Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pummis
pointer4
pointer4
900°-al tuti pontosabban lehet. De többet is kell gépészkedni rendesen 😄
Pummis
szerintetek a egy kb 300 fokos kormányal lehet ugyan olyan jól driftelni mint egy 900 fokos vagy probálkozásra se méltó ?

pointer4

"SLI-PRO device (recommended configuration):

1 button assigned to Optimal Shift Points Tracking (OSPT)

1 encoder assigned to change speed display panels. Cycle through panels (rFactor):
1.speed
2.sector:speed
3.fuel:speed
4.position:speed
5.-speed-
6._speed_
7.speed right aligned
8.speed left aligned
9.engine RPM usefull during OSP tracking

1 encoder assigned to change time display panels. Cycle through panels (rFactor):
1.current lap time
2.sector1 time
3.sector2 time
4.last lap time
5.best setor1
6.best Sector2
7.personal best
8.time behind next
9.time behind leader
10. time remaining
11. Elapsed time (session time)
12. reference time

During OSP tracking the position 1 to 7 display the rpm value of each gear

1 switch or encoder assigned to change brightness (optional)

1 "On Board Computer" button or encoder (optional). Cycle through panels (rFactor):
1. tyres temp
2.tyres press
3.oil
4.water
5.engine
6.weather
7. track info
8.coffee break
9.tea time
10.lunch
11.drink
12.??

Optional button or encoder assigned to
1 Traction Control
1 Anti-Lock brakes
1 speedlimiter
1 brake bias front
1 brake bias rear
1 ignition
1 neutral
1 headlights
1 look left
1 look right

** All information related to SLI-PRO device and SLI-PRO Manager app and plugin are subject to change without notice... **
EK"

<#nyes>
Tika
Ja, ja, egyszeru munkas ember, az ismeros kifejezes <#smile>, szerintem itt tobnyire minden azok vagyunk. Ha nem lennek egyszeru munkas ember, akkor Forcedynamicsom lenne othon egy komplett szimu szobaba berendezve projektorokkal <#smile>
No de a lenyeghez:
Egyszeru mint a pofon. Csak kell hozza forraszto meg egy pici tapasztalat vele. Azok az eritkezok amik a gombokra mennek a gamepadba, azokra kellene raforrasztani drotokat, es a drotok masik vegere nyomo gombot forrasztani. Igy megcsinalod az oszes gombot amenyit akarsz belole. A tobbi marad rendessen mint gamepad, ugyanugy fog szerepelni a Winbe mint azelott. De azokat a gombokat kivezetheted azokkal a drotokkal ahova akarod, kormanyra vagy dashboardra, ahogy tetszik. Kormanyra nehezebb, mert az forog, ott be kell fuznod a kabelt a kozepebe, ahoz szet kell szedni a kormanyt. Egyszoval ha igy kivezeted azokat a gombokat, akkor kesz is, meg van oldva a dolog. Nekem gamepadom sose volt, ugyhogy arrol kepeket nemtudok csinalni, de ha kinyitod, akkor megtalalod azokat a kontaktusokat ahol a gombok vannak rakotve, es azokat kell kivezetned kulso gombokra amik ott lehetnek ahol csak akarod. En ugyanezt megcsinaltam Joystickal <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

van gamepadom, amit szét is szednék, de azt se tudom mit hogyan kéne csinálni, milyen kábel kell, milyen gombokat lehet rákötni. sose foglalkoztam hasonlóval, egyszerû munkásember vagyok 😄

pointer4
DFP mod 😄

A G25nek is ilyen szörnyû hangja van ? Fülesben nem hallani semmit 😄
Tika
<#heureka> Jaaaaj.... ha persze, ilyen van az unokatesomnak, tavaly ilyennel vagta nekem a konyhaasztalba a lyukat a mozsdonak. Csak nemtudtam hogy hivjak, azt hittem hogy az a Flex, aszem valami olyasmit emlegetett nekem, de lehet oszekevertem, mar tudom hogy a Flex az olyan szerszam amibe koszoru kerek forog es ugy vagod vele a cuccot.
Mostmar vágom, haver <#eljen>
koszi
Huha, mar megyek aludni mert 2 es fel oramulva kelek meloba.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Bizti láttál már dekopír fûrészt,
Elvileg, arra való, hogy vékonyabb lemezt, vagy fát tudjál vágni, akár még íven is, lehet vele kanyarodni 😄
Bár én még nem találkoztam olyannal, ami ne karmolná össze az alatta lévõ fémlemezt, és sosem sikerült vele pontosan vágni 😄 Inkább flex, és köszörûvel becsiszol 😄
Tika
hehe <#nevetes1>, naggyyoonn vicces ... jol szorakoztok <#nevetes1>
<#eljen><#wink>

