Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pummis
csak azal játszom 😊 Bár most a gtr e.. is csak ezek a kanyarok áhh 😄

Tika
Tomi555:
Eppen most jatszogattam egy kicsit a Leo Bodnarral (remelem hamarossan szerelem osze), es tapasztaltam egy kellemes tulajdonsagot. Illetve tobbet is, no akkor sorba.
1. Az elso orom az volt hogy nemtolakodik a G25 ele, hanem utanna van besorolva, ugyhogy ha bekapcsolom a Bodnart akkor nemvatoznak meg a G25 gombok kodjai.
2. Erdekes hogy ha csak a Bodnar van bekotve (nincs mas controller), es abbol is csak a gombok, de semilyen potmeter, akkor a LFS detekalja mint BU0836 controllert, de nemreagal a gombokra, a Windows az igen. Ahogy bekotok legalabb 1 potmetert, akkor mar reagal a gombokra is, de ez egyatalan nemzavar, csak ugy emlitem. Az a legkevesebb 1 potmetert raakasztani ha nem is fogom hasznalni.
No eddig ezek egyszeru dolgok, de most jon a lenyeg, Tomi555 neked 1 kerdes, biztos vagyok benne hogy neked konyu gyerekjatek lesz.
Az a teny, hogy a BU0836 Precision joystick controller be lehet kotve 36 gomb matrixba (6x6), vagy 12 fuggetlen gomb (6 es 6) egyeneset a testel szembe.

No most az van, hogy az elso 7 gombot tudom univerzalissan hasznalni ha csak megnyomom, de nemhagyom bekapcsolodva (hogy nelegyen konfliktus a tobbivel).
Szoval ha az egeszet bekotom rendessen 36 gomb matrixba, ugyanakkor az elso 7-et tudom hasznalni testel szembe is es semmi nemvaltozik az eredmenybe, marad neki a szamozasa 1-tol 7-ig (ugyan azok akar matrix akar testel szembe).
No es itt, arra gondoltam, hogy 1 harom allasu billeno kapcsoloval (1-0-2) es egy egyszeru aramkorrel olyan bekotest csinalni hogy ha a billeno kapcsolot atkapcsolom 1-re akkor a kis aramkor ezt megvaltoztatna csak 1 impulzusra, illetve egy rovidke testre, amit a bodnar elso gombja megnyomasnak erzekelne, de nemjarna tobb impulzus, csak az a 1 az atkapcsolasnal. Aztan ha atbillentem a kapcsolot a 0-ra (kozepere) akkor megszakadna az a aramkor es olyankor megint generalna 1 impulzust, egy rovid testet az egyes gombra ugyanaz a aramkor. Ha atbillentem a kettesre akkor ugyanaz zajlana le, csak a bodnarnak kettes gombra.
Nemtom erted-e.
Szoval az atkapcsolo be marad kapcsolva, de a bodnar controller csak 1 rovid testet kapna a bekapcsolaskor, es ugyanolyan 1 rovid testet a kikapcsolaskor is. Es ezt a billeno kapcsolo mindketto oldarala mukodne mind 2 gomb a bodnaron. Biztos vagyok benne hogy ez egy flip-floppal megoldhato, csak en nemtom hogy, anyira mar nemvagyok benne. Jo lenne ha minnel egyszerub primitiv bekotessel meglehetne oldani.
Te mit szolsz hozza?

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Ja igen, igentelen az igaz, hoszusagan kivul nemlatok en se sok alithatosagot. De az a plexi lemez a pedalok alatt azt latni akarnam ellobe, nemhiszem hogy az ott megmarad ha rateszed a labad. Ez csak benne van abba a resbe, nics is jobban oda erositve. Nekem a netto 3mm brutto 4mm (a mintakkal egyutt) padlo ple meghajult ha ratettem a labam, pedalozas kozbe hajlogott, pedig 8 csavarral van odaerositve. Kellet ala szerelnem olyan megtamasztot, azota tuti <#eljen>

