Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Hát, nekem 8800gtx-em van, és még nem találkoztam játékkal amivel ne ment volna faszán. Még a GTA is ment fullon, 40fps-el.
Tehát ha cserélnék, akkor csak a monitor csatik miatt. Viszont ez a folyamatos Ati problémák, hogy ezt nemszereti, azt nemszereti....
Gilb3rto
Nvidia 2x-er annyit fizetsz teljesítménybe fele anyit kapsz....nekem vlahogy sehogy nem éri meg😊

Macbook Air M1 2020

pointer4
Na igen, én is ettõl félek, hogy Ati bugos mint a szar, egy csomó új játéknál.
Pl a fele ati tulaj nem tud játszani a resident evil5-el pl, capcom meg azt nyilatkozta, hogy Nvidiával megy 😄
solo
Nekem is.de kövi tuti NV lesz, mert f@sz kivan, hogy Cs be bugos az egész xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

solo
5770 en van origi DVI kimenet: D

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Ez nagyon jó! Megint bizonyítva van minek ide agyon CNC-zet alutömb, meg carbon! 😊
Biztos hogy lehet DFP-re is kormányt szerkeszteni! Kell egy adaptert csinálni(tatni) az új kormány felfogatásához és kész. Gombokat ugyanúgy lehet rá pluszban tenni mint a g25re! Sõt a dfp nek eleve van sok gombja a kormányon. Biztos hogy van valami széthúzható csatlakozó a kerék és a tengely között. Lehet hogy arra is lehetne csatlakozni az új gombokkal, nem kell valami más usb-s gamepad, vagy hasonló. Ezt nem tudom nem volt dfp-m nem szedtem szét még olyant. Ha a kerékben van a full gomb elektronikája, akkor érdemes helyette a gamepad, ha nem szertnét teljesen szétszedni a dfp-t hátha egyszer vissza kell állítani az eredeti állapotot. Nézzd itt meg, ötletnek nagyon jó:
http://www.frex.com/gp/
lol

pointer4
#5222!
😄

amúgy dfp-re lehetne home made kormány kereket tenni, vagy azt csak a g25re lehet?

pointer4
Neeeeeeeeeem 😄
Az speciális polipuritolismitttudomén, speciálisan, professzionálisan kifejlesztett Hidorgén és oxigén sajátos elegyének szállítására. 😄
Elõfordulási helye, kerti csap, és környéke 😄

Fater nem is értette, miért nem ér el a kert végéig a szórófej, ahogy szokott 😄
Pointer, jól látom hogy ezt slagból csináltad?😄

attila2323
Nekem is 4850-em van.<#vigyor2><#integet2>

semmi

pajti

Gilb3rto
vagy ha mondjuk valaki kapásból olyan jól áll, az vehet 2 kártyát, és már megvan oldva a kimeneteket száma, és még a számítási sebesség is nõ😄

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Utánna olvastam, hogy midnegyik 5870 kártya támogatja, csak úgye a kivezetések száma szab határ a ráköthetõ monitoroknak, szóval ha van 3db hdmis monitorod simán tutod használni mezei 5870-en, csak kell 2 db dvi-hdmi átalakító, ami biztosan nem drága lévén hogy a 4850-hez tényleg adtak😊 GOndolom pár 100 forintos tétel!

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Iagazad van van külön eyefinity verzió, de gondolom lényegesen drágább lesz, mert ott is vannak különbözõ speckó átalakítós kábelek stb....
Tessék itt a link!

Macbook Air M1 2020

Gilb3rto
Deszar nekem van DVI hdmi átalakító, adták a 4850-hez MSI!

Macbook Air M1 2020

Nightt
En most vettem 4850-et es adtak hozza hdmi-dvi atalakitot. Furcsa, h a HD 5770-hez nem adnak...

