nincs hogy melyik joyt konfigolom és hogy sikerült-e, a készítõ is azt ajánlja, hogy egy notepad ablakon próbálgassuk hogy mit mire konfigoltunk.
Tizenhat szabad gomb akad a billentyûzeten, érzem, hogy a késõbbiekben majd lessz olyan játék, ami nem engedi majd a gombjait átbindelgetni, de akkor majd odébbállítom 😄
Tényleg, most végül mi kezeli le az összes kütyüdet, hogy egyszerre mûködjön?
Mission Impossible 2010: PRO Class
Az ugyan nem! ugyanaz a matrica tuning, ami a te kormányodon volt. Aki kételkedne, el tudom mondani miért gondolom így, de inkább ne kételkedjen 😊
Na hát így elsõ pontban leszögezném hogy nem lesz egyszerû. Másodiknak megkérdezném mennyire tudsz programozni? Aztán most meg jöjjön a lényeg😄
Na tehát a célom nekem is egy FFB kormány kifejlesztése jövõ nyárra mire hazamegyek. Már eljutottam egy darabig de most kicsit szünetel a project (mint írtam otthonfelejtettem a panelt:S). Én PIC-el dolgozak(tam eddig, ehet megpróbálkozok majd Atmellel) de ez lényegtelen. Ami a lényeg hogy kb 2 út van. Vagy HID deviceként használod a win saját FFB driverté, én ezzel próbálkozok, vagy írsz saját drivert. Na mármost a lényeg egy megfelelõ descriptor (ez írja le az eszköz mûködését). Amit írtál a 4 tengely 12 gomb nem probléma. Viszont egy mûködõ FFB descriptrot összerakni és életrekelteni már komolyab mutatvány. Addig sikerült eljutni hogy felismeri a gép és kéne kezelni a packeteket, de mivel nem azt kapok amire vártam nem biztos hogy a jó irányban haladok. Sajna az FFB-s pdf pocsék állítólag tele van hibával. Ha gondolog küldj egy msn címet privátban felveszlek és megosztom részletesebben az eddigi anyagaimat, tapasztalataimat.
Na tehát a célom nekem is egy FFB kormány kifejlesztése jövõ nyárra mire hazamegyek. Már eljutottam egy darabig de most kicsit szünetel a project (mint írtam otthonfelejtettem a panelt:S). Én PIC-el dolgozak(tam eddig, ehet megpróbálkozok majd Atmellel) de ez lényegtelen. Ami a lényeg hogy kb 2 út van. Vagy HID deviceként használod a win saját FFB driverté, én ezzel próbálkozok, vagy írsz saját drivert. Na mármost a lényeg egy megfelelõ descriptor (ez írja le az eszköz mûködését). Amit írtál a 4 tengely 12 gomb nem probléma. Viszont egy mûködõ FFB descriptrot összerakni és életrekelteni már komolyab mutatvány. Addig sikerült eljutni hogy felismeri a gép és kéne kezelni a packeteket, de mivel nem azt kapok amire vártam nem biztos hogy a jó irányban haladok. Sajna az FFB-s pdf pocsék állítólag tele van hibával. Ha gondolog küldj egy msn címet privátban felveszlek és megosztom részletesebben az eddigi anyagaimat, tapasztalataimat.
áhhhh egész városba nem találtam ilyen nyulat 😄 de lehet lesz helyette.Ma kész lett a váz nagyon jó lett kényelmes 😊 majd holnap rakok fel képeket. Nekem is van rezgö a pedálba igazi talp maszirozo 😄
Milyen anyagból(lemezbõl) van a kormány közepén az add-on rész? Hol lehet ilyet kapni?
<#worship>#worship>
Na, Leo visszatért, és máris munkához is látott 😄
SLI-M-hez
jelent meg új firmware, javítgatják a játékonként elõforduló bugokat, bekerült a támogatott játékok közé a GRID 😄
Most így néz ki a teljes játéklista:
-rFactor v1.255 F / rFactor Event v1.255 F
- GTR (outdated minimum support),
- GTLegends (use the mod for GTR Evo instead),
- GTR2 1.1.0.0,
- Race WTCC (outdated minimum support),
- Race07 / GTR Evo 1.2.0.1 offline and Steam version 1.2.0.8,
- STCC (?)
