11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• attilaswf
    Hali!

Látom nemrég volt szó versenyautókról, ha esetleg van valamilyen kérdés akkor mondjátok, van egy-kettőhöz közöm :)
  • pointer4
    Üdv közöttünk!
    Repzaj szimulátort még nem épített itt senki tudtommal.

Igen, profilok vannak , menthetőek, tölthetőek! Sok programot ismer az X-Sim program amire gondolsz. Te melyikkel játszanál ?
    Beállítani nem olyan könnyű elsőre, de segítünk szívesen, Wanek bácsinak is sikerült összehozni :D #6806
  • Willenbrock
    Sziasztok!

Valamikor tavasszal bele akarok vágni én is egy szimulátor fülkébe,Messerschmitt fülkét akarok repülőszimulátorokhoz.
    Látom van olyan program ami a szim. programból kijövő jeleket érzékeli és ezeket hozzá lehet rendelni valamilyen berendezéshez.Nem túl nehéz használni ezt a programot?Honnan lehet tudni hogy melyik jel melyik funkcióhoz tartozik?
    Ha sikerül belőni egy adott szimulátornál hogy a megfelelő eszközt működtesse a hozzá való jel,akkor ha egy másik szimulátorral kezdek repülni akkor újra át kell kalibrálgatni mindent?Vagy vannak ilyen profilok minden programhoz ami elmenthető?Hirtelen ezek merültek fel kérdésként.
  • Csavez
    THX!
    Megvan! :D
  • cselt
    Görgess lejjebb, és ott megtalálod egyesével a fokozatokat!
  • Solt
    Inkább béna vagy! :D :D Az RBR kiváló! ;)
  • Csavez
    Nem megy fax ki van,játékon belül nekem a gombkiosztásnál shift up,shift down van,azaz 2 sebességet tok hozzáadni vagy rossz helyen járok?
  • pointer4
    Fos :P
  • Tika
    Azt elmondtad RBAL barátunknak is?

Habár én nemjátszom mert még nemjutottam hozzá, de már jó ideje el van készítve hogy majd nekilátok. Csak azért figyeltem fel rá hogy jó ha van Frex támogatás, legalább maximum kihasználom majd ha egyátalán hozzájutok valamikor. Mert úgy elso nekiesésnek nekem se ment a Rally, mindig kint voltam a gazokba. Valahogy nembirok ráhangolódni a RBR enginere, de gondolom csak tanulás kérdése az egész.
  • pointer4
    Ez egy fos :D
  • Tika
    Wooow, már a RBR is mukodik
    Már csak versenyeznem meg ralliznem kell megtanulni
  • Tika
    Aha, megvan a videó is. Szegény Martin, elég sok gondja lehetett akkoriban... De ha belegondolok, akkor valahogy én is így indultam a kezdetekbe, ufff... De, hát, mindig tanul az ember...
  • Tika
    Elég komoly helyzetbe lehetett a fickó, ufff...
  • pointer4
    Persze, játékon belül bekell állítani, 1-2-3-4-..... stb. fokozatokat hogy szeretnéd :D
  • Csavez
    Thx.
    Megcsináltam,most már látja a váltót,de a fokozatokat igy sem tudom beállítani,csak lefele v. felfele tok váltani.
    Be lehet külön állítani,hogy 1,2,3 stb.?
  • TaRka0107
    Aha értem. Majd még meggondolom mert nem túl sok hely van neki:D
  • pointer4
    My Documents\SimBin\Race 07\UserData\ControlSet\ ott lesz egy file .rcs kiterjesztéssel
    És ott ezz.
    Meg persze a váltógombokat a játékban.
  • Csavez
    Race07-ben át lehet valahogy állítani H váltóra?
  • Tika
    Jééé, nekem is olyan van
  • Tika
    Valojaba lehet ugy is ahogy Pointer irja. De mivel a G25 mind a 3 rugoja mas, akkor hogy felforditva is maradjon a gáz a leg gyengebb, akkor én felcsereltem a 2 szélső rugót. Es gameba csak át álítottam/felcsereltem a 2 szélső pedált. Arra több lehetőség is van. Vagy egyenesett a gameba, egy normális program tudja probléma nélkul. Ha esetleg gond lenne, akkor ott van a Profiler, meg lehet abba is csinálni. Ha meg mindig gond lenne akkor bent felcseréled a kábeleket is, és akkor már a software nem vesz észre semmit.
    No persze én azóta meg a középső rugót egészen kidobtam (megmaradt szuvenírnak), mert helyette beszereltem a LoadCellt, de az már csak ráadás, annak nincs közvetlen köze ahoz hogy hogy van a pedál felszerelve.
    És hogy hogy jobb? Az csak izlés kérdése. Az szubjektív, kinek hogy jobb. Nekem több okom is megvolt arra hogy felfordítsam. Nekem fordítva egyértelműen jobb, és már nemrakom visza, így tuti. Nekem mindig fontossab az efektivitás mint a kinézet, divat, vagy design. Persze mindet figyelembe veszek, csak megvan a fontossági sorrend. Így nálam nemfordulhat elő hogy a divat vagy design az efektivitás vagy használhatóság kárára megy

