Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy milyen igazi autoval mentem? Hat nemtom te hogy vagy vele, en meg 2liter es kb 80kW-nal erossebb autot nemvolt lehetosegem vezetni, versenyautoban maximum csak ultem de nem vezettem, meg a motorja se ment. Ezert marad a UF1, XFG, XRG, FXO, esetleg meg RB4 meg XRT, amikkel nagyon hasonlo dolgokat tudok megcsinalni LFSbe is es igaziba is. Persze a leggyakoribb a XFG leszedve olyan 50-60kWtra, ami nagyabol megfelel egy Skoda Fabianak, amirol meg is gyozottem LFS vs Igazi. Es ezekkel szeretek a legjobban jarni is LFSbe amiket fent felsoroltam, mert a versenyatokategoriaval (GTR, Formula) nemigazan megy a dolog. A felsoroltakbol lehet kihozni nagyon jol hasonlo "bevasarlo" autot amivel mentem igaziba is, es tesztelni tudom a tapasztalatokat LFS vs Igazi es forditva <#smile>#smile>
Most rajtad a sor: Te aruld el hogy milyen olyan igazi autoval mentel mar ami iRacing-ba van? Turelmetlenul varom a valaszt <#smile>#smile>
De azert nezd majd meg a LFSbe azt a kormany fokot neked alitsa-e automatikussan. Koszi.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Köridõn meg is látszott,meg sokszor a kormány elvonta a figyelmemet és nem vettem észre,hogy az elöttem lévõ fékezik és belerohantam...
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Apropó, te milyen olyan igazi autóval mész ami LFSbe van ? ? ? 😛
Egy versenyautó nem nagyon használ valóságban sehol sem többet 720°-nál. Csak a bevásárló autók az utcán. 😊
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
mabo: nem keverted össze véletlenül a value-val? a RAW-ot nézdd meg, gyanúsan sok nekem az, nem hiszem hogy a momo kihasználná a 65k-t😊
"Steeringlock / Kormányszög / Kormányzár: úgy állítsd be, hogy ha a kormányod beállított maximális elfordulásával elosztod ezt a számot, akkor az érték 20-24 között legyen, így az igazi kocsikhoz hasonló kormány-elfordítás/kerék-elfordulás arányt kapsz."
Az az igazság, hogy én is ezt vallottam a kormánykerék elfordulásról amit te. Hogy semmi értelme a 270-300° feletti résznek. Aztán amikor már igen bika autókkal találkoztam, hosszú hosszú hónapokra rá, akkor jöttem rá igazán hogy jó az ha van. Elõször 540°-al használtam, majd 900°-al, és most megállapodtam 750°-nél.
Sokkal jobban úton tartható, és irányítható a gép, persze ezt csak a gtr2/lfs/iracing, tehát a "szimulátorosabb" játékoknál.
Innen olvasd el azt a bekezdést, ami úgy kezdõdik, hogy "Kell-e az a 900°??" .
Caps lockos részt már nem irom ujra lusta vagyok
1350 pixel, avagy milliméter hosszú.
új, végleges modell
Érdekes, hogy egy SketchUp nem tudja beolvasni már ezt, gondolom az autocadnak nem gond 😄
Gyorsan megnéztem neked 😄
16K állása van a kormánynak, ami azt jelenti, hogy 900° nál 1/17°-ként (amit nem tudok hány perc😊 van neki érzékelt pozíciója a driver szerint ami bejut a játékba. Amúgy tényleg minden 65K val számol, de azt nem tudom egyesével ugrasztani, csak a nyers (RAW) összegét.
Érdekesség képpen, még a pedált is meglestem 😄 255 helyett 1024.
Mar megszoktam hogy 5 pinpong helyett (kerdes-valasz-kerdes-valasz-kerdes-valasz...), inkabb leirom az egeszet oszt kesz.
