11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#6782 Én a Simcoban nyomatom, most indul egy SEAT pl, ma este :D 2 hete ért véget egy 12 órás Nordschleife :D -
#6781 na ez megin mit akkar:D
Great project! A true DIY cockpit this is. I'd also like to hear about your shifter and about your handbrake too. Is it working?
Thanks for posting and welcome to TWIP. -
thé #6780 amúgy race07-el milyen magyar helyeken érdemes nyomatni? én csak a gtr-masters-t ismerem -
#6779 És csapathatnád velünk is akkor :D Haverokkal jáccunk sokszor. -
thé #6778 lol, akkor egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett
az 1990 meg tényleg nagyon baráti ár, főleg h még mostanában is jött ki hozzá frissítés, meg még az online setup letöltés is működik, nem úgy mint a gtr2-nél :P -
#6777 Én a warezra gondótam :D 1990-ér fullos online :D -
thé #6776 gondolom annak a borítóján se hangsúlyozzák ki túlságosan azt, h offline verzió, rohadnának meg -
#6775 race07 nek is. -
thé #6774 és a sima race-nek van olyan verziója is, amivel nem lehet online gémelni -
thé #6773 vagy legalábbis nekem ilyenek voltak kéznél :) -
thé #6772 én szeleprugót ajánlanék erre a célra, pl a a lent láthatóakat -
#6771 Az egy igencsak bugos és régi játék ám, nem ajánlanám. Inkább vedd meg a Race07-GTREVO párost, most 1990,-, abba van WTCC'06-'07 meg '87 -
#6770 Nem. Rugóboltba :D -
#6769 Na skacok találos kérdés elméletileg a Race - The WTCC Game szimulátor
játék na most nekem nem igazán akkar jó lenni pl se a kuplung se a váltom amit
csináltam nem müködik :S és nem tudom mért de máshol meg jó pl Lfs vagy test
drive
na meg még magyar nyelvet se raktak rá :S de maga a játék nagyon jó
csak unalamas hogy gáz fék és kormányzás van :) valakinek nincs valami tapasztalata ? -
#6768 Pointer nehéz volt megcsinálni ? A rugokat a pedálba honnan szerezted ? -
#6767 Havernak szétment a kormánya és a pedálok jók igy megvettem tőle
aztán be tettem az enyémbe.De gondolkozom hogy építek olyat mint a Pointer
kolégának van -
thé #6766 annyival nem jobb, mint amennyivel drágább :) -
#6765 Ahha, 9mil HUF -
thé #6764 Tika, Pointer, kösz a választ
Tika, akkor gondolom olyan gyors és közvetlen a cockpited, mint ahogy a kormány ffb-je dolgozik... a hajátrendezés meg durván hangzik :D
legpofásabbnak ez a megoldás, tűnik, szépen, gyorsan, kis és nagy úton is szépen mozog, de gondolom ez nagyon-nagyon más árkategória :/ -
#6763 Az en tapasztalataim alapjan azt tudom mondani hogy minnel aprobb es gyorsabb mozdulatok vagy randulasok, annal realissaban adja visza. Es minnel hoszabb es lassubb fizikai hatasok, annal kevesbe hitelessen adja visza. Ez azt jelenti ha peldaul a varosba versenyzek egy varosi szetzotykolodott aszfalton/keresztezodeseken es nagyon gyorsan, meg hirtelen kanyarok a keresztezodesekbe, akkor az brutalissan hiteles, szinte mint egy valodi helyzetbe, szinte semmi kulombseg nincs a szimu es a valosag kozott. Minden lyukat, patkat, katyut, csatorna fedelet, reszletessen aprolekossan erezni. Ezt nagyon tudom dicserni mert ezek a gyors es apro mozdulatok k*rv*ra igaziak es realissak. Erre nincs eleg megfelelo szavam hogy kidicserjem. Meg ha lennenek fekvorendorok az uton, azok baszzus brutal igaziak lennenek, annal a gyorsasagnal szinte szetzuznad a kasznyit magad alatt, raszaladva gyorsan a fekvorendorre. Viszont ami hatasok nekem hianyoznak azok a lassu es hoszan elnyullo hatasok. Ez anyit jelent hogy ha gyrsulsz 0-rol 200-ra vagy lassulsz 200-rol 40-re kanyar elott. Vagy a hoszu oldal fizika a hoszu kanyarokba. A gyorsulas meg el is menne, de a lassitasnal (fekezesnel) nagyon fontos a fizika, hogy pontossan ki tudd erezni mikor a legefektivebb a fekezes, esetleg mikor csuszik mar a kocsi. Azt viszont nehezebben tudja viszaadni, ha belekepzelsz hogy mesz 200-230kmh es eles kanyar elott lassitanod kell 40-re, az eltart par masodpercig es nagyon nagy fizikai hatassal van rad a valosagba (repulnel ki az ullesbol elore). Na es ezt a sokaig tarto rendkivul eros fizikai hatast nagyon nehez szimulalni allo helyzetbe. Mert ha 2-3-4 masodpercig fojton nyomna elorrebb akkor mar belenyomna a kormanyba. Ez ugy van megoldva hogy hirtelen rafekezesnel hirtelen elore nyom a fizikai hatasokkal megfeleloen, szoval elore nyom valamenyit de aztan ugy vagy elorenyomva addig meg abba nem hagyod a fekezest. Aztan kiegyenesit, vagy ha gyorsitasz akkor meg hatrabillenti az ullest, de szinten nemtudod erezni azt a kimondottan eros fizikai nyomast hogy az egesz tested meg a beleid is nyomodnak erossen hatra. Es sajna legfontossab a fekezes, azt brutalissan kell erzekelnem (legelabbis nekem) hogy idealissan tudjak befekezni es kanyart bevenni.
