11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Mert az eredeti 2005'-ös, az engine meg azót már többszőr is átlett gyúrva. Pl a GRT2 meg a RACE07 sorozat ugyan ez az engine. De ők raktak bele liszenszelt sorozatokat, dinamikus időjárást, meg egyéb dolgokat, amitől magasabb lesz a gépigény pl, de a játék élvezetesebb. De erre több idejük volt, és ötletesebb embereik, akik pl segítettek az NFS Shift fejlesztésében :D
  • Tika
    Ha valami az rFactorbol, akkor a HistoriX az elegge bejon ugy videok alapjan turheto a fizika is meg a grafika is. Csak azt nem ertem ha az rFactor engine adott es anyit tud amenyit (az eredeti fejlesztoi verzio) akkor hogy tudnak egyesek olyan modot csinalni ami tobbet tud az eredetinel. Nem csak arrol van szo hogy szebb azt meg megertem (felturbozzak a grafikat, texturakot es a modelleket) de a fizikai tulajdonsagok hogy lehetnek masok? Hogy tudhat a modba olyat a fizikai engine amit az eredeti nemtud? (Nem csak erre a videora ertem, mar lattam tobb HistoriX videokat is ahol tengok, felfuggesztesek tortek el meg kerekek repkettek balesetek utan). Meg ami a kocsikat is illeti azok jonnek be a legjobban mint tipusok jo lehet vezetni azokat, de ha csak minnel realissabak.
  • pointer4

Jeeeee :D
  • Tika
    Hát pedig nálunk már az utóbbi odőbe kész csoda ha van hó, nem mint gyerek koromba hogy decembertől marcius vegéig naponta havon voltam
    Amúgy hol lláttál te LFS-zni? Free szerverekre nem jarok, csak organizált versenyekre, meg a saját szerveremen gyakorolok versenyekre. Esetleg az őcsémet láthattad, nem Newman név alatt futott?
    ------
    "thé" érti a lényeget, tudja mi az igazi értéke a dolognak Nekem valahogy benne van a vérembe hogy szimuba nekem nem mennek igazán jól a dolgok. De valóságba annál jobban ki tudom érezni és számítani és centizni a végső határig, szimuba meg nem jön ösze, meg Motionnal sem, persze valamit segít nem helyettesítti 100% a valóságot.
  • Tika
    Nem csak duma, az valoban igaz, en magam is tanusitom! Persze csak akkor ha van sok hó, és nem víz. Esőbe lefagynak az embernek a golyói is, de igazi téli jóidobe és hóba nem. Rajonnél te is ha kipróbalnád Az csak bentről a szobából néz ki ugy hogy milyen hideg van, de ha már ott vagy igaziba akkor nagyon kellemes a dolog, csak ne essen az eső, hó hulhat akár menyi. Volt úgy hogy még -20-ba se fáztam, és még a szellőzőim is nyitva voltak. (én nem is tudtam, csak úgy figyelmeztettek rá a haverok hogy nem-e fázok -20-ba nyitott szellőzőkkel a kabáton)
    Korcsojazni is jó azt is szeretem, de a síelést jobban.
    Egy pici off mindig belefér
  • thé
    jahogy ez nem egy hivatalos verzió,most már értem
  • thé
    aham, láttam a videóid között egy olyat

amúgy a G25 E kapható volt kishazánkban?
  • pointer4
    Hát, inkább egy G25-E kellene, ott az FFB is újra van kreálva, nem csak erősebb.
  • thé
    amúgy nem lenne elég neked az, ha a g25-ödben a fogaskerekeket és mondjuk a csapágyazást cserélnéd ki vmi jó maszív cuccra?
    csöndes lenne, tartós és töredékéből jönne ki mint egy G27
  • thé
    ha jól emlékszem, akkor a logitechnél van garis módszer, h szét kell verni a régi rossz kormányt, fényképet kell róla készíteni vmi megadott biztonsági számmal, és akkor küldik az újat

ha lenne egy ilyen eset, akkor a delikvenst kéne megkérni, h ésszel zúzzon már
  • pointer4
    Érdekelne a G27, de csak a kormány belső része :D Mert a H-váltó részt szekvenciálisnak akarnám használni (amit ugye G27nél nem lehet), a Pedálja nem érdekel, a Kormányt meg úgy is kicserélném és a kijelző ×gy megm enne a kukába ..... Szóval, nincs valakinek eladó G27 Helikális fogaskerékszettje, a két motorral? :D
  • thé
    hát igen, van amit tényleg nem ad vissza a szimulátorozás, jó egy kicsit a valóságban is a szellemi és fizikai teljesítőképesség határán vagy azon túl bohóckodni :)

mondjuk én nem a síelést toltam, hanem a korcsolyázást, ott is túl lehetett menni azon a bizonyos határon komolyabb következmények nélkül, csak hát ciki az, amikor a tanárnénit az osztálya szeme láttára tarolod le :P

hogy félig on is legyek:
    használt G27 65 ropiért
  • pointer4
    Nem vagyok már 8 éves, se bantu néger, hogy ennyire csodának tartsam a havat :D
    Amúgy láttalak LFS-ezni, inkább gyakorolnád azt :P
  • Solt
    Na ebből jó kis off lesz! :D

Őszinte leszek, rühellem a síelést! :D Egyszerűen nem megy az agyamba, hogy valaki télen mi a búsnak ad ki százezreket arra, hogy még jobban fázzon mint itthon! :D Tudom, ha süt a nap... meg, ha mozogsz nem fázol... ez duma! :D