Ezt stilust a mostani rengeteg termekhibakkal kapcsolatba tanultam meg, mert ha csak 1 sort irtam a gyartonak akkor mindig oltari primitiv baromsagokat irt visza, oszt 10-ecerre talan eljutottunk oda ahova akartunk. Komplett leiras mellet (mindent amit mar kiprobaltam) meg netud kifogasokat meg idetlen kerdeseket irkalni hogy a kabel be van dugva a hallozatba? Meg hasonlok. Aztan azzal alapossam feladom nekik a lecket. Ez mar ilyen megszokot dolog nalam.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
De ahogy mar jobban megfigyeltem sok tanulmanyozas kozbe, en is a 3 monitor mellet dontenek, nem csak azert mert sokkal olcsobb, meg sporolunk az izzokon, de ott tenyleg van jobrol, balrol is kep, ami a 4:3 projektor kepe csak elotted van. Nekem is marha jo jonne ha nem gombokkal kellene a jobb viszapillantoba nezegetni versenykozbe, hanem az helyett csak a szememel neznek jobra, mint igazi kocsiba. Ez meg a TrakIrnel is jobb megoldas lenne. Csak sajnos nekem a hely nemengedi, nincs kulon szobam csak a szimunak, esetleg ha likvidalnam a nappalit.
Ez jo, csak kozelebb lennenek neki a monitorok egymashoz, nagy a hely neki kozotte.
Bar csak lenne ra eleg helyem hogy projektorral tudnak hova vetiteni. En is igy akartam megcsinalni, nagyon tetszik, de ebben a szobaban nemlesz belole semmi, esetleg ha total mindent kidobnak, es csak a szimu maradna itt. Mar most is az oszes CD doboz ki van dobva kb300-400 CDvel, mert most nemfer el a szimuval a szobaba. De egyenlore nem is nagyon sajnallom, mert a Frexem mar lassan 4000 Euroba van (ha nemleptem mar tul), es a projektor az is lenne minimum 1000 Euro vagy tobb.
En munkaba probaltam a LFS-t projekteren, jo minoseguek es dragak vannak (most nemtom fejbol a tipust), es erdekes vegeredmeny lett hogy a 1NSANEt szuper volt vele jatszani, de a LFS eleg csunya volt rajta, legalabbis nekem nemtetszett, vagy irrealis mesze kellet tole lenni hogy nelasd a pixeleket. Az 1NASNE mar 9 eves jatek, es a reszletek eleg mesze vannak a LFS-tol. A LFS meg total eles magasfelbontasu jol kidolgozott program, ami 1920x1200-on mar szuperul nez ki, de az 1NSANEt nem is erdemes 1024x768 vagy 1280x1024 fole tenni, mert ott mar nemlatni kulomseget, jobb reszleteket, igy szinte nincs kulombseg az olyan nagy felbontas es a 1024x768 kozott. A LFS meg pont hogy nagyon pixeles es kockas volt ha 1024x768-on futtatam (talan birta meg 1280x1024-en, de ebbe mar nemvagyok eleg biztos, mar regen probaltam) Szoval olyan nagy felbontasu projektorok meg nincsenek, a legnagyobb amit talaltam az 1600x1200 volt es az mar megfizethetetlen aron. Arrol nem is beszelve hogy a projektor 4:3, ugyhogy eleg gond ha 16:10-et akarsz vetiteni. Lehethogy lehet kapni 16:10-et is de abba nem vagyok biztos, akkor mikor kerestem regebben nemvolt.
Ugyhogy nekem marad jo befutott Samsung SyncMaster 215TW 1650x1080-on.
Ez tetszik, ha lenne enyi helyem akkor igy csinalnam meg.
De a kapcsolo ugyse mukodik, mert egyetlen par fordulatos menet hianyzik nekem onnan, menetvagom meg nincs. Egy menet miatt meg nemeri meg venni komplet menetvagot, az jo draga menet lenne, majd szerzek valahol kolcson.