Tika
Zsufolt napom volt. Voltam a dashboard plehekert, aztan "maraton" - hajszoltam megfelelo csavarokat hozza, perszehogy 100 uzletbe nemvolt megfelelo, de hurrrraaa a 101-dikbe sikerult szereznem de rament fel delutanom. Aztan meg barkacsoltam a dashboard pleheket a muhelyembe - az erkelyen tergyelve <#idiota>, ram is sotetedett, nemsikerult komplett befejeznem, most 2 nap munka, aztan majd fojtatom utanna. Csak ilyen este jutottam a forumhoz meg a PChoz.
Most olvasok mindent viszamenoleg, es mennek a valaszok <#nevetes1>
De jo tudni hogy hianyzok neked Pointer <#vigyor3><#eljen><#eplus2>

Tika
Lehet hulye kerdes es neked nevetseges lesz, de mi az a dekopír?<#idiota>
Ilyenekbe nem vagyok jartas, ilyet nem is tanultam meg nem is dolgoztan. Csak azert kerdezem mert anyi cuccot akartam (akarok) csinalni a cockpithoz, hogy tudjam mivel lenne a legjobb. Esetleg hosonlisd a CNCvel, azt mar tudom mire van <#vigyor3>

Tika
En nagyon tudom ertekelni ha valaki nem szaki vagy nem jartas valami dologba, de annak ellenere erdekli a dolog hogy mi van mogotte, hogyan mukodig, esetleg hogy lehet megcsinalni. Esetleg anyira elmegy hogy meg is akarja csinalni. Es csucs a csucson ha meg is csinalja es jo mukodik <#eljen> Ez nagyon jo es szep tulajdonsag. Nem sok az ilyen ember, az en ocsemnek abszolute totalisan mindegy hogy mi hogyan mukodik, egyatalan nemerdekli, es ami meg roszabb, meg az se erdekli amit meg kell hogy csinaljon, jelentektelen egyszeru dolgok. Vagy megveszi keszen vagy inkabb nemkell neki a nemtudja megcsinalni, de nem is probalkozik. Neki ha valami nemmegy akkor ott van a Tika hotline -> "Call Tika to reparing and resolve problem" - ezen az alapelven mukodik <#vigyor3>

Kedves sKeezo, szivesen leirnam neked, de az bovebb mende-monda, es 3 ora mulva kelek munkaba. De ha kicsit visza lapozol akkor par hete, vagy honapja is mar pont ezt a kerdest vitatjuk itt a forumba jomagam es Tomi555, rbal, pummis, meg par masik forumozo. Meg ezen a lapon is van belole (#5178), de viszamenoleg is nagyon sok van.
Esetleg 1 mondatba roviden anyi, hogy a legegyszerubb Joystickbol vagy Gamepadbol csinalni. Ott minden megvan, csak ki kell vezetni a gombokat, esetleg meg ott van a Leo Bodnar BU0836. Esetleg ha nemertenel valami konkrettat akokr kerdezz ra, majd elmagyarazzuk <#smile>

Tika
Hát..., lehet rá is ferne egy kis torna, olyan Fredi & Beni tipusu autozas <#eljen> <#wink>

Tika
Ma jo sokat unatkozhattal interneten <#wink>
De az nembaj, mert az eredmeny nagyon jo, kepek johetnek batran <#smile> Foleg az a F1 kormany paratlan.

Tika
Ez brutal, biztos elfogadnam <#finom> Valaki nagyon pihent tud lenni <#smile>
No latod Pointer, a gyerek csak 1 kormanyt csinalt es 4 honapot tartott neki csak az. Akkor nekem teljessen jogos a 3-4 honap egy komplett cockpit betervezese es felepitesre <#smile> Pont most jart le a harmadik honapom (amiota nekifogtam), es mar elegge a vege fele jarok. Ma elhoztam a pleheket a dashboardra, de nem emberi amit kertek erte. <#wow1> 77 Euro penz volt, ebbol maga az anyag 7 Euro a tobbi a munka, beleszamoltak minden furo hasznalatot <#guluszem1>

ezt meg lehet csinálni valahogy dfp-vel is?

olvastam a #2184-ben, hogy van jónéhány képed a kormány gombok készítésérõl. tudsz linkelni?

képet tudnál mutatni?

