Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nyugi... Csak szivatlak... <#wink>#wink> tudom hogy gondoltad.
De az en szemszogombol meg az van, hogy mivel nincs dekli (haz/doboz) annal jobban van kiteve a kosznak es szoszmoszoknek amik a kornyezetbol jonnek. De mondjuk a hall szenzor konyit a dolgon, csak az a 1 nyitott potmeter lehet a gyenge pontja a dolognak. A PCB-t is csak egy darab ple vedi.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
akarnak kerdezni par dolgot a kormany gombokrol.
A kormanyodon, de mashol is lattam:
Brake +/- ez talan a fekek erejet allitsa? Milyen szimbe? Mert LFS-be nem.
COMM. - Mi ez?
SHIFT P. - Mi ez?
PIT REQ. - ez kell? Kell kervenyezni? Nem akkor gurulsz PITbe mikor nyitva van vagy engedelyezve?
LCD vagy LCD Mode: No ez mi a frasz, erre egyiken se jottem ra, de tobb helyen is van. ?<#confused>#confused><#nemtudom>#nemtudom>?
Amugy ha van valami javaslat a gombok korul, akkor batran johetnek, mert most alakitom ki a dashboardot, ugyhogy igyekszek jo elhelyezesu es hasznalhato gombokat csinalni.
A szakikhoz (mint Tomi555 vagy a tobbi elektro szaki) :
van par gomb ahova jo lenne nem nyomo gomb hanem rendes switch kapcsolo olyan pocokkel es meg az is jo lenne ha 1 LED jelezne hogy be vagy ki van kapcsolva. No ez eleg gond mert a PC szimekbe minden keyboardra vagy kormany nyomos gombokra van programozva, es akkor csak nyomos. Szoval 1x nyomod bekapcsol, es masodszor nyomod kikapcsol, de nem olyan switch szeru a dolog hogy atkapcsolod es ugymarad a kapcsolo bekapcsolva meg a funkcio is amit kapcsol aztan meg kikapcsolod. (Egyet kiveve a LFS lampakot ami ugy is csak disznek vannak mert soha nincs sotet, esetleg jo villogasra ha elozni akarsz) Meg a LED is jo lenne oda hogy jelezze ha be van kapcsolva. Hogy lehetne ezt megoldani ez PC gamehoz/szimhoz kotott matrixos vagy nemmatrixos button boxal hogy a swtches ki-be-kapcsolok es a LEDek is mukodjenek?
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Ha ramesz a lapra, akkor alul olyan kocka icon penz jelekkel - click oda. <#smile>#smile>
Nekem vezetni ilyen mezei 600Ft-os kínai tornacipõ van vezetni ugyanis vékonyabb talpú nem volt, de ennek meg nagyon tapad a talpa és elég nehéz heel/toe-t csinálni benne :S
Na es most ahogy lefejjel van, akkor minden feltetel teljesitve van, es egyetlen hatranya sincs. Azon kivul hogy a kinezete realisabb (ami persze engem se izgat, kizarolag a kinezetert a kisujamot se mozditanam), de azon kivul tisztabb, nemporosodik (meg ha zokniba is nyomod, mert a pedal felfele van), es az erzes is realissab. Nekem ilyenek a tapasztalataim a G25 pedalokkal amiota megforditottam. Ha esetleg kiprobalod, lehethogy te is rajosz majd valamikre. <#smile>#smile>
A JOY ott van az asztalon, a kezifek a helyen ahol lennie kell, es a mini dashboard a kormany mellet, a kezifek es a mini dashboard is kabellel konektoron keresztul a joy-ra kotve. Egyszeru mint a pofon es olcso. Es meg a joy-t se furkaltam szerte. A konektorok kabelen lognak belole ahova csatlakoztatom a kabel masik felet, s igy akarmikor viszatudom allitani a joy-t eredeti allapotba.
Az elet megtanitott arra hogy mindenre maximalissan odafigyeljek a reszletekre!
Es mivel mindig akad valami uj szar ami felhuzza a pumpamot, akkor meg annal is jobban odafigyelek, es csak fokozom idorol idore a mai durva es k*rva vilagba, muszaj mert ahol tudnak ott atbasznak.