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

pointer4
Itt írja, hogy "A gyártó a következõket csomagolja az 5770 mellé: DVI-Dsub átalakító, egy Y alakú tápelosztó, CrossFire hídnyák, kézikönyv, valamint egy drivereket és segédprogramokat tartalmazó lemez."
Viszont ha tényleg van belõle kifejezetten Eyefinity mód, akkor azt kell venni.
Gilb3rto
De sztem is simán lehet használni 3 kimenetet, ha olyan monitoraid vannak, amikor tudnak hdmit kezelni, mert dvi hdmi átalakítót adnak hozzá tuti mert még a 4850-hez is van!

Macbook Air M1 2020

solo
Arról, hogy ha nem HDMI-s monitorjaid vannak, akkor venni kell átalakítót, és csak aktív dvi-hdmi átalakítóval lehet megoldani.

Szép és jó, de az aktív átalakító itthon 30 pépör:C
Szal, jóllehúzzák az embert.Ennyi pénzért akkor már jobban megéri egy x2 es radeon.4 kimenettel.

Solten
A kartyan elvileg 4 kimenet van: 2 DVI, DisplayPort, HDMI. Ezekbol 3-at nem lehet hasznalni?

Saor Alba

pointer4
Ez alapján igen, de ez akkor mirõl beszél ?
Tika

Sajnos nincs dokumentalva az egesz, csak ez a foto kivulrol. De benne se latnal tul sokat, nagyabol hasonloan van mint a japan kepeken (rbal-tol), De 1 heten belul akarom csinalni a dashboardot a Leo Bodnarral, es akkor kiszerelem a Joyt (kimarad) akkor ha anyira akarod szetszehetem es fenykepezhetem majd. A lenyeg az hogy minden kapcsoloba 2 drot megy es azt te parhuzamosan (1:1) kihuzod ahova akarod.
Kulomben azok a gombok ott lejebb a kepen azok csak a szines nyomogatok a kapcsolora. Maga a kapcsolo nincs benne (szerintem, en ugy nezem).
A kapcsolo itt van:

http://www.leobodnar.com/products/BU0836/
Majdnem leg lent nezd.
Az meg 6.99 angol penz. A 150Ft-hoz az horibilis. De ezek brutal draga gombok, de alj meg 1 szakuzletbe barhol otthon es ott vannak ugy 150-250Ft-korul kaphatok, masmilyenek de az szumiba boven eleg.

Ezek a cuccok kb olyan 35 Euro volt, es kb anyi kapcsolo is van ott (kb 35 db), de valamelyik dragabb, valamelyik olcsobb volt, nem egyforma arban.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

solo
Külön van eyefinity verzió ha minden igaz.

pointer4

Na most ez azért lesz vicces, mert a 3 monitor rákötéshez, kell majd valami spéci kábel a vga-hoz, amit tuti nem lehet majd kapni az elején, és kurva drága is lesz tuti. Gyárilag persze nem jár hozzá.
pointer4
Sosem tudtam rendesen használni a dekopírt ilyen célra. Fúró, és reszelõ ha belsõ ponton kell.
pointer4