De hogy szaporodjon a cockpit link gyujtemeny akkor ezt is tedd be <#smile>, ezt mar biztos jobban megeri <#smile> Van harom verzio, a kozepso MobSim Sport arban es Item anyag menyisegben oszehasonlithato a Wagnerrel, de tutira nagyon allithato <#smile> Az a Sport verzio nagyon tetszik, igaz a Haut De Gamme brutal jobb, de brutal draga is.
Szoval itt van, linkeld be a menuba <#smile>
http://www.mobsim.net
Csak most azt a lapot valahogy szerelik, de ez megy:
http://www.mobsim.net/boutique/

Basique:

Sport:

Haut De Gamme:

Nagyon jo a lap is, minden allithatosagot bemutat, lehet konfiguralni.
Azt hittem hogy ez benne van a menuba, de nincs ott <#vigyor3>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Black Ghost
Hát szereltem egypár "szekis" autót, sõt csináltam is ilyen fogaskerekeket, nem tudom miért lenne egyenetlen az átvitel.
pointer4
Inkább azon lesz a hangsúly, hogy jobb anyagból vannak, és max 20 óra üzemet kell kibírniuk. Az egyenes fogaskerék tized akkora felületen érintkezik mint a ferde, és egyenletlen az átvitel.
Viszont ha cserélgetni kell a váltóállításhoz a fogaskerékpárokat, azt is tuti egyszerûbb egyenessel.
Black Ghost
Pedig pont ez a lényeg, egy utca autóban kúpos fogaskerekeket használnak így nagyobb felületen oszlik el a terhelés viszont kisebb a nyomaték, egy egyenesfogazású sokkal direktebb, gyorsabb és a teljes terhelést szinte azonnal átadja.

Arról nem beszélve hogy ezek a fogaskerekek bivaly anyagból vannak.
pointer4
Az stimmel, a visító hang is megvan, csak annyira nem bizalomgerjesztõ 😄 Egy 1200-es Lada, meg a Zsuk váltója is strammabnak tûnik 😄
pointer4
Köszi, bepakoltam 😄

Na rájöttem, van ott egy plexi lemez, így nem csak a bigfoot tud játszani vele 😄
pointer4
Így a kép alapján tegyük fel hogy nem 46 os a lábam, hanem 58as, és akkor tényleg felér. Viszont a sarkam akkor is fájni fog padlószõnyegtõl, és attól is, hogy 1 ponton nyomja, nincs alatta egy ferde padlólemez.

Amúgy elég igénytelennek néz ki, ezért pénzt biztos nem adnék. Ezt tényleg a leghülyébb fricc kölyök is összehozza magának otthon, illetve állíthatósága nulla.
Tika
Nekem kell anyi mert 12.5-es labam van <#vigyor3>

Tika
Nem egeszen. Nekem van ott padlo ple a pedal alatt, es kepzeld pont anyival van a pedal a ple felett amenyire itt a foldtol. Nem a levegobe lenne a sarkad, hanem a foldon. Majd meglatod az en kepeimen ha elkeszul a cockpitom <#smile> Nezd meg rendessen a kepet. A pedal alja es az ulles alja nagyabol 1 viszintes vonalba van. Pont ugyan ugy mint nekem is (de en magam szerint allitottam be nem mas szerint, emelnem kellet a pedalomat mert eredetileg tul alacsonyra szereltem es nempaszolt nekem), csak nekem az ulles nem egyenesset az alvazon van hanem magassabat kb 15 centivel (alatta a motion), es a pedalok alja is abban a vonalban van.

pointer4
Ez remek cockpit, csak kb 3 perc után vágnám ki az erkélyrõl 😄 Mert elfáradna tartani a lábam a levegõbe, hogy nyomhassam a pedált.
Tika
Pointer, egesz jo lap, csak eleg lassan megy. Betehetned ezt is a felso menuba, mit szolsz hozza, szaporodjon a gyujtemeny <#smile>
http://www.wagnerraceproducts.com/
vagy
http://www.racesimsrus.com/

Tika

Ez is Itemes cockpit. Egyszeru es nagyszeru. Ezert tetszik nekem ez a lego oszerakos stilus. Persze ez csak egyszeru kivitelezes, ehez kepest az enyem nagyon fel van turbozva, az maris legalabb 3x anyit anyagot kivan. Csak ne lenne olyan draga.