Szoval marha jo neked hogy ki se kell tenned a labad, mindent osze tutdsz szedni othon a kacatok kozott. En tobnyire fel napot keresek, felforgatok mindent, de azt ami kell nagyon ritkan talallok, a vegen ugy is vennem kell, csak az meg marha nehez mert olyan nemmindennapi cuccokat nekapok sehol.
Apropo Pointer, reggeben emlitetted hogy valaki ir valami cikket a szimekrol, vagy LFS-rol, ahol kerted hogy bele-e tehetitek az a A4-es kepet amit csinaltam, ahol az oszes LFS auto rajta van, plusz a kormanyfordulatok, sebvatok, meg stb... Ha megvan a cikk, linkeld be, szivessen elolvasnam, erdekelnek az ilyesmik. <#vigyor3>#vigyor3>
Hát olyan látvány élményt adott, ami felülmúl minden mást.
Csak ugye a vele járó problémák....
- projektor ára (ami azért ma mára már egyre barátibb)
- a 2-4000 üzemóránkénti közel 100e Ft-os izzócsere
- az elhelyezés, és a vászon, biztos kicsit hajlított lenne az ideális, trapéz és hordó állítás mindegyiken van, szinte tuti
- házimozi projektornak jó a képe, de csak sötétben használható, cserébe a prezentációs nagyobb fényerejûek, meg nem elég részletgazdagok, cserébe nem kell full sötét
- a vászon se olcsó, bár ha a felület megvan, bármilyen anyagból, azt belehet festeni jóra
Állítólag létezik már olyan, hogy nem izzó, hanem led-ek nyomják a fényt, az lehet sok problémát levenne.
Úgy tûnik összeállt az XRDisplay kijelzõm, már csak az uccsó simításokat végzem rajta! Nagyon sok köszönet zsika0524 -nek, nélküle nem sikerült volna!!!<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni projektor ügyben...ha használ valaki ilyet megjelenítõnek?
Én azért döntöttem a vetítés mellett mert így jól be lehet állítani az arányokat és szerintem ez nagyban hozzájárul a szimulátorozás vizuális élvezetéhez.
Gyakran látni videókon FREX cockpit + valami 20" monitor...szerintem elég illuzió romboló....
Szerintetek , milyen projektort érdemes beszerezni? Milyet használnak a görbített vászonhoz vagy vetítõ felülethez? Mezei vagy házimozi projector vagy spec. ?
módom arra, hogy mindent megvegyek.Csak azt veszem meg amit nem tudok megcsinálni.
Három napíg gondolkodtam a pedálon, persze nem jutottam semmire.
Amint nekiálltam jöttek az ötletek és kész lett.A kormány sem sokkal bonyolultabb, mint három pedál.
Sajna most melóhelyen vagyok.Csak nem lesz ez a buktatója.
Mabo miatt írom ezt a idézetet a kormánykalaúzból:
"Steeringlock / Kormányszög / Kormányzár: úgy állítsd be, hogy ha a kormányod beállított maximális elfordulásával elosztod ezt a számot, akkor az érték 20-24 között legyen, így az igazi kocsikhoz hasonló kormány-elfordítás/kerék-elfordulás arányt kapsz."
WTCC és DTM módokban is találkoztam olyannal, hogy nem lehetett a kormányszöget
31° fölé állítani, és így vissza kellett vennem 750°-ra. Emiatt szerintem egy 720°-jó aranyközépút lehet.
1080°-hoz már 45°-ra kellene állítgatni, de ezt a játékok nagy része tuti nem tudja.
És Momo átalakításánál, nem lehet majd pl a 1080°-ot szoftveresen visszább venni.
A kormánnyal kapcsolatban én is még mindig töröm a fejem, egyszerûen eddig nem sikerült semmi oyat kitalálni ami tetszik az FFB-re.
Közben én is inventoroztam kicsit:
motionplatform
Remélem hamarosan itt lesz az asztalomon kicsiben és indulha a programozás😊