11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
tomi555 #5858 Milyen PRO vagyok saját magamnak válaszolok:D köszi ez el is felejtettem:D amúgy mintha a g25ös modhoz: "You can calibrate it so the tires will lockup if you just rest your foot on the pedal or up to over 100 pounds of force." azaz kb 50kg. -
#5857 Mert van, aki tud pár sorban is feltenni értelmes kérdést. Nem kell hozzá fél oldal.
Mostantól ha 10 sornál hosszabb hozzászólásod van, azt törlöm automatán. És nem, nem olvastam el amit írtál, csak addig amíg rájöttem hogy tényleg lerázhatatlan vagy, de azért megpróbálom.
Volt már vevő akihez hozzáhajoltam, mosolyogva a kollégák, meg főnököm előtt és szépen a fülébe suttogtam, hogy "takarodj a kurva anyádba vagy kitaposom a beled", és elsétált. És ezt tudod hol tanultam? az EU-s kereskedelmi képzésen, a tanár javasolta. -
#5856 Jeeee, tudod te a valaszt, ha gondossan elolvasod az egesz kerdest, sott reszletessen is le tudod irni. A kezdet mindig jol megy, csak aztan valahogy ellustulsz :P -
#5854 mikkor rendezünk cockipt talákozot :D ? Valami parkoloba :D mindenki be áll :D -
#5853 jééééé egy usb reset mikre nem képes :D -
#5852 most már komolyan a forum karácsonyra össze dobhatna egy g25re nekem :D -
#5851 nem nyomom a pedált ez a szemét mutató igy ált -
#5850 tudod hogy van ez 3 gampad 1 kormány most lesz 2 második kormány :D hülye beálitásba a mutatok nem jó állnak szétszetem a pedált levágtam a vezetékeket hogy potira forasztom a kábeleket de össze keveretek a kábelek :( nincs valami őtleted ?:D alapbol 3 vezeték jön ki :D nam eg egy fehér volt össze kötve a potik twhát van piros zöld fehér -
thé #5849 mint a valódi autóknál, csakhogy ne legyen egyszerű /o\
hát erre az infóra aludnom kell egyet :D
és persze köszönöm szépen az infót!! -
#5848 Mit művelsz? :D -
#5847 A gázt minden féle képpen alulról raknám, mint a clubsport pedálon. A féket meg kuplungot felülről. -
#5846 lehet most nyirtam ki a pedálokat :S -
#5845 baker hogy a picsbe van a pedál bekötése :D mondom ráforasztom a potira a kábelt de lefelejtetem hogy volt :D valakinek nincs ötlete -
thé #5844 eredeti kormánynak tűnik, legalábbis egy Gallardo-ban ilyen volt:
http://kephost.com/images/46img_105.jpg -
#5843 Van valakinek őtlete erre már nem tok mit kezdeni vele :@ a fék jó a gáz meg nem -
thé #5842 hát érthető, h a szarabb körülmények elvették az építgetéstől a kedved, főleg, h már tudod is azt, h milyenek a jó körülmények
modellezés azért nem annyira olcsó műfaj, volt évfolyamtársamnak az anyagiak miatt tört bele a bicskája ebbe a műfajba, és irigyelte is azt, h egy tizenezres kormánnyal, egy eredeti játékkal (később meg némi szerverdíjjal) én elvagyok -
#5841 Érdekes nem adobe cucc, de bejött!Kösz a helpet!el is kezdem tanulni 1 komoly projekteen töröm a fejem, igaz semmi köze a szimulátorokhoz:) -
Szabi1991 #5840 -
thé #5839 és akkor szerinted melyik pedálelrendezés az igazi?
felül frankó a pedál forgáspontja (mint a saját építésű pedálodnál) vagy az alsó forgáspontos (mint a clubsportod esetében)? -
#5838 A bolt, ha egy évet ad, akkor az egy év a boltba a vásárlástól. Esetleg lehet a gyárral, vagy a képviselettel levelezni, hogy két éves gyári garanciát szeretnéd érvényesíteni, lehet-e, van-e.
