11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Meg az elözö eset ugy ahogy elmegy, de ez itt mindig kifog rajtam, pedig mar optimalizaltam a pedalokat is, de sokszor nemtudom eltalalni (abban a gyors pillanatba), attol felek hogy eltöröm.

A 0/1 eset meg nalam is gyakori volt, de most ahogy picit többet vezetek (szimuba) mar jobban odafigyelek rá. Nemtom miert, de igaziba (realba) jobban kitudom érezni.
  • thé
    ahh, V8 Supercars Oran Park... már ezért megérte anno toca driver 3-at tolni :]

durva, azért sokszor nem nyomott padlógázt :D

egy másik pedálmunkás vidi

egyébként a faláb errefelé is gond, verseny közben sokszor azt veszem észre magamon, h már megint digitálisan (0 or 1) használom a pedálokat :)
  • Tika
    Barcsak en is ilyen jol tudnam

Sokat kell meg gyakorolnom
  • pointer4

Bike Sim :D
  • pajti
    Az volt a gond! Köszönöm a segítséget mindenkinek!:)
  • Tika
    Pontossan ahogy rbal irja. Az elozo G25 kormanyomon nekem is vacakolt, azt csinalta (szinten a jobb pillango valto), hogy vagy bekapcsolt magatol, vagy megnyomas utan nemkapcsolt visza. En a pillangovaltot jobra-balra nezesre hasznalom 99% (az F1-et kiveve, mert annak original is pillango van), es elkepzeheted hogy milyen szar volt mikor elorenezes helyett oldalkepet kaptam. Eleg volt szet szedni es azon a rugozos plehecsken allitani ahogy rbal mondja, utanna tuti mukodott. Csak asztan kessob meg kiegett az egesz G25, de az mar mas tema, meg mar amugyis megszoktam hogy manapsag ha valamit veszel akkor reklamacio nelkul nemuszod meg. Szoval en a rugozos pöcökre fokuszalnak. Egyszeru szetszedni, 6 csavar a kormany kerek, es alatta 3 csavar a pillango valto, meg 1-2 apro csavar (ha jolemlexem).
  • pajti
    Köszi a helpet, meg a kapcsolós boltokat (pointer:))
    Akkor először is megnézem azt a rugós bizbaszt, az lesz a gond szerintem.:D
  • pointer4
    Ájjájáj
  • Szabi1991

• rbal
    Húúúúúú de rég nem írtam semmit!
    Pajti, nem bizti, hogy a mikrokapcsoló a bűnös. Nekem azt a lapkát amihez csavarozod a pillangófüleket, és egyben az a rugója is, egy picit rá kellett hajtanom, és jó is lett. Talán elfárad, vagy vetemedik egy picit. Próbáld meg először ezt, hogy jobban visszanyomja alap állapotba a fület, de nem eltörésig hajtani! :)
  • pointer4
    Ja meg EZ
  • pointer4
    Leginkább elektronikai szakülzetekben :D
    pl1
    pl2

ÁrWill , Conrad, Lomex
  • pajti
    Kikopott a jobb oldali pillangóváltó mikrókapcsolóm (G25)
    RBRben az erős FFB miatt már nem egyszer elváltotta a fokozatot magától..
    hol kapni ilyet?
  • Szabi1991
    látszik hogy csak a képe kedvéért rakták oda, nagyon kényelmetlen lenne.. :D
  • pointer4
    Humorosból...
  • Tika
    Amugy eredetileg nem rolam volt szo Mellesleg ami azt illeti mar sokszor csinaltam, es ide is fel raktam az eredmenyeket, te holvoltal olyankor?
    Amugy 99% kesz van, sőtt mar a stuplikat is felraktam a profilok végeire, mar csak 2 dolog van hatra. Az egyik hogy montam hogy a vegeredmenyt nemfogom mobil fotokkal tonkretenni, a finale igazi tuti fenykepezovel lesz fenykepezve. Mobillal csak in-progress fotokat csinaltam szereles kozbe. A masik az, hogy meg hatra van amit mult heten megbeszeltunk Anonymus20-al, szoval a dashboard LED signalizacio kijelző. Azt eloszor ki kell talalni (olyan nincs a weben), es kigyartani, meg a programokat is megirni a PIC-be es PC-be is. Ez kicsit bonyolultabb folyamat. Es aztan ha kesz, jőn unokatesőm fenykepezogeppel es dokumentallunk.
  • pointer4
    Ha ilyen kurva egyszerű, akkor csinálhatnád már :D
    Azt ne mond, hogy még nincs kész, és a seggedet fagyasztod az erkélyen! :D
  • Tika
    Szerintem a szimulatorokrol a hagyomanyos fenykepek is bőven megteszik, nem kell ultrahangal tulbonyolitani. Fogod, lefenykepezed, es felrakod, egyszeru.
  • pointer4
    Jeeee :)
  • Pummis
    Nemsokára tolok fel én is ultrahang képeket :P
  • Tika
    Olyan sok pici csomagba
  • pointer4
    Jahh, és elpostázom :D
  • Tika
    Van otletem. Tedd eBay-ra, ott csak el kel majd...
  • Pummis
    hupsz akkor dobok még egy kis bora vallót
  • pointer4
    De most nem a szállítási költségről van szó, a cucc áráról :D
  • Pummis
    Hiába mondom neki adja nekem én megfüzetem :D
  • Tika
    Akkor mond nekik hogy: AKI NEM HISZI, AZ NEM VISZI
  • pointer4
    Nem hiszik el :)
  • Tika
    A múltkor meg menyien áltak sorba érte, most meg ilyen pangás van? Mitol lehet?
  • Pummis
    Na jó de csak itt a nemzet szimulátorosok előtt mindenki lássa hogy Pummis mekkora nagy arc igy fel tesz a licitre 2000ft :D tudom tudom nagy lekü vagyok szoval Pointer barátom egy szavad nem lehet
  • pointer4
    Elég szar a motion cockpit napi árfolyama :D
    Viszont lassan tényleg kell keríteni egy hozzáértő jelentkezőt, aki átveszi :D
  • Pummis
    Kányelmes majd holnap teszek fel videot is meg képeket is mert még a láb világitásal gondok vannak :) sajnos 4 kábel nem igazán oda került ahova kell :D Épp a race on csapatom :)Lfs pihen bár most valami uj pálya :D
  • Tika
    Ki akart reszletes leirasokat méretekkel?
    Hat itt van boven.
  • Tika
    Hat ha scriptelheto, akkor csak erteni kell hozza...
    Aztan majd azon szep napon mutasd be az eremenyt is