Ennyi pénzből valami csendes óceáni szigetre el lehet menni napozni... nem a többi flúgost kerülgetni a mínuszokban... :D
  • Tika
    Ha szegeny srác tudná hogy milyen vita targya lett itt a forumon.... lehethogy inkabb kepeket se rakott volna fel...
    Könyen lehet hogy ilyen kerdes fel se merül nála mint ami itt vitatva van
    A szimu is nagyon jó, de a legjobb dolog a világon meg mindig a síelés, azt nem kell szimulalni, az realban is megfizethető Csak sajna mindig meszebb kell jarni a hó után , na jó az idei év kivétel az utobbi 10 évbe
  • Solt
    És, ha legalább annyit klikkelsz az ő "egerével" is, mint a gépével! :D :D
  • pointer4
    Te már tudsz valamit :D
  • thé
    de csak akkor örül vagy fogadja el, ha a cucc színe harmonizál az asztalhoz vagy a szobához, különben egy kalap szar :]
  • Solt
    Áááá... de durva! Komoly... csaj a biztos örül... egy ilyenre már tuti féltékenyek! :D
  • ajem kisa
    A képek engem is érdekelnek majd!
    Énis szeretnék egyet összehozni!
  • Csavez
    Ma kezdtem el én is,lézeres géppel vágatom a lemezeket hozzá.
    Komoly lesz.Jövő héten linkelem a képeket.
  • pointer4
    Led Zeppelin ! :D
  • pointer4
    Ez is jó lesz :D
  • Tika
    Már ekkora szakállad nőtt? ZZ-Top-ra hajtasz?
  • Tika
    Ja, "by Lazarus" a bannerban (most latom)
  • pointer4
    Naa, Ez pl tök jó tutorial :D
    Csak a faszi kicsit hátborzongató! :D
  • Tika
    Ja persze, rajottem en is meg multkor
    Amugy franko fly szimet tettel fel. Ezt nevezem, aki ad a stilusra
  • pointer4
    De jó, hogy én csak autózok :D

• Csavez
    Nem bonyolult,kérdezz meg 1 jó könyvelőt és elmondja.Mindenhol vannak kiskapuk.
  • pointer4
    Nemtudom, kedves Tika, nézted-e mostanában az általam belinkelt Youtube videókat? :D Mintha menne rajtuk a zoom gomb :P
  • JUVEfun
    ?
  • Csavez
    erre is van megoldás..és legális.
  • Csavez
    Kimész pl Ausztriába viszed a céges papirokat:alapitóokirat,végzés stb. Mediamarktban leadod a pultnál 15perc alatt leinfozák a céged,hogy létezik e stb és nem kell kifizetned az áfát.Nettoban vásárolsz,de csak cégek kft,bt stb.
  • pointer4
    Igen, de ezt csak akkor teheted meg ha kiviszed az országból, avagy export számlát kérsz. Ezt általában egy fuvarleveles CMR nyilatkozattal támasztod alá. Majd abban az országban, ahova viszed befizeted az ÁFÁ-t. Ha nem így teszed, azt hívják Áfa csalásnak.
  • JUVEfun
    Privatnak NEM,de cégnek igen ! /..ha jól tudom/
  • Tika
    Meg adnak visza AFA-t? En ugytudom EU-n belul mar nem.
  • Tika
    Wazze hat en azert csinaltam az egesz cockpitot, mert a G25 kormanyom az asztalon volt, max 30-40% forcet rakhattam utcai autokra es max 15-20% GTR szeleskereku versenyautokra, es mar akkor is ugy tancolt az asztal hogy potyoktak le rola a cuccok. Most cockpiton vegre fixre fel van minden fogatva csavarokkal, es itt az utcai autot 90% forceval szokom vezetni, es a GTR versenyautokat meg olyan 70-80-90% korul melyik hogy tetszik, mar vegre alapossan erzem az utat, a szelen a patkakrol nem is beszelve, mindent kitunoen erezni, es jo vezetni, olyan mint igaziba. De amekkorakot rantani szokok rajta, a billentyuzet a cockpiton ugral a levegobe , es nekem nem csak 1 zartszelveny van, hanem sok precizen es stabilan osze csavarozott profil. Az a 1 zartszelvenyes cucc alattam szetesne Meg jo hogy lemontam rola a legelejen, mert eloszor en is olyanon gondolkodtam.
    Ha megnezed a videot amit most raktal fel a real versenyrol, abban is nagyokat rant ha pontossan korigal. Szoval en monitort cockpitra egyatalan semmi keppen nem szerelnek. Most ugy van hogy a cockpitot betolom az asztal ala, ahol a monitor van. De ha nem is asztalon lenne, akkor is kulon stabil alvanyt csinalnak neki. Persze mindenki megcsinalja maganak ahogy tetszik neki, ez csak az en tapasztalatom es velemenyem ahogy en csinalnam .
    PS: Ja, megy hozzateszem, hogy mikor szar ido volt kint es fojton csak bent peneszedtem munkaba meg itthon is, akkor anyira levoltam pusztulva, hogy meg 50-60% forceval is alig birtam megbirkozni (mar a cockpiton). Most meg mar januar 11-tol naponta jarok ki futolecen kb 20km-t, most jo kondiba vagyok, mar 90%-on vidaman tekerem a GTR versenykocsi kormanyat. Persze utobbi idobe a kezeimet is edzettem, mert jo sima jegesre volt fagyva a sínyom, es csak kezzel es palcakkal hajtottam magam elore, az marha jo edzes a test felso reszenek.
  • JUVEfun
    IDE kéne , csak még nem tudom hogy...
  • JUVEfun
    Vmi hasonlóra gondolok én is csak nem olyan 1x-ü.
  • Csavez
    Mehrwertsteuer = általános forgalmi adó(ÁFA)
    Cégnévre veszel ausztriában valamit,nem kell áfát fizetned,két ország között 0% az áfa.
    Valahol késöbb igényelheted vissza,de a mediamarktban ki sem kell fizetned.