Nemolvastad hogy jartam a bazi draga 170 Euros PSU tappal. Ha elore tudtam volna hogy ugy megvaltoztattak a kikapcsolasi funkciojat, akkor vagy a regi verziot hajszolom, vagy mast veszek.
Ott még nem volt pl az excenteres motoron szivacsréteg, nem volt kontra anya a gáz-kuplungpedálon, rossz olajat használtak, ami miatt a csóka ajánlgat másikat, és ezek szerint más volt a pedál lyukprofil. De hogy ezt a marhaságot te hogy szúrtad ki.... bogaras vagy 😛
... igen a mechanikai dolgokra oda kell figyelni, hogy pöpecen mûködjön....
A jack dugós megoldás jó ötlet!
Gyûjtöm az alkatrészeket, talán egy kicsit a házat áttervezem...természetesen képek lesznek...
Kész az Mjoy16 elvileg müködik a gép felismeri játékvezérlõként...........egy potit rákötöttem müködött de majd holnap hekkelem tovább😊
Macbook Air M1 2020
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Köszönöm a tippeket!
Közben ezt találtam:
Meg ezeket:

rodder, ha meg tudod oldani, akkor érdemes egy csatlakozót pattintani a kormányra, belül összekötözni a megfelelõ pontokat és a váltót azon keresztül csatlakoztatni. Ha szét kell szedni (elteszed mondjuk), még jól jöhet, hogy nem egyben kell mozgatni a váltót a kormánnyal. Olyat érdemes, amit fel tudsz rá szerelni, esztétikus és három vagy négy vezetéket csatlakoztat. Attól függ, hogy két, vagy egy (Háromállású. Tényleg, van olyan egyáltalán?) kapcsolót fogsz tudni használni.
Az egyszeri szétszedést lehet, hogy elbuktad, mivel meg kell mérni a kapcsoló vezetékeit. Hacsak nem rakod össze addig, amíg kész nincs a váltó. Vagy mindenképp négy pólust vezetsz ki és az ellendarabját kötöd majd úgy, ahogy kell. Mondjuk nem értem, miért szempont az egyszeri szétszedés, de nem is fontos talán.
semmi
Sziasztok!
Én éppen egy FREX szekvenciáli shifter koppintásán fáradozom. Maga a szerkezet megépítése nem okoz gondot , de sajnos az "áram"-hoz hülye vagyok. Láttam itt a fórumon képeket, hogy valaki már csinált ilyet de nem találom most hirtelen...
A kérdéseim a következõk:
-jó bele egy mezei 3 állású kapcsoló?
-milyen csatlakozóval tudom csatlakoztatni a kormány elektronikájához?
-kell még valami, hogy be tudjam iktatni ezt a kapcsolót a kormány elektronikájába?
DFGT-m van ennek a kis hurka váltóját szeretném kiváltani...még nem szedtem szét a kormányt mert csak egyszer akarom....
Köszönöm...

Par kerdes.