- iRacing latest
- Live For Speed latest
- GP Legends 1.2.0.2 / 1967 season, / 1965 season, / 1966 season, / 1969 season
- Nascar2003 / Nascar03 "2007 fan pack"
- Richard Burns Rally SSE 1.02
- GRID 1.1
Illetve beta tesztelésre van lehetõség, és kívánságlista van, ki mit szeretne.
Most a ledeket lehet konfigolni (6+5-beköthetõ), ezek állíthatóak rájuk:
/*
List of function available
0 - OFF
1 - Car Damage (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
2 - Engine Heat Warning (ON/OFF)
3 - 1+2+6 function associated (as today)
4 - Low Fuel Warning (ON/OFF)
5 - Yellow Flag (ON/OFF)
6 - Red Flag (ON/OFF)
7 - 4+5 function associated (as today)
8 - Optimal Shift Point Signal (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
9 - Traction Control (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
10 - Speed Limiter (ON/OFF)
11 - Pit Requested (ON/OFF)
12 - 8+11 function associated
13 - Rev Limit Warning (ON/OFF)
14 - Power (ON/OFF) (megvilágításra használható pl.)
*/
Illetve találtam egy szép munkát:
SLI-M-hez
jelent meg új firmware, javítgatják a játékonként elõforduló bugokat, bekerült a támogatott játékok közé a GRID 😄
Most így néz ki a teljes játéklista:
-rFactor v1.255 F / rFactor Event v1.255 F
- GTR (outdated minimum support),
- GTLegends (use the mod for GTR Evo instead),
- GTR2 1.1.0.0,
- Race WTCC (outdated minimum support),
- Race07 / GTR Evo 1.2.0.1 offline and Steam version 1.2.0.8,
- STCC (?)
- iRacing latest
- Live For Speed latest
- GP Legends 1.2.0.2 / 1967 season, / 1965 season, / 1966 season, / 1969 season
- Nascar2003 / Nascar03 "2007 fan pack"
- Richard Burns Rally SSE 1.02
- GRID 1.1
Illetve beta tesztelésre van lehetõség, és kívánságlista van, ki mit szeretne.
Most a ledeket lehet konfigolni (6+5-beköthetõ), ezek állíthatóak rájuk:
/*
List of function available
0 - OFF
1 - Car Damage (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
2 - Engine Heat Warning (ON/OFF)
3 - 1+2+6 function associated (as today)
4 - Low Fuel Warning (ON/OFF)
5 - Yellow Flag (ON/OFF)
6 - Red Flag (ON/OFF)
7 - 4+5 function associated (as today)
8 - Optimal Shift Point Signal (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
9 - Traction Control (with 3 level of intensity in the upcoming firmware - Low, Medium, High)
10 - Speed Limiter (ON/OFF)
11 - Pit Requested (ON/OFF)
12 - 8+11 function associated
13 - Rev Limit Warning (ON/OFF)
14 - Power (ON/OFF) (megvilágításra használható pl.)
*/
Illetve találtam egy szép munkát:
Az én vezetésemmel talán két probléma van amirõl tudok. Az egyik, hogy úgy megyek át a kanyaron, hogy késõn kezdek el kigyorsítani, és talán ez abból adódik, hogy rosszul fékezek amikor bemegyek. Tehát a jobban adagolható gáz, illetve a pontosabban kontrollálható fék, mindenféle képpen javulást kell hogy hozzon, IDÕVEL 😄 Mert az én lábaimmal van a baj 😄 és a gyakorlásra szánt idõvel.
ok! Egyébként tapasztaltál ezzel a pedállal valami különbséget? Pontosabb gáz/fék kezelés, javuló köridõk, stabilabb fékutak, ilyesmi?
Azt nem, mert megfáztam, és szarul vook.
De az szerintem nem is lenne elég, picit gyengének tûnik most a mûanyag, kellene oda még egy réteg hogy igazán masszv legyen. Majd valami fémlapból gáunk még oda valamit.
De az szerintem nem is lenne elég, picit gyengének tûnik most a mûanyag, kellene oda még egy réteg hogy igazán masszv legyen. Majd valami fémlapból gáunk még oda valamit.