Én két év garanciáról tudok, de nem tudom az gyári-e.
Logitech szervíz nincs, cserélnek, ha garos.
Szomszéd/haver ezermester, hátha megtudja javítani. Még nem hallottam cégről aki ilyennel foglalkozna. -
#5837 Sziasztok!
Vettem régebben egy G25-öt és erre 1 év garanciát adtak.
Ez az egy év azt jelenti hogy a cégtől vettem és az ad rá 1 év garit
Pluszban 2 év garanciát ad még a Logitech cég?
Vagy csak egy év és semmi több.
Ha már nincs garancia akkor hova tudom elvinni szervizelni ha tönkre megy.
Magyarországon van szerviz?
Előre is köszönöm a segítséget. -
#5836 Ja, hogy a kormányra kötötted. Pedig ha áramtalanítod, újra felismerteted usb-n, majd benyomod fullra és felengeded, az kalibrálja magát a minimum és a maximum között.
pár hibalehetőség jut eszembe.
-ha a gyári pedál potikat tetted át az épített pedálba, akkor lehet nem ekkora útra van tervezve - kevesebb mozgásról kellene mintát vennie - és azért érzékel csak középen, esetleg megsérült/tönkrement
-ha nem gyári potit használsz, akkor logaritmikusat vettél, nem lineárisat. Az az elején alig mozdul, a végén meg úgy megugrik iszonyat módon, csak közepetájt lehetne ilyenre használni maxx, de felejtős.
Tehát nem szoftveres a gondod, ne foglalkozz a kalibrációval, de mindig reseteld a kormányt tesztek között, mert újrakalibrál. -
#5835 Vettem olyan rs232 vagy milyen csatlakozót meg hozzá kábelt és úgy kötöttem a kormányra. Na nekem érthetőbben kell magyarázni ezeket a dolgokat szóval azt mondod hogy nyomjam be félig a pedált majd limitáljak?:D -
#5834 Hogy kötötted a gépre? Mert pl a dxtweak2 progival tudsz beállítani maxxot, minimumot. Potit forgasd addig, hogy valahol a közepe felel legyen a hasznos út. És úgy limitálj.
Persze logitech profiler, logi gamepadnál beleszólhat, ha kormányra kötötted, annak ezt kéne csinálnia magától.
-
#5833 Hát a bannerben van pár link ezekre a progikra. Sim-Tools,Takatec,VeloceProd, iRacinghoz pár napja az iSpeed.
Semmi másról nincs szó, csak fogod még egy monitort kötsz a gépre. Ez lehet USB-s, lehet a vga második videókimenete. Játszani csak az egyiken fogsz, de a másikon indítod ezt a progit, ami kommunikál a játékkal.
Ajánlok konkrét progit, csak írd meg milyen hardware van és milyen játékra érdekel. -
#5832 Sziasztok! Segítségért jöttem. Szóval már baromi mérges vagyok hogy 2 hete nem tudom a saját pedálomat bekalibrálni A gond az lenne hogy a pedálút elején 2cm-ig nem érzékel meg a pedálút végén 2cm-t nem érzékelKép tudom hogy ronda de működni-e kell vagyis nagy nehezen be tudom kalibrálni kézzel hogy tekerek a potméteren 6-7%-ot de az sok időbe telik. Programmal próbálkoztam nekem nem működik -
#5831 Szeretnék valamit Pointertől kérdezni? Láttam a 2.0-ás cockpiteden, hogy van hozzá ilyen kiegészítő monitor, amin az autónak a adatait figyeled. Az milyen monitor és honnan szedtél olyat? Valamint arra miket lehet kiírtani és milyen játékokat támogat? -
#5830 Adobe cuccoknál volt régen olyan trükk, hogy be kellett másolni winyóra, és onnan telepíteni. Sőt azoknál csak Common Files/adobe könyvtár-ból. De ez egyedi eset. -
#5829 Szó sincs semmiféle szembe evezésről, ellenkezőleg, szerintem előrébb járok a gondolatmenetben. Munkám során sok ilyen szőrözős/idegesítő embert kell gyorsan leráznom, tapasztalt vagyok benne (képzelheted, hétvégente egy plázában mennyi agyhalott zombi csámborog, és jön a marhaságával). És még olvasok is, a problémádat az első perctől értettem, de csak mert marha sok feles időm van.