No most meg azt kell tudni, hogy nekem Elektro-Servo arammal meghajtott actuatoros szimum van (Frex GP), ami rettenetes precizen tudja szimulalni a kis apro hirtelen mozdulatokat es hatasokat. Viszont a lassu hoszan elhuzodo (nehany masodpercig tarto) fizikai hatasok mar nem 1:1 valosagossak mint igaziba. A masik tudnivalo meg az hogy Pointernek billegos van ami az egesz cockpitot pedalostul es kormanyostul es monitorostul billegeti. Es nem villany servo, hanem hidraulikus vagy pneumatikus (ezeket mindig keverem), szoval a levegos van neki, aztan meg vannak olajos fajtak. Ezeknel meg talan pont forditva van a dolog. Legalabbis ugy saccolom, hogy minnel gyorsabb, aprobb, hirtelenebb mozdulat - azokat kevesbe realissan szimulalja. Viszont a lassu elhuzodo hatasokat gondolom realissabak. Mar amenyire, mert 1G-nel tobbet az se ad (persze ami a sajat sujod). 2-3G-t mar azzal se lehet szimulalni. A Frex leszimulal 6G-t is csak nem hoszan elhuzodoan. Mert akkor ki kellene hogy nyomjon a szobabol. De viszont roviden ugy meg tud rangatni hogy oszekeveri a frizuradot ezt komolyan mondom! Szoval a komplett billegos szimunal meg az van hogy minnel lassub es hoszab hatas, annal realissab, viszont a hirtelen rovidek, azok kevesbe realissak. De azt majd talan pontossaban elmodja Pointer a sajat tapasztalatai alapjan. A kesleltetesrol meg anyit hogy nalam a Frex-be (elektro-servo) nem regisztralhato semilyen kesleltetes, szinte real-time, szoval nem venni eszre semmi kesleltetest. A Pointeret meg nemtom, azt mondja meg o maga. Szoval az en tapasztalataim a sajat szimumba egyertelmuek es tisztak. Esetleg Pointer boviti sajat tapasztalatait a masik szimuval (sajatjaval).
Az van hogy mindkettonek meg van az elonye es hatranya, a ketto kombinalva lenne az igazi. Es persze meg nekem sokat szamit a kornyezet (szoba). Az egeszet legjobb lenne egy fekete dobozba (kabinba) beszerelni ahova beszalsz es semmi mast nemlatsz magad korul csak a kepet a monitoron. Ugy a legtisztabb. Csak sajna arra nincs lehetosegem (helyem) hogy nagy 2x2x2m kabint rakjak a szobaba. Igy meg le kell nyelnem azt a gombocot hogy latom (erzekelem) a szobat es a statikus kornyezetet ami nemozog csak stabilan all es csak a kepernyon a kep mozok - a szoba nemsuhan el melletem. Ha nemlatod a statikus kornyezetet akkor jobban atverheto az agy, jobban elhiszi hogy azok realis mozgasok abba a kornyezetbe amit latsz a monitoron, es nemzavar bele a szoba, butorok es szekrenyek amik stabilan alnak es nemsuhannak el melleted.
Meg esetleg egy kis DOCU a kulombsegekrol a ketto kozott.
A lap aljan a mozgo GIFek.
-
#6762 Nemmondod komolyan? Hol a banatba tudtal szerezni? Meg tudnal szerezni? Es pont oda paszolnak a MOMO pedalba? -
waneksubaru #6761 Egyszer láttam itt egy képet , garázst ahol egy szimulátor volt ,a háttérben pedig egy motor , akkor benéztem azt hittem az egy Harley :D -
#6760 Ott csak Suzukit ismerek :D Van Harley is ? :D -
waneksubaru #6759 Suzukiba háros alján a hollosba ? .máshol nem tudok motorosokat .