Más, úgy átlagba mindenkinek:
    Ezek megvannak?
    http://www.realsnakepit.com/
    http://trinity-racing.com/
    http://www.vrx.ca

http://www.gamerscockpit.com.au/

http://www.myhomesimulator.com

Amugy udvozlom Tomi baratunkat ujra itt a forumon, remelem 2010-be is velunk lesz, nekunk meg ugy is van 1 rezaratlan témánk Azert azt a rengeteg idöigenyes tanulast es keszulödest nemirigyelem, az tuti. De azert sok sikert kivanok, sikeruljon, minnel hamarabb legyel tul rajta
  • Anonymus20
    Ez egy jó útnak tűnik elsőre, kösz, megfontolom.
  • Anonymus20
    Azt írták, hogy a busz szimulátor script alapú, tehát minden megvalósítható. Egyszer egy szép napon, majd nekem is komplett cockpit-em lesz, mint itt sokaknak, csak bele kell rázódni, pénz ésatöbbi. Amúgy én az rFactorral szoktam játszani, csak most kormányhiányom van.
  • thé
    szvsz vegyél egy kontrollert, használtan már elég olcsón utánad hajítanak egyet, így egy passzív, nyomógombos műszerfalat össze tudsz hozni némi forrasztással és barkácsolással a BU0836 árából és már tudod tolni az ipart, ha meg majd jobban lesz pénzed és beleástad magad a témába, akkor belefogsz a "saját műszarfal 2.0" projektbe ;)

pointer:
    ha már jazz/rock... ebben a vidiben miféle csávók zenélnek? gitárnak egy kicsit Greg Howe szaga van, de nem biztos :S
  • tomi555
    Na elég rég jártam erre el vagyok havazva, két sulit csinálni egymás mellett nem egyszerű:S
    De azért meg szoktam nézni olvasgatni:) LED-es témához (csak mert nincs még kedvem elkezdeni DSP beadandót:D) LFS-esben "nagyon" egyszerű az ilyen dolgokat megcsinálni az insim/outgauge miatt. Ha valaki ilyenbe vágna én azt javaslom azzal kezdjen próbálkozni. Nekem is van egy ilyen elkezdett LEDes LCD-és projectem de nincs befejezve (meglepő módon, ugye Pointer?:D) egyszer linkeltem róla itt is videót, na azóta is úgy áll pedig már rég volt. Na mind1 nem tudom mit akartam ebből kihozni, tegnap archi 2 vizsga után éjfélig PCB-t terveztem úgyhogy most kicsit pihent vagyok:D Holnap lehet kaptok 1 meglepetést, ha megtalálom:)
  • Tika
    Latod, ebben egyetertunk De az a legnehezebb is, mert semmi univerzalis megoldas nincs ra (olyasmi mint a BU0836 vagy hasonlo). Sőtt meg rajzok/tervek sincsenek konkrett ilyesmire, ugyhogy azt nekunk fog kelleni magunknak kitalalni es megtervezni es megcsinalni. Mondjuk amit en akarok csinalni az a gamebol veszi az adatokat ugyanugy mint a motec, de az a busz szimulator nemtom hogy mukodik. Kuldi-e az adatokat a dashboardra. Mert ezek a szimek amikkel itt nyomulunk azok kuldig kulombozo csatornakon az adatokat, csak meg kell csinalni hozza az elektronikat es a programot ami feldolgozza es kikuldi a LEDre. De biztos brutal ha a real dashboard 1:1 ugy pislog ahogy benne a szimulatorba. Itt egy szep pelda ra.
    Vagy itt egy masik.
  • Tika
    Jo pofa lett Csak az a billentyuzet tunik meszinek, elered kenyelmessen?