'tomi555' - szerintem tud neked ehhez kiindulási alapot adni, õ talált valmai kicsit homályos, kicsit hiányos leírást adni, saját FFB-s kormány készítésére, csak kérd el tõle. Bár valmai olyasmit mondott, hogy van akinek sikerült és van akinek nem, és nincs rá igazán kijárt út. (reméljük csak még)
Persze! Erre írtam, hogy ott emlegeti a kitet a pedálhoz, aztán olyat nem is lehet kapni😊 tényleg, sikerült még a pedál érkezése elött lyukat fúrni a kormányra?
Üdv.! Szeretnék ff-es kormányt csinálni és olyan eszközre lenne szükségem ami legalább 4 tengelyes és min. 12 gomb van rajta. Vagy érdemesebb lenne csinálni? Köszi!!!!!
semmi
A gázhoz ? Persze, feljebb pakolod elméletben a megtámasztási pontot, majd újrakalibrálod. Csak azt néztem, hogy a hall senzort nem lehet feljebb pakolni csak a mágnest, ami néz. Az az attól ilyen 2-3cm-re van, akkor is fogja érzékelni SZAKIK ???
A potméterrel állítod, hogy milyen erõsségû pedálnyomás legyen a full fékezés 😄
Ezt a videót még nem nézted ?
A potméterrel állítod, hogy milyen erõsségû pedálnyomás legyen a full fékezés 😄
Ezt a videót még nem nézted ?
Miaszösz, ebben ilyesmi is van? Wow! És mire jó az a potméterszerûség? Amúgy tudod mi a durva. A videoban mutatja a pedálkitet, távtartó meg rúgó van benne, de az oldalukon nyomát sem láttam ilyen kitnek, hogy kapható lenne. Van ötleted a pedálút rövidítésére?
Az a vibra motor excentere, hogy rázzon ha forog 😄
Nekem nagyon tetszik a gáz, hosszú az út, egy vad verdánál jól lehet adagolni, és nagyon jó hogy iszonyat puha, könnyû csupasz talpal is Heel&Toe-zni. Amiért ilyen puha, akár a tövénél is egy mozdulat alatt benyomhatod, de feljebb téve a megtámasztási pontot, rövidíthetsz rajta. vagy ha még puha, akkor mögötte keményíthetsz a rugón.
A féket én mondtam, hogy keményebbre szeretném, de egy fokkal feljebb már olyan, mintha téglát taposnék. 😄
A gázpedál alól kiszedtem a távtartót, hogy beljebb legyen, és a féket odébb is pakoltam.
Nekem nagyon tetszik a gáz, hosszú az út, egy vad verdánál jól lehet adagolni, és nagyon jó hogy iszonyat puha, könnyû csupasz talpal is Heel&Toe-zni. Amiért ilyen puha, akár a tövénél is egy mozdulat alatt benyomhatod, de feljebb téve a megtámasztási pontot, rövidíthetsz rajta. vagy ha még puha, akkor mögötte keményíthetsz a rugón.
A féket én mondtam, hogy keményebbre szeretném, de egy fokkal feljebb már olyan, mintha téglát taposnék. 😄
A gázpedál alól kiszedtem a távtartót, hogy beljebb legyen, és a féket odébb is pakoltam.
Rád vártam, hogy itt mi micsoda bakker, mert néztem este a pedált, néztem, és nem értettem, mi az rajta. Az a félkörívessoklemezes bigyó, az mi? Nem szereltem még be, csak natúr próbáltam nyomkodni a padlón milyen, hát a gázpedál útja gáz, nagyon hosszú, és így elsõre nagyon puha, a fékpedál útja rövidnek tûnik, és az egész nam tetszik, nem dinamikos. Olyan mintha akadozna, nehezen benyomható, de nem úgy rugózik viszont vissza, szóval fura. Eddig a kuplungpedál tetszett, de azt meg nem használom 😊
Hall szenzor, meg a rezgõ motor.
A kereszttartó, fémstift végén, van egy fémbetét, gondolom az a mágnes.
A kereszttartó, fémstift végén, van egy fémbetét, gondolom az a mágnes.
Höhö, minket jól átbasztak 😄
Ezeknek honnét van ilyen kicsi Loadcelljük? olyan 20mm*8mm, ha jól látom. Sajnos este fotóztam, vaku sok volt, vaku nélkül meg sötét lett.
Az a kis íves fehér tag, ami a fekete alól kikandikál, az már a rúd vége, amit nyomok a lábammal.
Ezeknek honnét van ilyen kicsi Loadcelljük? olyan 20mm*8mm, ha jól látom. Sajnos este fotóztam, vaku sok volt, vaku nélkül meg sötét lett.