Erdekes hogy te arreb raktad a fek pedalt, pedig az eredeti kepeken az nemlehetseges, mert ott nagyobbak a szelso lyukak mint a kozepsok, de nalad minden lyuk egyforma - ez most hogy van, nemertem, kulon gyartmany neked, vagy mi? Talan ezzel is ugy jarnak mint a PSU tappal. Hogy minden reviewbe csucs brutal high-end volt, aztan mikor vetten akkor azt hittem hogy rosz, pedig azzl gyozkodott a gyarto hogy az normalis hogy kapcsolgat a kikapcsolaskor. Pedig en irtam neki hogy 10 reviewet olvastam es videot lattam es mindelhol ki-be kapcsolas nelkul hutotte ki a PC szekrenyt, csak lealt az elektronika HDD meg minden a ventilatorokon kivul, azok meg perektek 2 percig kihutottek a hazat, kifujtak a meleglevegot, es csak utanna kapcsolt ki vegleg minden. Az enyem meg lekapcsol mindent, aztan 1 sec utan viszakapcsol mindent a HDDket is, de nembootol a PC, csak a ventilatorok 2 percre hogy kihutse a PC hazat, aztan kapcsol ki vegleg. Arra meg azt montak hogy ez az uj tipus, csak most keztek gyartani, mert valami gondjaik voltak azoknak akik Sleep modot hasznaltak, azert atcsinaltak ilyenre. Azt hittem hogy valakit szetrugdosok mergembe. Az idegbaj kapkodot mikor lattam ki-be kapcsolgatni a gepemet, en nemhasznalok szar sleep modot, nekem az eredeti verzio kellet volna amiket mindenki tesztelt mikor kijot a PSU. Az ujitot verziot meg mar senki se tesztelte, mert az csak olyan nememlitett internal update volt, es senki se figyelt fel ra, meg nem tudott rola. Szoval nekem volt az a PSU ami a sleepeseknek kellet volna, es nekik meg az ami nekem kellet volna. Es minkettonket az idegbaj kapkodott mikor kapcsoltuk ki a PC-t, mert nem azt tette amit akartunk. En utallom ha kapcsolgat a PC, mert a nagy aram peekek nemtesznek jot az elektronikanak, es foleg nem a HDD-knek ha fojton start-stop kap. No de visza a pedalra, akkor abbol hany verzio van?
Itt a tied Pointer az egyforma lyukakkal:
Es itt az original kepek a nemegyforma lyukakkal, ezt nehezen tolnad arreb:
http://www.pointer4.extra.hu/cikk/kep3/2lxicdj.jpg
Szoval ezek a lyukak mit akarnak jelenteni, miert nem ugyanazt latom minden kepen egy sorozat gyartmany cikknel?
2. kerdes. A megforditas, Pedal Invert (UpsideDown) felszereles. Neked normalissan van ahogy lattam, nemtervezed lefejjel? Es ott is eleg kicserni a rugokat a gaz es kuplung kozott, es a A, C, konnektort a PCB-n? Minketto pedal total egyforma kivitelezes, kompatibilis? Atdobod a A-C konnektort, rugokat, es a taposo femdarabot es kesz? Ilyen egyszeru mint a G25-nel?
3. kerdes: Es original lehet csusztatni a pedalokat jobra-balra a szetten belul, meg a PCB-t is alatta ha esetleg galibazna a feknek? Annelkul hogy furkalnal bele, original esetbe gondolom, szerszamokkal, de furas nelkul.
Mondjuk.Mostanival sincsen baj, de azért kigyorsításnál még óvatosabbnak kell lenni, mint egy duplahátsódefektes XRT vel xDDDDDDDDDD....Multkor defektesre hülyültem a gumikat..Nemvolt kedvem se driftelni szal csak hülyülésbõl....Aztán box mügüll nyélgázon akartam kijönni 3.-ba, 2x ra sikerült is..Elsõre úgy eldobta magát, hogy majdnem a fal fogott meg: D
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...
Hol lehet 4 percig szerkeszteni? Nem találtam most! Vagy csak Pointer tudja a moderátor magának?
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Mondjuk ez régen volt. Most nem tudom milyen.
GTR Evo van még fent nekem de csak a Nordschleife miatt 😄 Bmw M3-al egész tûrhetõ...
iRacing is tetszik csak nekem nem gyerebe ez az USA style 😞 autók. pályák..
Netkar t is próbáltam pár éve, fizika nem rossz, csak ezeket a formula autókat nem szeretem 😄
Mindegy, legalabb konyeb a dolgunk, nekuk soforoknek <#smile>#smile>
Ezzel mit lehetett volna keresztbe csapatni xDNagyon tudni kell az LX6 hoz is, de ha ez az lx8 télleg 300 paci környékén lett volna akkor madafaka xD
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
Csak miert jott a kep 10 percel kesobb mint az iras? Vagy megint kamuztal a forumba Pointer? Becsempesztel 1 kepet <#vigyor3>#vigyor3>
De az a STUNT az jo? Milyen fyzika? Nem csak olyan NFS jatek féleség?
Meg PC-n vagy csak PS? Esetleg linkeljel videot vagy webet <#smile>#smile>
A Logitech G25-ot ki lehet vele hasznalni?