- Azt már tudjuk hogy ideális esetben hogy kéne működnie a loadcelles pedálnak elméletben.
- Amit te még nem tudsz - és ha nem merült fel benned a kérdés, akkor majd fog - hogy valószínű nem lehet AP electrix módján állítani az erősítést, emiatt akkor milyen súlyra maxol be, hogy otthon kipróbálhasd, hogy neked jó lenne-e.
Ezt persze csak tőlük tudod meg, ide kár is lenne feltenni a kérdést.
Miután válaszolnak, kipróbálhatod mérleggel hogy milyen lenne, olyan erőt kifejtened.
És mint házigazda, az a dolgom, hogy a témához nem illő hozzászólásokat töröljem, se több, se kevesebb.
Az, hogy mások problémáin segítek, nem kötelességem, azt csak szívességből, szívesen teszem. És emiatt nem is vagyok felelősségre vonható, még csak szóvá se teheted, ha nekem nincs hozzá kedvem. -
#5828 De most miert evelzel forgalommal szemben?
Nem a merleg es a suj es az ero a lenyeg. Engem a kalibrallasi dolog erdekel a gyakorlatban, hogy viselkedik realissan, no de ahhoz olvasnod kellet volna amit irtam, abban elmagyaraztam reszletessen
A konkrett ero az kulombozo lehet a konkrett gyartoknal, de nem az erorol van szo. -
#5827 Valaki nemtudja, miért van az hogy leszedtem a 2009-es inventort, telepíteném, de amikor elkezdené telepíteni kéri az 1es cd-t, amikor bennvan hiszen arrólmegy a telepítő.....Mi a frászt csináljak vele? -
Miranda MSN histroy++:
"Thomas, 2008.10.12. 20:07:15:
én kipróbáltam, egy mérleget betettem falhoz és megtapostam:) ugyan nem a székben ültem csak támaszkodtam de azért rendesen nyomni kellett a 20kg-hoz:)" -
tomi555 #5825 Arra én is kíváncsi lennék:D (És igen itt nincs mérlegem:D) -
#5824 Arra akarsz rávezetni, hogy nincs nálatok mérleg? -
#5823 En mindent leteszteltem amim megvan, de sajna amim nics meg azt nemtudom letesztelni, csak az tudja akinek van
Azert fordultam a kerdesemmel azokhoz akiknek van loadcell -
#5822 És azt nézted, hogy hány kilós LC van a AP electrix csomagjában ? Mert akkor letesztelheted egy falnak támasztott szobai mérleggel, milyen érzés annyit nyomni. -
#5821 na ezt jó meg irtam :D vagy az törlés :D -
#5820 Ott a pont 2 allasu vagy de ha ovatos vagy megáll középen is :D -
#5819 Erre en is gondoltam, mint magyarazat, de akkor a kapcsolo teste keresztbe lenne, nem hoszaba ahogy szokas. De nem kizart, ki tudja?..?..?
Csakis Pummis remellem kiderul -
#5818 Bocsi, rolad valahogy megfeletkeztem.
Hat igen tobnyire mindig van mit rajta piszkalni meg feljavitani, de ahogy irtam, igyekszem ugy kialakitani, hogy mar ne kellesen rajta nagy munkakot vagy valtozasokat csinalni, mivel mar nincs lehetosegem barkacsolni. Maximum csak allitasokat csavarokkal. Nekem ez egy kulon fejezet volt a panelos eletembe (amiota panelba lakom), mert amiota ide koltoztem, nembarkacsoltam, es ez rohadtul megeroltato volt a szamomra a hianyzo muhelykorulmenyek miatt.