Az a kis íves fehér tag, ami a fekete alól kikandikál, az már a rúd vége, amit nyomok a lábammal.
Helo, ez egy fûtéscsõ felfogató patent.Elmélteileg.Váltó építésre tökéletes xD
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Mindenki tisztán láthatja, hogy ez egy sematikus nyusziábra fémbõl! Jöhet a 10000Ft-os kérdés Rózsa úr! 😊
Jó reggelt barátaim!!
Ez mi lehet ? : [/url][/img] csak nem nyugotam és ujra csinálom a váltot remélem ez is jó lesz de ha miden igaz ebbe lesz már rugo is .
Ez mi lehet ? : [/url][/img] csak nem nyugotam és ujra csinálom a váltot remélem ez is jó lesz de ha miden igaz ebbe lesz már rugo is .
PIC programozásához az 1. lábra kell 13V, de bizonyos családoknál (4550-nél is) lehet olyat hogy alacson feszültségû programozás, azaz 5V. Bár mintha úgy rémlene hogy elõször ehhez is kell 13V-os mivel az egyik konfigot át kell írni.
Zsika amit linkeltél égetõt ahhoz kell táp is? Azt nem írja a listában, és én kiba nem értek hozzá. Ha kell akkor mekkora, vagy nincs olyan ami a géprõl veszi az energiát. Gondolok itt az olyan típusra ami az Extremeracersen van azt a printerportba kell dugni. De ha jobb az amit linkeltél akkor ahhoz jó ilyen általános, kapcsolgatós adapter(asszem 3-12 volt ig). Gondolom már kezdtek megõrülni tõlem! 😊
Pont most akartam linkelni a képeket, hogy melyiket, mert én pont ezt töltöttem, le, és mikor telepítettem, és tette ezt a sok könyvtárat azóta lett ez PICkit 2 . És ezt ismeri fel a gépezet. A Deviewben is ez.
[/url][/img]
Mi lehet? Nincs, vagy nem jól van égetve a chip?
[/url][/img]
Mi lehet? Nincs, vagy nem jól van égetve a chip?
Jaa hogy ez HID-ben megy, akkkor nem kell hozzá az a driver amit írtam.
Hmm ez érdekes ugyanis az hogy mit írjon ki a PICben lévõ forrásprogramban van benne és nem a win driverben (nem tudom, lehet meglehet driverbõl változtatni) és ha ezt írja ki lehet más program van benne mint kéne, de nem tudom. Közben rájöttem hogy nem tudok drivert küldeni mert a laptopra nincs feltéve még ilyesmi, de itt egy link ezt tedd fel, ebben megtalálaod a megfelelõ drivert. A MCHPFSUSB Generic Device demo mapp(vagy valami hasonló) és ott egye PC oldal. Ha nem sikerül írj és 7végén ha lesz egy kis idõm megnézem.
Ez lett belõlle, és visszaállítás ide, visszaállítás oda, nem tûnik el. Valamit nagyon elbattam! A systembe tett cuccokat azokat kitörölhetem? Vagy akkor elcseszhetek mindent?
[/url][/img]
[/url][/img]
Köszi! Most értem haza, és valamit töltöttem is le, meg telepítettem. Odáig jutottam hogy bedug, felismerte, de valami PIC 2 HID vagy valami ilyent írt ki, és ha be van dugva, akkor a játékvezérlõket nem is engedi megnyitni. Ha megnyitom, és bedugom, egybõl kilép onnan. Sztem nem nem jót csináltam, asszem rendszervisszaállítás lesz. Nem találtam uninstalt neki, csak kiba sok könyvtárat betett nekem a C:/ be tele pdf, meg Hex filékkel. Elküldhetnéd ami neked van.
Zsika a denaturált szeszt ne említsd, azt nagyon utálom! Annál büdösebb nincs is talán, aztán a kezembõl is 1 nap mire kimegy! 😊
Zsika a denaturált szeszt ne említsd, azt nagyon utálom! Annál büdösebb nincs is talán, aztán a kezembõl is 1 nap mire kimegy! 😊
Hello. A forrasztási "pacákat" denaturált szesszel érdemes áttakarítani az szépen leviszi. Az USB eszközöket pedig ezen az oldalon található progival is ellenõrizheted.
Na végre megkaptad😄<#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.