Tika
Sracok, most neztem at a LFS_Z20 update valtozasokat, es van par jo cucc benne. A leglatvanyossab az uj dashboard lampak, de meg rengeteg mas jo dolog amit nemlatni elso pillantasra. De ami miatt most irok a "Improved multiple monitor and curved screen support", lehet tesztelni akinek van sok-sok kepernyoje, akar 11-et is beallithatsz 360 fokra. Szep bealitasok vannak benne. Nekem csak 1 kepernyom van (ha lenne anyi helyem, akkor mar itt lenne a Left-Right kepernyo is), ugyhogy csak ugy atklickeltem azokat, erdekes miket muvel a screenel. Erdemes kiprobalni akinek van tobb kepernyoje. Esetleg szamoljatok be hogy mukodik a dolog. Kimondottan tetszik a "Screen angle" meg azt is bealithatod hogy pontossan milyen szogbe akarod lerakni a monitorokat. Erdekes es effektiv ujitas (mar aki kihasznalja).

Tika
Na igen <#eljen> pont errol beszelek. Tele vagyok ilyen emlekekkel kiskorombol. Akoriba sokkal tobbet neztem versenyt ellobe vagy TVbe, mert mas ugyse volt olyan erdekes a TVbe, meg szamitogepek se voltak, ugyhogy az akkori hobbi az biciklizes, modellezes, vagy verseny nezes volt <#smile> Onnan emlekszem ra olyan nagyon. Pedig ilyesmire neked is emlekezni kellene Pointer, illetve ha akkoriba erdekeltek aza ilyesmik.

Tika
<#nevetes1> aaah, 1929-be en meg gondolat se voltam <#nevetes1>
De komolyan, a regebben olyan 80-90-es evekre ertem ahogy pajti is irja, ugye pajti, te is ugy emlekszel, es szerintem jol emlekszel, mert ha nem, akkor ketten egyforman emlekszunk roszul <#smile>
Es pont az benne a logikatlan, ezert nemertem az egeszet. Mert amit Pointer is mond, hogy minnel regebre megyunk annal kevesebb szervo volt. Igen az ugy van, hogy a szervos lehet kisebb is. Pont ez a kulombseg az en szolgalati Skoda Fabiam es haverom Fabiaja kozott, neki nagyobb a kormanya mert hogy nincs benne szervo, az olyan verzio.
Vagy 80-90-es evekbe nagyban kezdtek aplikalni a servokat mikor divatba jottek a versenyautokba is? Aztan meg abbahagytak, vagy hogy van ez az egesz, en ma nemtom... De a kicsike kormanyok bele vesodtek az agyamba akkoribol, az biztos, de nem csak divat autokbol, hanem varsenyautokbol is, pedig az meg olyan Lada/Zsiguli/Fiat idoszak volt, kotve hiszem hogy nagyon szervossak lettek volna.

Tud valaki germanul? Mert az a cockpit kepem nekem is megvan, sokat onnan probaltam lelesni a dashboardomhoz, de semmit nemtudok nemetul. Nekem az spanyol. Valaki lefordithatna. Persze valamikre rajon az ember magatol is, de vannak ott irasok amirol fingom nincs hogy mi.

pajti
pajti

Tetszenek ezek az OMP kormányok 😊

pointer4
Már úgy érted, hogy pl 1929-nél régebben? Mert az akkori LeMansnál még nagy vót 😄

😛

Igazából akkor lehet pici egy kormány, ha könnyû a jármû, vagy valami szervó rásegítés van. Persze ez régi autókra nem lehet igaz 😄
Szervót meg szerintem nem szívesen használnak versenyen. Inkább egy jó kis fogasléces mechanikát.
Tika
Hat ez fasza, szep grafika, de sajnos csak a 836X-re lehet bekotni. A 836A-t nem emliti, gondolom azert mert csak kulon fuggetlen bemenetekre lehet bekotni, de matrixba nem. Lehet az X-et veszem ha ezt tudom elore, 15 penzel dragabb. De most a 836A-ra kell valamit kitalalnom <#fejvakaras>