Elõszõr még elfogadtam hogy hát jóó, pro a srác aztán furcsálltam a kormány mozgást, meg a váltás hiányát 😄
A külsõ részeket én is flexel gondoltam, viszont ott is vannak olyan ívek amiket nem lehet azzal kivágni, a belsõ likakról nem is beszélve, arra a flex képtelen. Majd talán holnap nekiállok, aztán kiderül mi lesz belõle. Annyi anyagom van hogy 2× nekiálljak de szeretném 1bõl megcsinálni. Az összekarcolás nem érdekes, mert ki lehet polírozni, meg szembõl carbonmatrica a terv. Az elvileg meg is van, meg van egy haver aki hobbiból dekorációval foglalkozik õ fel is teszi nekem. De nevetséges, hogy a matrica annyiba kerül, mint az alu lemez. Igaz ez jó minõségû matriza, nyugodtan lehet karmolászni, dörzsölni semmi baja nem lesz neki. Azt mondja sok motorra, meg autóküszöbre tett már ilyent, és simán bírja a kavicsokat, cipõt, stb. Összeségében nem lesz olcsó a dolog, és asszem Tomi555 írta hogy miért nem eredeti carbonból csinálom, mert az azért sokkal drágább. Lehet házilag csinálni, de azért hogy az erõs, és deformálódásmentes legyen, ahhoz azt is nagyonsok rétegben kell csinálni. Ha olyan stílusú lenne, mint Pointer linkelt annak meg nagyonfaja sablon kéne, amit szintén nem egyszerû házilag megcsinálni. Szal aránylag ez tûnt a legjobb megoldásnak, mert ha acélból lenne akkor azt még nehezebb megmunkálni, a súlyáról nem is beszélve, és abból is kellett volna közel 4-5mm es, mert az alatt simán elhajlik, rugalmas, ha jól megnyomod a két szélét.

sKeezo tippjeim szerint olyan max 150Ft lehet egy ilyen gomb. Ha nincs gameport a gépeden, akkor mindenképp usb-s cucc kell. Léteznek átalakítók, de annak ára vetekszik egy egyszerûbb gamepaddal, és akkor már az egyszerûbb. Nézzd meg ezt az oldalt:

http://www.pushpushpush.net/archives/2008/03/16213252.php
Japán oldal, de tele van képekkel hogyan csinált a srác G25re gamepaddot. Van kép hogy hová forrasztotta a gombok kábeleit. Szal valami ilyesmit kell csinálni ha + gombokat akarsz, a lehetõ legolcsóbban.
Pummis
<#nyes><#vigyor2><#rinya><#vigyor1><#csodalk><#taps><#taps><#taps>

ennek mennyi darabja?

3 ujjamat oddadnám 1 ilyennel felszerelt home made f-1 kormányért<#nyes>
kerestem a gamepadot, de nem találtam meg, viszont találtam egy gameportos joy-t és egy playstation 1-es joyt.

Az a baj hogy nincs gameport a gépemben.

amit te csináltál joystick-al, arról tudnál képet küldeni? kívülrõl belülrõl érdekel 😊

bardocz
Csávó bátor, hogy nem köti be magát. Elsõ 20 méteren berántottam volna a kéziféket, és futok messzire.
Pummis
Igen tény jobb megoldás a gamepad 😄 én már csak tudom 😊 gamepad gyilkos <#vigyor1>

Tika
Amugy a rendes embereknek van skype is ám (meg hasznaljak is ám) <#beka3>

sKeezo: ha nem akarsz belebonyolodni a bekotesekbe, akkor neked egyszerubb lenne az a gamepad, ahogy mondtam kihuzni belolle a gombokat, de forrasztani kell ott is egy picit, de egyszerubb, csak nemtom hogy alsz a forrasztassal, de az egyszeru dolog <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

én ehhez nem értek 😞

Tika

Tika
vagy USB-e gamepad 1:1-be ugy ahogy van csatlakozostul. Vagy lehet csinalni gameportba is ha meg van. Oda sokkal egyszerubb, oda csak be kell kotni a gombokot es potikot a megadott pinekre, nem kell hozza elektronika es meghajto se, default a Winbe van.

Pummis
😊 na azért nem lehetetlen 😄

csak usb-s gamepad jó? gondolom a gamepad usb csatlakozóját is fel kell használni

Tika
OK <#smile>

Pummis
na megyek lessem a youtube hát ha van valami ami nem 900 fokos kormányal nyomja a driftet

köszi, majd még kérdezek 😄

pointer4
Tekerni kell mint az állat 😄
pointer4
Átküldte MSN-en, mert a rendeseknek az is van 😛
Tika
Ezt honnan akasztottad le? Leonak nincs kint.

Pummis
ezt hogy érted ? 😄