A pedálok precíz es pontos pozicionálásáért 4x 20Centes csavarok helyett, inkább beinvesztáltam 4x 3.40 Eurót olyan komolyabb cuccokért. Hogy pontossan tudjam beállítani a pedálokat minden kocsihoz (utcai, GTR, formula - azaz 2 agy 3 pedálos konfigurációk állíthatók legyenek)

Rugó csere és LoadCell szerelés.

Aztán ilyen lett:

A joystick nezavarjon, akkor még nem volt kész a cockpit, az csak dashboardot és a kéziféket táplálta, akkor még nem volt meg a LeoBodnár controllerem.
  • Pummis
    na akkor megkel lesni a térképet azt hittem a váci ut az a 8 ker :D ahoil van a dunapláza meg a Tesco :D
  • thé
    jah, a lobby-ra gondoltam
  • pointer4
    Milyen szerve? Lobby?
  • pointer4
    8. kerbe nincs Váci út :D Max a 13.ban.
    13. kerben a Lomex van, a Váci úttól nem messze.
    A 8. kerben meg az üllőin az elektrokontha.

Ezeken a helyeken árulnak potikat.
  • Pummis
    Pointer Pesten nem tudsz valami jó kis boltot ahol esetleg lenne poti ? 8 kerületbe valahol a váci úton
  • thé
    Race07 szerverrel mi van, tudtok vmit?
  • pointer4
    Nagyon baba !
  • Pummis
    ha már gombok de poti nincs még :(
  • pointer4
    Szerintem elég a fém pedálpofákat más sorrendre kicserélni. Amikor meg kérdezi a játék, hogy melyik a gázpedál, akkor nyomod a kuplungot :D

Ha más lenne a rugóelőfeszítés, vagy ps3om al játszol, és nem lehet újrakonfigolni, akkor szétszeded, és a két szélső felszereltmechanikát kicseréled, talán a madzag is engedi.
  • thé
    mivel jobban "lábraesik" a pedál, ezért jobban lesz adagolható, kevésbé fáradsz el, stabilabb köröket mész

nem lesz egy hűde nagy különbség, de sztem megéri kipróbálni, főleg h ez még kb ingyen megoldható :)

felső helyzetbe átpakolt G25 pedálról sztem majd Tika tud nyilatkozni
  • TaRka0107
    Mert úgy jobb érzés lesz vezetni, vagy miért?:D Amúgy azt hogy kell megcsinálni hogy a pedál felfordítjuk és ugyanott lesz a gáz meg a többi.. vagy ahhoz át kell alakítani az egészet?
  • thé
    jó, ez, nekem is kb ilyen ""cockpitem"" van, célnak nagyjából megfelel :)

igaz, h a szék ülőlapjához képest alacsonyan van a pedál, de a pedál túlsó vége alá én beraknák vmit, h meredekebben álljon
  • TaRka0107
    Az én G25-öm így van elrendezve. A váltónak nem találtam jobb megoldást hogy lentebb lehessen, de szerintem így f*sza:D Ha viszont senkit nem érdekel akkor én kérek elnézést:D Végülis ez nem cockpit....

Bocs a minőségért!
  • thé
    mondjuk sztem mint cockpit nem az igazi, de legalább érdekes :)
  • thé

ANDY PRIAULX ‘Special Edition’ GamePod GT2
  • pointer4
    Köszi :) Minden nap tanul az embör :D
  • thé
    mondjuk ami első látásra egy barom agyszüleményének tűnik, amögött még lehetnek értelmes érvek, lásd bal és jobb oldali közlekedés:

link

bár ezt a kapcsolós témát lehet, h tényleg csak egy barom találta ki, nem tudom :]
  • pointer4
    Miből gondolod, hogy műszaki vonatkozása van a dolognak ? :D Lehet csak biztonságtechnikai oka van. Vagy csak egyszer egy barom így kezdte el, a többi meg követte :)
  • Tika
    Meg szep hogy jobb, hisz Great Britain, angol. De lehet hogy van benne valami. Hogy azok ott mindent forditva csinalnanak?
    Tomi irja hogy minden kapcsolo forditva van a lakasba is. Ha mivan, feje tetejen al egesz Anglia?
    De azert gondolom hogy a Rallyba es versenyautokba komolyabb oka lehet a kapcsolok forditva felszerelesenek. No ki a komoly szaki, tudja valaki?
  • pointer4
    Hát de a marharépa a jobb oldalon ül ráadásul. Még jó hogy a kapcsoló is fordítva van :D Nagyzol a ficsúr :D