Tika
Hat igen, azok a Sparco-k nagyon tetszenek nekem is, csak nekerulne 1 egyszeru kerek $250-be. Rengeteg loooveeee erte, persze tudom ezek realis kocsikba vannak szanva, es abba meg is vennem, de othoni szimuba a nappaliba total felesleges anyit kiadni erte. Amit hajlando lennek kihagyni az arabol az a biztonsag (nappaliba nemkell olyan komoly), es a marka nev ami szinten nem kis penz - a felirat se fontos rajta. A szimuba csak 1 a lenyeg, hogy a meret es a design paszoljon az embernek, a tobbi csak real versenykocsiba ervenyesul <#smile>

A kicsi kormanyokhoz meg anyit hogy igen bizonyos ertelembe egyet ertek, sok a disco auto, es fontos nekik hogy legyen benne ez meg az egesz a neonokig - ebbol a szempontbol egyet ertek. De emlekszem hogy rendes komoly igazi versenyautokba is kicsi kormanyok voltak regebben, nem azok a bazi nagyok, azok csak ugy most az utobbi idobe jelentek meg. Amiket regebben lattam rendes versenyeken azokba is kisseb kormanyok voltak, en arra gondoltam. A disco sport autokat leszamitva <#smile>

bardocz
Szekvenciális/tolórudas/visítós/ki hogy hívja váltónál egyenes fogazású a fogaskerék asszem.
pointer4
Na most ez csak sematikus ábra, vagy tényleg ilyen gagyi traktor fogaskerekeket használnak versenyautókba ?
pointer4
Itt írnak valamit errõl a forgó kapcsolótokról.

pointer4
Igen de ez Nascar, ott meg nagy sebességnél kell finomakat korrigálni. Amúgy discós versenyautókba raktak kicsiket, "ez a menõõõ dikk, spooortkormány tesóó", nem azokba amikkel igazából versenyeztek. Nekem most ez a 350mm-es van, és el nem tudnám képzelni újra a kis gyerek méretû g25-öt.

Ha megnézek egy ilyet, van minden mint a búcsúban 😄 Mindenki választhat magának valót. Még 260 is van, gokartra, meg hasonló openwheel szörnyekre, gondolom...
Tika
De ezt a kormany nagyitasi maniat nemertem. Hisz valamikor az volt a divat hogy a sportkocsikba meg a versenyautokba kicsike kormanyokat raktak. Most meg olyan mint a kamionba? Nekem nem is nagyon jol nez ki, meg fogni se kenyelmes nekem. Nekem a 32cm-nel nagyobb kormanyok mar tul nagyok. Nekem az olyan 30-32cm az idealis, lehet azert mert arra vagyok megszokva <#smile> De ha tul nagy , nekem az mar kenyelmetlen.

Tika
Hat ez bizony jo par guriga. Az alap verzio ugy $32000 dollar korul kezdodik, de ha nem csak csupasz csontot akarsz hus nelkul akkor nagyon konyen lesz $50000 guriga is <#smile> (alabpa olcsobb mint a Forcedynamics, de nagyon sokkal dragabb mint a Frex GP, de kicsit kiegiszitve meghaladja meg a FD-t is)

solo: A dash szep, de en mar 1-2 honapja nem vagyom utanna, mert mar jobbat terveztem <#vigyor3> egyenlore a nagy RPM nelkul, de meg van ra a kimenet, eleg csak venni egyet es a 3 drotot oszekotni, csak azert mar nemakarodzik 100 Euro penzt kiadni, mar ugy is benne van nagyon sokba, amugy is csak design dolog, de jol mutat rajta <#smile> Lehet majd egyszer lesz...
A Logitech Z-5500 is itt van, de azt nemtervezem beepiteni a dashboardba, mert a PChoz is hasznalom, de azok jol megoldottak, mivel az kizarolag csak szimu cucc, meg a subwoofert is beepitettek az ulles ala.

solo
Hát, én már akkor is örülnék, ha a dash-t a kormányt, a váltót, meg a pedált megkapnám: D Nemkéne nekem a pneumatikus ülésmozgató, se semmi...😄D