A masodik eleg nehez kerdes, illetve nehez megvalaszolnom. Egy dolog hogy mit szeretek jobban, masik dolog hogy mi megy jobban, a harmadik dolog hogy mikre vannak lehetosegeim. Szoval en regebben nagyon hozza voltam szokva a falusi ellethez, ahhoz hogy rengeteg hely volt mindenre, es annak ellenere is minden keznel volt, es szinte mindenre voltak lehetosegeim, 3 muhely abbol 1 rengeteg profi felszerelessel, mar ami a barkacsolast illeti, de ha vasarlasrol volt szo valami komolyabb kellet azert varosba kellet mennem, de akkor meg nevolt ilyen surgos es rohanos az ellet, jobban raertem, de most a panelba meg pont forditott a helyzet, barkacsolas es muhelyek nuku, muhely egyse, szerszamok a pincebe, lakas az otodiken, akkor ha valamit barkacsolni akarok akkor mindent ki kell hurcolni az erkelyre ami sokszoros ingazas az egesz lakason keresztul a pince es 5 emeleti lakas/erkely kozott, de a boltok meg az ablakom alatt valnnak ha valami kell, mar amelyik.
Szoval en nagyon szerettem mindig barkacsolni, barmi is kellet szinte soha se vasaroltam meg olyasmit ami otthon megcsinalhato volt. Mindenre volt kialakitott helysegem (bakracsolas kulon / elektronika kulon / szamitogep kulon). Semmi hurcolkodas, semmi futkosas, semmi ingazas pice, erkely, es helysegek kozott. Max a profi muhelybe kellet bejonnom a varosba, de az kb 3% volt, szinte mindent megcsinaltam otthon. De sajna ettol most nagyon elment a kedvem, az embernek el megy a kedve ha nincsenek korulmenyek, inkabb 100% PC orientalt lettem, es a lakast (PC szobat/munkaszobat) is ugy alakitottam ki mikor koltoztem.
A szimuzas? Hat szeretem de valahogy nemmegy :( Szimuba atlagon alulian teljesitek (lehethogy a keves gyakorlas miatt?), de nekem sokkal nehezebben megy a szimu mint a valosagba. A szimu felett mindig elalszom, ami a valosagba nem johet szoba. A valosagba meg akkor is kibirtam 400-500 kilometereket vezetni mikor naponta 3-4 orat aludtam naponta egesz heten. A szimuzast probaltam mindig jobbra fejleszteni hogy minnel kozelebb legyen a valosaghoz de 100% sose lesz.
Szoval az egyertelmu valasz nagyon nehez.
Barkacsolni (cockpitot epiteni, alkotni barmit ujat, jot, szepet) nagyon szeretek, de arra mar nincsenek lehetosegeim es korulmenyek, igy meg mar nem tud erdekelni, mert sok dolog el van lehetetlenitve, vagy nehezitve, es az csak olyan fusi munka az eredmeny, ami nemjo.
A szimuzas marad mint lehetoseg, azt tolhatom panelba is amenyit akarom (foleg fulesen ), de az meg nem nagyon megy, nemtom ugy kierezni az autot es a fizikat (hatasokat) mint a valosagba.
De a tervem az hogy befejezem a cockpitot es mar nem fogok mesterkedni korulotte, es tobbet fogok szimuzni, mert mostanaig alig jutott ra idom, max 2 ora hetente. Es lehethogy majd javitok a szintemen, es akkor mar a szimu is jobban fog erdekelni.
Vagy jonnek a kicsi kocsik mint B terv, azok igazik, de nem olyan dragak mint a nagy realis igazi verseny autok, es kint van a termeszetbe, es nem görnyedek a PC felett