<#nyes>
Ha jól olvastam készít egy másik kereket már az új bodnár kijelzõhöz, biztos oda tartogatja a csavarokat.
pointer4
Te is kezded ? <#gun><#nevetes2>
Jó, igen, nekem is ez volt az elsõ, ami eszembe jutott. Gondoltam is, számolom a perceket ,Tika mikor szól hozzá. Megelõzték, így járt <#nyes>
Biztos a erkélyen barkácsol.
Szép igényes ez a kormány! Egy valami nagyon nem tetszik benne!!! Azok a hatlapfejû csavarok a felfogatáson, meg a SLI-M -en is! Miért nem lehet fekete imbuszos, vagy legalább süllyesztet fejû csillagcsavaros csavart tenni. Ezen kívül nagyon baba. Én most jelölöm fel a kormány formáját, fontosabb fúrandó helyeket a 6mm-es alu lemezre. Dekopírral a cégnél levágtam egy 30cm-es csíkot, hogy ne a méteres darabot kelljen hazahoznom, hanem akkorát amire már rá tudom jelölni a kormányt. Hát nekiálltam a dekopírral, és elég nehéz vágni, ez már nem kenõdõs alumínium. Alig akarta vinni a lap, és nem a fogak közé kenõdött az alu azért, hanem kemény mint a dög. Van benne magnézium is, azért ilyen, és nem puha. Szal rájöttem hogy nem tudom hogyan fogom kivágni az íves részeket, fõleg a belsõ likakat, ahová az ujjaim mennek. Sajna se vízesvágós, se cnc-s ismerõsöm sincs akivel meg tudnám csináltatni. Marad a dekopír, flex, reszelõ, minidrill, csiszolópappír. Nem lesz tutira teljesen tökéletes az ívek, formák, de legalább tök home made. Ja pontosabban céges made, mert itthon azért nem flexelem az alut, mert kapnék a pofámra asszem! 😊
attila2323
Az enyémhez a régi billem gombjait használtam, meg egy gagyi analóg nélküli gamepadot, de masszív és mûködik. Ronda és finom.<#idiota>

semmi

meg érdekelne, hogy billentyûzetbõl lehet valami értelmes h váltót csinálni?😄

valaki össze tudná foglalni a-z-ig, hogy mi kell ahhoz, hogy egy ilyen gombot, mint pl az f1es kormányon, hogy lehet bekötni, stb?

Pummis
Ne mondj ilyet mert holnap pointer megy és hegeszt magának egy ilyet 😄 <#vigyor1>

pointer4

Na, mára ennyi 😄
pointer4
"It is completely powered by Leo Bodnar SLI-m and BU0836. 5 rotary encoders, shift paddles, clutch paddles, 14 buttons, 2 rotary switches and 4 toggle switches. 43 functions total, with "S" i double that. It took me 4 months to build it. It is made of fiberglass, and is lighter than the Thrustmaster F430 wheel."

<#ijedt><#guluszem1><#eljen><#sir>

kár hogy nem értek az ilyen dolgokhoz 😞 szeretnék én is 1-2 ilyen színes gombod a dfp-re, de nem tudom hogy kell

pointer4

Tika
Szerintem meg azt akkor hasznalja ha a kertbe vagy az udvaron versenyezik, nem a TV-n. Ott nincs PC ami merje az idot <#nevetes1>
A kerti versenyt meg tanusitsak a kerekek es pedalok allapota <#nevetes1> Es nerohogjetek ki szegeny gyereket, hisz ilyen univerzalis cockpitja meg Pointernek sincs <#nevetes1> Ha megunta a szimut, akkor viszi a kertbe <#nevetes1> Habar akkor az olyan Fredi & Beni meghajtas, no de mind1 <#nevetes1>, de az idot akkor kell merni valamivel <#nevetes1>

Pummis
Vagy beosztotta az asszony menyi idõt játszhat 😄.<#nevetes2><#nevetes1>

pointer4
Biztos iRacingozik, abban nincs részidõ 😄
Pummis
Micsoda cockpit 😄 az a óra ott mi ?😄

solo
Loál..Ott figyel alatta a minimum 10 éves BK1 es gokart váz.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

_:ASD:_DSA:SD_: :<#nevetes2>

pointer4
?

😄
gondolkoztam, hogy összerakok bátyámmal valami egyszerû cockpitet. valami tipp?

Pummis
valami nem jó ,lfsbe mükszik de ebbe nem akkar

pointer4
Hát. megmondom õszintén, sose bindeltem be. Majd kipróbálom maxx 😄
pointer4
Ment válasz.
Pummis
Pointer neked ment a Gtr evo.. a kézifék ? nekem nem akkar müködni irtam a forumba de elég tapló emberek vannak ott :S

Pontosabban mailt...
Pointer! Küldtem egy pm - et. <#lookaround>
pointer4
<#eljen> Lassan már nem fér be több cockpitos oldal <#zavart1>
pointer4
Mert állandóan változik az a felület ami átviszi az erõt. Két olyan fog között max egy négyzetmiliméteres felület ér össze, csík formában, ami sosem a fogaskerék teljes szélessége, kopás és tökéletlenség miatt. Néha 1 vagy 2 vagy 3 fogpár között, ahogy a fogaskerekek forognak. Tudom a fog kiképzés is fontos, de a ferde fogaskeréknek sosem ingadozik így. Illetve a visító hang, pont emiatt az egyenetlenségnek a változása miatt van. Hátramenetben pl nem ferde fogazású a váltó, azért van tök jó a hangja egy utcai autónak 😄
Pont ez a G25-G27 között is egy elõrelépés, tudom a példa nem épp ideális, de az elv ugyan az.

Én amúgy váltót, motort, tengelykapcsolót tervezni tanultam 😄, de sajna még kb az ókori technológiákkal, és csak papíron, elméletben, ilyen lada kategóriájú autókat...
piros momo eladó, akit érdekel írjon

Húú így elsõre nem teljesen értem de most nincs idõm jobban elolvsni, majd megbeszéljük😊