11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Pummis
    Boldog uj évet :)
    Skacok nem tud valaki olyan megoldást tul sötét a videó valami progíval világosabbá tenni ?
  • pointer4

Boldog Újévet! :D
  • bardocz
    Basszus, ha lenne elég hely az asztalomon, most tudnék két monitort használni. De így sajnos nem:(
  • thé
    az első sorban nem "pneumatikus szelepet", hanem "pneumatikus munkahengert" akartam írni
  • thé
    mondjuk eddig csak hidraulikus munkahengereket rajzoltam és csináltattam meg, de talán pneumatikus szelepet is érdemes lehet nem csak készen venni, hanem csináltatni

méterre árulnak dugattyúrudat, hüvelyt, ha fusiban meg tudod munkáltatni, akkor jól is kijöhet a dolog

hozzávaló tömítésekhez általában egész jól le van írva, h h kell megtervezni a beépítését

csak nagyon jól kell kiválasztani hozzá a tömítéseket, h ezeket a gyors és apró mozgásokat megcsinálja neked
  • pointer4
    Nekem megvan, Elastomania továbbfejlesztettje :D
  • Tika
    Ez nem rosz, mar akinek van is hozza moci szimulatorja

Esetleg video.
    Vagy homepage.
    Csak kar hogy ennek is az a tipikus tomegessen hasznalt lassitott fizikaja van. Kicsi konyu cuccoknal jo, de a nagy nehez daraboknal nekem hianyzik belole a tömeg es súj. Nekem még mindig a LFS fizika jön be a legjobban
  • pointer4
    Na, most még reggeli előtt megszülöm a választ :)

Igen, a fő részek így néznek ki, ahogy írtad, az USB-s elektronikához még a két állapot visszajelző poti, a fojtószelepek, illetve a drága vezérlőszelepek, konkréten négy darab.

Igazából volt már rá próbálkozás, hogy konzolhoz kapcsolják, de ha jól emlékszem, csak annyi történt, hogy egy konzolra kötött kormány ffb reakcióiból szedték ki valahogy az infót. Tehát konkrétan az autót érő gyorsuláshoz nem volt köze.

Rajzom autocad vagy powershape formában érhető el, itt a kezdőlap alján.

Ha a másodikon ezt érted, akkor az jóval kisebb mozgásokra képes csak, igazából még a végleges befejezéséhez kellene két ~10cm úttal rendelkező munkahenger. Mert inkább a gyors, és apró mozgásokra lenne kihegyezve.
    Videó van róla a tulajánál, de még lenne mint mondtam, kéne vele dolgozni.
  • Stephen003
    Köszi a választ.
    Engem a pneumatikus mozgatásos teljes keretet megmozdító verzió érdekelne.

Ha jól látom a legfőbb részei a kompresszor (min 6 bar-os) az Usb-s vezérlő + a 2 munkahenger, csövek ?

Meg egy rakás vasanyag meg az ülés+ vezérlő szoftver( x-sim)?

+ az egészet ugye vezérli egy számítógép.

Légyszíves írd már le mit hagytam ki a főbb részek közül.

Esetleg Ps3 -al működhet a rendszer? Gran Turismo 5 ?

Akkor ezeket a kérdéseket felrakom az sg-re is.

Egy pontos mértetekkel ellátott rajzott tudsz nekem küldeni a vázról?

A második verzió azért eléggé különbözik a tiédtől az is teljesen hasonló mozgásokra képes? (nincs mozgásban videó róla)?

Thx.
    Üdv

Pisti

• cselt
    Ezen dolgoztál egész eddig? Pedig azt hittem már valami új cockpit lesz
  • Solt
    Látom fejlesztettél!
  • pointer4
  • pointer4
    Ó basszameg...
  • norbi56
    Jaértem, akkor keresgélek valahol, majd ha megjön a kedvem rfactorhoz akkor meg jólesz ez:)
  • pointer4
    Hááát, nekünk csak szimes cuccokhoz van motec progink.
    Azok tuti nem mennek COD-al :D
  • norbi56
    okés, köszi, még azt szeretném hogy ezt csak simbines szimkókhoz lehet pl codhoz nemlehet olyat mint a g szériás billentyűn a lőszer,gránát stb kijelzés?bocsi az offért
  • pointer4
    Hát akkor olvass utána.
    Üsd be a keresőbe lennt ezt: #3050
    Oda ugrassz, ahol erről volt szó kb.
    PDA-hoz felkell telepíteni egy SideWindow progit. De mobilhoz, passz....
  • norbi56
    És hogy lehet megcsinánli?:)
    Nem nagyon értek ehhez:P
  • pointer4
    Hát kell egy olyan util, ami az usb-s pda/mobilt monitornak kezeli. Igazából csak annyiról van szó, hogy ezek után, a motec ablakot áttoljuk arra a kijelzőre.
  • norbi56
    Sziasztok, láttam hogy használtok pda-t plusz képernyőnek, az lenne a kérdésem hogy egy simbianos mobillal(nokia 5800)meg lehet-e ugyan ezt csinálni?
  • Pummis
    Boldog Karácsonyt!
  • thé
    boldogat mindenkinek!

• Gilb3rto
    derusnya az a sok tetko.....

Boldogat mindenkinek!
  • pajti

Boldog Karácsonyt!
  • pointer4
    Boldog Karácsonyt Mindegykinek! :D

Még innen a melóból jelentkezek, lezajlott a karácsonyi roham, délután azért már otthoni pihi van. Nemsokára ígérem folytatom a cockpitot is ám :D
  • thé
    eddig még nem találtam, sőt, sokkal részletesebb cikket sem, talán még ezt érdemes elolvasni
  • sKeezo
    nincs videó?
  • thé
    A teljesítménye csupán 170 lóerő, a vezetési élmény mégis tökéletes – elkészült a Ferrari professzionális versenyautó-szimulátora.
  • pointer4
    Azért ha konkrét kérdésed van, ne kímélj minket :D
  • GX25
    Köszönöm.
  • pointer4
    Szerintem ilyen nincs. Viszont itt sok ötletet lehet találni.
  • GX25
    Sziasztok!

Tudnátok mondani olyan oldalakat ahol le van írva, hogy hogy kell készíteni "házilag" ilyen szimulátor állványt?
  • samsung123
    ahh de nagy lett a kép...sorry benéztem
  • samsung123
    kicsit moddoltam a váltót:)

• pajti
    Hát az :'D Végig "szenvedtem" a Dirt2-t de kár volt. egyedüli pozitívum (ami látvány) az élethű ablaktörlő effekt :D
  • pointer4

Szégyen :D
  • Tika
    Persze embeded videot nemfogatta el, akkor meg lehet nezni itt

• Tika
    Motion szimulator fa kedvelöknek.
    Persze mesze nem olyan fürge mint a Frex GP amiben még a motor berregését is érezni
  • pointer4
    Ha itt jársz budán adok én neked olyat :D
    Fullos, origi, csak a klasszikus műanyag :D
  • GhostR1der
    Jövőre lesz csak kész szerintem... a törött darabról a mozgó műanyagot édesanyám csodálatosan kidobta... ÉRDEKES LESZ :DDD