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

bardocz
Hamar megtanulható, csal LFS-ben kezd el próbálni, ott rendesen mûködik a kuplung.
Pummis
Jé ilyen pedálom van 😄 de tény ezek a láb mozdulatok irigyre méltó 😄

pajti

pointer4
CXC Simulations, ez is lehet pár gurriga.
solo
Ejpazdet, az télleg az aminek látom?: D xD
Egy tégla, meg egy papír lukasztó?: D xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
<#nyes>
Az a baj hogy az a 15 inkább 30 de láttam én már több100ezres töltõt is. Na meg az akksi sem olcsó az is 10-20 környéke és az sem bírja 5 percnél sokkal tovább. A másik a motor kérdés mostmár brushlesst érdemes venni, ott csak a hûtésre és kenésre kell figyelni de egy jó rendszer benne van min egy 100-as ban.

A francba! Nem nyertem meg a motion szimedet? Vagy ez nam az a játék? 😄
Gilb3rto
Jah és egy jó gyorstöltõ is 15nél kezdödik, ami balanceres meg minden...qrvadrága sport😊

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Hát ezekbe az aksik brutálisan drágák egy jó aksi kb 20ezer...és az bír kb 15-20 percet, de akkor nagyon jó az aksi, és gyorstöltõvel is legalább 45 perc a töltése, szóval ha elakarsz menni hülyülni, az minimum 2 aksival kell, autoknál nemtudom, ott azért más a dolog több az elektronika, szervo stb, errõl majd tomi555 tud nyilatkozni gondolom!

Macbook Air M1 2020

Tika
<#vigyor2><#nevetes1><#buck><#crazya>

pointer4
Bele ne magyarázd 😛
Tika
Pedig en ezt irtam neked #5128-ba, csak nem konkrett gamera gondolva, hanem ugy atlagba.
#5128 >> "Esetleg meg olyan jutott eszembe, hogy emlitetted a problemat a rengeteg controlerrel, es ha olyan benabb gamet jatszanal ami mar nemtud anyi controllert kezelni akkor billentesz egyet a pedalokon, es indul a G25 set, a CSP meg kimarad"

Konkrettan a GT5-ot nemismerem, nem konzolozok <#lookaround>, de akkor ott vagyunk hogy tobb controllert nemismer fel, az meg nemjo, mert hogyanis hasznalnam a kezifekem utcai autoba...

pointer4
Jeee, megnyerted 😊

Ne viccelj rbal 😊 repülõ, én ?😊 mindig arra vaok kíváncsi, hogy milyen élethûen csapódik a földbe 😄
pajti

Ez jól jön verseny alatt, ha elég ügyes vagy közben Chat-elhetsz haverokkal 😄

pajti
GT 5 miatt gondolom kell a gyári G25 pedál is 😊

Röpülõõének! Sztem! Az lenne a lábkormány!?
pointer4
Igen, van online szigni-cicám 😄
Azt már tudod, hogy visszaakarom tenni a G25 pedált néha, csak hogy miért 😄
Pummis
köszönöm szépen mindenkinek 😊 na akkor este tesztelem a szervert 😊.
Tika ha megvan neki az ujságok akkor elkérem tõle és odaom Hétfön megkérdezem töle

Tika
Fu de gyorsan jottel <#smile>, online szignalizaciod van a valaszokra? <#smile>
De ha ez csak langyos akkor ma nemtom, feladom. Mi mas oka lehet a pedal cserelgetesnek....<#fejvakaras>....fenetudja...
En csusztatosra csinaltam hogy jobra balra tudjam csusztatni a 2 pedalos es 3 pedalos kocsi kozott valtok, hogy a 2 pedalos kocsiknal nelegyen tul jobra a 2 hasznalt pedal, peldaul formula vagy GTR kocsik.
Ilyen:

pointer4
a dokumentumok/Simbin mappában a config.ini-fáljban a LANGUAGEINDEX=0 -at állítsd 8-ra
A race07-hez az STCC a GTR-EVO meg a RaceOn egy addon. Ha bele van instllálva, akkor látszanak a hozzá tartozó pályák/autók, mindig.
De van lehetõséged más menüvel indítani "Race_Steam.exe skin=RACEOn" "Race_Steam.exe skin=GTREvo" pl