Holnap felhívlak .Harley v. Suzuki ? -
#6758 Nagyon kössz az infókat, remélem 7végén sikerül megszereznem a vasanyagot, aztán kitudja mikor
neki is állok egy szakival!
És ha egyszer hazaköltözök, akkor megvan, hogy kifogja nekem megcsinálni a hidraulikus motyóval!
-
#6757 Kicsit azóta talán feljebb került a kormány. -
#6756 Értem, a csuklóra emléxem, irtad nemrég, meg az oktatóm is aztmondta 12 éve!:)
A monitor az vagy ez a 22" lesz, vagy addigra veszek egy lapos tv-t ugy ~82cm körül, de elöbb a
cockpit kell nekem! hehe
Amit linkeltél képet az a váltón kivül az a mostani végleges szerkezet? -
#6755 Nem lehet elsőre kényelmeset építeni szerintem :D Az a baj, hogy beleülsz, de fasza, de tetszik, és 2 óra múlva fáj a hátad. Vagy a nyakad, vagy a bokád.
A kormánytáv úgy jó, hogy a lazán kinyújtott kezed a csuklódnál érinti a kormány tetejét. De mint a ralliban, lehet közelebb is. A kormány kicsit lógjon bele a képernyő aljába, és ha vízszintesen nézel előre, akkor a képernyő felső egyharmadát nézd. (persze ez kivitelezhetetlen egy 14" moncsival )
A láb az nagyon kényes azt hiszem. Régen azt mondták, hogy ha benyomom a pedált, akkor ne feküdjön éppen fel a combod az ülésre. De ez személyautónál igaz, versenyautóban, nincs annyira alul, inkább előrébb nyúlik. Ezért a pedál döntését is hagyd meg állíthatóra. Úgy a jó, ha se nyomva tartani, se felengedett tartásban ne készüljön ki a lábad.
És akkor erre az egészre jön az hogy a nyakad fáj, mert kicsit dönteni kéne az ülést. Viszont ezzel akkor a pedál meg a kormány is megint állításra szorul :D -
#6754 Értem, és köszi!
Szoval ha mondjuk belövöm (monitort kivéve) az autómról a távolságokat az úgy oké lesz?
Vagy a "versenypozició" mondjuk a rally-nál annyi kb, hogy közelebb van kicsit a kormányhoz a pilóta?
Mindenfajta infó, és tanács érdeklne ezzel a dologgal, ami fontos lehet az építésnél!
Ez lenne az első, hidraulika nélküli persze!
178cm vagyok, barnahajú!:D
A kormánymagasságot és a pedáltávot dőléssel gondoltam, azokat látom is a fenti linkekből, azokat eltudom lesni, de jótanácsból sosem elég!
Aztán majd a kéziféket is odaoperálom, mert most nincs hova fixálnom, meg azért nincs sok kedvem 2x dolgozni...
Merszibokú! -
#6753 Ennél rövidebb azért :D -
#6752 Hogy visít a kicsike:D:D
-
#6751 Olyan nincs! Sajnos nincs 2 egyforma ember, akinek ugyan olyan kellene. A lényeg, hogy a kormány-ülés-pedál hármasból kettő fullosan állítható legyen. Mind magasság, mind távolság szempontból.
Ráadásul az ülés mérete, meg a sín elhelyezkedése is más.
Szóval nehéz ügy.
Talán ez 190cm-hez. -
#6750 Erre a csávóra azt hittem először hogy Pointer, mert úgy tudom hogy neked is van szakállad, vagy rosszul tudom?:D -
#6749 Aki csinált már, vagy akinek van "vezetőkerete" (nem járókeret)lol, tudna segiteni nekem
abban, hogy méreteket ad?
Alapvető dolgokra gondolok, ideális pozició, pedáltáv, monitor...ilyesmi!
Aztán ilyesmi stilusu keretre gondoltam, és ha van valakinek egy hasonló rajza...nagyon hálás lennék érte!
A Mabo azért nemjó nekem, mert középen van a lábközt az asztalláb vagy mi, és az engem hamarabb zavarnak, minthogy segitene!:)
Köszönöm! -
#6748 Küldtem kontaktot privátba, hétvégén akár.... -
#6747 Ma voltam a Háros utcában :D Beadtam olajcserére a moccimat :D -
#6746 Igazán csak színesít, vezetésben nem segít egyáltalán. Talán az elektromos ablaktörlő motoros tud majd átadni apróságokról infót, viszont az nem fog igazán G erőket szimulálni :D -
#6745 A szoborpark nekem még budafok, nem kell átszállnom:D -
#6744 Átkerült az asztal hátsó részére. Már elterveztem mit kell még javítani rajta, de még nem tettem meg. -
thé #6743 egy srácnak adta oda a fórumon, nem? mintha régebben kérdezősködött volna itt vmi beállítás kapcsán